فصد خون بهتر است یا حجامت

فصد خون بهتر است یا حجامت؟⭐کدام بهتر است؟

فصد خون بهتر است یا حجامت؟ این پرسشی است که بار‌ها ذهن افراد را مشغول می‌کند. در طب سنتی، روش‌های مختلفی برای درمان انواع بیماری‌های خونی در نظر گرفته شده‌اند. فصد خون و حجامت جزء این روش هستند.

برخی از افراد فصد خون و حجامت را یکی می‌دانند. در حالی که این دو دارای تفاوت‌های شاخصی با هم هستند. بنابراین هرگز نباید این دو روش را یکی بدانید. در این بخش از سایت نیک ‌اندیشان می‌خواهیم به تفاوت فصد خون و حجامت پرداخته و این دو را با هم مقایسه کنیم.

فصد خون چیست؟ عوارض فصد خون و فواید آن کدامند؟

فصد خون بهتر است یا حجامت؟ بهتر است یکبار برای همیشه پاسخ این سوال را دریافت کنید. ابتدا به توضیحی درباره فصد خون می پردازیم. فصد خون یکی از روش های درمانی سنتی است که برای پاکسازی سموم بدن و تعادل بین اخلاط چهارگانه انجام می شود. در قدیم فصد خون را با ابزاری به نام نیشتر انجام می داده اند، اما امروزه با تیغ و اکثرا با آنژیوکت این کار صورت می گیرد. در این روش درمانی، حجم زیادی خون به یکباره از بدن خارج می شود، بنابراین باید فصد خون را تحت نظر پزشک و در مراکز کاملا بهداشتی انجام دهید.

مهم ترین فایده فصد خون برای درمان غلظت خون است که معمولا افراد مبتلا به آن، دچار سردرد های طولانی، سرگیجه، سرخ شدن لب ها و چشم هستند. با رقیق شدن خون می توان از بروز سکته های قلبی و مغزی جلوگیری کرد. همچنین برای درمان انواع جوش و آکنه در صورت نیز فصد خون تجویز می شود.

عوارض فصد خون، در حالت کلی و در صورتی که این کار با تجویز پزشک و توسط فردی با مهارت انجام شود، در حد یک ضعف و بی حالی جزئی است. بهتر است افراد مسن، کودکان، زنان باردار و شیرده فصد خون انجام ندهند. انجام فصد خون باید در محیطی بهداشتی انجام شود تا آلودگی وارد خون نشود. افرادی که در دوره فصد خون شرکت می کنند، با روش اصولی انجام این کار و مراقبت های بعد از آن نیز آشنا می شوند.

ایا فصد خون بهتر است یا حجامت

حجامت چیست و چه فوایدی دارد؟

برای اینکه پاسخ دقیقی به این سوال که حجامت بهتر است یا فصد خون بدهیم، باید ابتدا به این سوال پاسخ بدهیم که حجامت چیست و چه فوایدی دارد. حجامت یکی دیگر از روش های درمانی و پیشگیری از بیماری ها در طب سنتی است. سبک زندگی افراد و تغذیه آن ها به گونه ای است که به مرور آلودگی های خون بیشتر می شود و سیستم دفاعی و تصفیه خون نمی تواند خون را به سرعت پاکسازی کند. در این شرایط، حجامت توصیه می شود.

حجامت با کمک دستگاه های بادکش و تیغ زدن انجام می شود که باید بر اساس نظر پزشک و توسط فردی مجرب انجام شود. حجامت باعث می شود که آلودگی های سطحی خون که در مویرگ ها تجمع کرده اند از بدن خارج شوند؛ بنابراین رقیق شدن خون را می توان اولین حسن حجامت دانست. بازسازی گلبول های سفید، افزایش گردش خون و از بین رفتن التهابات بدن از دیگر فواید حجامت است.

