وجه هایی که قرض داده شده اند
فلسفه این وجوه ، از این قرار است که معاف از مالیات در نظر گرفته می شوند به شرطی که پولی که برای مثال من به حساب شما واریز کرده ام را شما مجددا به حساب بنده واریز کنید.(توجه کنید حساب باید به یک نام باشد.)، اما اثبات این قرض در حساب آشنایان بسیار مشکل است . و فرد حتما باید اعلام کند که این پول قرض بوده است.
وام های گرفته شده
این مبلغ نیز به عنوان درآمد محسوب نمی شود و شامل مالیات نیز نمی شود اما در صورتی معاف میشود که شما با اسناد و مدارک مرتبط به بانک اعلام کرده باشید که این وجه مربوط به وام است.
سایر موارد
برخی فعالیت ها هستند که معاف از مالیات هستند مثل وجوهی که حاصل از نقل و انتقال سهام یا فروش املاک بوده است و مالیات آن قبلا گرفته شده است و شما با ارائه مدارک می توانید ثابت کنید . سهم الارث ،وجوه حاصل از کشاورزی در این موارد نیز با ارائه مدارک از طرف سازمان امور مالیاتی تایید و یا تکذیب می شوید.
چک لیست تکالیف مالیاتی
1.ارسال لیست حقوق و دستمزد:
مطابق ماده ی 85 و 86 قانون مالیات ها ما مکلف هستیم که لیست حقوق پرسنل مان را تا پایان ماه بعد به سازمان امور مالیاتی ارسال کنیم ، این تکلیف بین همه ی اشخاص و همه ی گروه های شخص حقیقی هم مشترک می باشد.
2.ارسال لیست معاملات فصلی :
مطابق ماده ی 169 قانون همه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی مکلف هستند که معاملاتی که طی یک فصل داشته اند ،شامل خرید، فروش، قرارداد های اجاره، قرارداد های پیمانکاری ، صادرات ، واردات و … حداکثر تا 45 روز پس از پایان فصل این لیست را به صورت الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. این تکلیف هم بین همه ی اشخاص مشترک است به جز برخی از معاملات که بعدا در مورد آن صحبت خواهیم کرد
3. مشمول مالیات بر ارزش افزوده:
سازمان امور مالیاتی در فراخوانی 7 مرحله ای از اشخاص و گروه ها و شرکت های مختلف دعوت کرده است که در سامانه ی مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام شرکت بکنند و قانون مالیات بر ارزش افزوده را به درستی رعایت کنند.
امیدوارم تا به اینجای کار از آموزش صفر تا صد حسابداری مالیاتی لذت برده باشید. برای آموزش های بیشتر تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
صفر تا صد حسابداری مالیاتی : تقویم تکالیف مالیاتی
یکی از مهم ترین اشتباهاتی که برخی از شرکت ها متاسفانه در فرایند های انجام تکالیف مالیاتی انجام میدهند این است که به تاریخ انجام تکالیف مالیاتی دقت نمیکنند، یکی حسابدار حرفه ای هیچگاه اجازه نمیدهد که هیچ کدام از تکالیف مالیاتی خارج از مهلت مقرری که قانون برای آن تعریف کرده است انجام شود بنابراین به تاریخ ها بسیار توجه می کند و به آنها اهمیت می دهد .
صفر تا صد حسابداری مالیاتی: نکاتی که در مورد درخواست اسناد و مدارک یک حسابدار مالیاتی باید بداند.
بعد از ارسال اظهارنامه، ممیز مالیاتی باید به شما برگ دعوت ارائه اسناد و مدارک را ارائه کند،در این برگه 20 الی 30 مورد اعم از پروانه وارداتی و صادراتی و فاکتور خرید و … را از شما می خواهد تا آنها را بررسی کند و شما بعد از ابلاغ برگه ی اسناد و مدارک یک هفته بیشتر زمان ندارید اما در شرایط استثنایی ،می توانید درخواست دهید و میتوان تا 15 روز زمان گرفت. که این روش پیشنهاد نمی شود زیرا ممکن است رییس سازمان امور مالیاتی به شما شک کند و تنها بهانه مورد قبول ، نبودن شما و یا شرکتتان در محل می باشد برای مثال شرکت در تعطیلات تابستانه می باشد و …
صفر تا صد حسابداری مالیاتی:صورت حساب الکترونیک
برخی از کالا ها امروزه ملزم شده اند اگر قرار است فاکتوری را صادر بکنند از طریق سامانه مشخصی آن را صادر کنند ، این سامانه امروزه فقط برای فولاد و نفت و … است و در آینده قرار است برای کالاهای متعدد دیگری نیز فعال شود که در همان لحظه که فاکتور صادر می شود برای سازمان امور مالیاتی ارسال شود و مستقیما در لیست معاملات فصلی شما می شیند. شرکت های که هم اکنون محصولات نفتی را صادر می کنند و به فروش می رسانند در همان لحظه فاکتور فروش خود را برای سازمان امور مالیاتی ارسال می کنند و به صورت خودکار کد رهگیری ان در لیست معاملات فصلی وارد می شود ، در این قضیه ابطال هرگز وجود ندارد اما برگشت از فروش را تحت شرایط خاصی قبول میکنند و اجازه می دهند در سامانه صادر شود.
صفر تا صد حسابداری مالیاتی: سامانه ثامن
این سامانه نام سامانه ای است که در آن معاملات خود را ثبت میکنید و انها به طور خودکار به لیست معاملات فصلی خود اضافه می شوند.