حسابداری را از کجا شروع کنیم؟

حسابداری را از کجا شروع کنیم؟

اگر می‌خواهید حسابداری را شروع کنید؛ احتمالاً این سؤال برایتان پیش آمده که حسابداری را از کجا شروع کنیم؟ برای اینکه حسابدار شویم باید چه مراحلی را پشت سر بگذاریم؟ یادگیری حسابداری مرحله به مرحله چگونه است؟ پاسخ به این سؤالات می‌توانید بسیاری از علاقه‌مندان به حسابداری را از سردرگمی نجات دهد. چرا که قدم اول معمولاً سخت‌ترین قدم است.

چطور حسابداری یاد بگیریم؟

برای یادگیری حسابداری می‌توانیم هم از طریق رشته دانشگاهی و هم از طریق دوره‌ آموزش حسابداری اقدام کنید. البته حسابداری را می‌توان بدون این آموزش‌ها و به صورت تجربی هم یاد گرفت. بسیاری از افراد، شرایط تحصیل در رشته حسابداری را پیدا نمی‌کنند. بنابراین در این حالت بهترین کار شرکت در دوره‌های آموزشی حسابداری است.

با شرکت در دوره‌های آموزشی حسابداری می‌توانید صفر تا صد حسابداری را به صورت کامل یاد بگیرید. در این دوره‌ها تمامی مباحثی که برای تبدیل به یک حسابدار حرفه ای نیاز دارید، آموزش داده می‌شوند. پس اگر همواره این سؤال را دارید که \”چگونه حسابداری را یاد بگیرم؟ \” شرکت در دوره‌های آموزشی می‌تواند گزینه خوبی باشد.

مراحل یادگیری حسابداری

مراحل یادگیری حسابداری

اگر می‌خواهید حسابداری را یاد بگیرید، ابتدا باید از کلیات آن شروع کنید، سپس وارد جزئیات شوید. در واقع یادگیری هر حرفه‌ای این گونه است. بنابراین برای یادگیری حسابداری، ابتدا باید موارد کلی را یاد بگیرید. نکته‌ای مهم که در این خصوص وجود دارد، شروع درست و اصولی یادگیری حسابداری است.

شروع یادگیری هر حرفه‌ای باید به صورت اصولی صورت گیرد. در غیر این صورت این اشتباه و کمبود همواره همراه فرد خواهد بود. بنابراین اگر قصد یادگیری این حرفه را دارید، حتماً از راه مطمئنی آن را انجام دهید. در ادامه مهم‌ترین اقداماتی که برای یادگیری حسابداری باید انجام دهید را توضیح می‌دهیم.

استفاده از منابع آموزشی باکیفیت و جدید

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که برای یادگیری حسابداری باید انجام دهید، انتخاب منابع آموزشی باکیفیت هستند. بدون منابع آموزشی باکیفیت یادگیری شما نصفه و نیمه خواهد بود. همچنین جدید بودن منابع آموزشی بسیار مهم است. چرا که حسابداری شغلی است که برای موفقیت در آن همواره باید به روز باشید. به روز بودن در هر شغلی بزرگ‌ترین برگ برنده برای فرد محسوب می‌شود.

اگر می‌خواهید حسابداری را به صورت خودآموز یاد بگیرید، انتخاب منبع آموزشی اهمیت دو چندان پیدا می‌کند. اما اگر در دوره‌های آموزشی شرکت کنید، در این دوره‌ها بهترین منابع آموزشی به شما ارائه خواهند شد. بنابراین نیازی نیست خودتان به دنبال منابع آموزشی بگردید.

آشنایی با تعاریف و اصطلاحات رایج حسابداری

برای یادگیری حسابداری، ابتدا باید اصطلاحات و تعاریف مهم این حرفه را یاد بگیرید. ممکن است برخی حسابداری را تنها یک حرفه در حوزه مالی بدانند. اما جالب است بدانید که این حرفه مستقیماً به حوزه‌های حقوق، مالیات و بیمه گره خورده است. بنابراین حسابداران باید تمامی تعاریف حقوق مالیاتی، بیمه و قانون کار را بدانند. چرا که شما در طول حسابداری به صورت مرتب با این عناوین سروکار خواهید داشت.

درک تعاریف حسابداری، حسابرسی، دفترداری و… در این حرفه بسیار مهم است. چرا که این گونه می‌توانید تفاوت مهمی که این مفاهیم با یکدیگر دارند را یاد بگیرید.

