مدیریت زخم چیست؟

مراقبت از زخم چیست؟ از فراوان ترین آسیب های هر فرد که اکثرا جزئی است و به راحتی قابل درمان است زخم است. این مبحث از مبحث های مهم علمی است که به علت فراوانی که در دنیا دارد باید به آن ‌توجه ویژه ای داشت. اگر زخم به شکل حاد و مزمن باشد باید حتما مراقبت های ویژه صورت گیرد. در صورت عدم رسیدگی صحیح به زخم، خانواده و بیمار دچار مشکلات جدی خواهند شد. چه بسا که بی توجهی در این زمینه میتواند منجر به بستری شدن بیمار و صرف هزینه های سنگین برای درمان شود. این مسئله نه تنها آسیب به بیمار خواهد زد، بلکه به خانواده بیمار نیز هزینه های سهمگین تحمیل می کند.

حال برای حل و تحمیل نشدن این مشکلات به بیمار و خانواده بیمار چه باید کرد؟ مطمئنا تشخیص به موقع یک عامل بسیار موثر در نحوه درمان و ارائه خدمات مناسب به بیمار خواهد بود. سپس مراقبت از زخم دومین اقدام موثر برای درمان زخم و رفع مشکلات وابسته به آن است. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد مراقبت از زخم و دوره مراقبت از زخم نیک اندیشان بیشتر به شما اطلاعات ارائه کنیم.

زخم چیست؟

حال سوال اول این است که زخم از نظر پزشکی چیست؟ تعریف علمی زخم به معنای جدا شدن بخشی از اتصال سلول های پوست و یا حتی گوشت از بدن است. این جداسازی عموما به علت آسیب دیدگی با ابزار تیز یا کشیدگی و سابیدگی بیش از حد است.

در موارد دیگر شاهد کبودی و خراشیدگی و یا قرمزی خواهید بود که به ظاهر چیز خاصی نیست اما با درد همراه است. انواع مختلف زخم ها با میزان تورم، پارگی، عمق زخم و میزان خونریزی مشخص میشوند. زخم های ساده، زخم های دردناک و زخم های شدید از انواع زخم ها هستند که باید به طور صحیح از آنها مراقبت کرد.

عدم مراقبت صحیح از زخم ها همانطور که اشاره شد، میتواند خسارت های جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. خصوصا عفونت یک زخم، میتواند به شکل بدی نمایان شود و به مرور گسترده شود و عواقب شدیدی به دنبال داشته باشد.

مراقبت از زخم

شاید به نظرتان مراقبت از زخم کار دشواری نباشد و بتوان به راحتی از یک زخم مراقبت کرد‌. اما این انر تنها در مورد زخم های کوچک و غیر عفونی صدق می کند. زخم های عمیق باید شناسایی شوند و به درستی از آنها مراقبت شود تا دچار مشکلات عفونی نشوند. درمان زخم های عفونی به مراتب سخت تر از زخم های ساده تر است.

بهترین کار در هنگام مواجه با زخم های سخت، سپردن زخم به دست فرد متخصص و کاربلد است تا بتواند با راهکارهایی درست، از وخیم شدن اوضاع جلوگیری کند‌. در واقع دانستن مهارت لازم برای مراقبت از زخم یک مهارت کاربردی است که میتواند از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.

بهبود زخم

زخم های ساده عموما به راحتی قابلیت بازسازی دارند و پوست قادر است سطح از بین رفته از پوست را بازسازی کند‌. در موارد دیگر که زخم قابل بازسازی خودکار و سریع خود را ندارد، اسکار تشکیل میشود. اسکار یک پوشش سفت تر نسبت به پوست و گوشت بدن است که در جای زخن ایجاد میشود و یک پوشش برای زخم ایجاد می کند تا زخم فرصت بازسازی داشته باشد. در موارد ساده تر، پوست به راحتی زیر اسکار خود را بازسازی می کند‌. در مواردی که زخم وخامت بیشتری دارد شاهد اسکار بزرگتر خواهیم بود که در اکثر موارد با قسمت پوست و گوشت اضافه مواجه خواهیم شد. در صورت مراقبت درست از زخم، میتوان این مشکل را حل کرد و یا اثرات آن را کاهش داد.

با بررسی این موارد حتما متوجه علت دوره مراقبت از زخم شدید. درمان های خانگی با افراد متخصص میتواند در درمان صحیح زخم تاثیر بگذارد و در دنیای امروز عدم به جای ماندن جای زخم و بهبود سریع زخم به علت مسائل مربوط به زیبایی، بسیار مهم تلقی میشود.

