حسابداری اموال چیست؟ (همه چیز درباره حسابداری اموال)

حسابداری اموال چیست؟ (همه چیز درباره حسابداری اموال)

حسابداری اموال موضوعی است که در این مقاله قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم. تقریبا همه ما به این نکته واقف هستیم که حسابداری در موفقیت و یا شکست یک سازمان تاثیر زیادی دارد. حسابداری از جمله رشته های پرطرفدار بین جوانان به شمار رفته و افراد زیادی، سالانه از دانشگاه های کشورمان از این رشته فارغ التحصیل می شوند. حسابداری زیر شاخه های متفاوتی دارد و با توجه به تفاوت هایی که بین آنها وجود دارد، کاربردهای مختلفی نیز می توان برای آن مثال زد. هر آنچه که نیاز است در خصوص حسابداری اموال منقول و غیر منقول بدانید در ادامه آورده شده است.

حسابداری معروف به اموال چیست؟

حسابداری اموال، یکی از زیر شاخه های مهم در حسابداری به شمار می رود. به شیوه ای از حسابداری که در آن، لیست تمام اموال و تجهیزات یک مجموعه، ثبت و نگهداری شده و قابل استفاده بودن و یا نبودن آنها به خوبی مشخص است، حسابداری مشهور به اموال گفته می شود. هر سازمان و یا هر شرکتی اموالی دارد؛ این اموال بعد از مدتی ممکن است دچار استهلاک شده و از بین بروند. برای آنکه سازمان مذکور در آینده با کمبود تجهیزات و اموال مواجه نشده و مشکلی در عملکرد آن ایجاد نگردد، لازم است که اموال از بین رفته با اموال و یا تجهیزات نو جایگزین شود و این بررسی تنها با کمک حسابدار اموال صورت می پذیرد.

موضوع مهم در خصوص حسابداری اموال منقول و غیر منقول، محاسبه هزینه هایی است که برای نگهداری و یا خرید اموال و یا تجهیزات، مورد نیاز است؛ بررسی و تعیین این هزینه نیز توسط حسابداران اموال صورت می گیرد. شرکت هایی که از دارایی و یا تجهیزات خود، درآمدی به دست می آورند، برای آنکه در جریان درآمد حاصله قرار گیرند، نیازمند کاربردهای حسابداری از نوع اموال هستند. توجه و دقت داشته باشید بسیاری از کارخانه ها و یا کارگاه های صنعتی به این نوع حسابداری نیاز مبرم دارند تا بتوانند عملکرد خود را در طی سال مورد سنجش و ارزیابی قرار دهند.

حسابداری اموال چیست؟ (اموال منقول و غیر منقول چیست)

اموال منقول و غیر منقول در حسابداری چیست؟

در حسابداری اموال، ما با دو نوع اموال منقول و غیر منقول سروکار داریم. منقول به معنای قابل انتقال است و اموال منقول نیز به اموالی گفته می شود که قابل انتقال هستند؛ از جمله اموال منقول می توانیم به انواع ماشین های صنعتی و یا کامیون ها و یا وسایل اداری اشاره کنیم. برای مثال، اگر یک کارخانه و یا شرکت، ده ها کامیون داشته باشد، این کامیون ها جزء اموال منقول این کارخانه به شمار می روند؛ زیرا قابلیت جا به جایی و انتقال دارند.

در حسابداری اموال، اموال غیر منقول نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. در مقابل اموال منقول، اموال غیر منقول قرار دارد؛ اموال غیر منقول نیز به اموالی گفته می شود که قابلیت جا به جایی و انتقال ندارد. این اموال را به دلیل شرایط خاصی که دارند، به هیچ عنوان نمی توان جا به جا کرد. از جمله اموال غیر منقول می توانیم به ملک های تجاری، زمین و یا ساختمان اشاره کنیم. خوب است بدانید محصولات کشاورزی نیز تا زمانی که به مرحله برداشت نرسیده و قابلیت جا به جایی نداشته باشند، جزء اموال غیر منقول به شمار می روند. مالی که در صورت جا به جایی خراب می شود و امکان انتقال آن وجود ندارد، مال غیر منقول است.

