رام گوشی

رام گوشی چیست؟ چه کاربرد و اهمیتی دارد؟

از زمانی که گوشی های هوشمند پای خود را به زندگی ما باز کردند تغییرات زیادی را به وجود آوردند. این وسیله کارا قادر است کارهای زیادی انجام دهد و از طرف دیگر نیز توانسته بسیاری از مشکلاتمان را حل کند. گوشی های هوشمند از بخش های متفاوتی ساخته شده اند که یکی از آنها رام است. برای کسانی که در این حوزه اطلاعاتی ندارند شاید این سوال به وجود آید که رام چیست و کاربردهای آن شامل چه مواردی می شود. ما در این موضوع قصد داریم به صورت خلاصه و مختصر در مورد این قسمت با شما صحبت کرده و اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.

رام چیست؟

رام (ROM) یک حافظه تغییرناپذیر در گوشی و کامپیوتر است. این حافظه یک حافظه فقط خواندنی است و شما به عنوان یک کاربر نمی توانید هیچ تغییری در آن به وجود آورید. این حافظه دائمی تر بوده و هر چیزی که داخل آن وارد می شود، در آن باقی خواهد ماند.

خوب است بدانید که این حافظه داخلی در دسترس کاربر قرار ندارد و به همین دلیل است که کسی نمی تواند در آن تغییری ایجاد کند. در واقع، رام، قسمتی از حافظه داخلی را تشکیل می دهد. از آنجایی که رام قسمتی از حافظه داخلی را به خود اختصاص داده، شما نمی توانید از کل فضای اختصاص پیدا کرده به حافظه داخلی گوشی استفاده کنید. در قسمتی از حافظه داخلی که رام وجود ندارد، می توانید برنامه ها و اطلاعات شخصی تان را ذخیره کنید.

فرق بین رام گوشی و رم گوشی

رام گوشی چه کاربردی دارد؟

سوال مهم دیگری که ممکن است به وجود آید این است که رام گوشی چه کاربردهایی دارد. در پاسخ به این سوال باید گفت که رام گوشی در واقع محل و بستری است که سیستم عامل در آنجا قرار داده می شود. در مورد برنامه هایی مانند تلگرام و یا واتس آپ، اختیار تام دارید و می توانید در صورتی که خواستید آنها را بروزرسانی کرده و تغییرشان دهید، اما در مورد مواردی مانند سیستم عامل، شما هیچگاه نخواهید توانست این سیستم عامل را تغییر داده و در آن اصلاحاتی به وجود آورید. این عدم امکان تغییر به دلیل به کارگیری حافظه تنها خواندنی رام اتفاق افتاده است. برخی اپلیکیشن های پیش فرض یک گوشی، در حافظه رام قرار داده شده اند. به همین دلیل است که برخی از آنها را نمی توان پاک کرد.

فرق رم و رام چیست؟

واژه دیگری که آن نیز ممکن است زیاد به گوش شما خورده باشد، رم (RAM) است. متاسفانه برخی افراد تصور می کنند که این دو، یکی هستند و گاهی اوقات نیز حتی ممکن است آنها را به جای هم به کار برند. خوب است بدانید که هم رم و هم رام، کاربردهای مشابهی دارند اما تفاوت هایی نیز با هم دارند که این تفاوت هاست که در خور اهمیت می باشد.

گوشی های هوشمند امروزی برای پردازش برنامه های متفاوت به یک پردازنده نیاز دارند. پردازنده ها، در انواع متفاوت در گوشی ها به کار برده شده و عمل پردازش را انجام می دهند. رم که به آن حافظه رم نیز گفته می شود، در کنار پردازنده گوشی قرار داده شده است. علت اینکه رم در کنار پردازنده قرار داده شده، به کاربرد این حافظه بر می گردد. رم به پردازنده کمک می کند تا اطلاعات را با سرعت بالاتری پردازش کند. هر چه این برقراری ارتباط سریع تر باشد، سرعت گوشی نیز افزایش پیدا کرده و این مورد است که باعث شده کاربران از خرید یک گوشی همراه، ابراز رضایت داشته باشند و یا برعکس.

