انواع بازی درمانی کدامند

انواع بازی درمانی کودکان چیست؟

انواع بازی درمانی کودکان

هنگامی که مسائل عاطفی و رفتاری بر توانایی کودک برای عملکرد در زندگی روزمره تأثیر می گذارد، درمان می تواند راهی برای سلامتی فراهم کند. بسته به نیازهای کودک و خانواده شما، انواع خاصی از درمان ممکن است بهتر از دیگر درمان ها عمل کند. برای آشنایی با انواع مختلف درمان و روش ‌هایی که کودک ‌درمانی می‌ تواند به کودکان کمک کند ابزارها و منابع درونی مورد نیازشان برای رشد را کشف کنند، با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

ممکن است سوالات زیر برای شما هم پیش آمده باشد:

چگونه بازی درمانی می تواند به کودک شما کمک کند؟

انواع بازی درمانی کدامند؟

چه زمانی، زمان مناسب برای بازی درمانی کودک است؟

چگونه انواع بازی درمانی می توانند به کودک شما کمک کنند؟

ما در این جا به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.

بازی درمانی می تواند به کودکان کمک کند تا احساسات خود را در یک محیط امن، حمایتی و بدون قضاوت کشف کنند. در بازی درمانی از طریق صحبت کردن، بازی کردن، بازی های هنر و موارد دیگر، بچه ها روش های سالمی برای مقابله، ابراز وجود و رفتار می آموزند. بازی درمانی می تواند برای طیف وسیعی از مسائل مفید باشد، از کودکانی که دوران سختی را در زندگی خود تجربه می کنند تا کودکانی که مشکلات سلامت روانی مداوم دارند. درمانگران کودک برای کمک به کودکان در یادگیری استراتژی هایی برای مدیریت احساسات خود و ترویج عوامل محافظتی که به انعطاف پذیری و کاهش اثرات منفی استرس کمک می کنند، کار می کنند. اغلب در بازی درمانی، کودکان با شروع احساس درک و توانمندی، خودآگاهی و عزت نفس افزایش می‌یابند. والدین همچنین ممکن است در نتیجه جلسات درمانی متوجه بهبودهای رفتاری و اثرات مثبت در خانه و مدرسه شوند. در نهایت، درمانگران کودک می توانند نقش مهمی در پرورش رشد اجتماعی، عاطفی و شناختی سالم کودک در طول سال های رشد و شکل گیری شخصیت او ایفا کنند.

اگر شما به این زمینه علاقه مند هستید و می خواهید به عنوان یک درمانگر کودک فعالیت کنید می توانید به مراکز آموزشی و موسسات حرفه ای جهت دریافت مدرک درمانگری کودک اقدام نمایید. موسسات مختلفی در این زمینه فعالیت می کنند که بایستی در بین آن ها بهترین و معتبر ترین موسسه را انتخاب کرد. در بین معتبر ترین موسسات این حوزه می توان به موسسه ی نیک اندیشان اشاره کرد. این موسسه ضمن برگزاری دوره بازی درمانی و بهره گیری از اساتید مجرب و حرفه ای در این حوزه، اموزش ها و مهارت های مورد نیاز را به افراد می آموزد. مدرکی که موسسه ی نیک اندیشان در پایان دوره اعطا می کند از مدارک معتبر و قابل استعلام  انگلستان می باشد.

انواع بازی درمانی کودکان چیست

بازی های ویدیویی چگونه می توانند به کودکان کمک کنند تا احساسات خود را کنترل کنند؟

بیش از 70 درصد از والدین  پس از تجربه ی بازی درمانی با بازی های ویدیویی تغییرات مثبت را گزارش می دهند.

انواع اصلی تکنیک های بازی

 درمانی

بازی درمانی با محوریت کودک

در این حوزه بازی را به‌عنوان زبان کودکان می‌پذیرند و معتقدند  که همه کودکان انگیزه طبیعی به سمت رشد دارند. در این شیوه ی درمانی، بچه ها می توانند آزادانه خود را از طریق بازی، استفاده از اسباب بازی ها، بازی ها و موارد دیگر بیان کنند. این نوع درمان به ویژه برای کودکان کوچکتر مناسب است. بازی درمانگران برای ایجاد یک رابطه مثبت و یک محیط امن جهت پذیرش تلاش می کنند که این باعث می شود فرآیند کشف، رشد و درمان را تقویت شود. یکی از تمایزات کلیدی بین این نوع بازی درمانی و سایر اشکال بازی درمانی این است که کودکان در طول فرآیند درمانی در حال پیشرفت و رشد هستند.

