بهترین دوره مربیگری مهد کودک

مربیگری مهد کودک چیست؟ و چه وظایفی دارد؟

برای معرفی شغل مربیگری مهدکودک و کمک به شناخت بهتر این شغل در ابتدا مرور کوتاهی بر نحوه انتخاب شغل میکنیم.

زمانی که افراد بخواهند شغل آینده خود را انتخاب کنند ، اگر تمایل داشته باشند این انتخاب کاملا اصولی و درست باشد و از انتخابشان مطمئن شوند باید در ابتدا تیپ شخصیتی خود را بشناسند تا بتوانند تصمیم بگیرند بهترین شغل برای آینده شان چیست.

افرادی که جزو دسته برونگرای حسی، احساسی و قضاوتی هستند معمولا شغل هایی از قبیل پرستاری، معلمی و مربیگری برای آنها مناسب است. اما این کافی نیست.  اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که علاقه زیادی به کودکان دارید و از زمانی که در کنار کودکان میگذرانید لذت میبرید شغل مربیگری مهد کودک میتواند برای شما گزینه مناسبی باشد.

مهد کودک شاید در ابتدا اینگونه به نظر برسد که تنها محلی برای نگه داری کودکان است ولی در حقیقت از اهمیت بالاتری برخوردار است. در واقع مهد کودک اولین مرکز آموزشی کودکان میباشد که در آن باید مهارت های زندگی اجتماعی به کودکان آموزش داده شود. به علاوه تقویت مهارت های مختلف در کودکان و شناخت و پرورش استعداد های کودکان برای ورود به دوره ابتدایی الزامی است. به همین دلیل است که با وجود اینکه دوره مهدکودک به صورت رسمی جزو دوره های آموزشی محسوب نمیشود ، اما معمولا والدین کودکان تمایل زیادی به سپردن فرزندانشان به مهد کودک های قابل اعتماد دارند. اینجاست که اهمیت مربیگری مهدکودک مشخص میشود.

علاوه بر موارد گفته شده به دلیل افزایش مشغله های کاری و افزایش تعداد والدین شاغل تقاضی برای سپردن کودکان به مهدکودک ها زیاد شده است.

مربیگری مهد کودک یکی از حرفه های پرطرفدار در میان جامعه است. همانطور که در بالا اشاره کردیم، وظایف مربیگری مهد کودک با کودکان ارتباط دارد و همین باعث می شود که به یک حرفه ی شیرین تبدیل شود. اکثر کودکان قبل از رفتن به مدرسه دوران مهد کودک را پشت سر می گذارند. حرفه ی مربیگری مهد کودک با ماجراجویی ها و یادگیری های روزانه همراه است. به همین جهت این حرفه از متقاضیان بالایی برخوردار است. افراد ضمن شرکت در دوره ها با وظایف مربیگری مهد کودک آشنا می شوند. این افراد ضمن یادگیری وظایف مربیگری مهد کودک با نحوه ی برخورد با کودکان آشنا می شوند.

دوره مربیگری مهدکودک

مربی های مهدکودک باید از چه ویژگی هایی برخوردار باشند؟

مربیگری مهد کودک به دلیل سروکار داشتن مستقیم با کودکان ، شغل حساسی میباشد. مربی مهد کودک باید از روحیه خوبی برخوردار باشد ، صبور، بردبار، مهربان ، خوش اخلاق و حمایت گر باشد و همچنین باید عاشق کارش باشد. مربی مهد کودک باید بتواند به درستی با کودکان ارتباط مستقیم برقرار کند و قدرت مدیریت مشکلات بین کودکان را داشته باشد.

علاوه بر موارد گفته شده برای فعالیت در شغل مربیگری مهدکودک ، فرد باید مهارت های مختلفی را آموزش ببیند.

یکی از مهمترین مباحثی که فرد باید برای مربی گری مهدکودک فرا بگیرد روانشناسی کودکان است. مربی مهدکودک باید با احساسات کودکان آشنا باشد و بداند چگونه و به چه روش هایی باید به کودک مهارت های لازم را بیاموزد. علاوه بر این باید بداند مسائل و مشکلات احتمالی برای کودکان چیست و نحوه برخورد با این مشکلات را نیز بلد باشد. باید بداند زندگی از دید کودکان چگونه است تا بتواند آنها را بهتر درک کند و هنگام بروز مشکلات به بهترین شیوه به آنها کمک کند.

