حسابداری بخش امور مالیاتی

آموزش حسابداری مالیاتی (هر آنچه از حسابداری مالیاتی باید بدانید.)

بهترین راه برای کاهش اختلاف طبقاتی در جامعه دریافت مالیات از افراد به نسبت دارایی آنها می باشد ، اینکار به تامین بودجه کشور نیز کمک می کند . دریافت مایالت از اشخاص حقیقی و حقوقی باید به دقت انجام شود تا به نظام اقتصادی مردم و کشور لطمه نخورد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش حسابداری مالیاتی تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

هدف از اخذ مالیات

این هدف در اغلب کشور ها تقریبا یکسان است و ممکن است در موارد کوچکی با یکدیگر تفاوت داشته باشند . این هدف ها عبارتند از : تامین بخشی از بودجه عمومی دولت ، دولت این هزینه را بابت رفع نیاز های جامعه و تامین مخارج عمومی جامعه از افراد می گیرد.هدف بعدی از در یافت مالیات تقسیم ثروت و هزینه ها در جامعه است ، این هدفی وقتی به تحقق می رسد که دولت نام برده دارای سیستم مالیاتی کارآمد باشد و به عبارتی دولت با گرفتن مالیات از ثرئتمندان و کسانی که صاحب درآمد می باشند آن را برای حمایت از فقرا و نیازمندان خرجمی کند و بدین ترتیب جامعه به ثبات می رسد.هدف های دیگری از گرفتن مالیات در دولت ها نیز وجود دارد که در یک مقاله دیگر به طور انحصاری آن را بررسی می کنیم .

آموزش حسابداری مالیاتی

مدل های مختلف مالیات

مالیات ها انواع مختلفی دارند که به طور کلی دو گروه اصلی آنها قابل وصول توسط دولت می باشند.

مدل اول: مالیات های مستقیم

افراد صاحب درامد مشخص باید اطلاعات خود را در سازمان مالیاتی کشور ثبت کند و به تبع هنگامی که مشخصات افراد یا شرکت ها مشخص باشد این مالیات به طور مستقیم از دارایی و درامد افراد برداشته می شود. مابات های مستقیم زیر شاخه های دیگری نیز دارند :

  1. مالیاتی که بر دارایی افراد می آید و این مالیات میتواند بر ارث، حق تمبر، درآمد اتفاقی ، سالانه املاک و بر مستغلات مسکونی خالی بیاید.
  2. مالیاتی که بردرآمد و به عبارتی بر چیزی که افراد شاغل کسب می کنند می آید که طیق نرخ نامه مالیاتی همان سال از در آمد کسب شده توسط افراد حقیقی و حقوقی گرفته می شود این نوع مالیات نیز مواردی مانند :مالیات بر درآمد املاک، مالیات بر درآمد کشاورزی ،درآمد حقوق ،در آمد مشاغل،در آمد اشخاص حقوقی ،درآمد اتفاقی و مالیاتی که برجمع درآمد ناشی ازمنابع مختلف می آیندرا شامل می شود.

مدل دوم: مالیات های غیر مستقیم

این نوع از مالیات که به مالیات بر ارزش افزوده معروف است ، مالیات هایی هستند که سازمان مالیاتی کشور اطلاعاتی در مورد پرداخت کننده ی آنها ندارد و به تبع این نوع مالیات ها به قیمت آخر کالای خریداری شده ویا خدمات اضافه می شود و مصرف کننده مجبور به پرداخت آن میشود . این نوع مالیات نیز مدل های مختلفی دارند:  از مالیات بر واردات ،مالیاتی که بر حقوق گمرکی می آید تا مالیاتی که بر نوشابه های غیر الکلی و فروش سیگار می آید. این نوع مالیات از ابتدای نیم سال دوم سال 1387 به اجرا در آمده است.

