فارکس از چه سالی شروع شد؟

فارکس یکی از بزرگ‌ترین و گسترده‌ترین بازار‌های مالی جهان، جهت تبادل ارز‌ها و خرید و فروش آن هاست. این بازار دارای بیشترین میزان نقدینگی در میان سایر بازار‌های مالی دنیا می‌باشد. به همین دلیل امروزه تریدر‌های زیادی در این بازار مشغول به انجام معامله و کسب سود از این طریق هستند.

تاریخچه فارکس

در ادامه به تاریخچه شروع فارکس می پردازیم.

قرن ۶ قبل از میلاد: ضرب اولین سکه

برای بررسی تاریخچه فارکس می‌توانیم به ۶ هزار سال قبل از میلاد بازگردیم. گرچه آن زمان بازار فارکس به شکل کنونی وجود نداشته است. اما داد و ستد و کالا به کالا در میان مردم مرسوم بوده است. در قرن ۶ قبل از میلاد و در عصر برنز از طلا برای تجارت بهره می‌بردند. اما سکه‌های طلا به صورت امروزی وجود نداشت. در قرن ۱ پیش از میلاد مردم با ضرب سکه طلا توانستند به بازرگانی، تجارت و داد و ستد بپردازند.

تأسیس بانک‌های بین‌ المللی

قرن ۱۵ میلادی: تأسیس بانک‌های بین‌ المللی

با ضرب سکه، استفاده از سکه‌های طلا در وزن‌های مختلف برای داد و ستد باب شد. این خود مقدمه محکمی برای به وجود آمدن بازار مالی فارکس بود. این سکه‌ها که به صورت ارز امروزی از آن‌ها استفاده می‌شد؛ وسیله مهمی برای انجام داد و ستد بود. با پایان قرون وسطی، تبادل ارز‌ها از طریق بانک‌های بین‌المللی شکل گرفت. در قرن ۱۵ خانواده مدیچی در عصر فلورانس بانک‌هایی در کشور‌های خارجی به وجود آوردند. این خانواده از نمایندگان تاجران پارچه در جهان بودند.

دهه ۱۸۷۰ میلادی: پیدایش سیستم استاندارد طلا

تجارت مدرن به شکلی که امروزه ما آن را به نام فارکس می‌شناسیم اولین بار در قرن ۱۹ میلادی به وجود آمد. در سال ۱۸۵۰ میلادی، شرکتی خارجی به نام الکساندر براون و پسران کار تبادل ارز‌های خارجی را انجام می‌دادند.

بزرگ‌ترین اتفاق جهان در تاریخ تجارت در دهه ۸۷۰ رخ داد. در این دهه سیستم استاندارد پولی بر مبنای طلا شکل گرفت. این استاندارد بدین معنی بود که دولت‌ها می‌توانستند هر مقدار پولی که چاپ می‌کنند را بازخرید کنند. در واقع دولت‌ها باید این توانایی را تضمین می‌کردند. بدین ترتیب پول کاغذی دارای پشتوانه‌ای به نام طلا بود.

جنگ جهانی اول: منسوخ شدن سیستم استاندارد طلا

با آغاز جنگ جهانی اول، کشور‌های اروپایی جهت تأمین هزینه‌های جنگ مجبور شدند پول کاغذی بیشتری را چاپ کنند. درنتیجه سیستم پولی بر مبنای طلا به مرور زمان منسوخ و غیرقابل استفاده شد. در همین زمان تجارت ارز‌ها به شکل مدرن رونق در لندن رونق بیشتری گرفت.

قرارداد برتون وودز

سال ۱۹۴۴ میلادی: قرارداد برتون وودز

در اواخر جنگ جهانی دوم، تحول بزرگی در سیستم ارز‌های خارجی رخ داد. در قرارداد برتون وودز آمریکا، فرانسه و انگلستان گرد هم آمدند تا هرچ و مرج‌های ناشی از جنگ را بهبود بخشند. بر اساس این قرارداد قیمت این ارز خارجی باید نسبت به بقیه ارز‌ها ثابت می‌ماند و آن ارز به طلا متصل می‌شد. در این زمان چون آمریکا دارای بیشترین میزان اندوخته طلا بود، دلار آمریکا به عنوان ارز ثابت انتخاب شد.

سال ۱۹۷۱ میلادی: منسوخ شدن قرارداد برتون وودز

بعد از سال‌ها هزینه‌های دولت آمریکا به شدت افزایش یافتند. تا جایی که آمریکا طلای کافی برای پشتوانه دلار‌های در گردش نداشت. درنتیجه در سال ۱۹۷۱، ریچارد نیکسون، رئیس جمهور وقت، قرارداد برتون وودز را لغو کرد. این آغاز جرقه سیستم شناوری آزاد دلار آمریکا در برابر دیگر ارز‌ها و پدید آمدن فارکس بود.

سال ۱۹۷۳ میلادی: سیستم شناوری نرخ ارز‌ها

طبق تاریخچه فارکس، این بازار مالی برای اولین بار در سال ۱۹۷۳ و با توجه به سیستم شناور نرخ ارز‌ها به وجود آمد. در این سال‌ها هیچ دولتی سعی در ثابت نگه داشتن نرخ ارز‌های آزاد نمی‌کرد. همچنین کامپیوتر‌ها و تلفن‌ها جایگزین دستگاه‌ها و سیستم‌های قدیمی شدند.

سال ۱۹۸۵ میلادی: قرارداد پلازا

در سال ۱۹۸۵ کشور‌های آمریکا، انگلستان، فرانسه، ژاپن و آلمان غربی جلسه‌ای را در هتل پلازای نیویورک ترتیب دادند. طبق این قرارداد این کشور‌ها از بیشتر شدن ارز سایر ارز‌ها نسبت به دلار حمایت کردند. ایناین قرارداد به نام پیمان پلازا شناخته می‌شود. بعد از عقد این پیمان طولی نکشید که قیمت دلار سقوط کرد.

ظهور اینترنت و گسترش فارکس

سال ۱۹۹۰ میلادی: ظهور اینترنت و گسترش فارکس

در سال ۱۹۹۰ که دهه طلایی فارکس محسوب می‌شود شبکه جهانی اینترنت، تلفن‌های همراه و کامپیوتر‌ها به سرعت رشد کردند. درنتیجه بازار فارکس رشد کرده و بسیاری از ارز‌ها در این بازار معامله می‌شدند. در نهایت بازار فارکس کم کم به شکل امروزی درآمد.

سخن آخر

ممکن است برای بسیاری از افراد این سؤال پیش می‌آید که بازار فارکس از کجا شکل گرفت؟ این بازار برای اولین بار از کی راه‌اندازی شد؟ بسیاری از افراد فکر می‌کنند بازار فارکس برای اولین بار در دهه ۹۰ میلادی شروع شد.  به همین خاطر ما در مطلب فوق به طور کامل شما را با تاریخچه دور و دراز فارکس آشنا کردیم. اگر به بازار فارکس علاقه دارید؛ اموزش دوره فارکس را به شما پیشنهاد می دهیم.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image