انواع تجارت در جهان چیست

انواع تجارت در جهان چیست؟

انواع تجارت در جهان موضوعی است که ما قصد داریم در این مقاله به صحبت در مورد آن بپردازیم. امروزه، تجارت به یک مقوله اساسی و بسیار مهم در اکثر کشورها و دولت ها تبدیل شده است. یک کشور بدون تجارت نمی تواند بقا داشته باشد و نمی تواند نیازهای مردم خود را به خوبی فراهم کند. به همین دلیل است که کشورهای مختلف سعی می کنند، عملکرد مناسبی در این حوزه نشان دهند تا نیازهای خود را برطرف کنند و در کنار آن نیز درآمدزایی خوبی داشته باشند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع تجارت آشنا شوید.

تجارت در لغت و اصطلاح به چه معناست؟

قبل از آنکه در خصوص انواع تجارت در جهان صحبت کنیم، لازم می دانیم در مورد واژه تجارت نیز اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. در لغت نامه دهخدا، تجارت به معنای بازرگانی کردن، خرید و فروش، داد و ستد و کلماتی شبیه به این است. در برخی منابع نیز این لغت را به خریدن و فروختن معنا کرده اند.

تجارت در علم حقوق نیز دارای معنا می باشد؛ در این علم، تجارت به هر نوع تلاشی گفته شده که برای به دست آوردن یک مال و یا خدمات به کار برده می شود؛ در اینجا تغییر شکل در موضوع معامله و یا اجاره ای بودن آن اهمیتی ندارد.

قانون تجارت چیست؟

به منظور توضیح و معرفی انواع تجارت در جهان، می بایست در خصوص قانون تجارت چیست نیز نکاتی را بیان کنیم. قانون تجارت به مجموعه ای از قوانین گفته می شود که بر رابطه بین بازرگانان و کسانی نظارت دارد که با هم تجارت می کنند. در قانون تجارت 600 ماده و 16 باب مطرح شده و این گستردگی کمک می کند روابط تجاری تا جای ممکن بدون مشکل و ایراد به پیش برود.

توجه داشته باشید در هر قانون در مورد یک موضوع خاص صحبت شده و سعی بر آن بوده تا ابهامات موجود به خوبی برطرف گردد. کسانی که به عنوان یک بازرگان در حوزه تجارت در حال فعالیت هستند، می بایست به قوانین مطرح شده در تجارت، آگاهی کامل داشته و جهت جلوگیری از هر گونه هرج و مرج به آن پایبند و متعهد باشند. وجود قانون در تجارت از بی نظمی و سلیقه ای شدن این مقوله جلوگیری خواهد کرد.  قانون تجارت در ایران در سال 1303 برای اولین بار به تصویب رسید و بعدها با تغییرات و تحولات زیادی همراه شد.

انواع تجارت در جهان

انواع تجارت در جهان

انواع تجارت را می توانیم در عناوین زیر خلاصه کنیم:

  • تجارت داخلی
  • تجارت خارجی

در ادامه همین بخش، سعی خواهیم کرد انواع تجارت را به صورت خلاصه و مفید معرفی کنیم.

تجارت داخلی

یکی از انواع تجارت، تجارت از نوع داخلی است. یکی از معمول ترین انواع تجارت، همین نوع بوده و به کلیه فعالیت های بازرگانی اطلاق می شود که در داخل مرزهای یک کشور صورت می گیرد. قوانینی که در تجارت داخلی مطرح می شود، با توجه به قوانین همان جامعه تدوین می گردد.

تجارت خارجی

از دیگر انواع تجارت در جهان می توانیم به تجارت خارجی اشاره کنیم. کشورهایی که روابط زیادی با دیگر کشورها دارند، از این نوع تجارت و مزایای آن بهره زیادی می برند. فردی که قصد دارد به عنوان یک تاجر به این حوزه ورود پیدا کند، می بایست یک شرکت، تاسیس کرده و آن را به صورت قانونی به ثبت برساند.

