برای برداشتن بخیه به چه نکاتی توجه کنیم؟

برداشتن بخیه

آیا به هر دلیل دچار زخم باز شده اید و توسط پزشک زخم باز خود را بخیه نموده اید. حال نوبت آن است بخیه های خود را بکشید اما نمی دانید می توان در منزل آن را کشید یا خیر؟ اگر می خواهید در اینباره اطلاعات داشته باشید و بدانید آیا می شود در خانه اقدام به کشیدن بخیه نمود با خیر با ما همراه باشید.

اصلاحات بخیه به معنای بستن زخم بوده و یک اصطلاح پزشکی می باشد.  با اینکه بخیه برای بهبود زخم های باز رایج می باشند اما باز هم احتیاج است مراقبت های پزشکی خاصی روی آن صورت پذیرد. برداشتن بخیه می تواند گاهی با خطر همراه باشد. پزشکان اکثرا خواستار این هستند تا کشیدن بخیه در مطب آنها صورت پذیرد تا خیال خود را از بهبود زخم راحت و مراقبت هایی که لازم است بعداز کشیدن بخیه به آن توجه شود را به بیمار خود گوشزد نماید. اما خوب همه به این توصیه عمل نکرده و توجه نمی کنند.

برای اینکه بخیه خود را بردارید بایستی به چند نکته مهم توجه شود و آن را درنظر گرفت.

برداشتن بخیه در خانه امکان پذیر است؟

اینکه بخواهید بخیه های خود را خود بردارید اصلاً ایده جالبی نیست. زمانی که پزشکان اقدام به برداشتن بخیه ها می کنند، قبل آن به دنبال علایم: عفونت، بسته شدن زخم و بهبودی مناسب می گردند.

در صورتی که شما بخواهید بخیه ها را منزل بکشید پزشک این امکان را ندارد تا از اوضاع حال شما باخبر گردد‌ و آخرین پیگیری ها را نماید. اما باز هم برخی از بیماران سعی می کنند بخیه های خود را به دور از پزشک خود به تنهایی بردارند.

البته شما هم می توانید اینکار را انجام دهید اما قبل از انجام آن ابتدا برنامه های خود را با پزشک درمیان بگذارید و  دستورالعمل ها و توصیه هایی که پزشک توصیه می کنند اجرا نمایید.

زمانی که تمام توصیه و دستورالعمل های پزشک را انجام دهید می توانید در منزل اقدام به کشیدن بخیه خود کنید.

همچنین پزشک می تواند نکاتی را که در مورد جلوگیری از عفونت یا ایجاد زخم در صورت برداشتن زود هنگام بخیه را به شما گوشزد نماید. در صورتی که زخم شما بهبود نیافته باشد، پزشک بخیه های را به منظور کمک به تکمیل بهبود اعمال می دارد.

نکات مراقبتی قبل از برداشتن بخیه

در صورتی که خود مایل هستید بخیه خود را بکشید توجه به چند نکته می تواند پر اهمئیت می باشد. این نکات به این شرح می باشد:

زمان کشیدن بخیه فرا رسیده باشد.

زمانی که می خواهید اقدام به کشیدن بخیه نمایید توجه کنید که زنان کشیدن آن فرا رسیده باشد. در صورتی که بخیه زودتر برداشته شود امکان دارد زخم جوش نخورده و دوباره باز گردد. در نتیجه این باز شدن ممکن است باعث ایجاد عفونت شود و یا جای زخم بدتر از قبل گردد‌.

قبل از کشیدن با پزشک خود مشورت نموده و ببینید چند روز باید بخیه روی زخم باشد. در صورتی که زخم قرمز و متورم به نظر رسید، بخیه های خود را دست نزنید و نکشید و در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه نمایید.

تجهیزات مورد نیاز را تهیه کنید.

پس از آنکه مطمیین شدید زخم شما بهبود گردیده و می توانید بخیه را بکشید، نوبت آن است تا تجهیزات مورد نیاز خود را جمع آوری نمایید.

شما برای انجام اینکار احتیاج به: موچین، قیچی تیز، سواب های پنبه ای، باند، چسب و الکل برای شستشو می باشد.

طبق دستور العمل برداشتن بخیه رفتار کنید.

برای اینکه دچار مشکل نشوید طبق دستور العمل هایی که پزشک به شما توصیه می کند رفتار نمایید. اگر طبق دستورالعمل های توصیه پزشک خود رفتار نمایید به هیچ وجه مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.

در صورتی که شک دارید درخواست کمک کنید.

اگر در هنگام کشیدن بخیه به مشکل برخورده اید و یا متوجه چیز غیر عادی شدید، کار خود را در همان لحظه قطع کرده و از پزشک خود مشاوره بگیرید.

نحوه برداشتن بخیه

بخیه ها به دو صورت هستند: یا جذب می شوند و یا غیر قابل جذب هستند. بخیه هایی که قابل جذب می باشند اغلب برای دوخت داخلی استفاده می گردند. مواد این نوع بخیه قابل جذب به صورتی طراحی گردیده اند و در طول زمان امکان تجزیه و حل شدن آن وجود دارد. اما بخیه های غیر قابل جذب حل نشده و بایستی برداشته شوند.

