گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار (DBA)
گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار (DBA) موضوعی است که در این مقاله به صحبت در مورد آن خواهیم پرداخت. این رشته، حرفه ها و مشاغل را از ابعاد مختلف بررسی می کند و بالاترین مقطع دانشگاهی مدیریت به حساب می آید. فارغ التحصیلان MBA می توانند بهترین گرایش DBA را برای فعالیت حرفه ای و ادامه تحصیل انتخاب، و در دوره dba شرکت کنند.
دکتری مدیریت کسب و کار چیست؟
دکتری مدیریت کسب و کار، دکتری پژوهشی است که بر اجرای روش های کاربردی در مدیریت تمرکز دارد. این مدرک، بالاترین مدرک در حوزه مدیریت است و به توسعه دانش و نظریه های تجارت کمک می کند. طراحی رشته دکتری مدیریت کسب و کار بر اساس دانش تئوری و کاربرد عملی در کسب و کار است.
با گرایش های dba آشنا شوید؛ در انتخاب کمکتان می کند!؟
در حال حاضر، گرایش های DBA شامل موارد زیر است که هر کدام در ادامه به تفصیل معرفی خواهند شد:
- استراتژی
- بازاریابی
- رفتار سازمانی و منابع انسان
- سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات
- عملیات و زنجیره تامین
- فناوری
- مالی
- نوآوری و توسعه محصول و خدمت
- عمومی
- سازمان های پروژه محور
- خدمات
- کارآفرین
- کسب و کار بین المللی
- انرژی
با مهم ترین گرایش dba آشنا شوید؛ می تواند برایتان مفید باشد!؟
ما در ادامه، برخی گرایش های محبوب و پرطرفدار دکتری مدیریت کسب و کار را معرفی خواهیم کرد. لازم به ذکر است که شما می توانید در دوره آموزشی شرکت کنید و مدرک DBA بین المللی را در یکی از گرایش های زیر کسب کنید.
1-گرایش عمومی دکتری مدیریت کسب و کار
یکی از گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار، گرایش عمومی است. هدف این گرایش، این است که سطح توانایی افراد در حوزه مدیریتی افزایش یابد. فارغ التحصیلان گرایش عمومی در نهایت می توانند در نهادهای خدماتی یا تولیدی، مشاور یا مدیر شوند.
2- گرایش مالی دکتری مدیریت کسب و کار
در این گرایش دکتری مدیریت کسب و کار، نظریه های مدیریتی و کاربرد آنها در سرمایه گذاری بررسی می شوند و دانشجویان می آموزند برای توسعه فعالیت های سرمایه گذاری، راهکارهای موثری ارائه دهند.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند مهارت تحلیل بازارهای مالی را کسب کنند و موقعیت مالی صنایع و سازمان ها را تحلیل کنند. علاوه بر این، به تصمیم گیری های مالی برای بنگاه های اقتصادی می پردازند و در رشد و ارتقا کسب و کار نقش موثری دارند.
3- گرایش خدمات دکتری مدیریت کسب و کار
یکی از گرایش های محبوب دکتری مدیریت کسب و کار، گرایش خدمات است که امروزه جایگاه بسیار خوبی را به خود اختصاص داده است. این گرایش در صنایع خدمات ایران، نقش مهمی دارد. فارغ التحصیلان با عملکرد صنایع خدمات، مدیریت خدمات و توسعه خدمت آشنا می شوند.
گرایش خدمات در میان گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار، موضوعاتی مانند مدیریت درآمد، مدیریت استراتژیک خدمات و بازاریابی خدمات را بررسی می کند. برای تحصیل در این گرایش، در دوره آموزش dba موسسه های معتبر شرکت کنید. پیشنهاد می کنیم مزایای مدرک DBA را نیز مطالعه کرده، و آشنایی بیشتری در این خصوص کسب کنید.
4- گرایش سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات
مفاهیم سیستم های فناوری و اطلاعات، در این گرایش آموزش داده می شود. گرایش سیستم اطلاعاتی، بر ایجاد تعامل بین کاربران حوزه کسب و کار تمرکز دارد. فناوری اطلاعات به بررسی پشتیبانی، توسعه طراحی، و مدیریت سیستم های اطلاعاتی می پردازد.
5- گرایش استراتژی دکتری مدیریت کسب و کار
هدف گرایش استراتژی در بین گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار، تحلیل و بررسی عوامل موثر بر موفقیت و انتقال دانش در زمینه مدیریت استراتژیک کسب و کار است. فارغ التحصیلان این رشته می توانند عوامل موفقیت سازمان ها تحلیل کنند و از طریق به کارگیری استراتژی های مدیریتی، عوامل تاثیرگذار بر موفقیت را اجرا و پیاده سازی کنند.
6- گرایش بازاریابی دکتری مدیریت کسب و کار
دانشجویان در این گرایش می آموزند که پیچیدگی های رفتاری مشتریان و بازار کار را بررسی و پیش بینی کنند. برای گذراندن این دوره، نیازی نیست به دانشگاه رفت.
7- گرایش کارآفرینی دکتری مدیریت کسب و کار
هدف این گرایش از گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار، آموزش ایجاد ارزش افزوده است. خلق ارزش افزوده از طریق به کارگیری و استفاده از فرصت ها برای راه اندازی یک کسب و کار به صورت کارآفرینی انجام می شود. دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی می توانند با بهره گیری از مهارت های خود، ایده هایشان را سازماندهی کرده و یک کسب و کار جدید راه اندازی کنند.
