فصد خون چند وقت یکبار باید انجام شود؟⭐بهترین زمان فصد خون
چنانچه علاقمند به شرکت در دوره فصد خون هستید، در ابتدا باید با این شیوه درمانی آشنا شوید. ما در این مقاله قصد داریم، پس از اینکه شما را با بهترین زمان فصد خون آشنا کردیم، نحوه انجام فصد خون را بیان کنیم؛ پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
بهترین زمان فصد خون
سؤال مهمی که بسیاری از افراد میپرسند این است که بهترین زمان فصد خون کی است؟ بهترین زمان برای انجام فصد خون، اوایل فصل بهار یا اوایل فصل پاییز است. در این مدت زمانها خون در اوج غلظت خود قرار میگیرد.
همچنین بدن فرد در شرایط نرمالتری قرار دارد. پیشنهاد میکنیم در صورت امکان، انجام این کار را در ماههای فروردین و مهر انجام دهید. البته موقعیت جغرافیایی نیز در تعیین بهترین زمان فصد خون مؤثر است. به صورت کلی زمانی که قرار باشد آب و هوا تغییر اساسی کند، بهترین زمان فصد خون است.
بهترین زمان برای فصد خون برای دریافت بهترین نتیجه بین ۱۵ تا ۲۷ ماه قمری است. اصولاً در نیمه اول ماههای قمری یعنی بین یکم تا چهاردهم، خون حرکت و جوشش بیشتری دارد. در نتیجه خون تمیز و خون فاسد به نوعی با هم مخلوط میشود. اما در نیمه دوم ماه قمری، خون دارای حرکت کندتری است. در نتیجه بهتر میتوان خون کثیف را از بدن خارج کرد. بنابراین بهترین زمان فصد خون نیمه دوم ماه قمری میباشد.
از نظر سنی اگر بخواهیم بگوییم، بهترین زمان برای فصد خون از ۱۸ سالگی تا ۶۰ سالگی است. تا قبل از ۱۸ سالگی و بعد از ۶۰ سالگی فصد خون برای داوطلبان انجام نمیشود. زیرا فرد در این سنین آمادگی کافی برای فصد خون را ندارد.
فصد خون چند وقت یکبار باید انجام شود؟
فصد خون اقدامی نیست که بتوان در یک جلسه آن را انجام داد. بلکه حداقل باید به مدت ۳ جلسه و در ۳ مرتبه تکرار شود. این کار در دورهها و بازههای مختلف زمانی صورت میگیرد. اما به صورت کلی انجام هر سه جلسه فصد خون نباید بیشتر از ۱۴ روز طول بکشد. یعنی در یک دوره ۱۴ روزه، سه جلسه فصد خون باید صورت گیرد. فاصله هر جلسه از جلسه دیگر نیز باید مشخص باشد. در غیر این صورت فصد خون کاملاً بیتأثیر خواهد بود.
بین هر جلسه از فصد خون نباید بیش از ۴ روز فاصله باشد. یعنی اگر امروز یک مرتبه آن انجام دادهاید، حداقل تا ۴ روز دیگر باید جلسه بعدی را تکرار کنید. همچنین جلسه سوم نیز باید حداکثر ۴ روز بعد از جلسه دوم صورت گیرد. فاصله بین جلسه اول و جلسه دوم باید با فاصله بین جلسه دوم و جلسه سوم یکی باشد. ۱۴ روز اواخر ماه قمری را برای انجام جلسات فصد خون تنظیم کنید.
در اغلب موارد دو جلسه از این اقدام را در طول یک روز انجام میدهند. بنابراین فرد نباید در بین دو جلسه فصد خون بخوابد. مثلاً میتوان یک جلسه آن را در نوبت صبح و جلسه دیگر را در نوبت عصر انجام داد. موضوع مهم این است که تکرار فصد خون لازم است. یعنی انجام این عمل در یک جلسه و یک مرتبه نمیتواند پاسخگو باشد. ساعات اولیه صبح برای فصل خون بسیار مناسب است. بنابراین جلسات فصد خون را حتماً طوری تنظیم کنید که در ساعات اولیه خون از شما گرفته شود.
