IFRS چیست؟ ⭐ اهمیت استانداردهای بین المللی حسابداری
هنگامی که شما شغلی را انتخاب میکنید لازم است تخصص لازم را در تمام ابعاد آن کسب کنید. IFRS در حسابداری، یکی از مواردی است که باید آشنایی کاملی با آن داشته باشید؛ در دوره حسابداری موسسه نیک اندیشان تمام آموزش های لازم را برای اینکه تبدیل به یک حسابدار ماهر بشوید در اختیارتان قرار داده می شود. چنانچه می خواهید با IFRS آشنا شوید در ادامه مقاله همراه ما باشید.
IFRS چیست؟ آیا یکی از استانداردهای بین المللی است؟
پس از توسعه و جهانی شدن موسسات بزرگ لازم بود معیار و مقرراتی بر اساس قوانین کشور ها تهیه و گردآوری می شد. IFRS یکی از استانداردهای بین المللی حسابداری است که مدت هاست در بسیاری از کشور های جهان از جمله ایران استفاده می شود.
IFRS مخفف کلمه International Financial Reporting Standard است که عمدتاً آن را به مفهوم گزارشگری بین المللی می دانند. مجموعه استانداردIFRS توسط IASB گردآوری شده است؛ IASB گروهی مستقل برای تنظیم استاندارد های بین المللی گزارشگری مالی است و استانداردها را گردآوری میکنند. استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی، به عنوان یکی از مکانیسم های مالی، عملکرد بازار سرمایه را توسعه میدهد. همه این کارها و جابه جایی اطلاعات استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی، بر اساس استاندارد IFRSمی باشد.
گزارش مالی به معنی صورت مالی بوده و اطلاعات یک بازه زمانی خاص از فعالیت شرکت را ارائه میدهد. تهیه این گزارش از چالش های شغل حسابداری محسوب میشود. لازم به ذکر است که در استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی نقش مفاهیم نظری گزارشگری مالی، میان این دو یکسان است و تنها تفاوت های کوچکی باهم دارند؛ مانند:
- بخش هایی که در صورت های مالی وجود دارد
- در تعداد صورت های مالی عرضه شده
اهداف و کاربرد استاندارد IFRS چیست ؟ تفاوت IFRS وIAS چیست؟
اکنون که متوجه شدیم IFRS چیست و چه فایده ای دارد، خوب است از هدف های آن آگاه شویم. سازمان استاندارد گزارشگری مالی بین المللی از سال ۲۰۰۱ تا کنون، چهار هدف را دنبال کرده است که عبارتند از:
- تهیه صورت مالی با مشخصه های کیفیت مناسب، قابل درک، قابل انجام و قابل قبول از سوی گروه گردآوری استانداردهای بین المللی حسابداری؛
- توسعه استانداردها و استفاده صحیح از آن ها؛
- شناخت کامل نسبت به نیازهای گزارشگری مالی اقتصادهای نوپا و مجموعه های کوچک و متوسط؛
- همسو کردن استاندارد های حسابداری ملی و استانداردهای بین المللی در حسابداری به منظور گرفتن تصمیم مناسب؛
برای تکمیل بحث، لازم است در مورد اهداف IFRS نیز صحبت شود. شناخت دقیق این اهداف و به کارگیری آنها در حسابداری از موضوعات مهمی است که شما میتوانید آن را در دوره آموزش حسابداری فرا بگیرید. در کتاب استاندارد بین المللی گزارشگری مالی، IFRS کاربرد هایی دارد که ادراک آن بسیار راحت است. این استاندارد ها به صورتی تهیه شده اند که سبب همسو شدن رویکرد های حسابداری می شود. از کاربرد های دیگر این استانداردها میتوان موارد زیر را بیان کرد:
- تاثیر زیاد استانداردهای بین المللی در حسابداری در واکاوی و تصمیم گیری سازمان ها؛
- به وجود آوردن شفافیت، کارآیی و پاسخگویی در بازارهای مالی؛
- توسعه، اعتماد، ثبات مالی بلند مدت در اقتصاد های جهانی؛
در آموزش حسابداری با مدرک معتبر به تمام این کاربرد ها اشاره می شود تا شما حداکثر شناخت لازم را نسبت به این بخش اساسی از حسابداری کسب کرده و به کار ببرید.