برداشتن بخیه

نحوه برداشتن بخیه غیر قابل جذب

برداشتن بخیه های غیر جذب بسیار ساده و راحت می باشد و اگر نکاتی که در بالا گفته شد، به آن توجه شود می توان به سادگی این نوع بخیه را برداشت.

وسایل مورد نیاز را جمع آوری کنید.

شما برای اینکار احتیاج به یک قیچی تیز دارید. داشتن قیچی جراحی برای اینکار مناسب است. شما می توانید از گیره یا ناخن گیر هم استفاده نمایید. در کنار داشتن: الکل، موچین، سواب پنبه باند چسب یا نوار چسب احتیاج به پماد آنتی بیوتیکی هم ممکن است داشته باشید.

استریل نمودن تجهیزات برای برداشتن بخیه

برای اینکار یک قابلمه پر شده از آب را روی شعله قرار دهید تا بجوشد بیاید. پس از آن تمام لوازم فلزی را درون آب جوش بریزید و اجازه دهید چند دقیقه آنجا بماند تا میکروب و هر گونه آلودگی ازبین برود.

پس از آن ظروف را برداشته و از یک دستمال کاغذی تمیز به منظور خشک کردن آنها استفاده نمایید. روی یک سواب پنبه ایی مقداری الکل ریخته و نوک ظروف را پاک نمایید.

شستشوی و استریل نمودن محل بخیه

برای اینکه جای بخیه را شستشو دهید آب داغ صابون می تواند مناسب باشد. پس از شستشو با یک حوله تمیز ناحیه را خشک کنید. سپس الکل چالشی را روی سواب دیگری بریزید و آن ناحیه را پاکسازی کنید.

یک مکان مناسب برای برداشتن بخیه را انتخاب کنید.

در مکانی از خانه بشینید که نور کافی داشته و شما بتوانید محل آسیب دیده را ببینید. در صورتی که بخیه در مکان غیر دسترس است از نزدیکان خود بخواهید برای انجام برداشتن بخیه به شما کمک کند.

بریدن بخیه

با کمک موچین هر گره را به آرامی باز نمایید و به آرامی آن را بالا بکشید. سپس قیچی را درون حلقه قرار داده و اقدام به بریدن بخیه نمایید. به آرامی بخیه را کشیده تا بخیه از روی پوست بلغزد و بیرون بیاورید.

احتمال دارد در این مواقع فشار کمی را احساس نمایید، اما این موضوع به ندرت پیش می آید. توجه داشته باشید گره از طریق پوست خود نکشید، اینکار می تواند دردناک بوده و باعث ایجاد خونریزی گردد.

در صورت خونریزی اقدام به توقف خونریزی کنید.

اگر پس از آنکه بخیه را برداشتید خونریزی شکل گرفت کار را متوقف نموده و اقدام به توقف خونریزی نمایید. یا اگر بعد از برداشتن بخیه زخم باز شد آن را متوقف نموده و با یک باند آن ناحیه را بپوشانید و چسب بزنید. سپس سریعا با پزشک خود تماس گرفته و در اینباره راهنمایی بگیرید.

منطقه را تمیز نمایید.

پس از آنکه بخیه را به طور کامل برداشتید محل زخم را با پنبه ای که آغشته به الکل است کاملا تمیز نمایید. در صورتی که پماد آنتی بیوتیک در دسترس دارید روی محل آسیب دیده بمالید.

مراقبت از زخم

برای آنکه از باز شدن احتمالی جای زخم پس از کشیدن بخیه خیال شما راحت باشد می توانید از نوارهای چسب برای محافظت از زخم خود استفاده نمایید.

شما می توانید تا زمان بهبود کامل و طبیعی از این چسب ها استفاده کنید.

در هنگام کندن آن هم می توانید با خیساندن چسب به راحتی آن را از ناحیه مورد نظر بردارید.

جمع بندی برداشتن بخیه

افراد ممکن است به هر دلیل دچار خراش و بریدگی شوند و گاهی ممکن است عمق بریدگی آنقدر زیاد باشد که احتیاج به بخیه باشد. برخی از افراد پس از بهبودی بخیه را خود بدون کمک پزشک می کشند که اینکار در بعضی مواقع ممکن است خطرناک باشد‌. در صورتی که مایل هستید اقدام به کشیدن بخیه خود کنید، حتما با پزشک خود در اینباره راهنمایی گرفته و نکاتی که ذکر می کند را مد نظر داشته باشید.

برای ثبت نام در دوره آموزش مدیریت زخم نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره مدیریت زخم، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی و طب، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی و طب، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره تکنسین داروخانه (دوره داروخانه) ، دوره بازی درمانی ، دوره mmt درمان سوء مصرف مواد

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
بخیه مایع چیست؟
نوشته بعدی
ارز دیجیتال رز چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image