معایب شغل طلا سازی چیست؟⭐بررسی کامل 0 تا 100
چنانچه علاقمند به شرکت در دوره طلاسازی هستید، ما در این مقاله شما را با این شغل آشنا کرده و مزایا و معایب شغل طلا سازی را بیان خواهیم کرد؛ پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
مزایای شغل طلا سازی چیست؟
هر شغلی به اقتضای شرایطی که دارد، با مزیت ها و معایبی همراه است. از آنجایی که شغل طلاسازی نیز از این قضیه مستثنی نیست، ما برخی از مزیت های این شغل را برای شما شرح خواهیم داد:
۱.وجود خلاقیت بالا و جذب کارفرما؛
یکی از الزامات شغل زرگری برخورداری از مهارت، علاقه و خلاقیت در ساختن آثار زیبا و منحصر به فرد است. مطمئنا همه افراد این توانایی را ندارند و تنها افراد کمی از این استعداد برخوردار هستند. با این وجود، چنانچه شما فردی خلاق باشید، می توانید با ساختن آثار شگفت انگیز، استعداد و توانایی های خود را نشان دهید و آثاری بی نهایت زیبا و چشمنواز خلق کنید.
۲. سرعت در مشاهده نتیجه کار؛
به عنوان یک زرگر، شما می توانید نتیجه کار خود را در مدت زمان نسبتا کوتاهی مشاهده کنید. اغلب، قادر خواهید بود که ظرف مدت چند ساعت یا حتی چند دقیقه اثری زیبا طراحی کنید. علاوه بر این، زمانیکه جواهرات جدیدی ایجاد می کنید، اکثرا در عرض چند روز کاری با آن کارتان تمام می شود.
۳. سهیم بودن خانواده و دوستان در شغل طلا سازی؛
سهیم بودن خانواده و دوستان، یکی دیگر از مزایای این شغل است که باعث می شود معایب شغل طلا سازی به دست فراموشی سپرده شود. اغلب اوقات، جواهرات بسیار گران قیمت هستند و شما به عنوان یک جواهر ساز از تخفیف برای مواد اولیه برخوردار می شوید. به همین واسطه شما می توانید با نرخ نسبتا پایین یا حتی رایگان، کار خود را به خانواده، دوستان و افراد مورد علاقه هدیه بدهید.
۴. کم بودن استرس این شغل؛
شما در این شغل آنقدر ها استرس نخواهید کشید؛ البته گاهی ممکن است، مجبور باشید کار های زیادی را در مدت زمان کم ارائه بدهید که این مسئله استرس زاست، اما به صورت کلی در مقایسه با سایر مشاغل زندگی نسبتا آرامی را تجربه خواهید کرد.
معایب شغل طلا سازی چیست؟
افرادی که قصد شرکت در دوره آموزش طلاسازی دارند، باید بدانند که این شغل علاوه بر نکات مثبتی که بیان شد، دارای معایبی نیز می باشد؛ در نتیجه لازم است با معایب شغل طلا سازی آشنا شوید. این معایب عبارتند از:
۱. آسیب به چشم؛
زرگر ها برای اینکه بتوانند آثار زیبایی خلق کنند، لازم است دید خیلی خوبی داشته باشند تا کار های ظریف را هم به خوبی بسازند؛ پس چشم قوی تاثیر بسیار مهمی در این امر دارد. افراد حرفه ای، از عینک های مخصوص کار استفاده می کنند تا قطعات ریز طلا به چشمان آن ها برخورد نکند. با این وجود، زرگر ها گاهی به دلیل کار کشیدن زیاد از چشم ها، شاهد ضعیف شدن و یا آسیب دیدن چشمانشان هستند. بنابراین بهترین اقدام این است که در حین کار به چشمان خود استراحت بدهید.
۲. آسیب به ستون فقرات؛
به دلیل اینکه اغلب زرگر ها مجبورند، مدت طولانی بر روی صندلی بنشینند و سر خود را روی مرورگر کار خم کنند، در دراز مدت با آسیب های فیزیکی مانند آسیب به مهره های گردن و آسیب به ستون فقرات مواجه می شوند. این آسیب یکی از مهم ترین معایب شغل طلا سازی محسوب می شود. همچنین برخی از افراد به علت نداشتن سطح زیر پایی مناسب، پاهای خود را به مدت طولانی آویزان نگه می دارند که این مسئله سبب واریس می شود. افرادی که در این شغل کار می کنند با تهیه نشیمن گاه مناسب و استراحت منظم می توانند از این آسیب ها جلوگیری کنند.
۳. آسیب های تنفسی؛
زرگر ها در حین کار، ذرات ریزی که در هنگام برش و یا پرداخت یک قطعه بلند می شود را تنفس می کنند. ورود این ذرات به ریه سبب عفونت می شود. در نتیجه، بهتر است زرگر ها حتما در زمان کار از ماسک استفاده کنند.
مهارت های لازم برای شغل طلا سازی برای خانم ها و آقایان چیست؟
پس از اینکه با مزایا و معایب شغل طلا سازی آشنا شدید، لازم است مهارت های لازم برای این شغل را بشناسید؛ این مهارت ها عبارتند از:
- چشمان قوی برای بهتر دیدن جزئیات
- مهارت های مربوط به تجسم سه بعدی
- توانایی هنری و آشنا بودن به سبک های محبوب در جواهرات
- استقامت و کنترل بازو و دست، به علاوه مهارت انگشتان
- به روز بودن و آشنایی با انواع تکنیک ها و متد ها
- مدیریت زمان
شاید خلاقانه ترین قسمت این شغل طراحی جواهرات باشد که به تخیل و مهارت هنری زیادی نیاز دارد. هنرمندان ساخت طلا و جواهر، علاوه بر ساختن باید در تعمیر و ترمیم آن نیز مهارت داشته باشند. برخی نیز در ارزیابی جواهرات نیز تخصص دارند و با تحقیق و ارزیابی دقیق، ارزش یک قطعه طلا را تعیین می کنند.
با توجه به مزایا و معایب شغل طلا سازی، این شغل مناسب چه کسانی است؟
به دلیل اینکه تقاضا برای کالا های گران بها و جواهرات با کیفیت زیاد است، این شغل برای افراد جزئی نگر و خلاق بسیار درآمد زاست. این افراد در ابتدا باید بتوانند یک طراح خوب باشند و سپس کار های فنی را یاد بگیرند؛ زرگر ها باید در برشکاری، چکش کاری، ریخته گری طلا، پر کردن و خم کردن فلزات، مهارت داشته باشند تا بتوانند به فردی موفق تبدیل شوند.
به دلیل اینکه افراد محدودی در این زمینه فعالیت می کنند، زرگر ها در امنیت شغلی بسیار بالایی برخوردار هستند. افرادی که در شغل طلا سازی فعالیت می کنند، تنها با طلا سر و کار ندارند؛ بلکه با انواع فلزات قیمتی مثل برنز، نقره و پلاتین نیز کار می کنند. همچنین لازم است این افراد شناخت دقیقی از انواع سنگ های قیمتی نیز داشته باشند تا بتوانند از آن ها برای زینت بخشیدن به جواهرات استفاده کنند.
کلام آخر
ما در این مقاله شما را با مزایا و معایب شغل طلا سازی آشنا کردیم. چنانچه علاقمند به فعالیت در این حوزه هستید، می توانید در دوره ی طلا سازی موسسه نیک اندیشان شرکت کنید.
برای ثبت نام در دوره آموزش طلاسازی نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