فصد خون چند وقت یکبار باید انجام شود؟⭐بهترین زمان فصد خون

چنانچه علاقمند به شرکت در دوره فصد خون هستید، در ابتدا باید با این شیوه درمانی آشنا شوید. ما در این مقاله قصد داریم، پس از اینکه شما را با بهترین زمان فصد خون آشنا کردیم، نحوه انجام فصد خون را بیان کنیم؛ پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

منظور از فصد خون برای کبد چرب، غلظت خون و یا سایر بیماری ها چیست؟

چهار نوع خلط اعم از بلغم، دم، صفرا و سودا در خون بدن انسان وجود دارد که با نام اخلاط چهار گانه بدن شناخته می شوند. هنگامی که تعادل میان اخلاط تحت تاثیر عوامل مختلف بهم می خورد، فرد دچار بیماری های مختلفی می شود. هدف طب سنتی ایجاد تعادل بین اخلاط است. یکی از شیوه های ایجاد تعادل در میزان اخلاط چهار گانه، فصد خون است. فصد خون یا رگ زنی، یکی از شیوه های خون گیری در طب سنتی محسوب می شود. در طب ابوعلی سینا و ابوریحان بیرونی از فصد خون به عنوان تیغ زدن به رگ، با هدف خارج سازی خون آلوده بدن یاد شده است.

در فصد خون، نوعی شکاف در رگ های خونی بدن ایجاد می شود که با خارج شدن خون زیان آور، موجب دفع سموم بدن می شود. لازم است فصد خون توسط افراد خبره صورت بگیرد؛ افرادی که از نحوه فصد خون و بهترین زمان فصد خون آگاهی داشته باشند. طب سنتی معتقد است که فصد خون، غلبه سودا را بر بدن برطرف می کند و مواد زائد را که در خون رسوب گذاری شده اند دفع می کند. فصد خون، با دو هدف کلی انجام می شود. هدف اول آن، کاهش عمومی حجم خون بیمار که موجب کاهش غلظت و ترافیک خون می شود. هدف دوم نیز جریان پذیری خون در مسیر دیگر برای از بین بردن بیماری در محل فصد است.

تشخیص بهترین زمان فصد خون

بهترین زمان فصد خون، چه زمانی است؟

حال که با فصد خون آشنا شدیم، لازم است با بهترین زمان فصد خون نیز آشنا شویم. با توجه به نظر اطبای طب سنتی، بهترین زمان برای فصد خون، ساعات صبح تا ظهر در فصد بهار است. در فصد بهار فشار خون به اندازه ای می رسد که کم ترین میزان عوارض فصد را شاهد خواهیم بود. این دلیل، عامل انتخاب این ساعت و فصل به عنوان زمان مناسب برای فصد خون است. همچنین دقت کنید که روز های اول و آخر ماه قمری را برای انجام این عمل انتخاب نکنید؛ زیرا از نظر طب سنتی زمان مناسبی نیست. البته به این نکته دقت کنید که اگر به علائم زیاد بودن خون دچار شدید، لازم است فورا اقدام به فصد خون کنید و زمان آن اصلا اهمیتی ندارد. علائم زیاد بودن خون عبارتند از:

  • خنده های بی دلیل
  • شیرینی طعم دهان
  • خارش صورت و چشم
  • سرگیجه
  • غلیظ بودن نبض
  • دشواری و سستی در حرکت
  • احساس گرمای درونی
  • احساس سنگینی در بدن و اندام ها
  • سرخ بودن صورت
  • احساس درد و کسالت
  • قوی تر شدن نبض

فصد خون چگونه انجام می شود؟

در این قسمت شما با نحوه انجام فصد خون آشنا می شوید، البته پس از شرکت در دوره آموزش فصد خون، نه تنها با نحوه فصد خون آشنا می شوید، بلکه توانایی تشخیص بهترین زمان فصد خون را نیز پیدا می کنید. فصد خون در گذشته با استفاده از نوعی تیغ یا نیشتر انجام می گرفت. با گذشت زمان نحوه فصد خون تغییر کرد و تجهیزات پزشکی وارد عمل شدند. در حقیقت، امروزه عمل فصد خون با توجه به مزیت هایی که دارد در مراکز طب سنتی و مراکز پزشکی قابل اجرا است و مسئله مهم این است که فصد خون چند وقت یکبار انجام شود. انواع روش های فصد خون عبارتند از:

۱.روش اول

پس از اتمام معاینات اولیه، یک باند برای ثابت نگه داشتن سوزن، دورِ دست بیمار بسته می شود. سپس از یک سوزن برای داخل کردن کانول در رگ، استفاده می شود. یک کیسه، برای جمع کردن خون به کانول متصل است که خون آلوده و زائد در آن جمع آوری می شود.

۲. روش دوم

در این شیوه، فصد خون به وسیله تیغ انجام می شود. در فصد خون با استفاده از تیغ، محل فصد با ماده بی حسی آماده عمل می شود. پس از بی حس شدن محل مذکور، پزشک با استفاده از تیغ بیستوری استریل، شکاف کوچکی به اندازه ۲ تا ۳ میلی متر در ورید ایجاد می کند. در طی این فرآیند، پزشک متخصص، بالغ بر ۲۱ مانور را در بدن اعمال می کند که باعث خونریزی و دفع مواد زائد می شود.

آشنایی با بهترین زمان فصد خون

فصد خون چند وقت یکبار باید انجام شود؟

پس از اینکه با بهترین زمان فصد خون و نحوه انجام این عمل آشنا شدید، لازم است بدانید که هر چند وقت یکبار امکان انجام فصد خون را دارید. تنها کسی که می تواند به این سوال شما پاسخ بدهد، پزشک است؛ زیرا اقدامات متناسب با نوع بیماری و وضعیت بهم ریختگی مزاج با تشخیص پزشک صورت می گیرد. دقت کنید که عمل فصد، در یک جلسه و با یک بار ویزیت نیست، بلکه در ۳ مرحله و طی مدت ۱۴ روز انجام می شود.

در اغلب مواقع، دوبار در یک روز انجام می شود و شخص در بین دو فصد، در یک جلسه نباید بخوابد. از این رو هر چه فاصله زمان کم تر باشد و یا همان روز انجام شود بهتر است. البته به این نکته دقت کنید که هدف پزشک از انجام فصد در تعیین زمان آن موثر است. چنانچه هدف از فصد خون، کاهش خون و اخلاط یک عضو یا اندام باشد، پزشک متخصص پس از اولین فصد، رگ را می بندد، سپس ۱ ساعت صبر می کند تا بدن مجددا خلط ها را در آن اندام جمع کند و در نوبت دوم فصد، تمام خلط های اضافی را از اندام خارج کرده و خون را پاکسازی می کند. چنانچه در فصد اول، خون بیش تری نسبت به فصد دوم از بیمار گرفته شود، فرد احساس بی حالی نمی کند.

کلام آخر

ما در این مقاله، پس از بیان اینکه فصد خون چیست و بهترین زمان فصد خون را نیز به شما معرفی کردیم. چنانچه به طب سنتی علاقمندید می توانید در دوره ی فصد خون موسسه نیک اندیشان شرکت کنید.

برای ثبت نام در دوره آموزش فصد خون نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
هزینه راه اندازی کارگاه خانگی طلاسازی⭐بررسی 0 تا 100
نوشته بعدی
اسکریل یا مانی بوکرز چیست؟ ⭐ بررسی کامل + مزایا و معایب
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image