روش های مراقبت از زخم

برخی از زخم ها نیازمند آن هستند تا پوششی بر روی آنها قرار بگیرد تا آلودگی موجب وخامت اوضاع نشود. اما برخی دیگر نیاز به هوا دارند تا فرآیند بسته شدن زخم سرعت بگیرد. در برخی موارد هم داروهای منعقد کننده خون و مسکن ها برای درمان زخم ها و کاهش درد تجویز میشوند‌. اما مسئله مهم در مورد زخم ها، رعایت اصول بهداشتی و ضدعفونی هر روزه تا بهبودی کامل است.

هدف اصلی از انجام مراقبت های زخم، بازگرداندن سلامتی فرد است. کم کردن هزینه درمان زخم و آسیب های جدی در صورت عدم رعایت اصول صحیح مراقبت از زخم، از دیگر اهداف مدیریت زخم است.

مراقبت از زخم چیست؟

عوامل موثر در درمان سریع زخم

سن:

یکی از مهمترین موارد سن فرد است. ساخت سلول تازه و بهبود سریع زخم، در افراد با سن کمتر بسیار سریعتر انجام می پذیرد و متاسفانه به دلیل عملکرد ضعیف تر بدن در سن پیری، بهبود با سرعت کمتری حاصل میشود.

نوع و عمق زخم:

همانطور که اشاره کردیم انواع زخم از نظر شدت جراحات وجود دارد. مسلما هرچه سطح جراحات شدیدتر باشد بهبود دیر رخ می دهد و هرچه این جراحات ساده تر باشند، بهبود سریع تری را مشاهده خواهیم کرد. حتی نوع زخم نیز مهم است. برخی از زخم ها ناشی از وجود بیماری در فرد است و به همین دلیل مدت زمان زیادی را برای بهبود طی خواهند کرد.

شرایط فرد:

سلامت فرد و یا بیمار بودن فرد نیز در این پروسه تاثیر بسزایی دارد. به طور مثال بهبود زخم در فرد دارای دیابت بسیار کند رخ می دهد. و جالب است بدانید که فرقی نمی کند این زخم به چه علت به وجود آمده است. چه بر اثر بیماری و چه به طور اتفاقی، بهبود زخم کند خواهد بود.

مراقبت از زخم:

اگر مراقبت های لازم به عمل نیاید و زخم دچار عفونت شود مدت زمان درمان و بهبودی زخم بسیار طولانی خواهد بود. اما در صورت دانستن فنون مراقبتی زخم، شما خواهید دید که زخم فرد مصدوم چه مقدار سریع تر بهبود پیدا می کند.

مراقبت از زخم چیست؟

 

یک زخم را چگونه در خانه درمان کنیم؟

شاید یک زخم برای شما یک مسئله پیش افتاده باشد و شما علاقه ای به رفتن نزد پزشک نداشته باشید و ترجیح دهید زخم خود را در خانه درمان کنید. توجه داشته باشید که در صورت عفونت و حاد شدن زخم باید حتما به پزشک مراجعه کنید. خصوصا زخم های حاد که در اثر بیماری و یا جراحات ایجاد میشوند و یا جراحاتی که نیاز به بخیه دارند.

اما اگر نیاز به درمان خانگی دارید، حتما روزی یک بار زخم خود را ضدعفونی کنید. مواد ضدعفونی کننده باید حاوی الکی و یا پاک کننده های مجاز پزشکی باشند.

در صورت عمیق نبودن میتوانید از کرم های نرم کننده بهره ببرید تا زخم اسکار نزند. کرم های حاوی آلوئه ورا بسیار مناسب هستند و به ترمیم زخم کمک می کنند. خصوصا در مورد زخم های ناشی از سوختگی کرم آلوئه ورا بسیار مناسب می باشد.

ویتامین ای را فراموش نکنید. نه تنها خوردن ویتامین ای به بهبود زخم کمک می کند، بلکه بهره گیری از پماد های حاوی ویتامین E به بسته شدن زخم و ترمیم آن کمک بسزایی می کند.

از روغن نارگیل بهره ببرید. با چرب کردن محل زخم از ایجاد اسکار جلوگیری کنید و سطح زخم را منعطف کنید. این روغن، ضد التهاب و نرم کننده و ترمیم کننده بافت است.

در استفاده از کرم ها باید دقت کنید و اطراف زخم ها را نیز پوشش دهید. نرم و منعطف شدن پوستهای اطراف زخم، به بسته شدن سریع تر زخم کمک می کند و موجب بهبود زخم می گردد.

 

برای ثبت نام در دوره آموزش مدیریت زخم نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره مدیریت زخم، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی و طب، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی و طب، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

، دوره دستیار دندانپزشک ،  دوره تکنسین داروخانه (دوره داروخانه)  ، دوره بازی درمانی ، دوره mmt درمان سوء مصرف مواد 

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
اصول حسابداری چیست؟ 4 اصل مهم
نوشته بعدی
کولر اسپیلت هوشمند چیست؟ اسپیلت اینورتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image