8- گرایش رفتار سازمانی و منابع انسانی
این گرایش، به دلیل اهمیتی که منابع انسانی به عنوان عنصر حیاتی یک سازمان دارد، طراحی شده است. گرایش رفتار سازمانی و منابع انسانی، بر شناخت رفتارهای انسان در جهت مدیریت نیروهای انسانی تمرکز داشته و مهارت هایی را که برای تحلیل رفتار ضروری هستند، آموزش می دهد.
9- گرایش سازمان های پروژه محور
در این گرایش، مفاهیم مدیریت پروژه و سازمان هایی که پروژه محور هستند، آموزش داده می شود. پروژه هایی که آموزش داده می شوند، از اَعمالی معین جهت اجرای یک فرایند هدفمند تشکیل می شود.
10- گرایش عملیات و زنجیره تأمین
در این گرایش از گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار، مهارت های مورد نیاز برای مدیریت فناوری به دانشجویان آموزش داده می شود. در این دوره، دانشجویان نحوه به کارگیری سیستم های مدیریتی، برای اجرای تئوری های مربوط به حوزه کسب و کار را فرا می گیرند.
11- گرایش نوآوری و توسعه محصول و خدمت
در این گرایش به آموزش مفاهیمی مانند توسعه محصول و خدمات پرداخته می شود. در آموزش های مربوط به این گرایش، بر به کارگیری نوآوری، برای توسعه و اجرای ایده های جدید تأکید می شود. ایده های جدید به شکل تولید محصولات و خدمات جدید ارائه می شوند؛ این ایده ها، بر رشد اقتصادی و کسب ثروت تأثیر مستقیم دارند.
12- گرایش کسب و کار بین المللی
تمرکز این گرایش، بر معاملات کالا یا خدمات، و عرضه آن در سطح بین المللی است. معاملات شرکت های خصوصی یا دولتی، یا در واقع شرکتی که سود یا منافع سیاسی آن اهمیت دارد، مورد هدف این گرایش از گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار می باشد.
در این گرایش، موضوعات زیر از جنبه تجارت بین الملل بررسی می شوند:
- فرهنگ سازمانی
- فرهنگ محلی
- استانداردهای کاری
- استانداردهای حسابداری
- سیاست های اقتصادی و سیاسی
- مقررات واردات و صادرات
- سیستم های حقوقی
- و موافقت نامه های چندجانبه
محبوب ترین گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار در بازار (بهترین گرایش دکتری مدیریت)!؟
برخی از محبوب ترین گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار به شرحی است که در ادامه بیان می کنیم:
1- گرایش بازرگانی
یکی از گرایش های دوره ی دی بی ای که بسیاری افراد علاقه دارند در آن شرکت کنند، دوره دی بی ای گرایش بازرگانی است. شرکت در این دوره به علاقه مندان کمک می کند تا بتوانند تحولی اساسی و بنیادی در کسب و کار خود ایجاد کنند. شرکت در این دوره کمک می کند تا کسب و کارها از دام مشکلات و خطراتی که در آنها گیر کرده اند، رهایی پیدا کنند.
2-گرایش صنعتی
گرایش صنعتی دوره dba را نیز می توان بهترین گرایش دکتری مدیریت دانست. در این دوره، دانش پذیران یاد می گیرند کسب و کار صنعتی خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کرده و اداره کنند. کسانی که در این دوره شرکت می کنند، قدرت و توان لازم برای شناسایی بهترین فرصت ها را پیدا کرده و سعی می کنند کسب و کارشان را در جهت و مسیری درست هدایت کنند. برنامه ریزی کردن برای موفقیت از دیگر اهدافی است که دانش آموختگان گرایش صنعتی dba از عهده تحقق آن به خوبی بر خواهند آمد.
بهترین رشته مدیریت برای مهاجرت (بهترین گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار برای مهاجرت) چیست؟
کسی که به مهاجرت فکر می کند، نه تنها باید در بهترین گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار تحصیل کند، بلکه می بایست تجربه، سابقه و اطلاعات مدیریتی بالایی نیز داشته باشد. اگر فردی در بهترین رشته مدیریت برای مهاجرت درس خوانده و مدرکی را دریافت کرده، چنانچه هیچ سابقه مدیریتی نداشته باشد، نمی تواند امیدوار به قبول درخواست از کشور مقصد باشد.
موضوع دیگری که می تواند به شما کمک کند تا بهترین رشته و گرایش دی بی ای را انتخاب کنید، کشور مقصد و همین طور نیازهایی است که این کشور به گرایش های دی بی ای دارد. کشوری را که می خواهید برای مهاجرت انتخاب کنید، از نظر نیازمندی هایی که به گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار دارد، مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید و سپس با توجه به وضعیت فعلی و پیش بینی وضعیت رشته در آینده، در یکی از گرایش ها شرکت کرده و اطلاعات خود را افزایش دهید. سعی کنید، به غیر از دریافت اطلاعات تئوری، سابقه مدیریتی و عملیاتی خود را نیز افزایش دهید تا کشور مقصد، راحت تر با تقاضای شما موافقت کند.
نتیجه گیری
گرایش های دکتری مدیریت کسب و کار، تمام مهارت های مورد نیاز مدیران اجرایی را ارائه می کنند. البته، فقط داشتن مدرک دانشگاهی برای رسیدن به موفقیت و کسب سود کافی نیست. مهارت باید با تجربه و عمل همراه باشد تا موجب پیشرفت و توسعه بازار شود. با شرکت در دوره نیک اندیشان، به دست آوردن این مهارت، عملی خواهد شد.
برای ثبت نام در دوره آموزشی dba نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