بهترین انواع تجارت در جهان و ایران

بعد از آشنایی با انواع تجارت، خوب است در خصوص بهترین انواع تجارت در ایران و دنیا نیز اطلاعاتی کسب کنیم. برای تمامی کشورهایی که محصولاتی را برای خرید و فروش در اختیار دارند، بهترین نوع تجارت، صادرات و یا تجارت خارجی است. از تجارت خارجی به عنوان سکوی پرتاب برای دستیابی به بالاترین سود یاد می کنند.

البته توجه داشته باشید، تجارت خارجی به شرطی می تواند بهترین نوع تجارت باشد که در آن نیازسنجی و بازاریابی صورت گرفته باشد. کسانی که بدون علم و تحقیق شروع به صادر کردن یک محصول می کنند، نمی توانند امید و انتظار موفقیت در امر تجارت را داشته باشند. اگر کشور هدف محصولی شبیه محصولتان را با کیفیت بالاتری تولید می کند، صادر کردن آن توسط شما کار عاقلانه ای به نظر نخواهد رسید.

یکی از بهترین انواع تجارت در جهان و ایران

انواع تجارت الکترونیک

بعد از آشنایی با انواع تجارت در جهان، لازم می دانیم در خصوص جدیدترین روش کسب سود و تجارت نیز نکاتی را ارائه کنیم. تجارت الکترونیک، جدیدترین روش تجارت بوده و چنانچه با آینده نگری و برنامه ریزی توام شود، می تواند سود خوبی را برای فعالین این حوزه به دنبال داشته باشد. هر کسی با توجه به توانایی ها و محصولاتی که در اختیار دارد می تواند به این حوزه ورود پیدا کرده و سود کسب کند.

در ادامه صحبت در خصوص انواع تجارت در جهان، خوب است بدانید تمامی فرآیندها در تجارت الکترونیک، اعم از خرید محصول، فروش محصول، خدمات و غیره از طریق اینترنت انجام می گیرد. این تجارت زمینه را برای گسترش فناوری هایی چون انتقال وجه، بازاریابی اینترنتی، تبادل الکترونیکی داده ها و غیره فراهم کرده است. انواع تجارت الکترونیک به شرح زیر است:

  • تجارت بین مصرف کننده و شرکت
  • تجارت مصرف کننده با مصرف کننده
  • تجارت بنگاه با بنگاه
  • تجارت بین بنگاهی و سازمان های دولتی
  • تجارت بنگاه ها و مصرف کننده ها
  • تجارت بین دولت و شهروندان
  • تجارت بین دولت ها

جمع بندی

انواع تجارت در جهان موضوعی بود که ما در این مقاله به آن پرداختیم و در خصوص آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم. تجارت مقوله بسیار مهمی است و سرنوشت یک کشور را می تواند با موفقیت و یا با نابودی همراه کند. تجارت از جمله موضوعاتی است که بدون داشتن اطلاعات و دانش کافی نمی توان به آن ورود پیدا کرد. بازرگانان فاقد سواد تجاری محکوم به مرگ هستند؛ این اتفاق، اتفاق خوبی نیست، اما می افتد. اگر محصولی در اختیار داشته و می خواهید در قالب تجارت داخلی و یا خارجی آن را به فروش برسانید، توصیه می کنیم در دوره صادرات و واردات نیک اندیشان شرکت کنید. این دوره به شما کمک می کند در ورطه نابودی نیفتید و سود خوبی با حضور در دنیای تجارت به دست آورید.

برای ثبت نام در  دوره آموزش صادرات و واردات نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره صادرات و واردات ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه مدیریت بازرگانی و حسابداری، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه مدیریت بازرگانی و حسابداری ، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

دوره بازرگانی ، دوره ثبت شرکت

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
حسابداری هزینه چیست؟ (انواع حسابداری هزینه)
نوشته بعدی
مدیریت بازرگانی چیست؟ (همه چیز درباره رشته مدیریت بازرگانی)

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image