نحوه نوشتن کاربرگ حسابرسی چیست؟⭐آموزش کامل
شرکت در دوره حسابداری، شما را با نحوه نوشتن کاربرگ حسابرسی آشنا می کند. کاربرگ های حسابرسی یکی از مهم ترین موضوعاتی هستند که هر حسابدار و حسابرس باید نحوه آماده کردن آنها را بداند. اگر در رابطه با این کاربرگ ها اطلاعات زیادی ندارید در ادامه، همراهی مان کنید.
کاربرگ حسابرسی چیست؟
کاربرگ حسابرسی چیست؛ اولین و مهم ترین موضوعی است که در دوره ی آموزش حسابداری با مدرک معتبر آموزش داده می شود. از کاربرگ ها به عنوان چرک نویس های حسابداری یاد می کنند. حسابدارها و حسابرس ها برای آنکه اطلاعات خود را به شکل درستی جمع آوری کنند و احتمال بروز خطا و اشتباه را کاهش دهند، از کاربرگ ها استفاده می کنند.
کاربرگ ها، فرم هایی ستون بندی شده هستند و حسابدارها اطلاعاتی را که به دست آورده اند، در این ستون ها وارد می کنند. حتی کسانی که در پردرآمدترین شغل رشته حسابداری مشغول به کار هستند، برای آنکه مطمئن شوند اطلاعات کاملا صحیح و درست هستند، از این کاربرگ ها استفاده می کنند. کاربرگ ها، فرم یا پیش نویس های مخصوص یک کسب و کار نبوده و هر کسب و کاری، اعم از کوچک یا بزرگ نیاز دارد از آنها استفاده کند.
نکته ای بسیار مهمی که در مورد نحوه نوشتن کاربرگ حسابرسی باید ذکر شود، این است که کاربرگ ها برای هر مجموعه یا کسب وکاری با توجه به نیازهایی که آن مجموعه دارد، تعریف و تعیین می شوند. در ضمن، کاربرگ ها به دلیل ماهیتی که دارند، نمی توانند جایگزین صورت های مالی شوند؛ در واقع آنها جزء مدارک رسمی حسابداری به شمار نرفته و اواخر دوره حسابداری تهیه می شوند.
با انواع کاربرگ حسابرسی و نحوه نوشتن کاربرگ حسابرسی در آنها آشنا شوید؟
پیش از فراگیری شیوه نوشتن کاربرگ، لازم است با انواع آن آشنا شوید. زیرا شناخت این کاربرگ ها یکی از مسائلی است که در هر دوره آموزش حسابداری به آن توجه می شود. این کاربرگ ها عبارتند از :
1- کاربرگ حسابداری عمومی
به منظور برنامه ریزی امور حسابداری، این کاربرگ مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرگ حسابرسی، در نمونه های مختلفی مانند پرسش نامه کنترل گرهای داخلی، قرارداد حسابرسی، برنامه ریزی حسابداری، بودجه زمانی و یادداشت نکته ها وجود دارد.
2- کاربرگ حسابداری نهایی
نام دیگر این کاربرگ، کاربرگ تراز آزمایشی است. مانده سال جاری و مانده سال پیش از حساب دفتر کل و ستون های اصلاحات پیشنهادی و تقسیم طبقه بندی در آن ذکر می شود. همه کاربرگ های مربوط به پرونده های مالی، به وسیله کاربرگ تراز آزمایشی، خلاصه و کنترل می شوند. به دلیل اهمیت این کاربرگ، تهیه آن یکی از چالش های شغل حسابداری است.
3- کاربرگ حسابداری اصلی
این کاربرگ نیز از سرفصل های رایج صورت های مالی است و در ترکیب حساب های مشابه دفتر کل مورد استفاده قرار می گیرد. مجموع هر یک از این کاربرگ ها به کاربرگ تراز آزمایشی منتقل می شود و وجوه نقد، موجودی صندوق، باقی مانده موجودی حساب ها و موجودی تنخواه گردان را نشان می دهد. یک حسابدار حرفه ای، می بایست با نحوه نوشتن کاربرگ حسابرسی اصلی آشنا باشد.
