تجارت و بازرگانی در زمان قدیم چگونه بوده؟ (تاریخچه تجارت)
انسان به صورت ذاتی یک موجود اجتماعی است و برای رفع برخی نیازهای خود مجبور است از کالاها و یا خدماتی که توسط دیگران ارائه می شود، استفاده کند. این تبادل که از آن به عنوان تجارت یاد می کنند، در طول تاریخ، رشد و توسعه پیدا کرده و ما الان در عصری زندگی می کنیم که اغلب کشورهای فعال در حوزه تجارت، علاوه بر تامین نیازهای خود، برای به دست آوردن درآمد، تجارت می کنند. موضوعی که ما در این مقاله قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم، تجارت و بازرگانی در زمان قدیم است؛ چنانچه داشتن اطلاعاتی در این حوزه برای شما جالب است، در ادامه با ما همراه باشید.
تجارت و بازرگانی در زمان قدیم به چه شکل بوده است؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که در مورد تجارت و بازرگانی در زمان قدیم پرسیده می شود، این است که تجارت در زمان ها و سالیان دور به چه شکل انجام می گرفت. تا زمانی که پول به معنای واقعی رواج نداشت، مردم برای آنکه مایحتاج و اقلام اولیه مورد نیاز خود را تامین کنند، تجارت کالا به کالا انجام می دادند. در این روش، کالایی ارائه می شد و در مقابل آن کالایی دریافت می شد و به این شکل بود که هر دو طرف می توانستند نیازهای خود را مرتفع سازند. این نوع تبادل، در جوامع بشری کوچک و کم جمعیت، بسیار متداول بود و اغلب نیز تامین اقلام به همین شکل صورت می گرفت. وقتی جمعت کشورها زیاد شد، انسان حس کرد به امور بازرگانی و تجارت نیاز دارد. از آن زمان، تصمیم گرفت تجارت را به شکل گسترده تری انجام دهد و شهر به شهر کالاها را مبادله کند؛ در اینجا بود که قدم های ابتدایی برای خلق تجارت به معنای واقعی برداشته شد.
در تبادلات بین شهری نیز به دلیل نا امن بودن جاده و مسیرها، تجارت کالاهایی که وزن و حجم کمی داشتند، رواج بیشتری داشت؛ از جمله کالاهایی که در گذشته های دور، رد و بدل می شد، می توان به طلا، پارچه، ادویه و ابریشم اشاره کرد. روال مرسوم در تجارت به روابط بین شهری محدود نشد و با گذشت زمان و افزایش ارتباطات با دیگر کشورها، تجارت، شکل جهانی پیدا کرد. امروز نیز معمولا از واژه تجارت برای روابط و تبادلاتی که بین کشورهای مختلف وجود دارد، استفاده می کنند. برای آنکه متوجه شویم تاریخچه تجارت جهان چه مسیری را طی کرده و کدام تمدن ها در امر تجارت سابقه بیشتری داشته اند، تجارت در عصرهای متفاوت و در تمدن های گوناگون را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تجارت در چین
بررسی تجارت و بازرگانی در زمان قدیم به ما می گوید، اولین تجارت، 3 هزار سال قبل از میلاد مسیح، در کشور چین و در امپراطوری شن نونگ انجام شده است. حتی در زمان هایی که تجارت به این شکل، گسترده و پیچیده نشده بود، کشور چین را یکی از کشورهای مطرح در حوزه تجارت می دانستند. حتی مارکوپولو در طی یکی از سفرهایی که در سال 1295 به این کشور داشت، از نظم و ترتیب موجود در تجارت این کشور، به وجد آمده و شگفت زده شده بود.
تجارت در تمدن سومر
طی بررسی های انجام شده در خصوص تجارت و بازرگانی در زمان قدیم، تمدن سومر نیز از دیگر تمدن هایی که بوده در حوزه تجارت بسیار موفق عمل کرده است. سومری ها قبل از تولد مسیح، در خاورمیانه مشغول تجارت بودند و شاید جالب باشد بدانید، آنها برای آنکه تجارت خود را با نظم، توام کنند، قوانینی مانند حسابداری، خیانت در امانت و حمل و نقل تدوین کرده بودند. حتی کشتی های که بین کشورهای مختلف، کالا جا به جا می کردند، بارنامه داشتند و در این بارنامه ها اطلاعات متفاوتی اعم از جزئیات بار، مبدا و مقصد درج میشده است.
تجارت در مصر
با نگاهی به تجارت و بازرگانی در زمان قدیم، مشخص شده علاوه بر چین و سومر، کشورهایی مانند مصر، بابل و فینقیه نیز در امر تجارت فعالیت داشته اند. کشور فینقیه به دلیل موقعیت جغرافیایی خوبی که داشته، یک راه ارتباطی بین کشورهای متفاوت بوده و به همین دلیل، مردم ساکن این کشور به ثروت هنگفتی دست پیدا کردند. در بابل نیز معاملات زیادی به شکل عمده و خُرد، انجام می گرفته که آن نیز در نوع خود بسیار جالب توجه به نظر می رسد.