تا به اینجای متن در مورد مقدمات آموزش حسابداری مالیاتی صحبت کردیم ، در ادامه متن یا اصول آموزش حسابداری مالیاتی بیشتر آشنا می شویم.

حسابداری مالیاتی چیست

اصل های مختلف دریافت مالیات

همیشه دو اصل مهم در دریافت مالیات باید رعایت شود : اصل فایده و اصل توانایی پرداخت. هر فرد که از خدمات دولتی استفاده می کند باید به همان مقداردر در تامین هزینه هایی که برای خدمات دولت از مردم می گیرد نیز شرکت کند این نوع مالیات اصل فایده نام دارد  و اما مالیات اصل توانایی پرداخت به چه چیزی می گویند؟ این نوع مالیات به مالیاتی گفته می شود که در مورد توانایی هر فرد در پرداخت مالیات است ، به عبارتی هر فرد به هر مفدار کهمیتواند در این امر شرکت می کند .

مالیات های تکلیفی

این نوع مالیات از انواع مالیاتی است که پرداخت کننده مکلف به پرداخت آن است و پرداخت ان طبق قانون مالیات در موعد و زمان مشخص صورت می گیرد این نوع مالیات نیز انواع مختلف دارد : مالیات بر درامد حقوق، مالیات بر حق الوکاله، مالیات بر در آمد اجازه املاک ، مالیان موسسه ها بیمه، مالیات مدیر های تصفیه اشخاص حقوقی ، مالیات مسئولیت آخرین مدیران شخص حقوقی و مدیران تصویه و ضامن ها ، مالیات منافع بلاعوض اموال ها ، مالیات نقل و انتقال سهام .

اشخاصی که مشمول مالیات می شوند

امیدوارم تا به اینجای مطلب از آموزش حسابداری مالیاتی راضی بوده باشید اما این تیتر را که مهم است را پیشنهاد می کنم از دست ندهید تا متوجه شوید جزء اشخاصی که مشمول مالیات می شوند هستید یا نه. حال چه اشخاصی مشمول دریافت مالیات می شوند ؟

  1. کلیه اشخاص که مالک اموالی در ایران باشند اعم از حقیقی و حقوقی طبق مقررات باب دوم
  2. هر فرد حقیقی که ساکن ایران باشد نسبت به درامد هایی که در ایران یا خارج از ایران کسب می کند .
  3. هر فرد حقیقی مقیم خارج از ایران نسبت به کلیه درآمد هایی که از ایران کسب میکند.
  4. هر فرد حقوقی نسبت به همه ی درآمدی که از یا خارج از ایران کسب میکند .
  5. هر فرد غیر ایرانی (اعم از حقیقی یا حقوقی )نسبت که همه ی درآمدی که در ایران کسب می کند و همچنین در آمد هایی که از طریق واگذاری امتیازات و یا دادن سایر حقوق خود و یا دادن آموزش ها و کمک های فنی و یا واگذاری فیلم سینمایی ( که به عنوان حق نمایش یا بها یا هر عنوان دیگری می گیرد ) کسب می کند.

هلدینگ نیک اندیشان

این هلدینگ با هدف انتشار محتوا های آموزشی رایگان مانند آموزش حسابداری مالیاتی و … و ایجاد بستری برای آموزش های مفید دیگر مانند دوره حسابداری و کار آفرینی در حوزه های مختلف در حال فعالیت می باشد و شما میتوانید برای آموزش های دیگر مانند آموزش حسابداری بازار کار به قسمت های دیگر این وب سایت مراجعه فرمایید و نت نام خود را در دوره مورد نظر انجام دهید. همینطور با ثبت نام در دوره های مختلف این هلدینگ می توانید مدرک معتبر از urs انگلستان و فنی حرفه ای و دانشگاه علمی کاربردی کسب کنید و مشغول به کار شوید.

نوشته قبلی
10 تا از بهترین برنامه های حسابداری در ایران
نوشته بعدی
آموزش صفر تا صد حسابداری مالیاتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image