رسوب گیری پکیج با جوهر نمک چگونه است؟⭐0 تا 100
پکیج، یکی از مهم ترین تجهیزات گرمایشی در خانه ها است که تعمیر آن نیاز به افراد متخصص دارد. افراد پس از شرکت در دوره تعمیر پکیج، مهارت های لازم برای تعمیر آن را پیدا می کنند. ما در این مقاله قصد داریم، شما را با نحوه رسوب گیری پکیج با جوهر نمک آشنا کنیم؛ پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
تشکیل رسوب در پکیج چگونه است؟ علائم رسوب گرفتن پکیج کدامند؟
مطابق آخرین تحقیقات تکنسین های فعال شغل تعمیرات پکیج در آلمان، رسوبات تشکیل شده در پکیج از کلسیم و منیزیم تشکیل شده اند. همانطور که می دانید، پکیج دستگاهی گرمایشی است و ممکن است این دستگاه به دلیل سختی آب ورودی به آن، دچار رسوب شود. برطرف کردن انسداد مبدل پکیج کار راحتی نیست و باید توسط افراد متخصص صورت بگیرد. دقت کنید که اگر فرآیند رسوب زدایی پکیج با جوهر نمک به درستی انجام نشود، ممکن است خسارت های جبران ناپذیری را به دستگاه شما وارد کند؛ در این صورت حتی اگر شما به تکنسین های فعال شغل تعمیرات پکیج در کانادا نیز مراجعه کنید، باز هم کاری از پیش نخواهید برد و تعمیر دستگاه شما امکان پذیر نیست.
دلیل انسداد مبدل پکیج، جمع شدن و ته نشینی ترکیبات منیزیم، کلسیم و عناصر آب در دیواره مبدل های آن و لوله های نا مناسب و لوله کشی غیر استاندارد سامانه پکیج است. این رسوب مانند یک عایق حرارتی عمل می کند و سبب کاهش بازده پکیج می شود. در واقع دستگاه مجبور است در دمای بالاتری کار کند تا این کاهش بازده را جبران کند؛ به این ترتیب رسوب گرفتن پکیج چند برابر می شود و اگر به موقع اقدام به رسوب گیری پکیج با جوهر نمک نکنید، عمر پکیج به شدت کاهش پیدا می کند.
حال که می دانید رسوب گرفتن در پکیج به چه شکل انجام می شود، خوب است در مورد علائم نیز نکاتی را بیان کنیم. علائم رسوب گرفتن پکیج عبارتند از:
- بالا رفتن بارسنج و فشار سنج بدون هیچ دلیلی
- سر و صدا و تق تق دستگاه در زمان روشن شدن
- کمتر شدن گرمای وسایل گرمایشی مثل شوفاژ و رادیاتور ها
- افزایش مدت زمان گرم شدن آب
- کم بودن فشار آب گرم دوش حمام و شیر آشپزخانه
- خوب گرم نشدن آب توسط پکیج
تعمیرکاران پس از شرکت در دوره آموزش تعمیر پکیج، به صورت کامل با بررسی هر یک از این علائم آشنا می شوند و می دانند که وجود هریک از علائم بالا نشان دهنده وجود رسوبات بیش از اندازه در دستگاه پکیج شما است.
شیوه رسوب گیری پکیج با جوهر نمک چگونه است؟
برای رسوب گیری پکیج با جوهر نمک لازم است در ابتدا پکیج را از برق جدا کرده و اقدام به باز کردن کاور آن کنید. پس از این عمل برای تخلیه آب پکیج، شیر آب سرد ورودی به پکیج را بسته و شیر پرکن پکیج را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید. اکنون با باز کردن شیر آب گرم دستشویی و یا قسمتی از ساختمان که در پایین ترین قسمت آن قرار دارد، آب موجود در پکیج را تخلیه کنید.
پس از اینکه آب پکیج تخلیه شد، لازم است پیچ های مبدل ثانویه متصل به بلوک ها را از پکیج جدا کنید. در ادامه می توانید اقدام به رسوب زدایی پکیج با جوهر نمک کنید. برای این کار می توان مبدل ها را پس از حرارت دادن با استفاده از ضربات چکش رسوب گیری کنید. البته این شیوه به دقت و توجه زیادی نیاز دارد تا در زمان ضربه زدن با چکش رزوه پیچ آسیب نبیند.
