رشته mba گرایش مدیریت اجرایی چیست؟⭐معرفی و بررسی
آنچه که باعث شکست یا موفقیت یک کسب و کار می شود، مدیریت آن است. مدیریت صرفا به رهبری کل سازمان محدود نمی شود، بلکه هر حیطه ای از یک سازمان بزرگ نیازمند یک مدیر حاذق و خبره است. در این مقاله قرار است به رشته mba گرایش مدیریت اجرایی و وظایف یک مدیر اجرایی بپردازیم.
مدیریت اجرایی چیست؟ (به زبانی ساده)
مدیریت اجرایی (EMBA) رشته ای است که در راستای تربیت همه جانبه مدیران برای اداره یک سازمان ارائه می شود. هدف از برگزاری دوره mba این رشته در حقیقت این است که دانش پژوهان و مدیران را برای برنامه ریزی، مدیریت، ایجاد هماهنگی و مدیریت فرآیند ها در یک سازمان آماده کند.
رشته mba گرایش مدیریت اجرایی به شما بخش عملی و کاربردی مدیریت را آموزش می دهد. این رشته فراتر از اطلاعات تئوریک و ثبت شده روی کاغذی است که شما حین مطالعه کتاب یا خواندن مقالات مختلف بدست خواهید آورد. به عبارت دیگر هدف این رشته، تمرکز بر روی مهارت های مدیریت است. دانش پژوهانی که در این رشته تحصیل می کنند، می توانند به کمک اطلاعات و تجربیات به دست آمده، تغییرات مثبت و نوآوری های کارساز در سازمان ایجاد کنند و آن را به سمت اهداف پیش ببرند.
برای اینکه بتوانید بهتر با رشته mba گرایش مدیریت اجرایی آشنا شوید، بهتر است معنای مدیریت اجرایی را بدانید. دوره آموزش mba نیز دقیقا با این موضوع شروع می شود که مدیریت اجرایی یا EMBA به چه معناست. EMBA مخفف عبارت executive MBA می باشد. در ایران معمولا مدیر اجرایی را به عنوان مدیر عامل سازمان می شناسیم. این موقعیت شغلی بالاترین رتبه را در سازمان دارد. این فرد توسط هیئت مدیره انتخاب می شود و به نوعی نایب اعضای هیئت مدیره در سازمان است.
کارشناس مدیریت اجرایی چه وظایفی دارد؟
اگر به تحصیل در رشته mba گرایش مدیریت اجرایی علاقه دارید، باید وظایف کارشناس مدیریت اجرایی در یک سازمان را بدانید. وظایف مدیر اجرایی در سازمان عبارتند از:
- مدیر اجرایی رابط میان اعضای سازمان و هیئت مدیره می باشد. البته در برخی موارد با مشتریان نیز تعامل دارد.
- مدیر احرایی باید بتواند استراتژی های کوتاه مدت و بلند مدت یک سازمان را تدوین کند.
- باید بتواند اهداف و ماموریت های موقعیت های شغلی مختلف را معین کند. همجنین باید اهداف و ماموریت های کلی سازمان را نیز تعیین کند.
- باید بتواند عملکرد اعضای مجموعه خود را ارزیابی کند.
- باید بتواند فرآیند های داخلی و خارجی سازمان را سنجیده و از طریق بازخورد هایی که دریافت می کند، نقاط ضعف و قوت هر کدام را بسنجد.
- باید بتواند ریسک های سازمان را سنجش و ارزیابی کند.
- باید بتواند برای تامین منابع برنامه ریزی انجام دهد.
مدیریت اجرایی یکی از مهم ترین بخش های هر سازمان محسوب می شود که دانش پژوهان می توانند با تحصیل در رشته mba گرایش مدیریت اجرایی و شرکت در دوره mba قم به یک مدیر اجرایی متخصص تبدیل شوند. در ادامه با گرایش های این رشته بیشتر آشنا خواهیم شد.
رشته مدیریت اجرایی چه گرایش هایی دارد؟
برای دانش پژوهانی که می خواهند در این رشته تحصیل کنند، شاید لازم باشد بدانند که به جز مباحث مرتبط با مدیریت اجرایی، دیگر چه گرایش هایی در این رشته تدریس می شود. گرایش های دیگری که شما با گذراندن دوره mba آن را یاد خواهید گرفت عبارتند از:
- گرایش مالی و حسابداری
- گرایش مدیریت فرایند ها
- گرایش مدیریت استراتژیک
- گرایش بازاریابی
- گرایش منابع انسانی
لازم است بگوییم که تمامی مباحث و دروس این گرایش ها در دوره آموزش داده نمی شوند، بلکه مباحثی که مرتبط با وظایف یک مدیر اجرایی یا آنچه که حتما این شخص باید بداند، آموزش داده می شوند. اینگونه کار شما نیز راحت تر می شود و لازم نیز برای جمع آوری اطلاعات لازم در دوره های جداگانه رشته mba گرایش مالی یا دیگر گرایش ها شرکت کنید.
تفاوت mba و emba در چیست؟
مدیریت اجرایی با اینکه یکی از گرایش های رشته mba محسوب می شود، اما با ام بی ای تفاوت هایی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداحت. اگر بخواهیم برخی از تفاوت های رشته mba گرایش مدیریت پروژه با رشته ام بی ای را بدانیم، باید بگوییم که:
- دانشجویان EMBA یاد می گیرند چگونه ایده های خود را عملی کنند و تجربیات شان را افزایش دهند؛ منتهی دانشجویان رشته mba با مهارت های مدیریتی آشنا می شوند و یکسری مباحث تئوریک را نیز می آموزند.