حال که با رم نیز آشنا شدید خوب است در مورد تفاوت های رم و رام نیز نکاتی را بدانید:

  • رام همیشه خواندنی است و قابل تغییر نیست، اما رم قابل تغییر است.
  • رام از رم ارزان تر است.
  • کاربر نمی تواند در حافظه رام تغییری ایجاد کند، اما حافظه رم به وسیله کارهایی که کاربر انجام می دهد قابل تغییر است.
  • حافظه رم از 2 تا 12 گیگابایت در گوشی ها نصب شده است.
رام گوشی چیست

انواع رام گوشی

  • استوک رام: استوک رام، در واقع رام هایی هستند که توسط شرکت سازنده گوشی های همراه ساخته شده و در گوشی تعبیه می شوند. این نوع رام گوشی در مقایسه با کاستوم ها، که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم، حجم و ظرفیت بالاتری دارند. استوک رام به رام رسمی نیز معروف است.
  • کاستوم رام: کاستوم رام ها توسط شرکت هایی اندرویدی تولید و وارد باز می شوند. به بیان دیگر می توان این گونه گفت که کاستوم رام ها در واقع همان استوک رام ها می باشند، اما دچار تغییرات زیادی شده اند. برتری و مزیتی که کاستوم دارد افزایش کارایی و امکانات موجود در آن در مقایسه با استوک است. هر زمانی که تصمیم گرفتید گوشی خود فلش کنید می توانید یک عدد کاستوم رام خریداری کرده و از قابلیت های بی نظیری که در اختیار شما قرار داده می شود نهایت استفاده و لذت را ببرید.

تفاوت های استوک رام و کاستوم رام

  • کاستوم رام گوشی در مقایسه با استوک، تنوع بیشتری داشته و کاربر با وجود این تنوع می تواند همان چیزی که مد نظرش است را انتخاب کند.
  • یکی از مزیت هایی که استفاده از کاستوم رام می تواند در اختیار کاربر قرار دهد، ارائه آخرین نسخه خام اندروید است. با این امکان می توانید گوشی بروزتر و مدرن تری در اختیار داشته باشد.
  • موضوع دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای نصب کاستوم رام، حتما باید گوشی را ریست فکتوری کنید و تنظیمات آن را به حالت کارخانه برگردانید.
  • هر دو این رام ها، قابلیت روت شدن دارند.

رام گوشی چند باشه خوبه

تعویض رام گوشی چه تاثیری دارد؟

سرعت سخت افزارهایی را که روی گوشی ها نصب می شود، به کمک گرمای تولید شده توسط آنها و همین طور، میزان استفاده از باتری تعیین می کنند. شاید تصور کنید سرعت گوشی را نمی توان تغییر داد، اما باید بدانید که امروزه با کمک کاستوم رام که در بالاتر در مورد آن نکاتی را بیان کردیم، می توان دستگاه را اورکلاک کرده و سرعت فعالیت سخت افزارهای نصب شده در گوشی را افزایش داد.

تغییراتی که به واسطه ی کاستوم رام ها روی رام گوشی به وقوع می پیوندد، به افراد، و خصوصا کسانی که به صورت حرفه ای گیم بازی می کنند و به گرافیک های نیاز بالا دارند، کمک قابل توجهی  می کند.

در ضمن، با نصب کردن کاستوم رام گوشی، برخی اپلیکیشن هایی که روی گوشی نصب شده است و به عنوان  Bloatwareمطرح هستند، از روی گوشی حذف می شود. با حذف این برنامه ها می توان سرعت گوشی و فضای در دسترس گوشی را به مقدار قابل توجهی افزایش داد. با کمک ترفندی که اشاره کردیم، فضای رام نیز بیشتر می شود و گوشی به شکل بهینه تری کار می کند و برنامه های نصب شده در آن، راحت تر و سریع تر ران می شود.

جمع بندی

موضوعی که در این متن در مورد آن صحبت کردیم رام گوشی بود. رام یکی از حافظه های غیر قابل تغییر در گوشی های هوشمند امروزی بوده و در واقع جایگاه و بستری است که در آن، اطلاعات ضروری و مورد نیاز سیستم که هیچگاه نباید دچار تغییر شوند قرار داده می شود. حضور این قطعه برای آنکه گوشی بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه دهد، لازم و ضروری به نظر می رسد. افرادی که در دوره تعمیرات موبایل نیک اندیشان شرکت کرده اند، با اهمیت و کارکرد این حافظه، آشنایی کامل دارند. البته آشنایی با رام تنها بخش کوچکی از اطلاعاتی است که در طی این دوره در اختیار علاقه مندان قرار داده می شود.

برای ثبت نام در دوره تعمیر موبایل نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
معامله شاخص های بازار جهانی و شاخص سهام چگونه است؟
نوشته بعدی
برگر چیست؟ ( برگر با همبرگر چه تفاوتی دارد)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image