در ادامه مراحل رسوب گیری پکیج با جوهر نمک، لازم است مبدل را روی زمین قرار دهید و با استفاده از دو سوراخی که در آن وجود دارد، اسید یا دیسکلر را به درون آن ریخته و ۱۵ دقیقه منتظر بمانید. پس از گذشت ۱۵ دقیقه باید به وسیله آب آن را شست و شو دهید. ریختن اسید باید از یک طرف مبدل انجام شود؛ زیرا با ریختن مواد اسیدی از دو طرف، میزان رسوب در وسط مبدل افزایش پیدا می کند.
در مرحله انتهایی رسوب زدایی پکیج با جوهر نمک، لازم است مبدل را با دقت بسیار بررسی کنید و اگر همچنان آثار رسوب در آن باقی مانده باشد، باید آن را روی حرارت شعله قرار داده و تا زمان قرمز شدن مبدل منتظر بمانید. سپس مبدل را از روی شعله برداشته و با استفاده از ضربات چکش، رسوبات باقی مانده را از بین ببرید.
پس از پایان رسوب زدایی پکیج با جوهر نمک، لازم است اورینگ دستگاه را به دقت چک کنید و اگر تغییر شکل داده بود، آن را تعویض کنید. اکنون زمان آن رسیده که مبدل را در جای خود نصب کنید؛ برای این کار شیار های آن را در سمت چپ قرار دهید و پس از نصب مبدل و قرار دادن کاور پکیج، فشار آن را روی ۱.۵ بگذارید و دستگاه را روشن کنید.
رسوب گیری پکیج مغناطیسی چیست؟
روش رسوب گیری پکیج با جوهر نمک یا سایر روش های رسوب گیری معایبی هم دارند. پس، بهتر است تا جایی که امکان دارد از ایجاد رسوب در پکیج جلوگیری کرد. یکی از راه های جلوگیری از رسوب گیری، استفاده از رسوب گیر مغناطیسی است. رسوب گیری پکیج مغناطیسی به کمک یک آهنربا انجام می شود.
این رسوب گیری مگنتی با ایجاد میدان مغناطیسی در اطراف مولکول های آب، باعث شکسته شدن و جهت دار شدن مولکول های آهک می شود و در نهایت از جرم گرفتن و ایجاد رسوب جلوگیری می کند. این رسوب گیر مغناطیسی، از جنس نیدیوم که بهترین نوع آهنربا است ساخته شده است. رسوب گیر مگنتی باید در ابتدای ورودی آب به پکیج یا آبگرمکن نصب شود.
طول عمر این رسوب ها بسیار طولانی و در حدود چندین سال است. این رسوب گیر ها نیازی به سرویس و تعمیر نیز ندارند. البته روش های دیگری برای جلوگیری از رسوب آب در پکیج وجود دارد، مانند استفاده از دستگاه تصفیه آب. این دستگاه باید قبل از ورودی آب سرد به پکیج نصب شود تا با تصفیه کردن آب، مانع ایجاد رسوب در پکیج شود. با توجه به توضیحات ذکر شده، الان متوجه شدید که جلوگیری از ایجاد رسوب در مقابل رسوب گیری پکیج با جوهر نمک راحت تر و موثر تر است.
هزینه رسوب زدایی پکیج چقدر است؟
بعد از اینکه با روش رسوب گیری پکیج با جوهر نمک و سایر مواد دیگر آشنا شدید، بهتر است بدانید که هزینه رسوب زدایی پکیج به موارد مختلفی بستگی دارد. چنانچه رسوب در لوله ها و بخش های زیادی از پکیج وجود داشته باشد، قطعا رسوب زدایی زمان زیادی لازم دارد و در نتیجه هزینه آن هم بیشتر است.
