کاربرگ حسابرسی چیست؟

معرفی و بررسی ⭐ انواع کاربرگ حسابرسی

یکی از موضوعاتی که در دوره حسابداری در مورد آن نکاتی ارائه می شود، ارائه کاربرگ حسابرسی است. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید در ادامه این مقاله نیک اندیشان ما را همراهی کنید.

کاربرگ حسابرسی چیست؟

حسابرس ها وظیفه دارند شواهدی را برای اثبات اظهارات و برآوردهایشان ارائه کنند این عمل در واقع نوعی مستندسازی است که لازم است با در نظرگرفتن استاندارد های حسابرسی انجام شود. حسابرس ها با تهیه کاربرگ حسابرسی این عمل را انجام می دهند.

کاربرگ حسابرسی، ابزاری حرفه ای است که به حسابرس این امکان را می دهد که آزمون هایی را که انجام داده، شیوه هایی که استفاده کرده، اطلاعاتی را که جمع آوری کرده و در آخر، نتایجی را که به دست آورده را به صورت مستند ارائه بدهد. این اطلاعات می تواند روی کاغذ، فیلم، ضبط الکترونیکی و یا ابزار های مشابه ثبت و نگهداری شوند.

این کاربرگ ها پشتوانه گزارشات و مستندات حسابرس ها هستند، در نتیجه نقش مهمی را ایفا می‌کنند آشنایی با انواع مختلف کاربرگ حسابرسی و مستند سازی آن از وظایف اصلی حسابرس ها است که شما می توانيد این موضوع را در دوره ی حسابداری نیک اندیشان به صورت کامل فرا بگیرید..

انواع کاربرگ حسابرسی کدام است؟

با توجه به انواع کاربرگ حسابرسی، تفاوت کاربرگ حسابداری با کاربرگ حسابرسی چیست؟

کاربرگ حسابرسی به طور مفصل در مطالب قبلی توضیح داده شده است؛ حال برای پاسخ به این سوال که تفاوت کاربرگ حسابداری با کاربرگ حسابرسی چیست، بهتر است بدانید که کاربرگ حسابداری بسیار مختصر تر و از نظر داده ای، کاملا کمی است. یعنی در کاربرگ حسابداری، بر خلاف کاربرگ حسابرسی، اطلاعات تفصیلی و اضافه درج نمی شود. با توجه به انواع کاربرگ حسابرسی، کاربرد این گزارش نامه ها بیشتر برای مدیران شرکت ها است که باید توسط حسابرس تهیه و تنظیم شود.

کاربرگ های حسابداری معمولا در انتهای دوره مالی توسط حسابدار تهیه می شود و هدف از آن شفاف سازی محاسبات و جلوگیری از بروز خطا در داده های مالی شرکت و سازمان های مختلف است.

حسابرس برای تهیه کاربرگ حسابرسی، به کاربرگ حسابداری نیاز دارد و باید مراحل حسابرسی سازمان یا شرکت را به طور کامل و دقیق مشخص کرده و تحویل دهد. در واقع در کاربرگ حسابداری، روش محاسبات و بدست آمدن داده ها اهمیتی ندارد، اما در کاربرگ حسابرسی باید ذکر شود که هر داده مالی در چه تاریخی، برای چه هدفی و در چه مرحله ای محاسبه شده است.

انواع کاربرگ حسابرسی کدام است؟

یکی از مزایا و معایب شغل حسابداری، وجود گزارش های متفاوت در آن است که یکی از آنها کاربرگ نام دارد. با توجه به اینکه مطالب مختلفی در کاربرگ های حسابرسی درج می شود، انواع مختلفی از کاربرگ های حسابرسی وجود دارد که طبقه بندی آنها را تبدیل به کار سختی می‌کند. با این حال، انواع مختلف کاربرگ های حسابرسی را در گروه های زیر می‌توان قرار داد:

1-کاربرگ های عمومی

یکی از انواع کاربرگ های حسابرسی که به منظور اداره و برنامه ریزی در امور حسابرسی طراحی می شود، کاربرگ عمومی است.

