کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت چیست؟

کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت چیست؟⭐بررسی کامل

کسانی که تا حدودی هم با علم طراحی سایت آشنایی داشته باشند می دانند که جاوا اسکریپت چقدر نقش تعیین کننده در طراحی سایت دارد. در این مقاله قرار است به طور کامل کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت را بررسی کنیم.

جاوا اسکریپت چیست؟ (به زبانی ساده)

اگر بخواهیم در یک جمله جاوا اسکریپت را تعریف کنیم، باید بگوییم “جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی مفسری، واکنش گرا و سطح بالا است که برای ساخت صفحات تعاملی و رسپانسیو در وب استفاده می شود”.

از این زبان برنامه نویسی می شود برای برنامه نویسی فرانت اند یا سمت کاربر (Front End)، برنامه نویسی بک اند یا سمت سرور(Server Side)، اپلیکیشن ‌های موبایل، بازی و اپلیکیشن‌ های دسکتاپ استفاده کرد. در نتیجه می شود این گونه برداشت کرد که کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت گسترده بوده و جاوا یک زبان برنامه نویسی همه فن حریف است.

 اگر بخواهیم شغل طراحی سایت چیست را خلاصه کنیم، 50 الی 60 درصد آن را جاوا اسکریپت و 50 درصد دیگر را HTML و CSS تشکیل می دهند. مگر اینکه سایت شما وردپرسی باشد که موضوع سایت های ساخته شده بر پایه CMS ها متفاوت است. در ادامه بیشتر توشیح خواهیم داد.

برای اینکه ماهیت مفسری بودن جاوا اسکریپت را درک کنید، ابتدا تصور کنید که یک مترجم هستید. اصولا برای ترجمه دو راه وجود دارد:

  • یا باید آنچه دریافت می کنید را به صورت همزمان و خط به خط ترجمه کنید.
  • یا کل مطلب را یکجا ترجمه کنید.

این دقیقا تفاوت میان زبان های برنامه نویسی مفسری (Interpreter) و کامپایلری (Compiled) است.

چرا یادگیری جاوا اسکریپت مهم است؟

کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت چیست؟

در حقیقت کاربرد جاوا اسکریپت در ایجاد و کنترل محتوای پویای صفحات وب می باشد. هر چند کاری که جاوا اسکریپت برای وب سایت ها انجام می دهد. برای مثال، با کلیک روی گزینه افزودن به سبد خرید در یک سایت فروشگاهی، خرید تان داخل سبد اعمال شده و یک نوتیفیکیشن مبنی بر اطلاع رسانی این موضوع هم به شما نشان داده می شود. البته که کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت وسیع تر است، اما این مثال برای این بود که تا حدودی با کاربرد آن آشنا شوید.

بسیاری از اسلایدر ها، چت روم های آنلاین، برخی افکت ها و جلوه های یک وب سایت، تصاویر و نوشته های متحرک توسط زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت طراحی و برنامه نویسی شده اند.

در ظاهر، شاید کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت ساده به نظر برسد، اما همین کاربرد ساده در بسیاری از صفحات سایت بکار می رود. سایتی که از توابع جاوا اسکریپت در رسپانسیو بودن خود بهره نگیرد، همچون یک عکس ثابت است. حتی اسکرول کردن صفحه به پایین به واسطه جاوا اسکریپت انجام می شود. جالب است بدانید که در دوره طراحی سایت، شما به طور کامل جاوا اسکریپت و توابع آن را یاد خواهید گرفت چون بخش مهمی از فرانت اند را تشکیل می دهد.

کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت و کاربرد آن در طراحی سایت

چرا یادگیری جاوا اسکریپت مهم است؟

اگر با مبحث سئو سایت آشنایی داشته باشید، می دانید که چقدر رسپانسیو بودن یک وب سایت در رتبه گوگل آن تاثیر دارد. سئو سایت هم تاثیر مستقیم بر فروش یا ارائه بیشتر خدمات شما می گذارد. پس رسپانسیو بودن، سئو و فروش همچون اعضای یک مثلث هستند که در صورت نبود یک ضلع، عملکرد خوبی حاصل نمی شود. کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت مهم تر از آن چیزی است که تصور می شود و اینکه شرکت در دوره آموزش طراحی سایت برای یاد گرفتن جاوا اسکریپت اهمیت زیادی برای طراحان سایت دارد.