از دیگر عوامل تاثیر گذار در هزینه رسوب گیری می توان به روش رسوب زدایی اشاره کرد. روش های سنتی و به اصطلاح خانگی ارزان تر از روش های مدرن، مانند استفاده پمپ رسوب گیر است. در روش های خانگی معمولا می توانید به صورت دوره ای و هر چند ماه یکبار با هزینه ای مقرون به صرفه اقدام به رسوب زدایی کنید. البته خوب است بدانید که پیشگیری از رسوب پکیج، علاوه بر اینکه در هزینه های رسوب زدایی صرفه جویی می کند، باعث می شود که عمر لوله های پکیج نیز بیشتر شود.
رسوب گیری پکیج با جوهر نمک یا محلول های دیگر به مرور و در دراز مدت ممکن است به بافت داخلی لوله ها آسیب وارد کند. پس نتیجه می گیریم که اولا پیشگیری بهتر از اقدامات رسوب زدایی است و دوما برای رسوب گیری بهتر است از تعمیرکاران پکیج کمک بگیرید.
بهترین زمان برای رسوب گیری پکیج با جوهر نمک یا روش های دیگر چه موقع است؟
اگر عملکرد خوب و افزایش عمر دستگاهتان برایتان مهم است، حداقل باید سالی یک مرتبه آن ها را رسوب زدایی کنید. بهترین زمان برای رسوب گیری پکیج ها و رادیاتور ها مصادف است با شروع فصل سرما. توجه داشته باشید که رسوب گیری زود هنگام نیز خود مشکلاتی از جمله خوردگی لوله ها و قطعات را در پی دارد. انتخاب روش رسوب گیری پکیج با جوهر نمک، سرکه یا پمپ کولر بستگی به مقدار رسوب و بودجه تان دارد.
رسوب گیری به موقع و سر وقت، و همینطور صحیح پکیج ها و رادیاتور ها، موجب افزایش طول عمر دستگاه ها شده و می تواند از مشکلاتی که ممکن است در صورت رسوب گیری برای این دستگاه ها اتفاق بیوفتد، جلوگیری کند. خوب است بدانید که این امر منجر به صرفه جویی در هزینه ها می شود.
در صورت ممکن و تا جایی که امکان دارد سعی کنید با انجام سرویس های به موقع و یا استفاده از روش های داشتن رسوب کمتر از ایجاد رسوبات در پکیج ها و رادیاتور ها جلوگیری کنید. در این صورت نه تنها عملکرد دستگاه های خود بهتر خواهد شد بلکه عمر مفید آنها نیز افزایش پیدا می کند.
رسوب زدایی پکیج با پمپ کولر چگونه است؟
در این قسمت از مقاله پس از اینکه با نحوه رسوب گیری پکیج با جوهر نمک آشنا شدیم، قصد داریم نحوه رسوب زدایی پکیج با پمپ کولر را به شما آموزش دهیم. در این شیوه، نیازی نیست مانند شیوه رسوب زدایی پکیج با جوهر نمک، پکیج را باز کنید. در رسوب زدایی پکیج با کمک پمپ کولر، پمپ اسید شویی را در ظرف اسید قرار می دهید و یک سمت مبدل حرارتی را به خروجی آن وصل کرده و سمت دیگر را با استفاده از یک شیلنگ به ظرف مبدل گرمایی متصل می کنیم. در ادامه با روشن کردن پمپ رسوبات که در داخل مبدل گرمایی جمع شده اند، از بین رفته و به همین راحتی پکیج رسوب زدایی می شود.
البته یکی از معایب شغل تعمیرات پکیج، خطرات استفاده از مواد اسیدی است که برای در امان بودن از این خطرات، لازم است تعمیرکاران نکات ایمنی مربوط به استفاده از اسید را به صورت کامل رعایت کنند.
سخن آخر
ما در این مقاله به بررسی نحوه رسوب گیری پکیج با جوهر نمک پرداختیم. چنانچه علاقمند به فعالیت در این حوزه هستید، می توانید در دوره تعمیرات پکیج نیک اندیشان شرکت کنید؛ زیرا هزینه آموزش تعمیرات پکیج در این موسسه بسیار مناسب است.
برای ثبت نام در دوره آموزش تعمیر پکیچ نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