2- کاربرگ نهایی

کاربرگ نهایی که نام دیگر آن کاربرگ تراز آزمایشی است، در واقع جدولی که حاوی مانده سال جاری و سال قبل حساب های دفتر کل و ستون های اصلاحات توصیه شده، تعدیلات طبقه بندی و اقلام نهایی منعکس شده در صورت های مالی است. کاربرگ نهایی جدول اصلی کنترل همه کاربرگ های پرونده می باشد و از آن به عنوان “ستون فقرات” مجموعه کاربرگ های حسابرسی یاد می‌شود و تهیه و اجرای درست آن می‌تواند از چالش های شغل حسابداری باشد.

3- کاربرگ های اصلی

این مدل از کاربرگ های حسابرسی، به کاربرگ نهایی شباهت دارد و یکی از سرفصل های عمده صورت های مالی را نشان می‌دهد؛ به منظور جداسازی هر گروه از حساب های همانند دفتر کل به کار می رود و جمع هر کدام از این کاربرگ ها به کاربرگ نهایی منتقل می‌شود.

4- کاربرگ های تفضیلی

یکی از انواع کاربرگ حسابرسی، کاربرگ تفضیلی است که با نام کاربرگ فرعی هم آن را می‌ شناسند. این کاربرگ، اجزای اصلی یا ریز مانده یک حساب بدهی یا دارایی، مانند صورت ریز مبالغی را که از مشتریان دریافت می‌شود، نشان می دهد. به مجموعه این اجزاء، مانده حساب دریافتی نیز می گویند.

5- کاربرگ اصلاحات پیشنهادی و تعدیلات طبقه بندی

این کاربرگ، پیش‌نویس ثبت روزانه حسابرس ها است که آن را به منظور اصلاح اشتباهات و یا تخلف های مهمی که در صورت های مالی کشف می‌شود، تهیه می‌کنند. کاربرگ تعدیلات طبقه بندی، دارای نمونه هایی بوده که نگارش آن ها در دفاتر صحیح است، اما باید به منظور عرضه درست آن را دوباره طبقه بندی کنید.

6- کاربرگ تجزیه و تحلیل

کاربرگ تجزیه و تحلیل، یکی دیگر از انواع کاربرگ حسابرسی است که چکیده تغییراتی که طی یک دوره حساب دفتر کل رخ داده را نشان می دهد. کاربرگ تجزیه و تحلیل عمدتاً به منظور بررسی حساب های کم گردش و عمده مانند دستگاه ها، دارایی ها، لوازم، بدهی های بلند مدت و ذخیره مطالبات مبهم که در طول سال خرید و فروش زیادی در آن مندرج نشده است، استفاده می شود.

7- کاربرگ صورت مغایرت

عموماً حسابرس ها به منظور تایید مبالغ مندرج شده در حساب ها، به قیاس مبالغ نوشته شده با داده ها و اسناد به دست آمده از سایر منابع می پردازند. در موارد این چنینی حسابرس ها کاربرگ صورت مغایرت را که یکی از انواع کاربرگ حسابرسی است تهیه می‌کنند؛ مثل کاربرگ تطبیق مانده حساب دریافتی با تاییدیه دریافتی از مشتری./ از این نوع کاربرگ ها عمدتاً در رسیدگی به حساب های پرداختی، موجودی نقد بانک و موجودی کالا و مواد استفاده میشود.