تجارت در روم
به گواهی تاریخ در مورد تجارت و بازرگانی قدیم، دولتمردان رومی، اعتقادی به تجارت نداشتند و آن را نوعی حقارت می دانستند، اما بعد از آنکه به بازرگانان، مقروض شدند، به فکر افتادند تفکر خود را تغییر دهند. همزمان با این تغییر تفکر، بنادر و انبارهای بزرگی در روم احداث شد و این گونه بود که روم نیز توانست در حوزه تجارت دستاوردهای قابل توجهی کسب کند.
تجارت در قرون وسطی
وقتی در قرون وسطی، فئودالیسم، ظهور پیدا کرد، تجارت و داد و ستد عملا با نابودی مواجه شد و ارزش خود را از دست داد. از آنجایی که فئودال ها به کشاورزی علاقه زیادی داشتند، کشاورزی وضعیت خوبی پیدا کرد و تجارت که موضوع مورد علاقه این گروه نبود، به یک موضوع بی ارزش و کم اهمیت تبدیل شد. در این دوران، بازرگانی و تجارت به حداقل میزان خود رسیده بود و روابط تجاری بین تمدن ها و کشورهای گوناگون به شدت کاهش پیدا کرد. فئودال ها اعتقاد داشتند، تجارت، وقت آدمی را تلف می کند.
تجارت در عصر جدید
در قرن های هفدهم و هجدهم میلادی، بعد از کاهش روابط تجاری، کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، هلند و انگلستان مرکز تجاری راه اندازی کرده و باعث احیا و زنده شدن تجارت در کل دنیا شدند. در قرن 19 نیز بانک ها فعالیت خود را شروع کرده و تجارت، رشد و توسعه خود را از سر گرفت.
شاید خواندن مطالب زیر برای شما جالب باشد:
تجارت چیست؟ (معرفی انواع تجارت)
جمع بندی
تجارت و بازرگانی در زمان قدیم موضوعی بود که در این متن مورد بحث و بررسی قرار گرفت. انسان از زمانی که متوجه شد برای رفع نیازهای خود باید با دیگران در ارتباط باشد، تجارت را خلق کرد و آن را شکل داد. تجارت در ابتدا، در قالب تبادلات کالا به کالا خلاصه می شد، اما امروزه این مقوله پیچیدگی های بیشتری پیدا کرده و به موضوع مهمی برای اغلب کشورهای جهان تبدیل شده است. اهمیت این موضوع به قدری افزایش یافته که سازمان ها و نهادهای متفاوت برای سروسامان دادن و بهبود تجارت تاسیس شده تا تجارت روز به روز توسعه بیشتری پیدا کند. تاریخچه تجارت و بسیاری سرفصل های مهم تجاری، از جمله مباحثی است که در دوره بازرگانی و دوره صادرات و واردات نیک اندیشان ارائه می گردد. چنانچه شما نیز به این مقوله علاقه دارید، توصیه می کنیم در این دوره کاربردی و ارزشمند شرکت کرده و اطلاعات خود را افزایش دهید.
برای ثبت نام در دوره آموزش بازرگانی نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇
برای ثبت نام در دوره آموزش صادرات و واردات نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇
چرا دوره آموزش صادرات و واردات یا دوره بازرگانی نیک اندیشان ؟
هلدینگ آموزشی نیک اندیشان با برگزاری دوره هایی حرفه ای و پر بازده، توانسته یک برند عالی در زمینه آموزشی و کاریابی باشد. چرا که شما با شرکت در دوره های آموزشی نیک اندیشان، مهارت های گوناگونی را توسط اساتیدی مجرب، آموزش می بینید. همچنین در انتهای دوره پس از آزمونی که از شما گرفته میشود، به شما مدارکی قابل استعلام از دانشگاه و فنی حرفه ای، و آکادمی URS انگلستان با مهر و هولوگرام و قابل استعلام داده می شود. و همچنین توسط موسسه نیک اندیشان معرفی به کار خواهید شد.
آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟
بله ، هلدینگ آموزشی نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از دوره های آن می پردازیم :
حوزه پیراپزشکی (طب)
دوره طب سنتی، دوره داروخانه، دوره کمک پرستاری، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره لیزر موهای زائد، دوره کاشت مو، دوره کاشت ابرو
حوزه فنی مهندسی
حوزه مدیریت کسب و کار
دوره BBA ، دوره MBA ، دوره DBA یکساله ، دوره POST DBA
حوزه بازار های مالی
دوره فارکس ، دوره ارز دیجیتال (بیت کوین)
حوزه روانشناسی کاربردی
دوره بازی درمانی ، دوره مونته سوری
حوزه هنری
حوزه کامپیوتر
دوره طراحی سایت ، دوره سئو ، دوره آموزش اتوکد ، دوره آموزش تری دی مکس (3D MAX)