نکات مهم در ثبت انواع شرکت (ثبت شرکت)

ثبت شرکت چگونه است؟ ( شرایط ثبت شرکت در ایران)

ثبت شرکت موضوعی است که ما در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم. شرکت هایی که در داخل کشورمان قرار دارند، انواع و اقسام مختلف دارند؛ نکته ای که بین شرکت های متفاوت، مشترک به نظر می رسد، ثبت شدن قانونی آنهاست. شرکت هایی که طبق مقررات داخلی کشور به ثبت نرسند، قانونی و رسمی نبوده و نمی توانند فعالیتی داشته باشند. هر آنچه نیاز باشد در خصوص شرایط ثبت شرکت در ایران بدانید، در ادامه آورده شده است.

ثبت شرکت های سهامی خاص

به ثبت رساندن شرکت سهامی خاص، در کشورمان آمار بالایی دارد. شرکت های سهامی را به دو نوع شرکت سهامی عام و سهامی خاص تقسیم بندی می کنند. در شرکت های سهامی خاص، سهامداران می بایست حداقل سه نفر باشند؛ با توجه به محدود بودن و کم بودن تعداد شرکا، از شرکت های سهامی خاص بیشتر استقبال می شود. شرکت هایی را که تعداد سهامداران آنها، بیشتر و در حد عموم مردم است، شرکت های سهامی عام می خوانند.

ثبت شرکت سهامی خاص و سقفی که برای تعهدات آن تعیین شده، محدود نبوده و شباهتی به شرکت های با مسئولیت محدود ندارد. سقف تعهدات این شرکت را با توجه به سهام و سرمایه در اختیار تعیین نمی کنند و افراد در سرمایه گذاری مختارند؛ به عبارت دیگر، سهامداران می تواند هر مبلغی را که بخواهند در شرکت سرمایه گذاری کنند. توجه داشته باشید، وقتی یک شرکت سهامی خاص، در حال تاسیس است، حداقل 35 درصد از تمام سرمایه شرکت در بانک بلوکه می شود و تا زمانی که شرکت به صورت کامل ثبت نشده، در حساب باقی خواهد ماند. شرکت سهامی خاص، رتبه دوم را از نظر آمار ثبت به خود اختصاص داده است.

مراحل به ثبت رساندن شرکت (مراحل ثبت شرکت)

ثبت شرکت های با مسئولیت محدود

ثبت کردن شرکت با مسئولیت های محدود موضوع دیگری است که قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم. شرکت های با مسئولیت محدود در کشورمان ایران طرفداران زیادی دارند؛ این شرکت ها را می توان با کمترین تعداد عضو نیز تاسیس کرد. خوب است بدانید شرکت هایی از این نوع، با دردسرهای کمتری از جهت تاسیس و ثبت رو به رو هستند و به همین جهت اغلب کسانی که قصد دارند شرکتی را تاسیس کنند، به ثبت این نوع شرکت فکر می کنند.

افرادی که قصد دارند برای ثبت شرکت مسئولیت محدود اقدام کنند، هیچ نیازی به باز کردن حساب، واریز کردن پول و یا مسدود کردن آن ندارند. در ضمن، این نوع شرکت کارآمدی بالایی داشته و سقف تعهدات در آن به واسطه سهم اعضای شرکت تعیین می شود؛ به عبارت دیگر، در شرکتی با عنوان مسئولیت محدود، میزان تعهدی که برای هر فرد وجود دارد، با توجه به میزان سهام او مشخص می گردد. آمار ثبت این نوع شرکت نیز در کشورمان بالاست.

به ثبت رساندن شرکت های تعاونی

ثبت شرکت های تعاونی  موضوع دیگری است که لازم می دانیم در خصوص آن توضیحاتی را به شما ارائه دهیم. شرکت های تعاونی را به سه گروه توزیعی، تولیدی و توزیعی-تولیدی تقسیم بندی کرده اند. شرکت های تعاونی تولیدی به شرکت هایی گفته می شود که فعالیت های آنها در حیطه تولید باشد؛ مانند، شرکت های کشاورزی، پرورش ماهی، دامپروری و غیره.