بنابراین مربی مهدکودک باید مدام در حال مطالعه و بررسی مباحث مربوط به روانشناسی کودکان باشد و همواره درحال به روزرسانی دانسته های خود در زمینه روانشناسی کودکان باشد و رشد فیزیکی، احساسی و روانی کودکان را بشناسد تا بتواند به بهترین شکل ممکن به کودکان هنگام بروز مشکلات کمک کند.

وظایف مربی مهدکودک :

در مرحله اول مربی مهد کودک باید از کودکان مراقبت کند. این مراقبت ها شامل مراقبت از خوراک و خواب کودکان، مراقبت هنگام بازی و مراقبت های روحی و روانی میباشد. همچنین مربی مهدکودک وظیفه دارد که مهارت های مختلف را در قالب بازی و سرگرمی به کودکان آموزش دهد . این مهارت ها شامل مهارت های زندگی اجتماعی و فعالیت های دسته جمعی، مهارت های مربوط به ریاضی، دینی و ادبیات در حد ابتدایی و مواردی از این قبیل میشود.

به علاوه مربی مهدکودک وظیفه دارد به صورت مستقیم با والدین کودکان ارتباط داشته باشد و آن ها را از مشکلات احتمالی کودکانشان باخبر کند.

برقراری عدالت بین کودکان و مدیریت زمان بندی و برنامه ریزی درست و اصولی برای فعالیت کودکان در مهد کودک نیز یکی از مهمترین وظایف مربی مهد کودک میباشد.

ویژگی های یک مربی خوب مهد کودک چیست؟

یک مربی مهد کودک بایستی برنامه ریزی منظمی برای کلاس خود داشته باشد. مربی مهد کودک همچنین باید با مدیر مهد کودک و والدین بچه ها تعامل داشته باشد.

مهارت های مورد نیاز برای مربیگری مهد کودک

مربیان مهد کودک به منظور ایجاد یک محیط یادگیری سازمان یافته و مثبت برای کودکان خود به مهارت های مختلفی نیاز دارند، از جمله:

  1. ارائه ی مطالب با استفاده از روش های آموزشی پیشرفته و مدرن
  2. توانایی رهبری و مدیریت کلاس
  3. داشتن دانش قوی در مورد موضوعاتی مانند ریاضی و علوم جهت آموزش دادن به دانش آموزان
  4. داشتن مهارت های ارتباطی عالی به منظور تعامل با کودکان، همکاران و والدین یا قیم کودکان
  5. داشتن توانایی های خلاقانه و هنری
  6. توانایی برنامه ریزی و مهارت های سازمانی
  7. مهارت های مدیریت زمان و توانایی انجام چند کار باهم
  8. صبر و انعطاف پذیری
  9. تفکر انتقادی

مهارت تفکر انتقادی چگونه به بهبود عملکرد و وظایف مربیگری مهد کودک کمک می کند؟

با مهارت های قوی تفکر انتقادی، مربیان می توانند بهترین منافع کودکان را در نظر بگیرند و در عین حال در چارچوب اهداف و استاندارد های موسسه خود کار کنند. این مربیان باید از انتظارات والدین به منظور یادگیری و برقراری نظم و انضباط آگاه باشند و اطمینان حاصل کنند که کلاس یک محیط امن و پرورشی است.

مهارت صبر به چه صورت موجب بهبود عملکرد و وظایف مربیگری مهد کودک می شود؟

مربیان مهد کودک باید بدانند که کلاس های آن ها انواع زمینه های فرهنگی، سبک های یادگیری و توانایی های فکری را شامل می شود. کودکان مسئولیت پذیر احتمالاً بیشتر به بحث کلاس کمک می ‌کنند و راحت ‌تر خواهند بود، اما بسیاری از دانش ‌آموزان ممکن است چالش ‌های دیگری مانند دیر رسیدن به کلاس و یا ایجاد اختلالات رفتاری را به همراه داشته باشند. مربیان باید صبور باشند و به حفظ تعادل بین انتظارات خود و توانایی های منحصر به فرد کودکان کمک کنند.

توانایی برقراری ارتباط چه تاثیری در وظایف مربیگری مهد کودک ایجاد می کند؟

مربیان با روش های مختلفی از جمله زبان کلامی، نوشتاری و بدنی ارتباط برقرار می کنند. ارتباط  کلامی قوی به این معنی است که مربیان مطالب آموزشی را با زبانی کودکانه و آسان به کودکان می آموزند تا آن ها بتوانند مطالب را به خوبی درک کنند.

