عفونت زخم چیست؟ چه هنگام باید زخم را بخیه کنیم؟

عفونت زخم چیست؟ چه هنگام باید زخم را بخیه کنیم؟

عفونت زخم چیست؟

عفونت زخم چیست؟ آیا عفونت زخم خطرناک است؟ چگونه به درمان آن بپردازیم؟ چه هنگام باید زخم را بخیه کنیم؟ آیا زخم بخیه شده احتیاج به مراقبت ویژه دارد؟ و سوال های دیگری که ممکن است در این رابطه داشته باشیم را می توان در این مطلب به جواب آن ها رسید. ما را در این مقاله تا انتها همراهی کنید.

زخم به دلایل مختلف: خراش، بریدگی، عمل جراحی و … ممکن است در بدن به طور خفیف یا شدید ایجاد شود و اگر به آن رسیدگی نگردد ممکن است دچار عفونت گردد. همچنین راهی برای ورود انواع بیماری به بدن باشد.

عفونت هم بسته به نوع زخم می تواند سطحی یا عمیق باشد. عفونت زمانی در سطح پوست رخ نشان می دهد که از آن مراقبت و برای درمان آن اقدامی نشده باشد.

زمانی که زخم دچار عفونت گردد و پس از آن نیز به آن رسیدگی نگردد ممکن است منجر به قطع عضو و یا حتی مرگ شود. پس زمانی که به هر دلیل بدن دچار زخم و عفونت شد بایستی سریعا اقدام به درمان آن نمود.

عفونت با علائم: ترشحات چرکی، قرمزی، احساس گرما در اطراف زخم، درد، حساسیت، تغییر رنگ، تاخیر در بهبودی، بوی غیر طبیعی و … خود را نمایان می سازد و اگر به آن توجه نشود ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند.

علل عفونت زخم

شاید برایتان سوال باشد چه عواملی باعث ایجاد عفونت زخم می شوند؟ عفونت زخم ممکن است در هر شرایطی رخ نشان دهد. از عواملی که باعث ایجاد عفونت در زخم می شوند می توان به: ارتباط مستقیم آلودگی به سطح زخم، نشستن گرد و غبار پراکنده در هوا روی زخم، بیماری زمینه ایی، داشتن سیستم ایمنی ضعیف و … اشاره نمود.

عفونت زخم چیست؟ چه هنگام باید زخم را بخیه کنیم؟

آیا عفونت کردن زخم خطرناک است؟

در جواب این سوال باید بگوییم بله. در صورتی که به آن رسیدگی نشود ممکن است باعث قطع عضو و یا حتی مرگ گردد. زمانی که زخم عفونت می کند یک بستر مناسب برای ویروس، قارچ، میکروب و باکتری ها بوجود می آید تا به راحتی وارد بدن شوند و سیستم ایمنی بدن و عملکرد سایر اندام داخلی بدن را مختل سازند.

آیا راهی برای جلوگیری از عفونت زخم وجود دارد؟

یکی از روش هایی که باعث می شود عفونت ایجاد نشود پیشگیری و مراقبت از زخم است. زمانی که از دستور العمال های بهداشتی و مراقبتی برای درمان زخم استفاده گردد به هیچ عنوان زخم دچار عفونت نمی شود. از راه های جلوگیری از عفونت زخم می توان به این موارد اشاره کرد:

  • تمیز کردن زخم به صورت مستمر
  • بخیه زدن زخم های دارای شکاف بزرگ (زخم های عمیق)
  • خشک نگه داشتن زخم
  • در صورت لزوم بانداژ نمودن تمیز زخم
  • استفاده از آنتی بیوتیک
  • و … .

توجه داشته باشید در صورتی که از زخم مراقبت نشود و دچار عفونت گردد می تواند دوره درمان را افزایش دهد و باعث ایجاد مشکلات بسیاری در زمینه بیماریتان نیز ایجاد کند. پس حتما توجه داشتید باشید حتی یک خراش یا سوختگی خفیف هم می تواند در صورتی که مراقبت از آنها صورت نپذیرد مشکل ساز گردد.

آیا بخیه زخم می تواند از عفونت زخم جلوگیری نموده و یا عفونت را درمان کند؟

عفونت زمانی رخ می دهد که فرد آن طور که باید و شاید از زخم ایجاد شده خود مراقبت نکرده باشد و فرقی هم نمی کند آن زخم سطحی یا عمیق باشد. بخیه کمک می کند تا شکاف ایجاد شده از طریق برش به هم متصل گردد و از خونریزی و ورود آلودگی به سطح داخلی پوست و ایجاد عفونت تا حد ممکن جلوگیری می نماید. اگر عفونتی هم پس از بخیه زدن ایجاد گردد به نحوه مراقبت از زخم باز می گردد و هیچ ارتباطی به بخیه ندارد.

البته این موضوع هم وجود دارد که با نخ بخیه استریل نشده و امکانات غیر بهداشتی عفونت در زخم و بدن ایجاد گردد. اما با پیشرفت هایی که در جوامع پزشکی ایجاد شده این موضوع مردود می باشد. مگر آنکه در مراکز غیر بهداشتی و غیر اصولی این اقدام صورت پذیرد.