شرکت های توزیعی نیز به شرکت هایی گفته می شود که نوع فعالیت آنها در حیطه توزیع و پخش خدمات و یا محصولات است. شرکت های تعاونی تولیدی-توزیعی نیز، هم در حوزه تولید فعالیت می کنند و هم در حوزه تولید و پخش محصول تولید شده. توجه داشته باشید حداقل 7 نفر نیاز است تا بتوان برای ثبت این نوع شرکت اقدام کرد. از بین این 7 نفر، 2 نفر می بایست مدرک تحصیلی مرتبط با نوع فعالیت شرکت را داشته باشند؛ این یکی از مهم ترین شرایط ثبت شرکت در ایران به شمار می رود. جهت به ثبت رساندن این شرکت، موسسان مجبورند از اداره تعاون مجوزهای مورد نیاز را دریافت کنند.

مراحل به ثبت رساندن شرکت

مراحل ثبت شرکت به شرح زیر است:

  • در اولین قدم، می باید مشخص شود که اعضا می خواهند یک موسسه ثبت کنند و یا شرکت.
  • در قدم بعدی مدارک مورد نیاز ثبت باید آماده گردد.
  • بعد از تایید مدارک یک کد پیگیری صادر شده و سپس نوبت به تعیین نام شرکت می رسد.
  • بعد از مشخص کردن نام شرکت، مدارک به اداره ثبت ارسال می گردد.
  • در این مرحله، آگهی تاسیس شرکت به چاپ می رسد.
  • بعد از تایید کارشناس، مدارک به دفتر ثبت برده شده و زیر همه آنها توسط موسسان امضا می شود.
  • با دریافت شماره ثبت تقاضای شرکت، موسسان شرکت مدارک را به دبیرخانه تحویل می دهند و پاک نویس را دریافت می کنند؛ تاریخ صدور و شماره ثبت در پاک نویس آورده شده است.
  • متقاضی ثبت، با نسخه اصلی به نزد معاون اداره ثبت می رود تا امضاء آخر را دریافت کند؛ نسخه اصلی حاوی مهر برجسته اداره ثبت است.

نکات مهم در ثبت انواع شرکت

به هنگام به ثبت رساندن یک شرکت به نکات زیر توجه و دقت داشته باشید:

  • کسی که به عنوان مدیر عامل شرکت انتخاب می شود، نیازی نیست یکی از سهامداران باشد.
  • یک فرد نمی تواند به صورت همزمان مدیریت عاملی دو شرکت را بر عهده داشته باشد.
  • مدیر عامل و تمام اعضای هیئت مدیره، نباید سوء پیشینه داشته باشند.
  • نیازی نیست اعضای هیئت مدیریت سهامدار شرکت باشند.
  • تعداد اعضا در شرکت های با مسئولیت محدود یک نفر و در شرکت های سهامی خاص بیش از دو نفر است.

جمع بندی

ثبت شرکت موضوعی بود که ما در این مقاله در خصوص آن صحبت کردیم. تمام شرکت هایی که قصد دارند به صورت رسمی در کشور فعالیت کنند می بایست به ثبت برسند؛ این یکی از قوانین کشورمان ایران است. اگر قصد دارید یک شرکت تاسیس کنید، اما زمان خالی برای انجام این کار را ندارید، توصیه می کنیم تمام مراحل ثبت را به موسساتی محول کنید که وظیفه آنها به ثبت رساندن شرکت است. افرادی که در این موسسه ها مشغول به کار هستند، اطلاعات خوبی در خصوص ثبت شرکت دارند و در دوره ثبت شرکت، حضور پیدا کرده اند. اگر شما نیز علاقه دارید اطلاعات و دانسته های خود را در خصوص ثبت کردن شرکت ها کامل کنید، می توانید در دوره ثبت شرکت نیک اندیشان حضور پیدا کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش ثبت شرکت نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره ثبت شرکت ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه مدیریت و بازرگانی، برگزار می کند؟

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
چگونه میتوان سرمایه گذاری در بورس را شروع کرد؟
نوشته بعدی
حسابداری اموال چیست؟ (همه چیز درباره حسابداری اموال)
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image