منظور از فصد خون برای کبد چرب، غلظت خون و یا سایر بیماری ها چیست؟
چهار نوع خلط اعم از بلغم، دم، صفرا و سودا در خون بدن انسان وجود دارد که با نام اخلاط چهار گانه بدن شناخته می شوند. هنگامی که تعادل میان اخلاط تحت تاثیر عوامل مختلف بهم می خورد، فرد دچار بیماری های مختلفی می شود. هدف طب سنتی ایجاد تعادل بین اخلاط است. یکی از شیوه های ایجاد تعادل در میزان اخلاط چهار گانه، فصد خون است. فصد خون یا رگ زنی، یکی از شیوه های خون گیری در طب سنتی محسوب می شود. در طب ابوعلی سینا و ابوریحان بیرونی از فصد خون به عنوان تیغ زدن به رگ، با هدف خارج سازی خون آلوده بدن یاد شده است.
در فصد خون، نوعی شکاف در رگ های خونی بدن ایجاد می شود که با خارج شدن خون زیان آور، موجب دفع سموم بدن می شود. لازم است فصد خون توسط افراد خبره صورت بگیرد؛ افرادی که از نحوه فصد خون و بهترین زمان فصد خون آگاهی داشته باشند. طب سنتی معتقد است که فصد خون، غلبه سودا را بر بدن برطرف می کند و مواد زائد را که در خون رسوب گذاری شده اند دفع می کند. فصد خون، با دو هدف کلی انجام می شود. هدف اول آن، کاهش عمومی حجم خون بیمار که موجب کاهش غلظت و ترافیک خون می شود. هدف دوم نیز جریان پذیری خون در مسیر دیگر برای از بین بردن بیماری در محل فصد است.
فصد خون چگونه انجام می شود؟
در این قسمت شما با نحوه انجام فصد خون آشنا می شوید، البته پس از شرکت در دوره آموزش فصد خون، نه تنها با نحوه فصد خون آشنا می شوید، بلکه توانایی تشخیص بهترین زمان فصد خون را نیز پیدا می کنید. فصد خون در گذشته با استفاده از نوعی تیغ یا نیشتر انجام می گرفت. با گذشت زمان نحوه فصد خون تغییر کرد و تجهیزات پزشکی وارد عمل شدند. در حقیقت، امروزه عمل فصد خون با توجه به مزیت هایی که دارد در مراکز طب سنتی و مراکز پزشکی قابل اجرا است و مسئله مهم این است که فصد خون چند وقت یکبار انجام شود. انواع روش های فصد خون عبارتند از:
۱.روش اول
پس از اتمام معاینات اولیه، یک باند برای ثابت نگه داشتن سوزن، دورِ دست بیمار بسته می شود. سپس از یک سوزن برای داخل کردن کانول در رگ، استفاده می شود. یک کیسه، برای جمع کردن خون به کانول متصل است که خون آلوده و زائد در آن جمع آوری می شود.
۲. روش دوم
در این شیوه، فصد خون به وسیله تیغ انجام می شود. در فصد خون با استفاده از تیغ، محل فصد با ماده بی حسی آماده عمل می شود. پس از بی حس شدن محل مذکور، پزشک با استفاده از تیغ بیستوری استریل، شکاف کوچکی به اندازه ۲ تا ۳ میلی متر در ورید ایجاد می کند. در طی این فرآیند، پزشک متخصص، بالغ بر ۲۱ مانور را در بدن اعمال می کند که باعث خونریزی و دفع مواد زائد می شود.
کلام آخر
ما در این مقاله، پس از بیان اینکه فصد خون چیست و بهترین زمان فصد خون را نیز به شما معرفی کردیم. چنانچه به طب سنتی علاقمندید می توانید در دوره ی فصد خون موسسه نیک اندیشان شرکت کنید.
برای ثبت نام در دوره آموزش فصد خون نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