چه زمانی زخم احتیاج به بخیه زدن دارد؟

بخیه یکی از بهترین و رایج ترین روش های پزشکی است که می تواند به بستن زخم ها و شکاف هایی که در بدن ایجاد می شود کمک نمود. این روش با کمک نخ بخیه و سوزن مخصوص جراحی صورت می پذیرد.  برای جلوگیری از عفونت زخم هم راه حل مناسبی است. همانطور که گفتیم زخم به دلایل مختلف ایجاد شده و می تواند سطحی و یا عمیق باشد.  از دلایلی که باعث می شود زخم احتیاج به بخیه شدن داشته باشد شامل این موارد می باشد:

  • اندازه پارگی زخم: بیشتر از نیم سانت باشد، دیده شدن: ماهیچه، چربی یا استخوان، شکاف ایجاد شده پهن باشد.
  • شدت خونریزی به عنوان یک دلیل برای انجام بخیه مهم می باشد.
  • مکانی که دچار زخم شده است می تواند نشان دهنده استفاده از بخیه باشد.
  • توجه کردن به علت ایجاد زخم

زخم بخیه شده

چگونه در منزل از زخم بخیه شده مراقبت کنیم؟

در انتهای کار بخیه زدن پزشک و یا پرستار از شما می خواهد تا به دستورالعمل هایی که بیان می کند توجه نمایید تا مشکلی برای زخمتان رخ ندهد.

اگر به دستور العمل هایی که پزشک به شما پس از زدن بخیه روی زخم می دهد توجه کنید تا درصد بالایی امکان ایجاد عفونت در زخم وجود نخواهد داشت. در ادامه به دستورالعمل هایی که باید به آن توجه کنید اشاره و مختصر توضیحی در موردشان خواهیم داد. با ما همچنان همراه باشید.

خشک نگه داشتن بخیه

پزشک یا پرستار از شما می خواهند تا پس از بخیه زدن حدود 24 ساعت از خیس کردن بخیه ها پیشگیری کنید. مثلا اگر احتیاج به حمام دارید این موضوع را 24 ساعت به تعویق بی اندازید. همچنین از شنا کردن و یا استفاده از وان به شدت خوداری کرده و تا حد ممکن اجازه ندهید آب به قسمت بخیه شده و زخمی برسد.

هر زمان هم که زخم بخیه شده خیس شد به آرامی و با کمک یک پارچه تمیز آن ناحیه را خشک نمایید.

تمیز نگه داشتن بخیه

دومین موردی که پزشک به آن تاکید می کند تمیز نگه داشتن بخیه می باشد. پزشک ممکن است برای آنکه زخم تمیز بماند روی آن را با باند پاسمان نموده و بپوشاند و از شما هم بخواهد که طبق دستور العملی که برایتان بیان می کند به تعویض و مراقبت از زخم خود بپردازید. مثلا‌‌‌‌ با آب ولرم و صابون زخم را تمیز کنید، با پارچه تمیز خشک کرده و دوباره بانداژ کنید، یا اینکه اجازه دهید به صورت باز باقی بماند تا زخم هوا بخورد. در غیر این صورت عفونت زخم رخ خواهد داد.

به هیچ وجه به بخیه ها دست زده نشود.

یکی دیگر از دستورالعمل هایی که باید به آن توجه نمود این است که نباید زخم بخیه خورده را دستکاری نمود. هنگام دست زدن به بخیه و مراقبت از آن همیشه دستان خود را تمیز نگاه دارید و با دستان کثیف و آلوده به زخم دست نزنید. چرا که ممکن است آلودگی که در دستان و زیر ناخن ها وجود دارد به زخم منتقل شده و باعث عفونت زخم بخیه شود.

همچنین از خاراندن، بریدن بخیه و هر چه که ممکن است باعث تماس دست با زخم باشد اجتناب نمایید.

تا زمان بهبودی از فعالیت های شدید پیشگیری نمایید.

ورزش و تحرک بیش از حد می تواند روی زخم بخیه شده تاثیرات منفی داشته باشد. پس تا زمان بهبودی از انجام ورزش های سنگین و پرتحرک خوداری نموده و از پزشک خود بخواهید تا چه زمانی نباید از انجام فعالیت های ورزشی خوداری کنید.

استفاده از دارو

طبق تجویز پزشک می توان از داروهای آنتی بیوتیکی برای جلوگیری از عفونت زخم و بهبود زخم استفاده نمود.

اگر متوجه شدید زخمتان: قرمز، ملتهب، عفونی، درد و … مشاهده نمودید بایستی سریعا به پزشک مراجعه نمود. اما خوب یکی از بهترین روش ها برای پرهیز از عفونت خشک و تمیز نگه داشتن زخم می باشد.

جمع بندی عفونت زخم

ما در این مقاله سعی کردیم نشان دهیم عفونت زخم چیست و به چه علت عفونت در زخمها ایجاد می گردد و همچنین چه دلیلی باعث می شود تا زخم احتیاج به بخیه داشته باشد. فرقی نمی کند زخم سطحی یا عمیق باشد مراقبت نمودن از زخم یکی از دلایلی می باشد که می تواند از ایجاد عفونت و سایر بیماری ها جلوگیری کند.

برای ثبت نام در دوره آموزش مدیریت زخم نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره مدیریت زخم، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی و طب، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی و طب، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره تکنسین داروخانه (دوره داروخانه) ، دوره بازی درمانی ، دوره mmt درمان سوء مصرف مواد

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
چگونه برای راه اندازی مشاور املاک جواز بگیریم؟
نوشته بعدی
معایب و مزایای کولر گازی ایستاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image