در کلاس درس، زبان بدن نیز مهم اَست. وقتی مربیان در کلاس درس سر پا می ایستند، اغلب لبخند می زنند و با دانش آموزان خود ارتباط چشمی برقرار می کنند، با اعتماد به نفس و مهربان به نظر می رسند، که احتمالاً منجر به مشارکت بیشتر دانش آموزان در دوره آموزشی می شود.

مربیگری مهد کودک چیست

وظایف مربی مهد کودک و روش تدریس در مهد کودک

وظایف مربی مهد کودک و اطلاع از آنها ایجاب می کند، کسانی که به عنوان یک مربی در مهدهای کودک کار می کنند، در مورد نحوه تدریس درس به بچه ها نیز اطلاعاتی داشته باشند. امر آموزش و علاقه مند کردن کودکان به آن، یکی از مهم ترین وظایف مربیان مهد کودک به شمار می رود. مربیان برای انجام دادن وظیفه خود به بهترین شکل ممکن می بایست با بهترین و اثرگذارترین روش های تدریس، به صورت تئوری و عملی آشنا باشند و آنها را به کار گیرند.

کودکانی که به مهد کودک می روند، چیزهای زیادی از مربی خود فرا می گیرند. مربی هایی که از روش ها و متدهای امروزی در آموزش بهره می گیرند، عشق و علاقه کودکان به یادگیری را افزایش می دهند. کودکانی که توسط مربیان بی تجربه و نا آشنا به سبک های آموزشی جدید، پرورش می یابند، همیشه از رفتن به مدرسه فراری هستند. به همین جهت به والدین توصیه می کنیم فرزندان خود را به مهدکودک هایی بسپارند که در آنجا مربیان کارآزموده و با تجربه مشغول به کار هستند.

چگونه مربی مهدکودک شویم؟

وظایف مربی مهد کودک از جمله مهم ترین مباحثی است که در دوره های مربی گری اشاره می گردند. کسانی که به کار با بچه ها علاقمند هستند، می توانند به موسسه هایی مراجعه کنند که دوره های مربی گری را ترتیب می دهند. اگر یک موسسه حرفه ای و معتبر برای فراگیری این دوره انتخاب شود، علاوه بر ارائه تمام وظایفی که یک مربی بر عهده دارد، نکاتی کاربردی دیگری مانند چگونگی رفتار با بچه ها، روانشناسی کودکان و غیره نیز آموزش داده می شود.

کودکانی که مربیانشان ماهر و مجرب هستند، چیزهای زیادی را آموزش می بینند و غم دوری از والدین آزارشان نمی دهد؛ در برخی مواقع، مشاهده شده که مربیان توانسته اند تاثیرات فوق العاده ای روی کودکان بگذارند. معمولا افرادی که در دوره های مربی گری مهدکودک شرکت می کنند، لازم است یک دوره کارآموزی نیز در یک مهدکودک بگذرانند. حضور در دوره های آموزشی و کارآموزی به علاقمندان کمک می کند، به یک مربی حرفه ای و ماهر تبدیل شوند.

وظایف مربی مهد کودک و دروس رشته مربی گری مهد کوک

وظایف مربی مهد کودک از جمله مباحثی است که در دوره مربی گری به آن اشاره می گردد. علاوه بر حضور در موسسه های آموزشی، رشته مربی گری مهدکودک در دانشگاه ها در مقطع کاردانی نیز ارائه می شود. کسانی که به عنوان دانشجو در این رشته ها قبول می شوند، می باید دروس زیر را مطالعه کنند:

  • ادبیات کودک
  • اختلالات رفتاری و عاطفی در کودک
  • اخلاق حرفه ای
  • بازی و اسباب بازی
  • بهداشت و کمک های اولیه
  • اصول سرپرستی
  • برنامه ریزی آموزشی در مهد کودک
  • حرکت ورزش و مهارت حرکتی پایه
  • حقوق کودک و قوانین و مقررات مهد کودک
  • روانشناسی تربیتی
  • خلاقیت و نوآوری

مطالعه هر یک از دروس بالا به مربیان مهد کودک کمک می کند به بهترین شکل ممکن با کودکان برخورد کرده و سعی کنند آثار تربیتی خوبی بر روح کودک از خود به جای گذارند.