- دانشجویان mba آموزش های جامع تری در حوزه مدیریت می بینند. اما از آنجایی که دانشجویان مدیریت اجرایی با این مباحث از پیش آشنا هستند، مواردی را یاد می گیرند که بتوانند در محیط کاری خود پیاده کنند.
در گرایش های مدیریت اجرایی در سطح mba چه مهارت هایی آموزش داده می شود؟
همان طور که گفته شد، رشته mba مدیریت اجرایی گرایش های متعددی دارد. هدف از گرایش های مدیریت اجرایی عمدتا تحلیل مسائل و ارائه راهکار های قابل اجرا در انواع واحد های تولیدی و مدیریتی است. در رشته mba گرایش مدیریت اجرایی مهارت های زیر به دانش پذیران آموزش داده می شود:
- توانایی اداره و رهبری کردن موثر یک سازمان یا یک بخش خاصی از آن؛ مانند بخش های تولیدی، بازاریابی و فروش اطلاعات
- مهارت ایجاد تحول در بخش تخصصی از کسب و کار
- طراحی و کنترل تحول در سازمان پس از کسب تجربه های علمی در مدیریت
- مهارت های لازم برای شروع یک کسب و کار و کارآفرینی در سازمان یا در کسب و کارهای مستقل
- توانایی ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه های فوق برای مدیران اقتصادی و اجتماعی سازمان ها
- نحوه ارائه راهکار های استراتژیک و نحوه برخورد با مسائل اجرایی در واحد های کسب و کار
با توجه به مطالب گفته شده، رشته mba گرایش مدیریت اجرایی برای افرادی مناسب است که یا مدیریت یک واحد یا سازمان را بر عهده دارند یا اینکه قصد دارند در آینده در منصب مدیریت فعالیت کنند. در هر صورت، تحصیل در این رشته می تواند در جهت پیشرفت و موفقیت یک سازمان یا حتی یک کسب و کار خرد، بسیار مفید باشد.
نحوه تحصیل در رشته mba گرایش مدیریت اجرایی چگونه است؟
اولین شرط برای تحصیل در رشته مدیریت اجرایی داشتن سابقه مفید مدیریتی است. در واقع بیشتر شرکت کنندگان دوره، مدیرانی هستند که برای موفقیت و پیشرفت کاری شان سعی در بالا بردن مهارت های مدیریتی و تکنیک های آن دارند. دانش پذیرانی که حین دوره در سازمان ها و شرکت ها مشغول به کار هستند، می توانند مطالب آموزشی را در پروژه های واقعی پیاده سازی کرده و نتایج آن را ببینند.
برای انتخاب دوره و روش تحصیل در رشته mba گرایش مدیریت اجرایی، چندین موسسه را از نظر سرفصل های دوره باهم مقایسه کرده تا بتوانید بهترین آن ها را انتخاب کنید. روش هایی که برای تحصیل در این رشته پیش روی شما قرار دارد، عبارتند از:
- تحصیل در دانشگاه
- تحصیل در دوره های برگزار شده در موسسات و آموزشگاه ها
شما پس از بررسی نحوه برگزاری دوره، یعنی حضوری و آنلاین بودن آن، هزینه برگزاری کلاس ها و اساتید دوره می توانید در تصمیم گیری تان بهتر عمل کنید. البته پیش شرط های لازم برای شرکت در دوره های mba که شامل تحصیلات و سابقه مدیریتی مفید است را نیز بايد داشته باشید.
آینده شغلی رشته مدیریت اجرایی (رشته mba گرایش مدیریت اجرایی) چگونه است؟
رشته mba گرایش مدیریت اجرایی یکی از رشته های محبوب و پرطرفدار، نه تنها در کشورمان، بلکه در کل دنیاست و بسیاری افراد علاقه فراوانی دارند در این رشته تحصیل کرده و اطلاعات مدیریتی خود را در آن بالا ببرند. یکی از دلایلی که باعث شده این رشته با استقبال خوبی از ناحیه افراد مواجه شود، آینده شغلی رشته مدیریت اجرایی است. اگر در این رشته تحصیل کنید، می توانید در یکی از حوزه های زیر مشغول به کار شوید:
- مدیریت منابع انسانی: این مدیران در ارتباط مستقیم با همه کارکنان و پرسنلی هستند که در یک سازمان کار می کنند. از آنجایی که سازمان ها بدون حضور کارکنان خود نمی توانند دوام آورند و نیاز به مدیر منابع انسانی دارند، پس این شغل از جمله مشاغلی است که همیشه به آن نیاز وجود دارد.
- مدیر بازرگانی: برای ایجاد و خلق روابط تجاری بین سازمان با دیگر سازمان ها و یا شرکت ها، مدیر بازرگانی حضور پر رنگی دارد.
- مدیر مالی: برنامه ریزی برای امور مالی، سرمایه گذاری سازمانی و مدیریت مالیات از جمله وظایف مدیران مالی است. این شغل نیز در همه صنایع تولیدی و خدماتی جایگاه خوبی به خود اختصاص می دهد.
- مدیر بازاریابی: مدیران بازاریابی در حوزه برنامه ریزی، کنترل کردن فعالیت های تبلیغاتی و بازاریابی و تحقیقات بازاریابی فعالیت می کنند و به دلیل وظایف مهمی که بر عهده آنها قرار دارد، نمی توان از وجود آنها در سازمان چشمپوشی کرد.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی رشته mba گرایش مدیریت اجرایی پرداختیم. در آخر با توجه به اهمیتی که وجود یک مدیر اجرایی در سازمان ها دارد اگر به دنبال دوره ای جامع هستید، می توانید در دوره mba نیک اندیشان شرکت کنید.
برای ثبت نام در دوره آموزش mba نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