انواع بخیه چیست و مواد سازنده بخیه چیست؟

انواع بخیه چیست و مواد سازنده بخیه چیست؟

هر فردی ممکن است با توجه به جراحات، عمل و … احتیاج به بخیه دادشته باشد. بخیه یکی از روش های پزشکی می باشد که برای دوخت بافت و پوست شکاف خورده استفاده می گردد و انواع مختلفی دارد. اگر مایل هستید با انواع بخیه آشنا شوید و ببینید هر کدام از انواع بخیه برای چه زخم ها و برش هایی مناسب می باشند؟ بهتر است این مقاله را از دست ندهید.

پزشک با کمک بخیه ها به منظور بستن زخم های پوست یا سایر بافت ها کمک می نماید.

زمانی که پزشک زخمی را بخیه می زند، از یک سوزن و نخ مخصوص جراحی و استریل شده استفاده می نماید.

برای انجام بخیه انواع مختلفی از مواد وجود دارند که می توان با کمک آنها اقدام به خیه زدن نمود.

انواع بخیه

بخیه تکنیکی می باشد که پزشک به منظور بستن زخم و درمان آن استفاده می نماید. همانطور که در بالا هم اشاره نمودیم انواع مختلفی از بخیه ها وجود دارد که می توان به روش های مختلفی آن ها را طبقه بندی نمود.

به طور کلی مواد بخیه به دو دسته غیر قابل جذب و قابل جذب تقسیم می گردد.

بخیه های قابل جذب: این نوع از بخیه ها احتیاجی به برداشتن آنها توسط پزشک وجود ندارد. آن هم به این دلیل است که آنزیم هایی که در بافت های بدن شما وجود دارد می تواند به طور طبیعی آنها را جذب نماید.

بخیه های غیرقابل جذب: این نوع از بخیه باید با کمک پزشک در تاریخی که مشخص می کند و زخم بهبود پیدا کرده برداشته شود و گاهی هم ممکن است به صورت دائمی در بدن بیمار باقی بماند.

البته نوع نخ هم بسیار مهم است که بدانیم به چه صورت است.

 بخیه های تک رشته ای: از یک نخ ایجاد شده اند و این اجازه را می دهد تا بخیه بتوانند راحت تر از بافت ها عبور نمایند.

بخیه های بافته شده: از چندین نخ کوچک ایجاد شده که به یکدیگر بافته شده اند. این می تواند باعث امنیت بهتر شود، اما می تواند احتمال عففونت را هم افزایش دهد.

همچنین نوع بخیه می تواند از مواد طبیعی یا مصنوعی ساخته شده باشد. اما خوب با این حال، از آنجایی که تمام مواد بخیه استریل شده می باشند، این موضوع زیاد نمی تواند مهم باشد که از چه جنسی تهیه گردیده شده.

انواع بخیه های قابل جذب

جنس این بخیه ها از نخ طبیعی تک رشته ای می باشد که برای ترمیم پارگی ها یا زخم های بافت نرم داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. از این نوع بخیه نمی توان برای اقدامات قلبی عروقی یا عصبی استفاده نمود. بدن غالبا قوی ترین واکنش را به این نوع بخیه نشان خواهد داد و معمولا باعث ایجاد زخم می گردد. از انواع بخیه های قابل جذب می توان به این موارد اشاره داشت.

پلی دیوکسانون (PDS)

بخیه پلی دیوکسانون  (PDS) مونوفیلامنت مصنوعی را همچنین برای اقدامات قلبی کودکان و برای بسیاری از انواع ترمیم زخم بافت نرم (مانند بستن شکم) می توان استفاده نمود.

پولیگلکاپرون (MONOCRYL)

این نوع بخیه مونوفیلامنت مصنوعی به منظور استفاده عمومی در ترمیم بافت نرم مورد استفاده می گردد. این ماده را نباید برای اقدامات قلبی عروقی یا عصبی استفاده نمود. این بخیه بیشتر به منظور بستن پوست به صورت نامرئی قابل استفاده می باشد.

پلی گلاکتین (ویکریل)

از ادیگر انواع بخیه می توان به پلی گلاکتین اشاره کرد، این بخیه بافته شده مصنوعی به منظور ترمیم پارگی صورت یا دست مناسب می باشد. توجه داشته باشید این دارو نباید برای اقدامات قلبی عروقی یا عصبی استفاده گردد.

انواع بخیه های غیر قابل جذب

حال که با انواع بخیه های قابل جذب آشنا شدیم نوبت آن است با انواع بخیه های غیر قابل جذب هم آشنا گردیم. این نوع از بخیه را می توان به طور کلی به منظور ترمیم بافت نرم، همچون برای روش های قلبی عروقی و عصبی استفاده نمود.

