فعالیت های قبل از شروع مذاکره

فعالیت های قبل از شروع مذاکره که باید بدانید! [7 مورد]

فعالیت های قبل از شروع مذاکره شامل اقداماتی است که طرفین باید برای شناخت از هم انجام دهند. در ادامه با اقدامات لازم برای شروع یک مذاکره موفق آشنا خواهید شد.

هدف از مذاکره چیست؟

قبل از هر صحبتی باید بدانید هدف از مذاکره چیست و به چه گفت و گویی مذاکره می گویند. مذاکره، گفت و گویی بین دو یا چند نفر است که با هدف رسیدن به نتیجه ای سودمند برای طرفین یا حل مشکلات انجام می شود. در مذاکره، هر یک از طرفین سعی در تشویق طرف دیگر برای موافقت با دیدگاه خودشان را دارند. هدف از انجام مذاکره این است که از مشاجرات و اختلافات جلوگیری شود و هر دو طرف به نوعی با هم به سازش برسند.

به عبارتی، هدف از مذاکره کردن، رسیدن به خواسته ها است؛ ما مذاکره می کنیم تا در طی فرایند مذاکره بتوانیم به نتایجی دست پیدا کنیم تا وضعیت مطلوب تری داشته باشیم. پس می توان گفت عملاً به دنبال این هستیم تا به خواسته هایمان برسیم و این رسیدن باید برای ما لذت بخش و دوست داشتنی باشد؛ اما مشکل اصلی که در بسیاری از افراد دیده می شود، این است که آن ها این موضوع را فراموش می کنند و از رسیدن به خواسته های خودشان خوشحال نمی شوند، بلکه مدام به سود و دست آورد های مخاطب فکر می کنند. در دوره mba مهارت هایی به شرکت کنندگان آموزش داده می شود که به خوبی بتوانند روی موضوع مذاکره و تحقق خواسته هایشان تمرکز کنند. برای یک مذاکره موفق، انجام فعالیت ها و اقداماتی قبل از شروع مذاکره بسیار اهمیت دارد که در ادامه به آن ها پرداخته می شود.

فعالیت های قبل از شروع مذاکره که باید بدانید

اقدامات و فعالیت های قبل از شروع مذاکره کدامند؟

فارغ التحصیلان گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار به خوبی می دانند که یک مذاکره تجاری موفق، تنها به اقدامات روی میز مذاکره بستگی ندارد، بلکه فعالیت ها و اقدامات خاصی که در ادامه بیان شده است، باید قبل از شروع مذاکره انجام شود:

۱-نوشتن نکات مهم از شب قبل؛

یکی از مهم‌ترین کار هایی که هر مذاکره کننده ای باید قبل از شروع جلسات مذاکره انجام دهد، مطالعه در خصوص موضوع مورد مذاکره و تسلط کامل نسبت اطلاعاتی در موضوع مذاکره است.

۲-مکتوب کردن و اولویت بندی خواسته‌ ها؛

مذاکره کننده ای می تواند بیشترین امتیاز را برای سازمان و کشور خود به ارمغان بیاورد که قبل از آن با خود تعیین تکلیف کرده باشد و کاملاً بداند که در پای میز مذاکره چه می خواهد.

۳-شناخت طرف مقابل؛

یکی دیگر از فعالیت های قبل از شروع مذاکره، شناخت دقیق فرد و یا افرادی است که قرار است پای میز مذاکره با یکدیگر تعامل و گفتگو داشته باشند.

۴-شناخت کامل از محل برگزاری مذاکره؛

شاید محل برگزاری جلسات مذاکره از دید برخی افراد، مهم نباشد، اما همین نکته می تواند تأثیر زیادی را بر روند مذاکره و نتیجه حاصل از آن ایجاد کند. به گونه‌ای که در برخی از موارد، ماه ‌ها مذاکره تنها برای توافق بر سر محل جلسه به طول می انجامد.

