بازی درمانی چیست؟ و چرا از بازی برای درمان استفاده می کنند؟
بازی درمانی که در ابتدا در قرن بیستم توسعه یافت، امروزه به تعداد زیادی روش درمانی اشاره دارد که همگی از مزایای درمانی بازی استفاده می کنند. بازی درمانی با بازی معمولی تفاوت دارد زیرا درمانگر به کودکان کمک می کند تا مشکلات خود را حل و فصل کنند. بازی درمانی مبتنی بر روش طبیعی است که کودکان در مورد خود و روابط خود در دنیای اطراف خود می آموزند. از طریق بازی درمانی، کودکان می آموزند که با دیگران ارتباط برقرار کنند، احساسات خود را ابراز کنند، رفتار خود را اصلاح کنند، مهارت های حل مسئله را توسعه دهند و انواع روش های ارتباط با دیگران را بیاموزند. بازی فاصله روانی ایمن را از مشکلات آنها فراهم می کند و امکان بیان افکار و احساسات متناسب با رشد آنها را فراهم می کند.
APT بازی درمانی را به عنوان “استفاده سیستماتیک از یک مدل نظری برای ایجاد یک فرآیند بین فردی تعریف می کند که در آن بازی درمانگران آموزش دیده از قدرت های درمانی بازی برای کمک به مراجعان برای جلوگیری یا حل مشکلات روانی اجتماعی و دستیابی به رشد و توسعه مطلوب استفاده می کنند.
بازی درمانی چیست؟
کودکان، یکی از حساس ترین اقشار جامعه هستند. وقتی این گروه با یک مساله و مشکل روحی مواجه می شود، درمانگر کار سختی پیش روی خواهد داشت. درمانگر می بایست به صورت غیر مستقیم و با رویکردی کودک محور، به کودکی که دچار اختلال شده کمک کند تا مشکل روحی اش حل شود؛ این، یکی از پاسخ هایی است که می توانیم در مواجه با سوال بازی درمانی چیست، ارائه کنیم.
توجه داشته باشید، در این روش درمانی، درمانگران سعی می کنند در حین بازی، راهکارهایی که باعث حل تعارضات می شود را به کودک بیاموزند؛ در واقع در این روش، کودک به هیچ عنوان حس نخواهد کرد که تحت درمان است. بازی درمانی شرایطی را برای کودک ایجاد می کند تا بتواند به روشی صحیح و درست، احساساتی که در وجودش نهفته را بروز دهد. از جمله مزیت های این روش می توان به انجام آن به صورت گروهی و یا انفرادی اشاره کرد. در برخی مواقع والدین نیز می توانند با کودک خود وارد بازی شده و او را درمان کنند، اما نتیجه ای که درمانگران به دست می آورند، بیش از نتیجه ای خواهد بود که والدین کسب می کنند.