حجامت ممکن است به صورت خاص در نقاط مختلف بدن مانند ساق پا، سر، گودی کمر، کبد و غیره نیز انجام شود که فواید بسیار زیادی برای رفع درد و خروج سموم از این مناطق دارد. امروزه، با توجه به اینکه تقاضا برای استفاده از روش های درمانی سنتی افزایش پیدا کرده است سوالاتی مانند فصد خون بهتر است یا حجامت و فست خون بهتر است یا حجامت نیز زیاد پرسیده می شود. اگر شما هم علاقه مند به شغل های طب سنتی مانند حجامت و فصد خون هستید، می توانید در دوره آموزش فصد خون شرکت کنید و پس از دریافت مدرک، وارد بازار کار شوید.

عوارض حجامت چیست؟

قبل از انجام حجامت باید بدانید که عوارض حجامت چیست و چه مشکلاتی بعد از حجامت برایتان به وجود می آید. به طور کلی، حجامت عوارض جدی در افراد ایجاد نمی کند، مگر آنکه سرخود و بدون تجویز پزشک انجام شود. مهم ترین عوارض حجامت زخم هایی است که تا چند روز روی پوست می مانند و ظاهر زیبایی ندارند. نوع خراش های ایجاد شده و عمق آن ها نیز بسیار اهمیت دارد. چنانچه افراد نابلد این کار را انجام دهند، ممکن است خونریزی های عمیقی در پوست ایجاد شود.

تشخیص اشتباه حجامت، به خصوص در حجامت خاص که در اعضای خاصی از بدن انجام می شود، نیز ممکن است نه تنها بهبودی در بیماری ایجاد نکند، بلکه موجب بیماری های دیگری نیز شود. اینکه فصد خون بهتر است یا حجامت، از نظر عوارض بعد از آن کاملا بستگی به شرایط افراد و نحوه انجام این کار بستگی دارد. اگر هر دوی این روش های درمانی اصولی انجام شوند و پزشک نیز آن ها را تجویز کرده باشد، قطعا عوارض و مشکلات جدی به دنبال نخواهند داشت‌‌.

از نظر متخصصان، فصد خون بهتر است یا حجامت

برای غلظت خون حجامت بهتر است یا فصد؟

اگر شما هم بر اساس نوع تغذیه و کم تحرکی دچار غلظت خون شده اید، حتما این سوال را دارید که برای غلظت خون حجامت بهتر است یا فصد. این دو روش برای خروج خون و آلودگی یا سموم بدن از گذشته تا به الآن بسیار رایج بوده اند. تجویز حجامت و فصد خون باید توسط پزشک مرتبط انجام شود.

معمولا اگر غلظت خون زیاد باشد فصد خون پیشنهاد می شود؛ زیرا حجم زیادی خون از رگ های اصلی خارج شده و به اصطلاح، بدن سبک می شود. فصد خون اگر به جای یک روز در سه روز و پشت سر هم از فرد گرفته شود، تاثیر بیشتری داشته و فرد ضعف کمتری را احساس می کند. حال که متوجه شدید برای درمان غلظت خون فصد خون بهتر است یا حجامت، می توانید بعد از مراجعه به پزشک یکی از این روش ها را برای درمان انتخاب کنید.

روش‌ های متفاوت حجامت با فصد خون

برای آنکه شناخت بهتری از تفاوت فصد خون با حجامت پیدا کنید، ابتدا باید در مورد نحوه انجام این دو روش بدانید.

فصد خون روش است که در گذشته با استفاده از برش زدن یک قسمت کوچک از رگ انجام می‌شد. یعنی در فصد خون، برش به صورت مستقیم روی رگ صورت گرفته و خون از طریق برش از بدن خارج می‌شد. اما امروزه فصد خون به روش مدرن توسط پزشک و در مرکز پزشکی انجام شده و در آن از آنژیوکت بهره می‌برند. بدین صورت که پرستار مقدار مشخصی خون را از طریق آنژیوکت از رگ خارج می‌کند.