اقدامات و فعالیت های قبل از شروع مذاکره کدامند؟

مهارت هایی که در یک مذاکره موثر نقش اساسی دارند، کدامند؟

در دوره dba شما با تکنیک ها و مهارت های مختلفی جهت برگزاری یک مذاکره موثر و موفق آشنا می شوید. این مهارت ها که در ادامه آورده شده است، می توانند منجر به یک مذاکره برد-برد شوند:

۱-آماده سازی؛

مذاکره کننده ماهر قبل از ورود به یک جلسه چانه زنی، خود را برای جلسه آماده می کند. آماده سازی، شامل تعیین اهداف، زمینه های تجارت و گزینه های پیشنهادی جایگزین برای اهداف تان می شود. فعالیت های قبل از شروع مذاکره می تواند یک درک و دید کلی از مذاکره به ارمغان داشته باشد.

۲-تجزیه و تحلیل مشکل؛

مذاکره کنندگان تاثیرگذار، باید مهارت های تجزیه و تحلیل یک مشکل را به منظور تعیین منافع هر یک از طرفین در مذاکرات داشته باشند. یک تجزیه و تحلیل دقیق می تواند مشکل، موضوع، اشخاص علاقه مند و اهداف نتیجه را شناسایی کند.

۳-همکاری و کار گروهی؛

مذاکره لزوما قرار گرفتن یک طرف در برابر دیگری نیست. مذاکره کنندگان تاثیرگذار، مهارت های لازم برای همکاری به عنوان یک تیم را دارند و فضای همکاری در طول مذاکرات را به وجود می آورند. این مورد از جمله مواردی است که در دوره dba در خارج از کشور، نیز بسیار اهمیت دارد.

۴-کنترل هیجانی؛

داشتن توانایی برای نگه داشتن احساسات خود و کنترل آن در حین مذاکره، برای یک مذاکره کننده بسیار مهم است. در حالی که مذاکره درباره مسائل ستیزه جویانه می تواند خسته کننده باشد، اما اینکه به هیجانات اجازه داده شود تا کنترل جلسه را در دست بگیرد، می تواند به نتایج نامطلوبی منجر شود. تمرین برای کنترل هیجانات می تواند یکی از فعالیت های قبل از شروع مذاکره باشد.

۵-گوش دادن فعال؛

مذاکره کنندگان، مهارت های لازم برای گوش دادن فعالانه به طرف مقابل در طول بحث را دارند. گوش دادن فعال شامل توانایی درک زبان غیر کلامی (بدنی) و همچنین ارتباط کلامی است. در دوره mba در شهرکرد و دیگر دوره های مطرح در کشور شما به خوبی می آموزید که حین مذاکره چگونه به صحبت های طرفین و واکنش های بدنی آن ها توجه کنید.

۶-حل مساله؛

فعالیت های قبل از شروع مذاکره به شما این امکان را می دهد که مساله و موضوع مذاکره را به خوبی تبیین کرده تا راهکار های مناسبی برای حل معضلات پیش آمده پیدا کنيد. افراد با مهارت های مذاکره باید توانایی جست و جوی انواع راهکار ها برای مشکلات را داشته باشند.

۷-ارتباط کلامی؛

مذاکره کنندگان باید توانایی برقراری ارتباط به شیوه ای واضح و موثر را با طرف دیگر در حین مذاکره داشته باشند. اگر مذاکره کننده موضع خود را به وضوح بیان نکند ممکن است سوء تفاهم رخ دهد.

کسب هر کدام از مهارت های فوق به همین راحتی ها به دست نمی آید. شما می توانید با شرکت در دوره های موسسه نیک اندیشان، این مهارت ها و نحوه به کارگیری آن ها در یک مذاکره را به خوبی بیاموزید.

سخن آخر

در دوره mba قم و دیگر دوره های مدیریت کسب و کار، شما با فعالیت های قبل از شروع مذاکره و اهمیت آن ها در پیشبرد اهدافتان در یک گفت و گو به خوبی آشنا می شوید. پس سعی کنید مطرح ترین موسسه ها را برای شرکت دوره های ام بی ای و دی بی ای انتخاب کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش DBA نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

برای ثبت نام در دوره آموزش mba نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
آخرین تکنیک‌های تمرین فیتنس: بهترین راه‌ها برای تقویت بدن
نوشته بعدی
مهندسی رباتیک و کاربردهای آن در صنعت و خدمات
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image