درمان خانگی زخم بستر در سالمندان

یکی از علل شایع در سالمندان عزیز بوجود آمدن زخم بستر است. به دلیل کهولت این افراد امکان تحرک و حرکت سلب شده و بیشتر در رختخواب دوران خود را می گذرانند. برای اینکه زخم بستر را در سالمندان کاهش دهیم راه و روش هایی برای این افراد وجود دارد تا بتوانند با کمک آن از بروز آن پیشگیری و یا در صورت بوجود آمدن با چند راه حل ساده و خانگی در وهله اول به درمان زود هنگام تاین عارضه پرداخت نمود. در این مقاله به درمان خانگی زخم بستر در سالمندان خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

زخم بستر چیست؟

با نام زخم فشاری شناخته می شود و به دلیل فشار طولانی مدت همچون:  نشستن یا دراز کشیدن طولانی مدت آن هم در یک وضعیت بوجود می آید.

به عبارتی زمانی که در دراز مدت یک یا چند نقطه از بدن دچار فشار قرار می گیرد زخم بستر ایجاد می شود. سالمندان، افرادی که دچار قطع عضو شدند، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افرادی که بر روی ویلچر قرار می گیرند بیشتر در معرض این خطر هستند.

زمانی که این آسیب‌ ایجاد گردد می تواند  مشکلات عدیده تری را نیز ایجاد نماید که فقط با کمک پزشک قابل درمان می باشد. اما اگر به سرعت این عارضه تشخیص گردد و می توان در منزل به بهبود آن پرداخت.

به چه علت زخم بستر ایجاد می شود؟

ایجاد زخم بستر به دلایل مختلف می تواند ایجاد گردد، از مهمترین علل ایجاد زخم بستر می توان به این موارد اشاره کرد:

  • خوابیدن طولانی مدت
  • ساییدگی در صندلی یا بستر
  • استفاده از لگن بیمار نامناسب

زخم فشاری یا همان زخم بستر بیشتر در نواحی: باسن، شانه، امتداد ستون فقرات، پشت دست یا پا و کمر، پاشنه، مچ و یا پوست پشت زانو نمایان می گردد.

علل زخم بستر در سالمندان

قبل از اینکه بخواهیم در مورد درمان خانگی زخم بستر در سالمندان صحبت کنیم بهتر است ابتدا دلایل ایجاد آن را بیابیم. همانطور که در بالا هم اشاره نمودیم در نتیجه فشار طولانی روی پوست و جریان پیدا نکردن خون زخم بستر ایجاد می شود. از علل شایعی در ایجاد زخم بستر در سالمندان می توان به این عوامل اشاره کرد:

اصطکاک

مالش یا حرکت ناشی از تغییر موقعیت بدن باعث می شود تا پوست همان ناحیه مالش دیده ازبین رود و با افزایش پیدا کردن سن هم این عارضه شدید تر می شود.

این عارضه می تواند توسط ارتباط بدن با ملحفه ها و لباس های زبر باشد.

افزایش فشار ناشی از تحرک محدود

زمانی که اکسیژن و خون رسانی در پوست انجام نپذیرد بافت و پوست دچار تحریک و در نتیجه زخم بستر در سالمندان می شود. این عارضه اغلب در نواحی بدون عضله یا چربی زیاد خود را نمایان می سازد.

برش

زمانی که پوست در یک جهت حرکت و استخوان در یک جهت دیگر حرکت می نماید و یا ثابت باقی می ماند برش رخ می دهد. برش می تواند باعث پارگی و کشیدگی پوست گردد.

زخم بستر در سالمندان دارای چه علائمی است؟

دانستن و توجه به علائم زخم بستر باعث می شود تا یک درمان موثر و خانگی برای زخم بستر سالمندان داشته باشیم و از شدت آن جلوگیری نماییم. زمانی که زخم بستر به حد حاد خود برسد به غیر از درمان های پزشکی هیچ درمان دیگری نتیجه بخش نخواهد بود و ممکن است خطراتی را نیز به همراه داشته باشد.

به طور کلی علائم زخم بستر به 4 مرحله تقسیم می گردد که می توان به این موارد اشاره کرد:

مرحله 1 تغییر رنگ: زمانی که آن را لمس می نمایید گرم و قرمز می باشد و گاها همراه با خارش و سوزش است.

