ثروت اقتصادی چیست؟

ثروتمند اقتصادی کسی است که سرمایه او در حال رشد است. برای فهم این جمله لازم است که با فرمول حسابداری آشنا شویم: دارایی=بدهی+سرمایه دارایی به زبان ساده هر آن چیزی است که در اختیار ماست. مثلا خودرو ما، خانه ما و … حال این دارایی ممکن است متعلق به خودمان باشد(مالکیت آن با ماست) که به آن سرمایه می گویند. مثلا خانه برای ماست، بنابراین خانه سرمایه ماست.

مثلا ۱۰۰میلیون پول در حساب شخصی ماست و متعلق به خودمان است، این هم سرمایه ماست. یا ممکن است این دارایی متعلق به ما نباشد(ما مالک آن نباشیم) و فقط در اختیار ما باشد. مثلا خانه ای که در آن زندگی می کنیم اجاره ای باشد و فقط در اختیار ما باشد، در این صورت این خانه یک بدهی است.

بنابراین صرف داشتن دارایی زیاد و امکانات زیادی که در اختیار ما است به معنای ثروتمند بودن نیست. حال سرمایه با درآمد افزایش می یابد و با هزینه کاهش. درآمد به معنای ورودی به جیب ماست. مثلا ماهی ۱۰میلیون تومان، که ماهانه به علت فعالیت اقتصادی به جیب ما وارد می شود و سرمایه ما را افزایش می دهد.

هزینه به معنای پولی است که از جیب ما خارج می شود. مثلا قبض موبایل یا هزینه اجاره ماهانه. بنابراین هر چه درآمد ما بیشتر از هزینه های ما باشد، سرمایه ما بیشتر می شود. نکته خیلی مهم آنست که درآمد بر دو نوع است. درآمد فعال و درآمد غیر فعال. درآمد فعال هنگامی حاصل می شود که ما فعالیت داریم. مثلا از ساعت ۹ الی ۱۷ در محل کار خود حاضریم و فعالیت اقتصادی می کنیم.

ولی درآمد غیر فعال به درآمدی می گویند که در صورتیکه که ما فعالیت هم نداریم ولی باز به جیبمان پول وارد می شود. مثلا درآمدی که از سود سهام حاصل می شود، یا درآمدی که از سرمایه گذاری حاصل می شود، یا درآمدی که از کسب و کاری که خودمان مالکش هستیم به دست می آید. بنابراین ثروتمند کسی است که درآمدی بالاتر از هزینه هایش دارد.

و سرمایه اش رو به رشد است. خیلی ها از نداشتن سرمایه اولیه گله دارند ولی اگر ما درآمدهای خودمان را زیاد کنیم و هزینه های خود را در حد نیازهایمان تا مدتی حفظ کنیم، سرمایه ما افزوده می گردد. در ابتدا که سرمایه اولیه نداریم یا کم داریم باید درآمد فعال خود را افزایش دهیم.

در ادامه با سرمایه گذاری درست و راه اندازی کسب و کار خودمان، درآمد غیر فعالمان نیز افزایش می یابد که این سبب افزایش سرمایه و ثروت ما می شود. به یاد داشته باشیم که سرمایه اولیه فقط مادیات نیست بلکه مهارتهای فنی، مهارتهای روابط اجتماعی و کاریزما(جذابیت و تاثیرگذار شخصیت) نیز جز سرمایه اولیه و چه بسا با ارزشتر از آن محسوب می شود.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image