در ادامه بحث در خصوص IFRS چیست و بیان تفاوت IFRS وIAS نیز باید بگوییم، گروهی واحد از استانداردهای بین المللی در حسابداری که با حوزه هایی مانند درآمد، هزینه، اموال، بدهی ها مرتبط است، استانداردهای بین المللی در حسابداری راIAS تشکیل می دهند. از IAS به منظور ایجاد صورت های مالی تلفیقی استفاده میکنند.
IFRS در بسیاری از مواقع با استانداردهای بین المللی حسابداری IAS اشتباه گرفته می شود، اما لازم است که بدانید IAS استانداردی قدیمی است که به وسیله گروه استانداردهای بین المللی در سال ۱۹۷۳ مصوب شده و IFRS بر آن مقدم است.
مزایای لیست IFRS چیست؟
برای آنکه با مزایا و معایب شغل حسابداری در تمام ابعاد آن آشنا باشید، لازم است در مورد IFRS نیز اطلاعاتی داشته باشید و بدانید که استانداردهای بین المللی حسابداری، جدا از هدف هایی که دنبال می کنند، دارای مزایایی هستند که مجموعه های استفاده کننده از آن بهره میبرند. اکنون اگر برای شما سوال شده که مزیت های لیست IFRS به موارد زیر توجه کنید:
- شفافیت مالی: این امتیاز سبب افزایش کیفیت و قابل اعتماد تر شدن گزارش میشود.
- آسان شدن حسابرسی و کمک به جوابگویی بین المللی دیگر مزیت این استاندارد است.
- افزایش همکاری اقتصادی در بازار جهانی با تهیه و تدوین یک زبان حسابداری قابل اعتماد و مشترک نیز دیگر مزیتی است که برای آن عنوان کرده اند.
شیوه به کارگیری کشورهای مختلف از IFRS چیست ؟
استانداردهای IFRS در مجموعه های دولتی و در ۱۶۰ کشور مختلف جهان مورد استفاده قرار میگیرد. کشور های استفاده کننده از استانداردهای بین المللی شامل: اروپا، روسیه، کره جنوبی، کانادا و آفریقای جنوبی هستند.
ایران نیز از سال ۱۳۹۵ با توجه به بازار سرمایه و بورس شروع به استفاده از استانداردهای بین المللی در حسابداری کرده است. لازم است بدانید که به منظور تبدیل استاندارد های داخلی به خارجی مجموعه ها باید دارای دو مهارت باشید:
- کارشناسان مجموعه مهارت کافی جهت تغییرات میان دو استاندارد را دارا باشند.
- ابزاری قدرتمند به منظور ترجمه داده های مالی به IFRS را برخوردار باشند.
استانداردهای IFRS در ایران در مقایسه با سایر کشور ها کاملا یکسان بوده و تنها در چند مورد جزئی با یکدیگر تفاوت هایی دارند که لازم است با دقت بسیار موشکافی شود. به عنوان مثال هردو در بحث دستمزد دقیقا عین هم عمل میکنند و در شیوه عرضه صورت وضعیت مالی و صورت های مالی متفاوت اند.
همچنین، سازمان حسابرسی در ایران بعد از استفاده از استانداردهای بین المللی حسابداری، و برای راحت شدن استفاده حسابدارها از این استاندارد ها اقدام به ترجمه آن کرد؛ زیرا به دلیل یکسان بودن اصول اولیه استانداردهای ملی با IFRS ترجمه این استانداردها به صورت کاملا دقیق انجام شده است.
سخن آخر
در این مقاله در مورد IFRS چیست، نکاتی را بیان کردیم. از آنجایی که شغل حسابداری همانند سایر شغل ها مهارت های خاص خود را می طلبد، لازم است با تلاش بسیار مهارت خود را افزایش داده و پس از شناخت پردرآمدترین شغل رشته حسابداری در این حوزه آغاز به کار کنید.
برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