سرم شستشو زخم

سرم شستشو زخم

 یکی از روش های که باعث مراقبت و تمیزی زخم می شود استفاده از سرم شستشو می باشد. ما در این مقاله سعی نمودیم نحوه تهیه سرم شستشو زخم را به شما آموزش دهیم و خود در منزل به راحتی با دستورالعملی که در ادامه مطلب بیان خواهیم نمود یک سرم شستشو خانگی برای خود تهیه کنیم. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

ایجاد زخم می تواند به دلایل مختلف صورت پذیرد و می تواند سطحی یا عمیق باشد. اینکه بگوییم که ما به هیچ عنوان زخمی نمی شویم و لازم هم نیست نکات کمک های اولیه را در برابر این موضوع بدانیم، یک فکر نادرست است.

پس همه ما در لحظات زندگی خود ممکن است به دلایل مختلف زخمی گردیم. در صورتی که از زخم ایجاد شده در بدن مراقبت نشود می تواند دچار عفونت و یک بستر برای ایجاد سایر بیماریها شود‌. پس مراقبت نمودن از زخم بسیار مهم تلقی می گردد و بهتر است نکاتی که پزشک یا پرستار برای نحوه مراقبت نمودن از زخم بیان می کنند را آویزه گوش نموده و از آن ها برای سلامت خود استفاده نمود.

انتخاب محلول ضد عفونی کننده مناسب برای شستشو زخم

زمانی که بدن ما دچار زخم می شود در ابتدا طبق کمک های اولیه بایستی زخم را شستشو دهیم تا هر گونه میکروب، گرد و غبار و … در پوست وجود داشته و ممکن است وارد بدن گردد، پاکسازی شود. روش های مختلفی برای پاکسازی زخم وجود دارد، مثلاً همان لحظه که زخم ایجاد می گردد هیچ گونه محلول ضد عفونی کننده وجود ندارد، پس بهترین انتخاب شستشو زخم با آب تمیز بهترین راه حل می باشد.

البته انتخاب کردن یک محلول مناسب برای شستشو زخم بسیار مهم می باشد. از محلول هایی که برای شستشو زخم از آن ها استفاده نمود می توان به: پاک کننده های ضد قارچ، داروهای ضد عفونی کننده، پاک کننده های موضعی و … اشاره نمود.

در هنگام انتخاب محلول شستشو بایستی به چند نکته توجه نمود. این نکات مهم شامل:

  • غیر هموتلیک باشد.
  • سمی نباشد.
  • ایزوتونیک باشد.
  • به سرعت اقدام به استریل شدن زخم نماید.

البته به این موضوع هم اشاره نماییم که تا به امروز این چنین محلولی که تمام این موارد را با هم به همراه داشته باشد تولید نگشته است. محلول های شستشویی هم که برای شستشوی زخم مورد استفاده قرار می گیرد این موارد را دارا نمی باشد. همین موضوع باعث می شود تا از محلول سرم شستشو زخم  معمولی استفاده نمود. چون این سرم ها کمتر خطر سمی بودن را در خود دارا می باشند.

همچنین سرم های شستشوی که در بازار عرضه می گردند بایستی حتما پس از باز نمودن استفاده گردند. چرا که ممکن است پس از گذشت ۲۴ ساعت باکتری ها در سرم رشد و تکثیر شود و باعث سمی شدن سرم شستشو گردند.

در ادامه به چند مورد از سرم های شستشو موجود در داروخانه ها اشاره و صحبت کوتاهی در رابطه با هر کدام خواهیم نمود.

بتادین ( پوویدون آیدون)

این محلول قرمز رنگ هم جزو انواع سرم شستشو زخم بوده و  بیشتر منازل می توان آن را در جعبه کمک های اولیه موجود در منزل خود یافت نمود

یک محلول ضد میکروبی بوده و برای شستشو انواع زخم ها قابل استفاده می باشد.

بدون هیچ محدودیتی می توان بتادین برای شستشو زخم بزرگسالان و کودکان استفاده نمود.

اما خوب این محلول دارای یک عیب می باشد و آن هم بی رنگ کردن زخم و خشک نمودن آن بوده، همچنین برای سلولهای سالم و بافت های گرانول شده مناسب نبوده و باعث ایجاد سم سلولیت می گردد و اطراف زخم را تحریک می نماید.

آب آشامیدنی

از دیگر انواع محلول‌های شستشو می توان به آشامیدنی اشاره نمود. زمانی که آب استریل در دسترس نباشد بهترین انتخاب برای شستشو و پاکسازی زخمآب آشامیدنی می باشد.

پاک کننده تجاری

از دیگر محلول‌های شستشو زخم می توان به پاک کننده های تجاری اشاره کرد. از این محلول ها برای ازبین بردن باکتری ها استفاده می گردد. در صورتی که زخم: کثیف، دارای پسماندهای سلولی چسبناک و زخمهای نکروتیک باشد، استفاده از پاک کننده های تجاری نمی تواند خالی از لطف باشد.

این محلول ها نسبت به آب استریل دارای ماندگاری بالاتری می باشد و از ایجاد باکتری و میکروب تا حد ممکن جلوگیری می نماید.

