فارکس را از کجا شروع کنیم؟
بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای بینالمللی است که امروزه تریدرهای زیادی در آن مشغول به معامله هستند. انواع جفت ارزها، سهام شرکتها، کالاهای با ارزش و… در این بازار به قیمت روز معامله میشوند. بسیاری از شرکتهای مهم دنیا، سازمانها، بانکها و… در فارکس مشغول فعالیت هستند.
روز به رو به تعداد معامله گران این بازار افزوده میشود. اما سؤال مهمی که در این خصوص به وجود میآید این است که یادگیری فارکس را دقیقاً باید از کجا شروع کنیم؟ چگونه باید وارد بازار فارکس شده و به معامله بپردازیم و یک تریدر شویم؟ در این مطب قصد داریم نحوه شروع فارکس را به صورت قدم به قدم آموزش دهیم.
با اصطلاحات مهم فارکس آشنا شوید
اولین قدم برای یادگیری فارکس، آشنایی با اصطلاحات به کار رفته در این بازار است. اگر میخواهید در فارکس مشغول به ترید شوید، با تعاریف و اصطلاحات مختلفی مواجه میشوید. گاهی اوقات این اصطلاحات میتوانند به شدت شما را سردرگم کنند. به همین دلیل لازم است حتماً با تمامی این تعاریف آشنایی پیدا کرده و نقش آنان را در فارکس درک کنید.
جفت ارزها، نمودارها، بخشهای مختلف بروکر و اصطلاحات انگلیسی جزء این تعاریف هستند. البته توجه داشته باشید که آشنایی با تمامی جفت ارزهایی که در این بازار معامله میشوند لازم نیست. بلکه کافیست جفت ارزهای متداول و محبوب را که بیشترین میزان معامله را دارند، یاد بگیرید.
بدانید چه چیزی بازار فارکس را هدایت میکند
چه چیزی بازار فارکس را هدایت میکند؟ چه عواملی میتوانند بر بازار فارکس تأثیر داشته باشند؟ چه چیزی باعث صعود یا نزول یک جفت ارز خاصی میشود؟ چگونه میتوان عوامل مؤثر بر این بازار را تجزیه و تحلیل کرد؟ تمام اینها سؤالاتی هستند که قبل از شروع معامله در فارکس باید از خودتان بپرسید. مگر میشود بدون آشنایی نسبی از یک بازار وارد آن شد و به معامله پرداخت؟
هرگز! بنابراین قبل از هر چیزی باید بدانید که چه رویدادهایی میتوانند موج جدیدی را در بازار فارکس ایجاد کنند. همچنین باید همانند تریدرهای موفق موج سواری بر روی این موجها را یاد گرفته و از آنها به عنوان فرصتی برای پیشرفت و کسب سود بیشتر بهره ببرید.
بروکر یا کارگزار مناسبی برای خود انتخاب نمایید
برخی از افراد فکر میکنند که فارکس یک نرمافزار یا پلتفرم مشخص است که از طریق آن میتواند به معامله بپردازند. اما این طور نیست. دسترسی به فارکس از طریق یک کارگزار یا بروکر امکانپذیر است امروزه بروکرهای زیادی امکان دسترسی به فارکس و فعالیت در آن را ایجاد میکنند. اما انتخاب بهترین بروکر همیشه شرط است. زیر اگر کارگزار امکانات خوبی داشته باشد، شما به مراتب میتوانید در فارکس عملکرد بهتری از خود نشان دهید. یک بروکر خوب باید پشتیبانی عالی، امنیتی بالا، رابط کاربری ساده و کارکرد روان و بدون مشکلی داشته باشد. بنابراین حتماً در انتخاب کارگزار مناسب دقت کنید.
یک حساب دمو یا آزمایشی بسازید
یک حساب دمو یا آزمایشی در فارکس بیش از هر چیزی میتواند به یادگیری شما کمک کند. حسابهای دمو یا آزمایشی حسابهایی هستند که به صورت آزمایشی ثبت میشوند. یعنی شما از این حساب صرفاً جهت یادگیری فارکس استفاده خواهید کرد و معاملههایی که در آن انجام میدهید، به سود و ضرر نمیانجامند. از طریق حساب دمو میتوان با آزمون و خطا تجربیات و دانش بسیاری را در حوزه ترید به دست آورد. در نتیجه معاملههایی که در حساب اصلی خودتان انجام میدهید با ریسک کمتری همراه خواهند بود.