کار با نرم‌ افزار‌های حسابداری و نرم‌ افزار‌های آفیس

کار با نرم‌ افزار‌های حسابداری و نرم‌ افزار‌های آفیس

اگر می‌خواهید حسابداری انجام دهید، یادگیری کار با نرم‌افزار‌های حسابداری از واجبات است. در گذشته حرفه حسابداری بسیار کمتر با نرم‌افزار‌های کامپیوتری سروکار داشت؛ اما امروزه، تکنولوژی و نرم‌افزار‌های کامپیوتری تقریباً تمام این حرفه را در بر گرفته‌اند. پس حرفه‌ای بودن در کار با کامپیوتر بسیار مهم است.

نرم‌افزار‌های حسابداری و نرم‌افزار‌های آفیس مانند اکسل، ورد، پاورپوینت و… در حسابداری بسیار کاربردی هستند. از این نرم‌افزار‌های برای سرؤسامان دادن به صورت‌های مالی و تهیه گزارش مالی استفاده می‌شود. بنابراین یادگیری این نرم‌افزار‌ها را حتماً در اولویت کار خود قرار دهید.

چگونگی تنظیم گزارش‌ های مالی و ترازنامه‌ ها

یکی از مهم‌ترین وظایف حسابداران، تهیه و تنظیم گزارش‌های مالی، صورت‌های سود و زیان، ترازنامه‌ها، دفاتر قانونی و… است. هر کسب و کاری با توجه به میزان فعالیت‌های مالی خود به حسابداری نیاز دارد. حال این حسابداری می‌تواند به روش‌های مختلفی صورت گیرد. ثبت و نگهداری اطلاعات مالی و بایگانی صحیح آن‌ها باید توسط حسابدار انجام شود.

همچنین تهیه گزارش‌های مالی جهت اصلاح‌رسانی به مدیران و کارفرما بسیار ضروری است. چرا که کارفرما یا مدیران مجموعه از طریق این گزارش‌ها می‌توانند بر مسائل مالی شرکت کنترل داشته باشند.

تمرین و کسب تجربه بعد از آموزش

برای حرفه‌ای شدن در هر شغلی، تمرین کردن و کسب تجربه بسیار مهم است. شما هر چقدر هم که حسابداری را خوب یاد گرفته باشید باز هم نمی‌توان تأثیر تجربه را نادیده بگیرید. با تمرین و تکرار زیاد در حوزه حسابداری می‌توانید در کار خود خبره شده و آموزش‌هایی که دریافت کرده‌اید را بهتر یاد بگیرید. همواره با نرم‌افزار‌های کامپیوتری کار کرده و حسابداری‌های مختلفی انجام دهید. مطالعه کنید و از قوانین مالیاتی، بیمه و قوانین کار آگاه باشید.

مهارت‌ هایی که برای حسابداری به آن‌ها نیاز داریم

علاوه بر دانش علمی و تخصصی که برای آموزش حسابداری به آن‌ها نیاز دارید مهارت‌های دیگری نیز در این حرفه مهم هستند. پس شادی بد نباشید برای شروع یادگیری این حرفه، ابتدا مهارت‌های زیر را در خود تقویت کنید.

  • داشتن دقت و تمرکز برای حرفه حسابداری بسیار مهم است. چرا که جابه جا نوشتن یک یا دو رقم می‌تواند فاجعه به بار بیاورد. اگر آدم حواس پرتی هستید بهتر است بیشتر حواس خود را جمع کنید.
  • رازداری و داشتن اخلاق کاری در این شغل بسیار حائز اهمیت است. شما باید بتوانید که اطلاعات مالی محل کار خود را همواره محفوظ نگه دارید.
  • مهارت ارتباطی مؤثر با سایر همکاران در حرفه حسابداری بسیار مهم است. چرا که در این حرفه حسابداران با مدیران شرکت و سایر تیم اجرایی روابط تنگاتنگی دارند.

جمع‌بندی

در این مطالب به این سؤال \”چگونه حسابداری را یاد بگیرم؟ \” پاسخ دادیم. همچنین اقدامات مهم برای یادگیری حسابداری را با دقت بالایی توضیح دادیم. شرکت در دوره‌های آموزشی حسابداری می‌تواند به شما در یادگیری مهارت‌های لازم برای حسابداری کمک کند. همچنین این دوره‌ها مهارت‌های تئوری و عملی را به شما آموزش خواهند داد. آموزشگاه نیک اندیشان با برگزاری دوره کاربردی حسابداری ویژه بازار کار، می تواند به شما در مسیر تیدبل شدن به حسابداری حرفه ای و تا ورود به بازار کار در کنارتان باشد.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image