اصول اولیه حسابداری چیست؟

حسابداری یکی از بهترین و متداول‌ترین حرفه‌هایی است که امروزه در هر رشته‌ای کاربرد دارد. به همین دلیل متقاضیان زیادی به دنبال یادگیری اصول اولیه حسابداری هستند. تا زمانی که اصول اولیه و عناصر پایه را یاد نگیرید، نمی‌توانید در این حرفه موفق شوید.

در هر حرفه‌ای، پایه و اساس مخصوص به خودش را دارد که حسابداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این مطلب از نیک ‌اندیشان می‌خواهیم اصول اولیه حسابداری را به صورت کامل بررسی کنیم.

عناصر اصلی در اصول اولیه حسابداری

عناصر اصلی در اصول اولیه حسابداری

اصول اولیه حسابداری را می‌توان دارایی‌ها، بدهی‌ها، سرمایه، درآمد و هزینه‌ها دانست. حسابداری یکی از رشته‌هایی است که به ثبت معاملات مالی، تجزیه و تحلیلی معاملات مالی، تهیه گزارش مالی و جمع‌بندی در این خصوص می‌پردازد. بنابراین می‌توان گفت این رشته در هر شغلی کاربرد دارد.

اصول اولیه حسابداری، قوانین و مقرراتی هستند که سازمان‌ها در هنگام تهیه گزارش‌های مالی باید آنان را رعایت کنند. آشنایی با این اصول به افراد کمک می‌کند تا درک بهتری از حسابداری داشته باشند.

دارایی‌ها (Assets)

یکی از اصول اولیه حسابداری که از اهمیت زیادی برخوردار است، دارایی‌ها هستند. دارایی‌ها، اموال و منابع اقتصادی هستند که در نتیجه معامله‌های اقتصادی به وجود می‌آیند. در عملیات‌های اقتصادی و مالی، برخی از منابع اقتصادی تحت مالکیت واحد مربوطه در می‌آیند. این منابع بر اساس فاکتور پول مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. به این منابع، دارایی می‌گویند. پول نقد، ماشین، زمین، اوراق بهادار، ساختمان، اسباب و اثاثیه و… جزء این دارایی‌ها هستند.

بدهی‌ها (Debts)

بدهی‌ها (Debts)

از دیگر اصول اولیه حسابداری می‌توان به بدهی‌ها نیز اشاره کرد. بدهی‌ها، تعهداتی هستند که واحد مربوطه در برابر اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر دارد. این تعهدات از معاملات سابق نشات می‌گیرند. این بدهی‌ها با پرداخت پول، ارائه خدمات یا تحویل یک کالا و محصول تسویه خواهند شد. شرکت‌ها بر مبنای نوع و میزان فعالیت خودشان، دارای بدهی‌های مختلفی مثل بستانکاران، اسناد پرداختی و یا وام‌ها هستند.

سرمایه (Capital)

از اصول اولیه حسابداری می‌توان به سرمایه نیز اشاره کرد. سرمایه منابع مالی، دارایی‌ها و وجه نقد واحد مربوطه هستند. سرمایه، مجموع کل منابع مالی برای ایجاد ثبات مالی، رشد و پیشرفت واحد مربوطه می‌باشند. سرمایه می‌تواند وجه نقدی باشد که به عنوان سپرده نگهداری می‌شود. یا می‌تواند ماشین آلات و تجهیزات یک مجموعه باشد. بنابراین فرقی در این مورد وجود ندارد. سرمایه با دارایی فرق دارد. سرمایه برای سرمایه‌گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و طول عمر بیشتری دارد. در حالی که دارایی‌ها بیشتر برای به دست آوردن سرمایه خرج می‌شوند.

درآمد (Income)

درآمد (Income)

درآمد از دیگر اصول اولیه حسابداری بوده و به میزان مبلغی گفته می‌شود که یک فرد یا یک سازمان برای دیگران ایجاد می‌کند. حال این مبلغ می‌تواند از محل فروش کالا، ارائه کالا یا سرمایه‌گذاری باشد. درآمد برای تأمین مخارج روزانه مصرف می‌شود. با ضرب قیمت فروش کالا یا قیمت ارائه خدمات در در تعداد واحد‌ها یا مقدار فروخته شده می‌توان میزان درآمد را به دست آورد.

هزینه‌ها (Expenses)

از دیگر اصول اولیه حسابداری که بسیار مهم است می‌توان به هزینه‌ها اشاره کرد. واحد‌ها برای ارائه خدمات، فروش کالا و کسب درآمد باید دارایی‌هایی را خرج کنند. حال این هزینه می‌تواند شامل خرید مواد اولیه، خرید کالا و تجهیزات، هزینه آب و برق و گاز، هزینه تعمیر یا… باشد.

در هر صورت هزینه‌ها از مقدار دارایی‌ها کاسته و در آینده نیز هیچ منفعتی ندارند. با کم کردن میزان هزینه‌ها از درآمد کلی، می‌توان درآمد خالص را به دست آورد. هزینه‌ها غیرقابل اجتناب بوده و همه سازمان‌ها با آن سروکار دارند. به همین دلیل هزینه‌ها جزء اصول اولیه حسابداری به شمار می‌آیند.

بهترین دوره حسابداری در تهران

بهترین دوره حسابداری در تهران

بهترین دوره آموزش حسابداری در تهران که در آن تمامی اصول اولیه حسابداری آموزش داده می‌شود، دوره حسابداری نیک‌ اندیشان است. آموزشگاه نیک ‌اندیشان به همت جناب دکتر شیخ توانسته باکیفیت‌ترین دوره‌های آموزشی حسابداری را برگزار کند.

این کلاس‌ها به صورت حضوری و آنلاین با شهریه بسیار مناسب برگزار می‌شوند. می‌توانید تمامی اصولی اولیه حسابداری و باید و نباید‌های این حرفه پرطرفدار را از طریق این دوره یاد بگیرید. در پایان دوره به هنرجویان گواهینامه و مدرک معتبر هولوگرام دار قابل استعلام ارائه می‌شود.

جمع‌بندی

در این مطلب اصول اولیه حسابداری را به صورت کامل به شما معرفی کردیم. دارایی‌ها، سرمایه، بدهی‌ها، هزینه‌ها و درآمد جزء این اصول مهم هستند. برای یادگیری کامل حسابداری در دوره آموزش حسابداری نیک ‌اندیشان شرکت کنید.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image