دوره طب سنتی چیست

دوره طب سنتی چیست؟

آیا به نظر شما نیاز است که هر یک از ما در دوره طب سنتی شرکت کرده و در این رابطه اطلاعاتی را به دست آوریم؟ سوال مهم تری که در این حوزه مطرح می باشد این است که آیا این طب و استفاده از روش های درمانی آن فایده ای دارد یا خیر. چنانچه تمایل دارید در مورد این طب و مباحثی که در آن مطرح می باشد اطلاعاتی را به دست آورید، در ادامه این متن با ما همراه باشید.

طب سنتی چیست؟

تعریفی که به صورت خلاصه می توانیم در مورد طب سنتی  ارائه دهیم این است که اصول به کار برده شده در این طب، همان اصولی هستند که پزشکان مشهور و قدیمی دنیا مانند ابوعلی سینا، حکیم محمد اعظم خان، رازی و غیره توانسته اند به آن دست پیدا کنند. همان طوری که از این تعریف پیداست، این علم، تاریخ و قدمت زیادی داشته و بدون شک اگر پشتوانه قوی نداشت هیچ اثری تا به امروز از آن باقی نمی ماند.

پایه و اصول طبابت در این علم بر چهار طبیعت پایه ریزی شده است:

  • بلغم
  • صفرا
  • سودا
  • دم
طب سنتی

فواید طب سنتی

از اثرات درمانی که گیاهان در زندگی ما دارند به هیچ عنوان نمی توان غفلت کرد. از آنجایی که در طب سنتی از گیاهان، زیاد استفاده می شود، می توان فواید زیر را در استفاده از این طب مشاهده کرد:

درمان انواع بیماری های به صورت پایه ای با طب سنتی

یکی از مهم ترین و قابل توجه ترین فوایدی که می توان در مورد این روش عنوان کرد، درمان بیماری به صورت ریشه ای و پایه ای است. ابتلا نشدن و یا دیر ابتلا شدن به بیماری یکی از تاثیرات مهم طب سنتی می باشد. اگر علاقه مند هستید این فایده طب سنتی شامل حال شما نیز شود، در دوره طب سنتی شرکت کنید و اطلاعات خود را در مورد خواص دارویی گیاهان افزایش دهید تا بتوانید به موقع از آنها استفاده کنید.

عوارض کمتر

یکی از مشکلاتی که در مورد استفاده از داروهایی شیمیایی وجود دارد، بروز  برخی عوارض در اندام های مهم بدن مانند معده، کلیه و کبد است. خوشبختانه از آنجایی که گیاهان در طب سنتی مهم ترین و  اساسی ترین نقش درمانی را بر عهده دارند، اگر گیاه تجویز شده انتخاب درستی برای درمان بیماری باشد، هیچ مشکلی برای اندام های اصلی به وجود نخواهد آمد.

پیشنهاد روش درمانی با توجه به مزاج

معمولا روش های درمانی بر اساس مزاج افراد پیشنهاد می شوند و به همین دلیل می توان در حصول نتیجه، اطمینان بیشتری داشت.

انواع مزاج در طب سنتی

چهار طبع معروف در طب سنتی وجود دارد که شامل بلغم، سودا، صفرا و دم هستند. افراد بلغمی، عموما چاق بوده، پوست سفیدی دارند و موهای آنها کم پشت است. این افراد میل کمتری به نوشیدن آب دارند و صبور و بسیار آرام هستند.

سودایی ها، مزاج سرد و خشک دارند و عموما پوست آنها تیره است، لاغر و کم خواب هستند و در زندگی آنها نظم و حسابگری زیادی به چشم می خورد.

دموی ها نیز، گرم و تر می باشند. از جمله مشخصات این طبع می توان به عدم تحمل گرما و سرمای زیادی، پوست سفید، اندامی درشت و موهای پرپشت اشاره کرد.

صفرا نیز از دیگر طبع های مطرح شده در طب سنتی است. از جمله خصوصیات افراد صفرایی می توان به عدم تحمل به گرما، خواب کم و لاغر اندام بودن اشاره کرد.

طب سنتی چیست

انواع دسته بندی بیماری در طب سنتی

یکی از نکات مهمی که در دوره طب سنتی ارائه می شود، تقسیم بندی های انواع بیماری هاست. بزرگان طب سنتی، بیماری هایی که در بدن انسان بروز پیدا می کنند را در سه دسته زیر تقسیم بندی کرده اند:

  • بیماری های تفرق و اتصال
  • بیماری های سوء مزاجی
  • بیماری های سوء ترکیبی

تشخیص اینکه بیماری به وجود آمده در کدام یک از این دسته ها قرار داده می شود کار هر کسی نیست و کسانی که در دوره طب سنتی شرکت می کنند و  در کنار آن نیز به کسب تجربه در این حوزه می پردازند، قادر خواهند بود تا حدی متوجه علت بیماری شوند.

روش های درمانی در طب سنتی

موضوع بسیار مهم که در دوره طب سنتی مطرح می باشد، روش های درمانی است. انواع روش های درمانی به کار برده شده در طب سنتی به شرح زیر است:

استفاده از گیاهان درمانی

برخی گیاهانی موجود در طبیعت، خاصیت درمانی دارند. یکی از شگفتی هایی که در مورد کشور ما وجود دارد آن است که گیاهان دارویی زیادی در ایران قابلیت رشد و پرورش دارند. برخی از گیاهان دارویی موجود در کشورمان توسط عموم مردم استفاده می شوند که از میان آنها می توان به گیاهانی مانند نعناع، آویشن، پونه، گل گاوزبان و غیره اشاره داشت.

حجامت کردن

از دیگر روش هایی که در دوره طب سنتی در مورد آن نکاتی ارائه می گردد و یکی از روش های درمان بیماری در این طب به شمار می رود، حجامت است. حجامت، در واقع یک روش خونگیری می باشد که برای درمان برخی بیماری ها مانند آسم، سردردهای میگرنی، چربی خون و غیره کاربرد زیادی دارد. نکته مهمی که باید توجه داشت این است که برخی افراد اجازه ندارند از این روش استفاده کنند و شما با توجه به طبع و مزاجی که دارید باید نسبت به انجام این روش اقدام کنید.

بادکش انداختن

از دیگر روش های درمانی که در دوره طب سنتی مطرح می شود، بادکش انداختن است. در بادکش انداختن، در برخی نقاط بدن، مکش ایجاد شده و عروق بدن دچار انبساط می شوند.

روش های شناسایی مزاج

  • پوست
  • شکل جمجمه
  • رنگ چهره
  • تراکم و میزان موهای بدن
  • نبض بیماری

جمع بندی

تشخیص  درمان بیماری با کمک طب سنتی برای افرادی که در این حوزه هیچ تجربه و مهارتی ندارند، عملا غیر ممکن است. از آنجایی که طب سنتی می تواند به صورت ریشه ای بیماری ها را درمان کند و در برخی موارد حتی موثرتر از روش های درمانی با داروهای شیمیایی ظاهر شود، توصیه می کنیم اگر علاقه مند هستید در این رابطه اطلاعات بیشتری را کسب کنید، در دوره طب سنتی نیک اندیشان شرکت نمایید. نکات کاربردی و عملی فراوانی در این دوره ارائه خواهد شد که بدون شک می تواند به شما کمک کند تا سبک زندگی سالم تری انتخاب کنید.

برای ثبت نام در دوره دستیار  طب سنتی نیک اندیشان  بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
حسابرسی چیست؟ و تفاوت آن با حسابداری چیست؟
نوشته بعدی
تقویم اقتصادی فارکس چیست؟
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image