تکنیک بازی درمانی : درمان تعاملی والد-کودک

این شیوه ی درمانی برای کودکان خردسالی طراحی شده است که مشکلات رفتاری دارند. در طول جلسات بازی والدین-کودک در دفتر درمان، درمانگران والدین را از طریق یک گوشی راهنمایی می‌کنند که چگونه با فرزندشان تعامل کنند و رفتارهای دشوار را مدیریت کنند. هدف از این بازی درمان کاهش مشکلات رفتاری از نظر دفعات، مدت و شدت و تقویت پیوند والد-کودک است تا یک دلبستگی ایمن ایجاد شود. این شیوه از بازی درمانی می تواند عزت نفس کودکان را تقویت کند، به آن ها در توسعه مهارت های اجتماعی کمک کند و دامنه توجه آن ها را بهبود بخشد.

تکنیک بازی درمانی : درمان رابطه کودک و والدین

درمان رابطه والد-کودک یک برنامه درمانی مبتنی بر بازی برای والدین و کودکان است که با هدف کاهش استرس در رابطه والد-کودک و تقویت پیوند والدین-کودک انجام می شود. این امر با تجهیز والدین به راهبردهایی برای رسیدگی به رفتار مشکل ساز فرزندشان انجام می شود. در این روش درمانی، درمانگران عمدتاً با والدین در گروه‌های کوچک کار می‌ کنند و به آن ها آموزش می‌دهند که چگونه به طور مؤثر به نیازهای فرزندانشان به روش‌های همدلانه و مؤثر پاسخ دهند. والدین این مهارت ها را در خانه در جلسات بازی با فرزندانشان تمرین می کنند.

تکنیک بازی درمانی : درمان عاطفی متمرکز

درمان متمرکز بر عاطفه و درمان متمرکز بر هیجان بسیار شبیه به نظر می‌رسند، اما یکسان نیستند. درمان متمرکز بر عاطفه ریشه در تئوری دلبستگی دارد و بر تقویت روابط بین فردی به عنوان راهی برای سلامتی تمرکز دارد. برای کودکان، این شامل بررسی رابطه والد و فرزند است.

هدف این است که یک دلبستگی ایمن والد-کودک را شکل دهیم که خودپنداره مثبت تر و تنظیم هیجانی بهتر را برای کودک ترویج می کند. درمان متمرکز بر عاطفی می تواند به کاهش استرس خانواده کمک کند و ابزارهای مفیدی را برای والدین برای حمایت از فرزندانشان فراهم کند.

تکنیک بازی درمانی : هنر درمانی

در طول تاریخ، هنر وسیله‌ای برای بیان خود بوده است و به مردم کمک کرده است تا افکار، احساسات و داستان‌های خود را با هم در میان بگذارند. هنردرمانگران با درک ارزش درمانی در بیان هنری، کودکان را در فرآیند خلاقانه برای ترویج ارتباطات و شفا مشارکت می دهند. به دلیل ماهیت غیرکلامی خلق هنر، این نوع درمان برای کودکانی که به سختی در مورد احساسات خود صحبت می کنند ایده آل است. هنر درمانی حواس را نیز درگیر می کند و برای کودکانی که به سمت فعالیت های بصری و لمسی گرایش دارند مناسب است.

تکنیک بازی درمانی : موزیک درمانی

مانند هنر، موسیقی نیز دارای ویژگی‌های ذاتی درمانی است. گوش دادن به موسیقی می تواند تأثیری آرام بخش داشته باشد، احساسات منفی را خنثی کند و ابراز وجود را تقویت کند. موسیقی درمانی از فردی به فرد دیگر متفاوت به نظر می رسد. برخی از کودکان ساز می نوازند، برخی آواز می خوانند یا آهنگ می نویسند و برخی دیگر به موسیقی گوش می دهند تا به اهداف درمانی خود برسند. مشخص شده است که موسیقی درمانی استرس را کاهش می دهد، به کودکان کمک می کند تا احساسات خود را ابراز کنند و حتی توانبخشی فیزیکی را ارتقا می دهد.