مرحله 2 آسییب پوستی: در این مرحله آسیب بیشتر بوده و تاول باز می شود. از علائم آن: باز شدن تاول، خراشیدن و زخم، درد، تغییر رنگ و وجود ناراحتی جدی

مرحله 3 گسترش سایش: در مرحله سوم پوست در کنار تغییر رنگ دچار سایش شده و آسیب به زیر پوست هم می رسد.

مرحله 4 زخم بزرگ: آخرین مرحله زخم بزرگی ایجاد می شود. پوست ازبین رفته و آسیب به: ماهیچه، تاندون و استخوان نیز رسیده است. همچنین امکان دارد در بدن به صورت یک سوراخ مشاهده شود.

حال که یک شناخت نسبی با زخم بستر داشتیم نوبت آن است با درمان خانگی زخم بستر در سالمندان آشنا شویم با ما همراه باشید.

درمان خانگی زخم بستر در سالمندان

درمان خانگی زخم بستر در سالمندان

زمانی که زخم بستر در سالمندان و حتی سایر افرادی که در معرض این عارضه هستند به مرحله چهارم رسید بایستی فورا به پزشک مراجعه شود. در کنار درمان های پزشکی در صورت صلاح دید پزشک می توان از درمان های خانگی مناسب برای زخم بستر سالمندان استفاده نمود. در ادامه مقاله به درمان خانگی زخم بستر در سالمندان خواهیم پرداخت.

درمان خانگی زخم بستر سالمندان با آلوئه ورا

ژل گیاه آلوئه ورا یک انتخاب ایده آل برای درمان زخم بستر می باشد. این ژل برای جلوگیری از سوزش و خارش هم مناسب می باشد.

آب نمک

از آب نمک می توان به عنوان یک ضدعفونی کننده استفاده و باعث تمیز ماندن ناحیه آسیب دیده شد.

چغندر و عسل

از دیگر درمان خانگی زخم بستر در سالمندان می توان به چغندر و عسل اشاره نمود. با کمک این ترکیب ناحیه مرطوب باقی مانده و از قرمزی و خارش جلوگیری می شود.

درمان خانگی زخم بستر سالمندان با زردچوبه

زردچوبه به غیر از استفاده در آشپزخانه به عنوان یک داروی خانگی هم قابل استفاده می باشد. برای کاهش درد و تسکین سریع زردچوبه را به مدت 3 روز بر روی محل آسیب دیده بمالید تا سرعت درمان افزایش پیدا کند. همچنین می توانید با کمک روغن مرک و و زردچوبه از شر سموم راحت شوید.

پودر بچه

از دیگر درمان خانگی زخم بستر در سالمندان می توان به استفاده از پودر بچه اشاره نمود. پودر بچه محل آسیب دیده را خشک کرده و باعث بهبود سریع زخم می شود. کافی است پودر بچه را به تمام نقاط آسیب دیده بپاشید تا زخم را کاملا بپوشاند.

ماساژ دادن با روغن

شما می توانید برای درمان خانگی زخم بستر سالمندان خود از روغن نارگیل یا روغن زیتون استفاده نمایید. استفاده از روغن باعث تقویت گردش خون شده و از این طریق به بهبود سریع زخم بستر کمک می نماید. همچنین روغن زیتون و روغن نارگیل طبیعی برای سلامت پوست هم مناسب می باشند.

شکر و عسل

از دیگر درمان خانگی زخم بستر سالمندان به ترکیب شکر و عسل اشاره نمود. کافی است مقداری شکر را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط و روی زخم مورد نظر بمالید. سپس با یک باند استریل آن را بپوشانید. این ترکیب به درمان و کاهش درد زخم بستر کمک می نماید.

جمع بندی درمان خانگی زخم بستر در سالمندان

زخم بستر در افراد سالمند به دلیل کم تحرکی می تواند بسیار خطرناک و مشکل ساز باشد. پس بهتر است در نگهداری افراد سالمند نهایت توجه خود را نشان دهیم. با درمان های خانگی زخم بستر می توان به سالمندان عزیز کمک نمود و از بروز مشکلات این چنینی پیشگیری کرد.

برای ثبت نام در دوره آموزش مدیریت زخم نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره مدیریت زخم، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی و طب، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی و طب، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره تکنسین داروخانه (دوره داروخانه) ، دوره بازی درمانی ، دوره mmt درمان سوء مصرف مواد

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
دستگاه لیزر موهای زائد خانگی چیست؟
نوشته بعدی
لایت فارکس چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image