  • نایلون: یک بخیه تک رشته ای طبیعی است.
  • پلی پروپیلن (پرولن): یک بخیه تک رشته ای مصنوعیمی باشد.
  • ابریشم: یک بخیه طبیعی بافته شده است.
  • پلی استر (Ethibond): یک بخیه مصنوعی بافته شده است

انواع بخیه چیست و مواد سازنده بخیه چیست؟

انتخاب بخیه و تکنیک ها

مواد بخیه را بر اساس قطر رشته بخیه درجه بندی می نمایند. سیستم درجه بندی از حرف “O”  قبل از یک عدد به منظور نشان دادن قطر مواد استفاده می نماید. هرچه این عدد بیشتر است، قطر رشته بخیه کمتر می باشد.

سوزن می تواند ویژگی های مختلفی را به همراه داشته باشد. این می تواند در اندازه های مختلفی بوده و همچنین دارای لبه غیر برش یا برش باشد. سوزن های بزرگ تر می توانند بافت بیشتری را با هر بخیه ایجاد نمایند، در حالی که سوزن های کوچک تر این احتمال را کاهش داده و جای زخم را کمتر نشان دهند.

درست همچون انواع بخیه ها، تکنیک های بخیه هم به صورت مختلف هم وجود دارد. بعضی از آنها به این شرح می باشند:

بخیه های مداوم

در این تکنیک از یک رشته بخیه استفاده می شود. این نوع بخیه را می توان به سرعت انجام داد. بخیه های مداوم مقاوم بوده، چرا که کشش به طور مساوی در سراسر رشته بخیه به صورت پیوسته توزیع می گردد.

بخیه های قطع شده

در این نوع تکنیک بخیه، از چندین رشته بخیه به منظور بستن زخم استفاده می گردد. پس از دوخت، نخ بریده شده و گره می خورد. این تکنیک باعث می شود تا به صورت ایمن و تمیز زخم بسته شود. در صورتی که یکی از بخیه ها باز گردد سایر بخیه ها تکان نخواهند خورد.

بخیه های عمیق

این نوع بخیه در زیر لایه های عمیق (بافت زیر) تا پوست قرار خواهد گرفت. آنها ممکن است قطع شده یا پیوسته انجام گردند. این بخیه غالبا به منظور بستن لایه های فاسیال استفاده می گردد.

بخیه های مدفون

در این نوع بخیه به گونه ای انجام می شود که گره بخیه در داخل (زیر یا داخل ناحیه ای که قرار است بسته شود) پیدا گردد. این نوع بخیه به طور معمول برداشته نمی شود و هنگامی مفید می باشد که بخیه های بزرگ در عمق بیشتری از بدن استفاده گردد.

بخیه های کیفی

به عنوان یک نوع بخیه مداوم بخیه های کیفی کاربرد دارند. این نوع در اطراف یک ناحیه قرار گرفته و همانند بند کشی روی یک کیسه محکم می گردد.

بخیه های زیر جلدی

این بخیه ها در درم بیمار، لایه ای از بافت که زیر لایه بالایی پوست قرار دارند، قرار می گیرند. بخیه هایی کوتاه در خطی موازی با زخم بیمار قرار می گیرند. پس از آن بخیه ها در 2 انتهای زخم بسته می شوند.

برداشتن انواع بخیه

زمان برداشتن بخیه ها بستگی به محل قرارگیری آنها در بدن بیمار دارد. به گفته پزشکان زمان برداشتن بخیه به این شرح می باشد:

  • سینه یا تنه: 10 تا 14 روز
  • پوست سر: 7 تا 10 روز
  • دست یا پا: 10 تا 14 روز
  • کف دست یا کف پا: 14 تا 21 روز
  • صورت: 3 تا 5 روز
  • بازوها: 7 تا 10 روز
  • پاها: 10 تا 14 روز

هنگام برداشتن بخیه ها، در ابتدا پزشک ناحیه مورد نظر را استریل می نماید. سپس پزشک یک انتهای بخیه را برمی دارد و آن را می برد و تلاش می کند تا حد ممکن به پوست بیمار نزدیک شود. پس از آن به آرامی رشته بخیه را بیرون می کشد.

جمع بندی انواع بخیه

پزشک با کمک بخیه ها زخم ها و پارگی هایی که در اعضای بدن ایجاد می گردد را به یکدیگر متصل می نماید. انواع مختلفی از بخیه وجود دارد که هر کدام مزایا و ویژگی های مختص به خود را دارا می باشند.

برای ثبت نام در دوره آموزش مدیریت زخم نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره مدیریت زخم، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی و طب، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی و طب، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره تکنسین داروخانه (دوره داروخانه) ، دوره بازی درمانی ، دوره mmt درمان سوء مصرف مواد

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
چگونه اقدام به شروع سرمایه گذاری کنیم؟
نوشته بعدی
نحوه خواندن نمودارهای فارکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image