تکنسین داروخانه چیست؟

احتمالاً بار‌ها زمانی که به داروخانه مراجعه کرده‌اید، فروشنده‌های آنجا را مشاهده کرده‌اید. به فروشنده‌های داروخانه، تکنسین داروخانه می‌گویند. اما اشتباه نکنید! چرا که این افراد تنها یک فروشنده ساده نیستند. بلکه توانایی‌های بسیار بیشتری دارند.

به تکنسین‌های داروخانه، دستیار داروخانه نیز می‌گویند. زیرا این افراد به عنوان دستیار دکتر دارؤساز در داروخانه فعالیت خواهند شد. بسیاری از افراد اطلاعات خوب و دقیقی در مورد شغل تکنسین داروخانه و باید و نباید‌های آن ندارند. به همین دلیل در این مطلب به صورت کامل به معرفی این حرفه خواهیم پرداخت.

تکنسین داروخانه چه کسی است؟

تکنسین داروخانه همان فردی است که در داروخانه نسخه بیماران را تحویل گرفته و دارو‌ها را برای آنان آماده می‌کند. در واقع نسخه خوانی و نسخه پیچی مهم‌ترین و اصلی‌ترین کاری است که دستیاران داروخانه انجام می‌دهند. این افراد نسخه‌ها را از بیماران تحویل می‌گیرند.

سپس با نسخه خوانی تمامی دارو‌های درج شده در نسخه را آماده کرده و سپس به بیمار تحویل می‌دهند. بنابراین بدون وجود تکنسین‌ها هیچ داروخانه‌ای نمی‌تواند دارو‌های لازم را در اختیار بیماران قرار دهد.

وظایف دستیار داروخانه کدامند؟

تکنسین داروخانه در محل کار خود دارای وظایف ویژه‌ای است که باید در انجام آن‌ها توانا باشد. این وظایف به شرح زیر هستند:

  • نسخه خوانی
  • آماده‌سازی نسخه برای بیماران
  • دادن اطلاعات به بیماران در مورد نحوه مصرف هر دارو
  • تأیید اطلاعات بیمه
  • وارد نمودن جزئیات مربوط به نسخه در سیستم کامپیوتری
  • ارائه مشاوره به بیماران در مورد محصولات بهداشتی و زیبایی
  • بررسی موجودی دارو‌ها و اطلاع به مسئول فنی داروخانه
  • بررسی مداوم دسته‌بندی دارو‌ها
  • بررسی سلامت محصولات بهداشتی و تاریخ انقضای آن‌ها
  • اطلاع دادن به بیمار در خصوص تداخلات دارویی
  • رسیدگی به شکایات و پیشنهادات بیماران در خصوص عملکرد داروخانه
  • نظارت بر پرداخت هزینه‌های دارو و نحوه پرداخت
  • کمک کردن به دارؤساز جهت ساخت دارو‌های ساختنی

مهارت‌ های لازم برای تکنسین داروخانه

برای آنکه بتوانید تکنسین داروخانه شوید، باید یک سری مهارت خاص داشته باشید. تمامی دستیاران داروخانه باید تمامی این مهارت‌ها را داشته باشند.

  • آشنایی با نسخه خوانی و نسخه پیچی برای بیماران
  • قفسه‌بندی دارو‌ها و دسته‌بندی دارویی
  • شناخت انواع دارو‌ها، کاربرد و کارایی هر کدام
  • روابط اجتماعی قوی جهت برقراری ارتباط با بیماران
  • آشنایی با قوانین بیمه و اصول قیمت زنی
  • آشنایی با تداخلات دارویی

محل کار دستیار داروخانه کجاست؟

اصلی‌ترین محل کار تکنسین داروخانه در داروخانه هاست. این دستیاران می‌توانند در داروخانه‌های روزانه و شبانه روزی سطح شهر، مراکز درمانی و بیمارستان‌های دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند. اما علاوه بر این مکان‌ها در برخی از فروشگاه‌ها، کلینیک‌های دامپزشکی، داروخانه زندان، داروخانه اینترنتی، شرکت‌های پرستاری و… نیز می‌توانند کار کنند. بنابراین حیطه کاری دستیار داروخانه ن‌ها به داروخانه محدود نمی‌شود.

ساعات و شیفت کاری تکنسین داروخانه

سؤال مهمی که بیشتر افراد علاقه‌مند به تکنسین داروخانه می‌پرسند در مورد ساعات و شیفت کاری این شغل است. لازم است بدانید تعداد شیفت‌ها و ساعات کاری کاملاً به محیط کار و شرایط آن بستگی دارد. برخی از کارفرما‌ها شیفت‌های کوتاه مدت ۴ ساعته و برخی دیگر شیفت‌های ۶ و ۸ ساعته برای دستیاران خود تعیین می‌کنند.

داروخانه‌های شبانه روزی به دلیل فعالیت مداوم دارای شیفت‌های بیشتری هستند. بنابراین اصلاً نمی‌توان در مورد ساعات کاری و شیفت‌ها نظر داد. چون این مسأله با توجه به محل کار متفاوت است. قبل از استخدام حتماً باید در مورد شیفت کاری و ساعت آن آگاه شوید.

حقوق و درآمد تکنسین داروخانه چقدر است؟

حقوق و درآمد تکنسین داروخانه نسبت به مشاغل دیگر مناسب است. هر چند به دلیل نداشتن صنف، بسیاری از قوانین حق و حقوقی در مورد آن رعایت نمی‌شود. اما طبق قانون کار، حداقل درآمد تکنسین داروخانه باید ۵ میلیون و ۱۵۷ هزار تومان است.

البته این برای افرادی است که به تازگی مشغول به کار شده‌اند. پایه ثابت حقوق برای افرادی که سابقه کار دارند، ۶ الی ۷ میلیون تومان خواهد بود. بنابراین حقوق و درآمد تکنسین داروخانه نسبت به بسیاری از مشاغل دیگر مناسب‌تر است. حقوق هر فرد به نوع محل کار، تعداد شیفت‌ها و میزان ساعات کاری بستگی دارد.

شرایط لازم برای تکنسین داروخانه

برای آنکه بتوانید به عنوان تکنسین داروخانه فعالیت کنید؛ نیاز است که دوره آموزشی آن را بگذرانید. نیک اندیشان دوره های تخصصی دستیار داروخانه را به صورت انلاین و حضوری برگزار می کند. از همه مهمتر که این شغل به صورت رسمی محدودیت سنی ندارد. اما معمولاً سنین ۱۸ الی ۴۰ سال برای تکنسین داروخانه بسیار مناسب‌تر است. مهم‌ترین شرط لازم برای دستیار داروخانه، داشتن مدرک تکنسین داروخانه است.

یعنی برای تکنسین شدن ابتدا باید دوره کارآموزی در داروخانه شامل نسخه خوانی و نسخه پیچی را بگذرانید. سپس با ارائه گواهینامه و مدرک معتبر می‌توانید به عنوان دستیار مشغول به کار شوید.

جمع‌بندی

در این مطلب به معرفی کامل شغل تکنسین داروخانه و شرایط مختلف آن پرداختیم. همچنین این شغل را از زوایای مختلف بررسی کردیم. آموزشگاه نیک ‌اندیشان، بهترین دوره تکنسین داروخانه را در تهران برگزار می‌کند.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image