مربیگری مهد کودک چیست؟ وظایف مربی مهد کودک چیست

فرصت شغلی و وضعیت استخدام در شغل مربیگری مهد کودک:

همانطور که گفته شد امروزه به دلیل شاغل شدن بیشتر مادرها ، تقاضی برای سپردن کودکان به مهدکودک ها افزایش یافته است.

مربی مهدکودک میتواند با توجه به شرایط و ساعات کاری خود ، به صورت تمام وقت یا پاره وقت فعالیت خود را در مهدکودک انجام دهد.

علاوه بر آن افرادی که تمایل به تاسیس مهدکودک به صورت کاملا مستقل دارند ، باید در ابتدا بعد از دریافت مدرک مربی گری مهدکودک ، تجربه و مهارت کافی در این شغل را کسب نموده و در نهایت میتوانند به راحتی بعد از دریافت مجوز های مربوط به تاسیس مهدکودک، به صورت مستقل مهدکودک مورد نظرشان را تاسیس کنند.

چگونه میتوانیم در حیطه مربیگری مهدکودک فعالیت داشته باشیم؟

اگر با مطالعه مطالب گفته شده به این نتیجه رسیدید که شغل مربی گری مهدکودک برای شما شغل مناسبی میباشد باید بدانید که برای اینکه فعالیت خود را در زمینه مربیگری مهد کودک آغاز کنید در ابتدا باید دوره های مربیگری مهدکودک را طی کنید.

این دوره ها توسط موسسه بهزیستی، سازمان جهاد دانشگاهی و موسسه های آزاد برگزار میشود. برای شرکت در این دوره ها هیچگونه محدودیت سنی وجود ندارد و تنها شرط شرکت در دوره ها داشتن حداقل مدرک دیپلم میباشد.

کلاس های مربوط به دوره مربیگری مهدکودک به صورت عملی و تئوری برگزار میشود و در این کلاس ها فرد مهارت های لازم را می آموزد.

مباحثی که در دوره های مربیگری مهدکودک برگزار میشود شامل موارد زیر میباشد؛ کلاس های روانشناسی کودکان، کمک های اولیه، روش های قصه گویی برای کودکان، آموزش مفاهیم اجتماعی و دینی به کودکان، بازی با کودکان و آشنایی با مشکلات و مسائل روحی و جسمی که احتمال دارد کودکان با آن درگیر شوند.

در انتها با گذراندن این دوره به فرد به شرط قبولی در آزمون تئوری و عملی نهایی، مدرک مربیگری مهدکودک تعلق میگیرد.

بعد از آن فرد باید زمانی را برای کارآموزی در یکی از مراکز مهدکودک مانند دوره مربیگیری مهدکودک یا دوره مونته سوری موسسه نیک اندیشان سپری کند و در پایان این دوره فرد میتواند فعالیت رسمی خود را به عنوان مربی مهدکودک آغاز کند.

چرا دوره مربیگری مهد کودک در نیک اندیشان

همانطور که میدانید نیک اندیشان یکی از برند های برتر در حوزه آموزش و کاریابی میباشد و توانسته با ارائه دوره های فوق العاده و به شدت مفید این جایگاه را به خود اختصاص دهد. زیرا در تمامی دوره ها مانند دوره مربیگری مهد کودک، دارای اساتیدی مجرب می باشد که این اساتید مفاهیم آموزشی را به زبان ساده و کاربردی و مناسب بازار کار به شما منتقل می کنند. و از ارائه مطالب تئوری و غیر کاربردی خودداری می کنند تا وقت ارزشمند شما خیلی مفید سپری شود. به این هم توجه داشته باشید شما پس از گذراندن دوره گواهینامه (مدرک) قابل استعلام دانشگاهی به علاوه مدرک URS انگلستان با مهر و هولوگرام دریافت می کنید. و پس از آن هم شما به وسیله موسسه نیک اندیشان معرفی به کار خواهید شد.

برای ثبت نام در دوره آموزش مربی مهد کودک نیک اندیشان بر روی دکمه زیر کلیک کنید. 👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره مربیگری مهدکودک ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه روانشناسی ، برگزار می کند؟

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :

حوزه ماساژ

نوشته قبلی
ارائه معتبرترین مدرک مربی گری مهدکودک در ایران
نوشته بعدی
نحوه ثبت نام دوره مربیگری مهد کودک جهاد دانشگاهی
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image