8-مدارک موید

حسابرس ها به منظور اثبات صحت مطالب منعکس شده در صورت های مالی از مدارکی تشریحی استفاده می‌کنند که اصطلاحاً به آن ها مدارک موید می گویند. ما در این قسمت برخی از مدارک موید را معرفی می کنیم:

  • تاییدیه مدیران و مانند آن
  • تاییدیه وکلای حقوقی شرکت
  • یک نسخه از صورت جلسات
  • قراردادهای وام
  • قراردادهای خرید و فروش

9- کاربرگ های محاسباتی

حسابرس ها محاسبات مستقلی را به منظور اثبات درستی بعضی از حساب ها و مبالغ انجام می دهند و نتایح آن را منعکس می‌کنند. در این اقدام، از کاربرگ محاسباتی به منظور اثبات اقلامی مثل مالیات حقوق، مالیات بر درآمد، هزینه استهلاک، سود هر سهم و موارد این چنینی استفاده می شود.

عوامل موثر در شکل دهی انواع کاربرگ حسابرسی چه هستند؟

عوامل موثر در شکل دهی انواع کاربرگ حسابرسی چه هستند؟

انواع کاربرگ حسابرسی باید شامل اطلاعاتی برای برنامه ریزی و حسابرسی، حدود روش های حسابرسی و زمان انجام آن ها باشد. محتوای کاربرگ ها و شکل ظاهری آن ها بر اساس عواملی مانند نیاز های حسابرس و شرایط موجود، تهیه و تنظیم می شوند. حجم و اندازه کاربرگ بنابر نظر حسابرس حرفه ای متغیر است. حجم کاربرگ ها باید به گونه ای انتخاب شود که انتقال اطلاعات درون کاربرگ به طور کامل به سایر حسابرسان امکان پذیر باشد.

فاکتور های موثر در شکل دهی کاربرگ های حسابرسی شامل موارد زیر هستند:

  • ماهیت موضوع تحت حسابرسی و نوع گزارشی که حسابرس در کاربرگ درج می کند
  • نوع، ماهیت و میزان پیچیدگی فعالیت انجام شده توسط حسابرس
  • نوع، ماهیت و وضعیت سیستم حسابداری و انجام کنترل های داخلی واحد مورد حسابرسی
  • روش های حسابرسی به کار رفته در طی انجام حسابرسی
  • سیاست های مربوط به سرپرستی، هدایت و بررسی کار انجام شده برای کنترل کیفی حسابرسی

بهتر است این موضوع را بدانید که اطلاعات درج شده در کاربرگ های حسابرسی از لحاظ سطح دسترسی، محرمانه هستند و به غیر از حسابرس و افراد مورد تایید او، شخص دیگری اجازه دسترسی به آن ها را ندارد.

اهداف کاربرگ حسابرسی چیست؟

اهداف کاربرگ حسابرسی چیست؟

همزمان با اینکه با انواع کاربرگ حسابرسی آشنا شدید، دریافتید که هر یک از این کاربرگ ها اهداف خاصی را دنبال می‌کنند و هر چه این کاربرگ ها دقیق تر باشند نشان دهنده این است که حسابدار، حرفه ای تر است و در به درآمد بیشتری خواهد رسید.

از جمله اهداف کاربرگ حسابرسی مواردی مانند، کمک به مدیران و سرپرستان برای نظارت کار حسابرس ها، مستند کردن عملیات حسابرسی، کمک به اجرای عملیات حسابرسی در دوره های بعد است.

لازم است حسابرس ها اطلاعات مربوط به برنامه ریزی عمل حسابرسی، زمانبندی اجرا و حدود شیوه های حسابرسی انجام شده را در این کاربرگ ها ثبت کنند. شما در دوره آموزش حسابداری با مدرک معتبر تمامی نکات مربوط به تهیه انواع کاربرگ حسابرسی را فرا خواهید گرفت.

سخن آخر

شغل حسابداری همانند تمامی شغل ها مهارت های خاصی را نیاز دارد. اگر می خواهید در پردرآمد ترین شغل رشته حسابداری مشغول به کار شوید، در دوره های حسابداری حضور پیدا کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
علت روشن نشدن چراغ قوه گوشی شیائومی چیست؟⭐کاربردی
نوشته بعدی
IFRS چیست؟ ⭐ اهمیت استانداردهای بین المللی حسابداری
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image