انواع رشته حسابداری

چند نوع حسابداری داریم؟

یکی از مهم ترین قسمت هایی که در هر سازمانی وجود دارد، قسمت حسابداری است. عده ای که به این مقوله آشنایی زیادی ندارند نمی دانند که انواع حسابداری وجود دارد. این متن برای رفع ابهام و افزایش دانش شما در حوزه حسابداری و انواع آن نوشته شده است. امیدواریم که با مطالعه این نوشتار بتوانید اطلاعات خوبی را در حوزه حسابداری و انواع مختلف آن به دست آورید.

حسابداری چیست؟

قبل از آنکه در مورد انواع رشته حسابداری نکاتی را با شما در میان بگذاریم خوب است ابتدا یک تعریف مختصر و جامع در مورد حسابداری ارائه دهیم. حسابداری در واقع به سیستمی گفته می شود که در آن اطلاعات مالی جمع آوری شده و گروه بندی می شود. در نهایت، گزارشات مالی و یا صورت وضعیت های مالی تهیه شده و در اختیار روسای شرکت ها قرار داده می شود. با توجه به گزارشاتی که در اختیار مدیر شرکت قرار داده می شود وی می تواند یک روند مشخص برای ادامه کار در شرکت اتخاذ کند.

انواع نرم افزار حسابداری؛ معروف ترین آنها در انواع حسابداری کدام است؟

امروزه، حسابداری وارد حوزه متفاوت و مدرنی شده است و کسانی که به عنوان یک حسابدار کار می کنند می بایست با انواع نرم افزار حسابداری آشنا باشند. این نرم افزارها به حسابدارها کمک می کنند تا کارهای خود را در نهایت راحتی و با کمترین بی دقتی و خطا انجام دهند.

این نرم افزارها باید با توجه به اندازه ی یک سازمان، نیازهای سازمان، توانمندی ها و قابلیت هایی که در نرم افزار وجود دارد و برخی فاکتورهای مهم دیگری خریداری شوند. از جمله نرم افزارهایی که بین انواع حسابداری مشترک به نظر می رسد، می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

1- سپیدار

یکی از مهم ترین نرم افزارهایی که در حوزه حسابداری به کار برده می شود، سپیدار است. این نرم افزار، شهرت زیادی داشته و به دلیل قابلیت استفاده در شرکت ها، سازمان و یا فروشگاه های مختلف، محبوبیت زیادی بین صاحبان کسب و کارها به دست آورده است. کسب و کارهای کوچک و متوسط می توانند از مزیت های این برنامه به خوبی استفاده کنند.

2- فرداد

از دیگر نرم افزارهایی که نام آن زیاد به گوش می رسد، نرم افزار حسابداری فرداد است. قبلا، نرم افزارهای ارائه شده توسط این شرکت، تنها برای کسب و کارهای بزرگ خوب بود، اما امروزه، نرم افزارهایی توسط شرکت فرداد به بازار عرضه شده است که کسب و کارهای کوچک و متوسط نیز می توانند به خوبی از آن بهره ببرند و امور مالی خود را به کمک آن سروسامان دهند.

انواع حسابداری

انواع رشته حسابداری

ما 8 نوع رشته حسابداری داریم که نام های آنها به شرح زیر است:

  • مدیریت
  • مالی
  • عمومی
  • دولتی
  • حقوقی
  • مالیاتی
  • بهای تمام شده
  • حسابرسی

مدیریت

یکی از انواع حسابداری، حسابداری مدیریت است. این نوع حسابداری در کلیه کسب و کارها انجام شده و اطلاعاتی که در طی این فرآیند به دست می آید به مدیر کمک می کند تا بتواند تصیمات خوبی بگیرد. دیتایی که با کمک این نوع حسابداری به دست آمده در یک شرکت و آن هم به صورت کاملا انحصاری در اختیار بقیه نیز قرار داده می شود. این به اشتراک گذاری برای آن است که سهامداران، موسسات مالی و افرادی که در شرکت سرمایه گذاری کرده اند اطلاعات خوبی از آنچه در شرکت در حال گذران است، در اختیار داشته باشند.

مالی

از دیگر انواع حسابداری می توان به حسابداری مالی اشاره کرد. یکی از اهداف حسابداری مالی، ثبت کردن، ردیابی کردن و گرازش کردن تمام تراکنش های مالی است که اشخاص حقوقی دارند. در این نوع حسابداری، به گذشته و عملکردی که در آن وجود داشته، توجه می شود و مانند برخی شاخه های حسابداری که آینده را مد نظر قرار می دهند، نیست. در این نوع حسابداری، تصویری دقیق و واضح از نحوه عملکرد و راندمان یک شرکت در یک بازه زمانی خاص فراهم می گردد. این تصویر دقیق در قالب صورت حساب های مالی ارائه می شود.

عمومی

از دیگر انواع حسابداری، می توان به عمومی اشاره کرد. این شاخه، در آن دسته از موسسات خدمات مالی رواج دارد که انواع خدمات حسابداری را به مشتریان ارائه می دهند. در این حوزه، تمرکز اصلی بر روی حسابرسی، تسلیم اظهارنامه های مالیاتی، مشاوره مالی، آنالیز مالی و غیره است.

دولتی

حسابداری دولتی را نیز می توان یکی از انواع حسابداری به شمار آورد. این شاخه به کمک استانداردهایی که در حسابداری دولتی برای آن تعریف شده، مدیریت و کنترل می گردد. در این حوزه، گزارش دهی و یا اصول ردیابی در همه سطح های دولت تعیین می شود. در این حسابداری، بودجه دولت رصد شده و می تواند به صورت مناسب در حوزه تخصیص دهی آن کمک کننده باشد. استانداردهایی که در این حوزه تعریف شده است باید مطابق با استانداردهای حسابداری دولتی (GASB) باشد.