یادگیری تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال
مگر میشود فارکس را بدون یادگیری تحلیل فاندامنتال (بنیادی) و تحلیل تکنیکال (فنی) یاد گرفت؟ تحلیل بنیادی شامل شناخت و درک کامل عوامل مؤثر بر بازار هستند. شاخصهای اقتصادی، رویدادهای سیاسی، اخبار، تقویمهای اقتصادی، رویدادهای طبیعی و… همگی جزء این عوامل هستند. اگر تحلیل فاندامنتال را یاد بگیرید، باید مشاهده هر خبری میتوانید تأثیر آن را روی بازار فارکس پیشبینی کنید.
تحلیل تکنیکال اما چالش برانگیزترین و مهمترین تحلیل فنی فارکس است که یادگیری آن ضروری میباشد. این تحلیل شامل شناخت بازارهای مالی، بهترین زمان برای ورود و خروج از معامله، آشنایی با استراتژیها، مدیریت ریسک، تکنیک نوسان گیر و… میباشد. یادگیری تحلیل تکنیکال به مهارت، آزمون و خطا و زمان بیشتری نیاز دارد.
استراتژی های مدیریت سرمایه را یاد بگیرید
موفقیت در بازار فارکس در مدیریت سرمایه خلاصه میشود. مگر میشود شما به عنوان یک تریدر بر روی سرمایه خود مدیریت نداشته باشد؟ این که چه میزان سرمایه را میخواهید برای خرید رمز ارز یا کالایی خرج کنید بسیار مهم است. سعی کنید تمامی سرمایه خود را تنها به یک بازار مالی اختصاص ندهید. مثلاً شما میتوانید به صورت همزمان در بازارهای ارز و فلزات گرانبها همچون طلا و سهام سرمایهگذاری کنید. البته فراموش نکنید که نباید بیگدار به آب بزنید. بنابراین بدون دانش و تخصص کافی هرگز وارد بازارهای مالی نشوید.
مقدار سرمایه معینی را وارد فارکس کنید
برای شروع فارکس لازم نیست تمامی سرمایه خود را وارد بازار کرده و به معامله با آن بپردازید. چرا که این گونه با خطر از دست رفتن تمامی سرمایه مواجه خواهید بود. پیشنهاد میدهیم برای شروع معامله در بازار فارکس از مبالغ بسیار کم استفاده کنید.
ابتدا با مبالغ کم معامله کرده و سعی کنید با کسب سود این مبلغ را افزایش دهید. آن موقع با سود کسب شده از بازار فارکس میتوانید به شروع معامله در این بازار بپردازید. وارد نمودن حجم بالایی از سرمایه به یک باره در این بازار برای تریدرهای مبتدی ریسکپذیری بالایی دارد.
استراتژی مختص به خود را داشته باشید
با استفاده از نمودارها، تحلیلهای فاندامنتال و تکنیکال و تجربیات به دست آمده حتماً استراتژی خاصی را برای خود تعیین کنید. استراتژی به مثابه یک برنامه جامع و کامل برای انجام معامله در بازار فارکس است. چه میزان سرمایهای وارد بازار کنیم؟ بر روی چه چیزی معامله کنیم؟ کی وارد معامله شده و کی آن را ببندیم؟ پیشبینی من از نتیجه این معامله چیست؟ پاسخ این همه این سؤالات را باید بتوانید در استراتژی خود به صورت واضح و روشن بیابید. در غیر این صورت استراتژی مناسبی نخواهید داشت.
جمعبندی
در این مطلب به نحوه یادگیری فارکس و شروع آن به صورت قدم به قدم پرداختیم. برای شروع فعالیت در این بازار ابتدا لازم است بر اجزای مختلف آن تسلط پیدا کرده و آنها را درک کنید. سپس با انتخاب یک بروکر مناسب و حساب دمو شروع به کسب دانش و تجربیات بیشتری در زمینه ترید بپردازید. برای یادگیری بیشتر این بازار و دریافت آموزشهای تخصصی و حرفهای، اموزش دوره فارکس را پیشنهاد میکنیم که در آموزشگاه نیک اندیشان زیر نظر دکتر شیخ برگزار می شود.