شرح وظایف حسابدار اموال چیست؟

به فردی که حسابداری اموال را انجام می دهد، حسابدار اموال گفته می شود. این حسابدار وظایف مختلفی دارد؛ برخی از اموری که به عهده این حسابداری گذاشته شده، در زیر آورده شده است:

  • یکی از مهم ترین وظایف حسابدار اموال، ثبت کردن اسناد خرید مربوط به دارایی های ثابت می باشد.
  • ثبت سند مربوط به فروش تجهیزات و یا دارایی های ثابت از دیگر وظایف افرادی است که در حوزه حسابداری اموال آموزش دیده اند.
  • حسابدار اموال، کدینگ حساب های دارایی ثابت را با توجه به استانداردهای موجود طراحی می کند.
  • اگر استهلاک تجهیزات و دستگاه ها و یا به عبارت دیگر، اموال، با هزینه همراه باشد، این وظیفه حسابدار اموال است که این هزینه ها را ثبت کرده و نگهداری کند.
  • حساب کردن میزان استهلاک دارایی های ثابت با توجه به استانداردهایی که برای این موضوع تعریف شده است، از دیگر وظایف حسابدار اموال می باشد.
  • انجام دادن فرایند حسابداری برای انتقال و جا به جایی اموال منقول نیز یکی دیگر از وظایف حسابدار اموال می باشد.
  • ثبت سندهای مربوط به تعویض دارایی های ثابت و تجهیزات مربوطه نیز از دیگر وظایف یک حسابدار اموال می باشد.
حسابداری اموال چیست؟ (شرایط کاری حسابدار اموال)

نحوه ثبت اموال در حسابداری چگونه است؟

دیگر موضوع مهم در خصوص حسابداری اموال، نحوه ثبت اموال در حسابداری است. ثبت اموال در حسابداری یکی تخصصی ترین کارها در حسابداری بوده و افرادی که می خواهند نسبت به این شاخه، اطلاعات و دانش خود را افزایش دهند، می بایست در دوره هایی شرکت کنند که به همین منظور برگزار می گردد.

نکته بسیار مهمی که در خصوص این نوع حسابداری باید مورد توجه قرار دهید، انتخاب موسسات مطرح آموزشی است. حسابداری از جمله بخش های حساس در یک سازمان و یا یک ارگان به شمار رفته و اگر کوچک ترین اشتباهی در آن رخ دهد، ممکن است آینده مالی یک سازمان با مخاطرات زیادی رو به رو شود. افرادی که در دوره های مرتبط با حسابداری شرکت می کنند، می بایست موسسه ای را برای آموزش این دوره انتخاب کنند که همه مباحث و ریزه کاری های این نوع حسابداری در آن ارائه می گردد.

حسابداری اموال چیست

حسابداری اموال دولتی چیست و به چه شکل انجام می شود؟

اولین موضوعی که در مورد حسابداری اموال دولتی باید بدانید، تعریف اموال دولتی است. اموال دولتی، اموالی هستند که تحت تملک دولت قرار دارند. در حسابداری اموال دولتی ما با اموال منقول و اموال غیر منقول سروکار داریم.

در حسابداری اموال غیر منقول دولتی، مشخصات دارایی مذکور، مانند ساختمان های دولتی، در دفاتر حسابداری آن سازمان دولتی ثبت و ضبط می شود. این ثبت و ضبط مشخصات اموال می بایست با بند 7 اصلاحیه رهنمودهای حسابداری اموال دولتی مطابقت داشته باشد.