تکنیک بازی درمانی

مزیت های انواع بازی درمانی کودکان چیست؟

مزیت های انواع بازی درمانی کودکان موضوع دیگری است که می بایست در خصوص آن، اطلاعاتی داشته باشید. یکی از مهم ترین مزیت هایی که می توان برای بازی درمانی عنوان کرد، درمان اختلالاتی چون افسردگی، اضطراب، استرس، پرخاشگری و غیره است؛ تکنیک هایی که در این روش مطرح می شود، در حل و درمان این اختلالات، کارایی بالایی از خود نشان می دهند. در طی بازی درمانی، ریشه بُروز اختلال کشف شده و همین موضوع در درمان آن کمک خوبی خواهد بود.

معمولا وقتی کودک، در حال بازی است، می توان تمامی رفتارهای او را زیر نظر داشت و تمام واکنش هایی که نشان می دهد را به دقت بررسی کرد. بررسی رفتارها و واکنش های کودک، اولین قدم برای درمان اختلالاتی است که در فوق به آنها اشاره کردیم. نکته مهمی که می بایست در همین جا به آن اشاره کنیم این است که گاهی اوقات، کودک ممکن است هیچ تمایلی به بازی نداشته باشد، در این شرایط بهتر است درمانگر و یا والدین بازی را آغاز کنند تا کودک نیز برای بازی تمایل و اشتیاق پیدا کند.

انواع بازی درمانی کودکان در منزل به چه شکل است؟

برخی والدین با انواع بازی درمانی کودکان آشنا نبوده و نمی دانند چگونه می توانند از آن کمک بگیرند تا مشکلات رفتاری و روانی کودک خود را حل کنند. بازی درمانی در منزل اگر در محیط مناسبی صورت گیرد، می تواند آثار خوبی به دنبال داشته باشد. محیطی که برای بازی درمانی انتخاب می کنید، می بایست نور و تهویه خوبی داشته باشد. این محل نباید تاریک و شبیه به یک زندان باشد و نه باید آنقدر نور و روشنایی اش زیاد باشد که حواس کودک را پرت کرده و تمرکز او را با مشکل مواجه کند.

مورد دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، وسایل و اسبابی است که باید فراهم کنید. والدین آگاه برای آنکه بازی درمانی را به نحو احسن اجرا کنند، تجهیزات مورد نیاز از جمله توپ، عروسک، لوازم نقاشی و غیره را در اختیار کودک خود قرار می دهند. والدین می بایست با توجه به اطلاعاتی که از روانشناسان دریافت کرده اند، از هر یک از این وسایل در جای خود استفاده کنند.

انواع رویکردهای بازی درمانی چیست؟

انواع بازی درمانی کودکان و صحبت در مورد رویکردهایی که در این تکنیک وجود دارد، موضوع دیگری است که لازم می دانیم در جهت کامل تر شدن بحث، آن را با شما در میان بگذاریم. رویکردهایی که در بازی درمانی مطرح می شود، به دو صورت است: غیر مستقیم و مستقیم.

در رویکرد درمانی مستقیم، اسباب بازی و یا تجهیزات مناسب برای خلاقیت، به کودک داده می شود و کودک در طی زمان بازی، هر طور که تمایل داشته باشد، می تواند با آنها بازی کند. در رویکرد درمانی به صورت غیر مستقیم که از آن به عنوان یک روش روان درمانی یاد می کنند، درمانگر در سکوت کامل، تمامی رفتارهایی که کودک از خود بروز می دهد را مورد بررسی قرار داده و سپس بر اساس مشاهدات، اظهار نظر کرده و یک راه حل برای درمان ارائه می کند.

برای ثبت نام در دوره آموزش بازی درمانی نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره بازی درمانی ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه روانشناسی ، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه روانشناسی ، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

دوره مونته سوری 

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
آموزش کاشت ابرو دائم
نوشته بعدی
رشته حسابداری چیست؟

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمد کربلائی
    بهمن 22, 1402 9:14 ق.ظ

    با سلام و مانده نباشید
    یک سئوال در مورد دوره بازی درمانی تان می خواستم بپرسم، آیا این دوره ها بصورت آنلاین هم برگزار می گردد؟ و در ثانی هزینه دوره ها چه مقدار هست؟ سرفصل های این دوره ها را اگر شریک کنید و تعداد ساعت یا واحد درسی تان را بگویید ممنون تان می شوم.

    پاسخ
    • نیک اندیشان
      فروردین 30, 1403 1:17 ب.ظ

      سلام وقت بخیر برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های داخل سایت تماس بگیرید
      دوره ی بازی درمانی بصورت انلاین هم برگزار میکنیم.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image