حقوقی

از دیگر انواع حسابداری می توان به حسابداری حقوقی اشاره کرد. این شاخه ترکیبی از حسابداری، تکنیک های بازرسی و حسابرسی است و برای بازرسی و یا تحقیق کردن در مورد فعالیت های مالی که توسط اشخاص حقیقی و یا حقوقی انجام می گیرد، به کار برده می شود. این شاخه یکی از متداول ترین شاخه های حسابداری است که توسط وکلا، کسب و کارها و یا پلیس استفاده می شود. از این نوع حسابداری در مواردی که کلاهبرداری و یا اختلاس صورت گرفته است، استفاده می کنند. برای بازسازی و یا بازآفرینی داده های مالی از حسابدارانی که در حوزه حسابداری حقوقی مهارت و تجربه بالایی دارند، کمک گرفته می شود.

مالیاتی

حسابداری مالیاتی از دیگر انواع حسابداری است و یکی از شاخه هایی است که توسط سازمان دارایی نظارت می شود. این رشته برای یکپارچه سازی و یکنواخت کردن قوانین مالیات در کسب و کارها به کار برده شده و اشخاص حقیقی و یا سازمان های غیر انتفاعی را نیز شامل می شود. اغلب سازمان هایی که فعالیت های گسترده ای دارند از وجود و حضور یک حسابدار مالیاتی استفاده می کنند. این افراد می توانند به شرکت ها کمک کنند تا از پیچیدگی سوابق مالی به خوبی استفاده نمایند.

رشته حسابداری

بهای تمام شده

حسابداری بهای تمام شده نیز از دیگر انواع حسابداری می باشد. این شاخه حساسیت های زیادی داشته و همانطوری که از نام آن پیداست در حوزه مشخص کردن بهای تمام شده کالا در شرکت های تولیدی به کار برده می شود. این رشته به صورت داخل سازمانی در کارخانه های تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد. البته می توان در کسب و کارهای خدمات نیز از آن به خوبی بهره برد.

حسابرسی

از دیگر انواع حسابداری می توان به حسابرسی اشاره کرد. در این شاخه، آنالیز فعالیت های مالی به صورت مستقل صورت می گیرد. این شاخه برای بررسی کسب و کارها و تطابق تراکنش های آنها مطابق با قوانین انجام می شود. حسابرسی به چند بخش تقسیم می شود که از آن جمله می توان به حسابرسی صورت های مالی، حسابرسی عملیاتی و حسابرسی رعایت، اشاره کرد.

با انواع حسابداری صنعتی آشنا شوید

با انواع حسابداری صنعتی آشنا شوید!؟

برای آنکه بتوانید در مورد انواع حسابداری صنعتی صحبت کنیم، باید به روش های حسابداری در آن بپردازیم. مهم ترین روش های انجام حسابداری در حوزه صنعت به شرح زیر است:

1- هزینه یابی های جذبی

در هزینه یابی جذبی، تمام هزینه هایی که برای تولید صرف شده است، مورد محاسبه قرار می گیرد. از جمله این هزینه ها می توانیم به هزینه سربار متغیر ساخت، هزینه دستمزد مستقیم، هزینه خرید و تهیه مواد اولیه و همین طور هزینه سربار ثابت ساخت اشاره کنیم.

2- هزینه یابی مربوط به سفارش کار

مجموعه قواعد و قانون هایی که برای اختصاص دادن، و ثبت کردن هزینه های مربوط به تولید و جدا کردن سفارش، از مرحله ابتدایی تا مرحله پایانی، مورد بررسی قرار می گیرند، مربوط به هزینه های سفارش کار است.

3- هزینه یابی مستقیم

در هزینه یابی مستقیم، هزینه هایی که به صورت مستقیم برای تولید کالا صرف می شود، مد نظر هستند. یکی از هزینه هایی که در این زیرشاخه قرار می گیرد، هزینه های متغیری است که عملیات تولید در پی دارد.

4- هزینه یابی استاندارد

در این روش، هزینه مورد نیاز برای تولید یک محصول، پیش بینی شده و سپس با اعداد و ارقام واقعی مقایسه می شوند. چنانچه مغایرتی بین دو عدد وجود داشته باشد، علت های آن مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند. این نیز از دیگر انواع حسابداری در حوزه صنعت است.

جمع بندی

با توضیحاتی که در این متن ارائه شد، با واژه حسابداری و انواع حسابداری به صورت مختصر و مفید آشنا شدید. با توجه به اینکه امور مالی و سروسامان دادن به آنها یکی از مهم ترین وظایف حسابداران به شمار می رود حضور یک حسابدار در یک مجموعه بزرگ بسیار ضروری به نظر می رسد. این رشته از جمله مشاغلی است که امروزه محبوبیت زیادی پیدا کرده و اغلب شرکت ها به دنبال جذب یک حسابدار حرفه ای و ماهر هستند. چنانچه در پیدا کردن یک شغل مناسب درمانده شده و به رشته حسابداری علاقه دارید می توانید در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان شرکت کنید. این دوره به خوبی به شما کمک خواهد کرد تا از فردی که هیچ چیزی در مورد حسابداری نمی داند به یک متخصص حسابداری تبدیل شوید.

برای ثبت نام در دوره حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
7 تا از بهترین پکیج دیواری های تهران
نوشته بعدی
نمای دور در فیلمبرداری چیست و چند نوع دارد؟
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image