در حسابداری اموال منقول دولتی، نحوه ثبت اموال منقولی که به مصرف می رسند و یا اموال منقولی که در حکم مصرفی خریداری می شوند، باید به شرح زیر انجام شود:

شرح                                                                          بدهکار                       بستانکار

—————————-                                 ——                      ——

دفتر روزنامه ی مربوط به اعتبارات هزینه:

هزینه                                                                        ***

                بانکی که اعتبارات هزینه را پرداخته                                                 ***

نکته مهمی که در مورد اموال منقول دولتی غیر مصرفی و ثبت آنها باید ذکر شود این است که ثبت حسابداری این اموال با توجه به رهنمود حسابداری، به شماره 54/8854/46946 که در تاریخ 24/10/1385 تنظیم شده است، انجام می شود.

حسابداری اموال دولتی چیست و به چه شکل انجام می شود؟

حسابداری اموال و دارایی ثابت چه ربطی به هم دارند؟ آیا در این خصوص چیزی می دانید؟

یکی از مواردی که در حسابداری مربوط به اموال حتما به آن اشاره می شود، دارایی ثابت است. اینکه حسابداری اموال و دارایی ثابت چه ارتباطی به هم دارند، موضوعی است که در این جا می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم.

منظور ما از دارایی ثابت، همه اموال و دارایی هایی است که یک شرکت و یا یک سازمان در اختیار دارد. معمولا این دارایی ها، وسیله ای برای کسب درآمد به شمار می روند و سازمان می تواند در راستای کسب درآمد از آنها استفاده کند. از جمله ویژگی هایی که دارایی های ثابت دارند، این است که این دارایی ها را نمی توان در طی یک سال، نقد کرد. از جمله دارایی های ثابت می توان به ماشین آلات، تجهیزات مربوط به حوزه کاری و املاک اشاره کرد.

موضوع بسیار مهمی که سازمان ها و یا شرکت ها در خصوص دارایی ثابت باید مورد توجه قرار دهند، استهلاک دستگاه ها است؛ حسابدارها باید به این موضوع توجه خاص و ویژه نشان دهند. در مورد برخی صنایع که از آنها به عنوان صنایع سرمایه بَر یاد می کنند، دارایی ثابت اهمیت بسیار زیادی دارند. از جمله صنایعی که دارایی ثابت در آن به عنوان یک سرمایه گذاری کلان و سود آور مطرح است، صنایع خودرو است.

جمع بندی

حسابداری اموال موضوعی بود که ما در این متن در خصوص آن با شما صحبت کردیم. حسابداری یکی از بخش های مهم و حساس در هر سازمان و یا ارگانی است و به دلیل  گسترده بودن، با پیچیدگی هایی نیز همراه است. شرکت ها و یا سازمان هایی که اموال منقول و غیر منقول دارند، برای رسیدگی به این اموال، نیاز به تخصص و مهارت یک حسابدار اموال دارند. به کسانی که علاقه دارند به یک حسابدار حرفه ای تبدیل شوند، توصیه می کنیم در دوره حسابداری نیک اندیشان شرکت کنند؛ این دوره از جمله کامل ترین دوره های حسابداری کشور است.

برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

چرا دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان؟

هلدینگ آموزشی نیک اندیشان با برگزاری دوره هایی حرفه ای و پر بازده، توانسته یک برند عالی در زمینه آموزشی و کاریابی باشد. چرا که شما با شرکت در دوره های آموزشی نیک اندیشان، مهارت های گوناگونی را توسط اساتیدی مجرب، آموزش می بینید. و در حین آموزش هر آنچه که در بازار کار آن مهارت، نیاز دارید را با زبان ساده و به صورت منتوری (تجربی) به شما منتقل می کنند تا بتوانید در آینده خیلی نزدیک از آن مهارت (حرفه) که یاد گرفته اید، درآمدزایی کنید.

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

نوشته قبلی
ثبت شرکت چگونه است؟ ( شرایط ثبت شرکت در ایران)
نوشته بعدی
حسابداری هزینه چیست؟ (انواع حسابداری هزینه)
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image