در روش مدرن فصد خون، خونریزی بسیار کمتر از روش سنتی بوده و فصد خون در شرایط ایمن‌تر و بهداشتی‌تری انجام می‌شود. بنابراین فرد هیچ نگرانی بابت انتقال بیماری نخواهد داشت.

روش انجام حجامت بدین صورت است که به جای برش زدن مستقیم رگ خونی، خون از سطح پوست خارج می‌شود. یعنی فرد حجامت‌کننده ابتدا با استفاده از تیغ استریل، برش‌هایی سطحی روی پوست ایجاد می‌کند. سپس بادکش‌هایی روی پوست زخمی شده با تیغ قرار می‌دهد تا مکش ایجاد شده موجب تجمع خون و خارج‌سازی آن از ناحیه برش گردد.

روش فصد خون شباهت بالایی به روش اهدای خون دارد. چرا که در آن خون با استفاده از وسایل پزشکی و بدون خونریزی اضافی از بدن خارج می‌گردد. اما روش انجام حجامت فرق کرده و به نوعی خونریزی فرد در آن بیشتر است. همچنین انجام حجامت ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد.

کاربرد‌های حجامت با فصد خون

فصد خون بهتر است یا حجامت؟ پاسخ این سؤال را باید در کاربرد‌های این دو پیدا کرد. در فصد خون مقدار ۳۵۰ الی ۴۰۰ سی سی خون از بدن خارج می‌شود. اما این مقدار در حجامت نهایتاً ۷۰ سی سی خواهد بود. بنابراین می‌توانیم نتیجه بگیریم که فصد خون برای درمان غلظت خون کاربرد بسیار خوبی دارد. این روش می‌تواند تاری دید، خستگی، سرگیجه، سردرد، خارش پوست، قرمز شدن پوست و… را درمان کند. چرا که حجم خون خارج شده از بدن بیشتر خواهد بود.

حجامت را می‌توان روشی موضعی برای خارج کردن سموم اضافی بدن و سم زدایی از بدن در اعضای مختلف آن دانست. حجامت را می‌توان بر روی قسمت‌های پشت، کمر، بازو، ساق پا و… انجام داد. این روش برای پاکسازی سموم از بدن عالی است. چرا که فرد در حالی که خون زیادی از دست نمی‌دهد، به صورت موضعی می‌تواند مشکلات خونی را درمان کند. درمان غلظت خون بالا از دیگر کاربرد‌های بسیار مهم این روش است.

در یک مقایسه کلی، فصد خون بهتر است یا حجامت؟

اگر بخواهیم یک مقایسه کلی بین فصد خون با حجامت داشته باشیم، ابتدا مزایای فصد خون را بیان می کنیم، سپس به برتری های حجامت می پردازیم. انجام فصد خون مزایای زیر را دارد:

  • فصد خون باعث تنقیه عام و پاکسازی کل بدن می شود‌.
  • فصد خون سموم موجود در اعماق بدن را خارج می کند.
  • در فصد خون بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ سی سی خون از بدن خارج می شود.

برتری های حجامت عبارتند از:

  • حجامت برای پاکسازی موضعی بدن مفید است.
  • در حجامت ضعف بدن مشاهده نمی شود.
  • برای پاکسازی پوست و اطراف آن، حجامت توصیه می شود.
  • در حجامت بین ۳۰ تا ۷۰ سی شی خون از بدن خارج می شود.

سخن آخر

با مطالعه این مقاله متوجه شده اید که فصد خون بهتر است یا حجامت و هر کدام در چه مواردی کاربرد دارند. برای اطلاعات بیشتر و آموزش نحوه انجام حجامت و فصد خون می توانید در دوره های آموزشی نیک اندیشان شرکت کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش قصد خون نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
فصد خون چند وقت یکبار باید انجام شود؟⭐بهترین زمان فصد خون
نوشته بعدی
لیست ارزهای صرافی بایننس
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image