جاوا اسکریپت مهم ترین زبان برنامه نویسی در ایران و جهان است و در تمامی حوزه های برنامه نویسی می توان از آن بهره گرفت. حتی توسعه دهندگان بک اند از جاوا نسبت به سایر زبان ها بیشتر استفاده می کنند. البته درباره وب سایت های ساخته شده با وردپرس یا جوملا، وضعیت کمی متفاوت است. اما از چه نظر؟

رسپانسیو بودن در سایت های وردپرسی چگونه است؟

در طراحی سایت با وردپرس، کار طراحان سایت بیش از پیش ساده شده است. قالب های آماده ای که در سراسر اینترنت وجود دارند و قابل استفاده هستند، اکثرا قابلیت رسپانسیو یا واکنش گرا بودن را دارند. یعنی سازندگان این قالب ها با استفاده از زبان جاوا اسکریپت، قالب های طراحی کرده اند که طراحان سایت های وردپرسی بتوانند تنها با نصب قالب روی سایت، از این قابلیت بهره مند شوند، بدون اینک حتی یک خط کد بنویسند!

اما در اینجا هم نمی توان از کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت غافل شد. این قالب ها همچنین قابلیت تغییر دارند و می توان سورس کد آنها را تغییر داد. این موضوع درباره جوملا نیز صدق می کند و یکی دیگر از CMS های محبوب جهان است. پیشنهاد می کنیم مقاله طراحی سایت با جوملا چیست را بخوانید تا بیشتر با این سیستم آشنا شوید.

رسپانسیو بودن در سایت های وردپرسی چگونه است؟

قابلیت های جاوا اسکریپت چیست؟

قابلیت ها و امکانات جاوا اسکریپت به برنامه نویس خلاقیت زیادی برای تعاملی کردن سایت می دهد. کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت به دلیل امکانات این زبان برنامه نویسی است که در ادامه توضیح داده می شود.

  • جاوا اسکریپت به رویداد های مختلف در صفحه واکنش نشان می دهد، مثلا می توان یک تابع تعریف کرد که با کلیک روی یک دکمه، یک صفحه دیگر باز شود.
  • به کمک جاوا اسکریپت می توان اطلاعات ارسالی یک فرم را اعتبار سنجی کرده و در صورت صحت اطلاعات وارد شده، برای سرور ارسال شود.
  • جاوا اسکریپت می تواند نوع مرورگر کاربر را تشخیص دهد و بر اساس مرورگر، صفحات و تنظیمات ویژه ای را باز کند.
  • جاوا اسکریپت می تواند اطلاعات مورد نیاز مرورگر روی رایانه بازدید کننده صفحه را بخواند که در اصطلاح به آن Cookie می گویند.
  • به کمک جاوا اسکریپت می توان انواع کادر های اخطار یا تایید را به کاربر و خواننده صفحه نشان داد.
  • در نهایت این جاوا اسکریپت است که به برنامه نویس ابزار ساده، راحت و کارا ارائه می دهد.

حال که دانستید قابلیت های جاوا اسکریپت چیست، کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت را بیشتر درک خواهید کرد.

قابلیت های جاوا اسکریپت چیست؟

کاربرد جاوا اسکریپت در توسعه بازی های تحت وب چگونه است؟

علاوه بر کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت می توانید به کاربرد آن در توسعه بازی ها اشاره کرد. با ترکیب جاوا اسکریپت و HTML5 می توان بازی های جذابی ساخت و حتی بازی های قدیمی را توسعه داد. بازی‌ هایی مانند Angry Birds ،Polycraft و Bejewelled تنها چند نمونه از این بازی ‌ها هستند. با استفاده کاربردی از جاوا اسکریپت و HTML5 می توان یک ترکیب بدون نقصی برای ساخت بازی ها ایجاد کرد.

کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت با کتابخانه ها است که امکان پذیر می شود. در توسعه بازی ها نیز جاوا اسکریپت به کمک کتابخانه EaselJS نیاز دارد. این کتابخانه، گرافیک غنی و امکانات فراوانی دارد که در بین سازندگان و توسعه دهندگان بازی ها بسیار محبوب است. این کتابخانه می تواند تصاویر را در هم ادغام کند و از طرفی موجب کاهش درخواست ها به سرور شود. همین موضوع افزایش سرعت در بازی ها را درپی خواهد داشت.

همچنین جاوا اسکریپت موتور های بازی متعددی دارد که کاربر می تواند با دست پر بازی های مبتنی بر وب را ایجاد کرده و توسعه دهد. معروف ترین این کتابخانه ها Three.js و PixiJS هستند.

کلام آخر

هدف از این مقاله بررسی جامع کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت بود. با شرکت در یک دوره جامع می توانید زبان جاوا را به طور کامل یاد بگیرید. اگر به دنبال چنین دوره ای می گردید، می توانید در دوره طراحی سایت نیک اندیشان شرکت کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش طراحی سایت نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
کاربرد جاوا اسکریپت در فرانت اند ⭐ سایت چیست؟
نوشته بعدی
cms چیست ؟⭐سیستم مدیریت محتوا (cms) چیست؟
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image