4- کاربرگ اصلاحات پیشنهادی
این کاربرگ، به منظور متعادل سازی طبقه بندی طراحی شده و در واقع یک نوع پیش نویس است. با کمک این کاربرگ می توان به اصلاح اشتباهات و تخلف های مهم در صورت های مالی پرداخت.
5-کاربرگ تجزیه و تحلیل
به منظور حسابرسی حساب های کم گردش، مثل اموال، ماشین آلات، بدهی های بلند مدت و حقوق صاحبان سرمایه مورد استفاده قرار می گیرد. با کمک این کاربرگ می توان خلاصه تغییرات یک دوره از دفتر کل را حسابرسی کرد. پس از یادگیری نحوه نوشتن کاربرگ های حسابرسی، به میزان اهمیت این کاربرگ ها پی خواهید برد.
نحوه نوشتن کاربرگ حسابرسی چگونه است؟
موضوع دیگری که در مورد نحوه نوشتن کاربرگ حسابرسی باید بدانید، این است که کاربرگ ها را در اواخر دوره حسابداری تهیه می کنند. معمولا کاربرگ های حسابرسی به صورت دستی پر می شوند و پایین عنوان هر ستون، زیر عنوان بدهکار و بستانکار ثبت می شود. در ادامه، در مورد ستون های کاربرگ توضیحاتی ارائه خواهیم کرد:
- نام حساب: در ستون اول، فهرستی از حساب ها را می نویسند. در این فهرست، به ترتیب دارایی ها، بدهی ها، حقوق صاحبان سهام، درآمد و هزینه ها قرار گرفته اند.
- تراز آزمایشی: هدف این ستون، ثابت کردن، برابری مجموع بدهکار و بستانکار است. در واقع، موجودی حساب ها در دفتر کل را به ستون بدهکار و بستانکار منتقل می کنند.
- اصلاحات: این ستون به منظور انجام اصلاحات ثبت دفاتر مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه نوشتن کاربرگ حسابرسی اصلاحات به این صورت است که ثبت های اصلاحی با همان ترتیب ثبت شده در روزنامه، در ستون اصلاحات ثبت می شود. لازم به ذکر است که در این ستون، جمع ستون های بدهکار و بستانکار باید باهم برابر باشد.
- تراز آزمایشی اصلاح شده: ارقام درج شده در ستون های تراز آزمایشی و اصلاحات، به شکل افقی باهم جمع شده و در ستون تراز آزمایشی ثبت می شوند. با توجه به مثبت یا منفی بودن حاصل این جمع، عدد آن در ستون بدهکار و یا بستانکار قرار می گیرد.
- سود و زیان: با استفاده از این ستون، سود و زیان حساب را محاسبه می کنند. در بخش بدهکار، مجموع مانده حساب های هزینه و در بخش بستانکار، مجموع مانده حساب های درآمد ها قرار می گیرد. چنانچه مقدار بستانکار ها از بدهکارها بیش تر باشد، یعنی شرکت دارای سود بوده و چنانچه برعکس باشد، یعنی شرکت دارای زیان است. در سطر آخر نیز عدد سود خالص با تفریق عدد بدهکار و بستانکار از هم نوشته می شود.
- ترازنامه: ستون آخر کاربرگ به اقلام ترازنامه مربوط است. داده های مربوط به اموال و برداشت ها، در بخش بدهکارِ ترازنامه، بدهی ها و سرمایه نیز در بخش بستانکار آن قرار می گیرند. همچنین در زیر هر یک از ستون ها مجموع برداشت و دارایی درج می شود.
همانطور که مشاهده کردید فراگرفتن، نحوه نوشتن کاربرگ حسابرسی، از امور مشکل شغل حسابداری است که صبر و حوصله بسیاری را می طلبد. پس چنانچه قصد انتخاب این شغل را دارید لازم است پس از شناخت مزایا و معایب شغل حسابداری با صبر و حوصله بسیار نکات مربوط به این شغل را فرا بگیرید.
کلام آخر
ما در این مقاله از نیک اندیشان اطلاعات کاملی درباره نحوه نوشتن کاربرگ های حسابرسی و انواع آن به شما ارائه دادیم تا شناخت شما نسبت به این کاربرگ ها کامل شود. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید واقع شده باشد.
برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