گرایش های رشته مدیریت بازرگانی کدامند؟

بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد⭐معرفی و بررسی

یکی از رشته های جذاب علوم انسانی، رشته مدیریت است که به آن mba هم می گویند. افراد پس از شرکت در دوره mba توانایی تنظیم استراتژی مجموعه و هماهنگ کردن امور مهم را به دست می آورند. ما در این مقاله قصد داریم، بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد را به شما معرفی کنیم؛ پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

رشته mba چیست؟

در این قسمت از مقاله می خواهیم بیان کنیم که Mba چیست. mba مخفف عبارتMaster of Business Administration  است که در ایران با نام مدیریت ارشد کسب و کار نیز شناخته می شود. این رشته نخستین بار در سال ۱۹۰۸ توسط دانشگاه هاروارد به عنوان یک رشته تحصیلی جدید معرفی شد و هم اکنون نیز دوره های مختلف این رشته در دانشکده بازرگانی هاروارد ارائه می شود که دوره mba تجارت الکترونیک، یکی از مطرح ترین این دوره هاست.

کسانی که در رشته مدیریت تحصیل می کنند، باید برای اینکه به یک مدیر تمام عیار تبدیل شوند، باید با تمام مهارت ها و تکنیک های این حوزه از جمله تکنیک ریفریمینگ آشنایی کامل داشته باشند. برای کسب این مهارت ها نمی توان تنها به آموزش های آکادمیک اکتفا کرد و لازم است فرد توانایی استفاده کاربردی از دانسته های خود را کسب کند. البته یکی از معایب دانشگاه ها و برخی از مؤسساتی که مدیریت را آموزش می دهند، استفاده از مطالب قدیمی و تئوری به دانشجویان است. باید توجه کرد که مدیریت، علمی به روز است و کارشناسان و دانشمندان بسیاری درباره آن تحقیق و پژوهش انجام می دهند.

بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد کدام است؟

پیش از اینکه با بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد آشنا شویم، لازم است بدانیم که نباید تنها به دروس دانشگاه اکتفا کرد و نکات بسیاری وجود دارند که به دانشجویان آموزش داده نمی شود، و افراد پس از کسب تجربه در این زمینه ها، تخصص لازم را به دست می آورند. افرادی که در رشته مدیریت فارغ التحصیل می شوند، می توانند در حوزه های مختلفی مشغول کار شوند؛ برخی از زمینه های کاری فارغ التحصیلان مدیریت عبارت است از:

  • مدیر عملیات
  • مدیر بازاریابی
  • کوچ مدیریت
  • مدیر IT
  • مشاور سرمایه گذاری
  • کارآفرینی
  • مدیریت منابع انسانی
  • مشاور مالی
  • مدیر مالی شرکت ها

جالب است بدانید که با توجه به آمار، استخدام فارغ التحصیلان رشته مدیریت در سال های اخیر بسیار افرایش پیدا کرده است و اکثر فارغ التحصیلان این رشته در مجموعه های مختلف استخدام شده اند و حتی بعضی از این افراد کسب و کار های بسیار موفقی را راه اندازی کرده اند‌.

گرایش های رشته مدیریت بازرگانی کدامند؟

برای اینکه با بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد آشنا شویم، ابتدا لازم است گرایش های رشته مدیریت بازرگانی را بشناسیم. افراد پس از شرکت در دوره آموزش mba می توانند در گرایش مورد علاقه خود، مشغول کار شوند؛ از جمله این گرایش ها می توان به این موارد اشاره کرد:

  1. گرایش کارآفرینی

مدیریت کارآفرینی به معنای هشیار بودن و گوش بزنگ بودن افراد برای به دست آوردن فرصت هایی است که کمتر کسی به آن فکر می کند. هدف از برگزاری دوره ام بی ای گرایش کارآفرینی، تامین نیروی متخصص برای مدیریت فعالیت های کارآفرینانه در بخش دولتی و غیر دولتی است. اگر متقاضیان کارشناسی ارشد کارآفرینی تجربه عملی در یکی از بخش های دولتی، عمومی و خصوصی را داشته باشند، دروس برای آن ها بسیار جذاب تر خواهند شد. لازم است این افراد به خوبی نقش منابع انسانی در رشد کسب و کار را درک کنند تا بتوانند با مجموعه تحت اختیار خود به درستی رفتار کنند.

  1. گرایش بازرگانی

این گرایش که می تواند بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد باشد، دانشجویان را با زمینه های نوین بازاریابی آشنا می کند. هدف این رشته عبارت است از:

  • افزایش توانایی ها و مهارت های دانشجویان در شناخت مسائل مبتنی بر مدیریت و بازار
  • افزایش توانایی های دانشجویان در زمینه شناخت اوضاع و شرایط حاکم بر بازار
  • تطبیق برنامه های مجموعه با شرایط جدید
  • آشنایی دقیق با وظایف اساسی سازمان های بازرگانی
  • ارزیابی راه حل های مختلف در مورد هر مسئله و تصمیم گیری و اجرای تصمیمات اتخاذ شده
  1. گرایش بازرگانی بین المللی

هدف این گرایش از مدیریت بازرگانی، آشنایی کامل با وظایف اساسی سازمان های بازرگانی داخلی و بین المللی، علل الخصوص واحد های مرتبط با صادرات و واردات است. این گرایش نیز می تواند بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد باشد. فارغ التحصیلان این رشته اطلاعات وسیعی در زمینه های مختلف بازرگانی و بازاریابی، روابط انسانی و امور مالی و اقتصادی دارند.

این افراد به راحتی می توانند در جایگاه مدیر اجرایی در مجموعه های بازرگانی، صنعتی و دولتی مشغول کار شوند و یا در سمت مشاور مدیریت انجام وظیفه کنند. انتظار می رود که فارغ التحصیلان این گرایش از مدیریت بازرگانی پس از کسب تجربیات مختلف، مسئولیت های بیش تری در سطوح بالای سازمان بر عهده بگیرند. علاوه بر این، فارغ التحصیلان این رشته می توانند در زمینه کار های پژوهشی و تحقیقات بازار مشغول کار شوند.

بررسی بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد

بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد کدام است؟

در حقیقت هیچ یک از گرایش های مدیریت بازرگانی نسبت به دیگری برتری ندارد و تمامی این گرایش ها بسیار مفید و درآمدزا هستند. اما با توجه به آمار های موجود، گرایش های بازاریابی و بازرگانی بین المللی نسبت به سایر گرایش های مدیریت از طرفداران بیش تری برخوردار بوده و درآمد بالاتری نیز دارند. این دو گرایش به نسبت سایر گرایش ها سخت تر نیز هستند.

البته سختی و یا راحتی هر رشته به علاقه، استعداد و توانایی هر فرد بستگی دارد و صحبت کردن از راحت بودن و یا سخت بودن یک گرایش از مدیریت کار آسانی نیست. گرایش های مختلف مدیریت به دلیل اینکه دروس مشترک بسیاری دارند، نمی توانیم آن ها را به صورت کاملا مجزا از هم در نظر بگیریم.

سخن آخر

ما در این مقاله علاوه بر گرایش های مختلف مدیریت، بهترین گرایش مدیریت بازرگانی در ارشد را به شما معرفی کردیم. چنانچه علاقمند به فعالیت در این حوزه هستید، به جای شرکت در دوره mba قم، در دوره های ام بی ای موسسه نیک اندیشان شرکت کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش mba نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
نحوه رسوب زدایی پکیج با سرکه⭐ رسوب گیری پکیج با سرکه
نوشته بعدی
رسوب گیری پکیج با جوهر نمک چگونه است؟⭐0 تا 100
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image