سرم شستشو زخم پروکسید هیدروژن

از دیگر محلول‌های رایج در شستشو شزخم که در هر داروخانه ایی یافت می گردد پروکسید هیدروژن می باشد.

طبق تحقیقات انجام شده روی کاهش باکتری ها اثر گذاشته و بهتر است پس از آنکه با سرم شستشوی معمولی اقدام به پاکسازی زخم نمودیم، از این محلول هم برای کاهش باکتری و ضد عفونی کنندگی زخم استفاده می کنیم.

آب استریل

این سرم شستشو زخم به روش تقطیر به دست می آید، غیر قابل گرم شدن بوده و از هیچ ماده ضد باکتریایی و ضد میکروبی در آن استفاده نشده است. به دلیل قیمت ارزان آن به طور معمول از آن برای شستشو زخم استفاده می گردد.

به دلیل جذب شدن آب استریل به بافت ها انتخاب مناسبی برای زمان های جراحی نمی باشد. چرا که اگر بیش از حد جذب گردد می تواند نتیجه عکس نشان دهد و سمی گردد

سدیم هیپوکلریت

یکی دیگر از محلول‌های شستشو زخم سدیم هیپوکلریت می باشد. این محلول با نام داکین هم شناخته می شود و برای ازبین بردن و کنترل عفونت، بسیار محلول مناسبی است.

اما خوب این را هم اضافه کنیم که درست است که به ازبین بردن عفونت و باکتری کمک می کند اما برای بافت های گرانوله شده مناسب نبوده و مضر می باشد.

همچنین در صورت مصرف بیشتر از ۷ تا ۱۰ روز استفاده نگردد.

سرم شستشو زخم

نحوه تهیه سرم شستشو زخم

تمام این گفته ها درست است و برخی از محلولهای یاد شده در بالا هم می توانند برای سلامتی مضر و هم مفید باشند. اما ما در ادامه می خواهیم در رابطه با نحوه تهیه سرم شستشو برای زخم صحبت کنیم و ببینیم چگونه می توان در منزل اقدام به تهیه سرم شستشو زخم را انجام داد. با ما همچنان همراه باشید.

این محلولی که ما می خواهیم به شما تهیه آن را آموزش دهیم، ماده اصلیش نمک است.

نمک یک پاک کننده طبیعی بوده و محیط زخمی را استریل می نماید. همچنین به بهبود سریع زخم هم کمک بسزایی می نماید.

محلولی که با کمک نمک تهیه می شود استریل و غیر سمی بوده و ایزوتونیک می باشد. در رابطه با نحوه تهیه سرم شستشو زخم با ما همچنان همراه باشید.

برای تهیه سرم شستشو زخم احتیاج داریم به:

  • نمک بدون ید
  • آب مقطر

طرز تهیه سرم شستشو زخم

برای تهیه این محلول شستشو زخم ابتدا در یک قابلمه مقداری آب مقطر ریخته و روی شعله بگذارید تا به جوش بیاید.

پس از آنکه آب مقطر جوشیده شد مقداری نمک بدون ید را داخل قابلمه دارای آب جوشیده بریزید و در همان حالت جوشیده شدن هم بزنید تا نمک در آب حل گردد. پس از آنکه نمک به طور کامل در آب مقطر حل شد، شعله را خاموش نمایید.

قابلمه را کناری گذاشته و اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک گردد.

برای آنکه بدانید به اندازه کافی خنک شده و قابل استفاده است انگشت خود را کمی درون محلول کرده و اگر احساس سوختگی نکردید و به اصطلاح ولرم و خنک گشته می توانید از آن استفاده کنید.

در صورتی که از دماسنج استفاده می کنید دمای خنکی محلول باید روی درجه ۲۱.۱ درجه سانتی گراد برابر با ۷۰ درجه فارنهایت باشد. با این درجه معلوم می شود که محلول خنک بوده و می توان از آن استفاده کرد.

حال محلول نمکی بدست آمده را درون یک بطری تمیز و استریل شده بریزید و درب آن را محکم ببندید.

محلول نمکی بدست آمده نباید شیری یا کدر باشد و بایستی کاملا شفاف باشد.

جمع بندی طرز تهیه سرم شستشو زخم

فرقی نمی کند زخم عمیق یا سطحی در بدن ایجاد گردد، یکی از نکاتی که باعث می شود تا زخم دچار عفونت نشود و وخیم نگردد استفاده درست از محلول های شستشوی زخم می باشد. در صورتی که امکان خرید محلول های سرم شستشو زخم وجود نداشته باشد، می توان در منزل اقدام به تهیه سرم شستشو زخم نمود. این سرم از ترکیب آب مقطر و نمک بدون ید تهیه می گردد و در کنار ضدعفونی کننده زخم باعث بهبود سریع زخم هم می شود.

برای ثبت نام در دوره آموزش مدیریت زخم نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره مدیریت زخم، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی و طب، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی و طب، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره تکنسین داروخانه (دوره داروخانه) ، دوره بازی درمانی ، دوره mmt درمان سوء مصرف مواد

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
چگونه در ایران بیت کوین بخریم؟
نوشته بعدی
اصطلاحات رایج در بازار فارکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image