تحلیل بنیادی چیست

تحلیل بنیادی چیست؟

تحلیل بنیادی روشی برای ارزیابی ارزش ذاتی یک سهام است. صورتهای مالی، تأثیرات خارجی، رویدادها و روندهای صنعت را ترکیب می کند. توجه به این نکته ضروری است که ارزش ذاتی یا ارزش منصفانه سهام یک شبه تغییر نمی کند. چنین تحلیلی به شما کمک می کند تا ویژگی های کلیدی شرکت را شناسایی کرده و ارزش واقعی آن را با در نظر گرفتن عوامل کلان و خرد اقتصادی تجزیه و تحلیل کنید.

تحلیل بنیادی از سه مجموعه داده استفاده می کند:

داده های تاریخی برای بررسی اینکه اوضاع در گذشته چگونه بوده است

اطلاعات شناخته شده عمومی در مورد شرکت، از جمله اطلاعیه های منتشر شده توسط مدیریت و آنچه دیگران در مورد شرکت می گویند

اطلاعاتی که به طور عمومی شناخته نشده است، اما مفید است، به عنوان مثال نحوه مدیریت بحران ها، موقعیت ها و غیره توسط رهبری.

برای یک سهام، تحلیل بنیادی معمولاً شامل بررسی بسیاری از عناصر مرتبط با قیمت سهام است، از جمله:

عملکرد کلی صنعت که شرکت در آن مشارکت دارد

فضای سیاسی داخلی

قراردادهای تجاری مرتبط و سیاست خارجی

صورت های مالی شرکت

بیانیه های مطبوعاتی این شرکت

اخبار مربوط به شرکت و تجارت آن

تحلیل رقبا

اگر شاخص های بنیادی یک شرکت نشان دهنده تأثیر منفی باشد، احتمالاً به قیمت سهام آن آسیب می رساند. از سوی دیگر، اگر داده ها مثبت باشد، به عنوان مثال، گزارش سود مطلوب، می تواند قیمت سهام شرکت را افزایش دهد.

انواع مختلف تحلیل بنیادی چیست؟

دو نوع اصلی تحلیل بنیادی وجود دارد:

کیفی: مطالعه ای که شامل ارزش برند، تصمیمات مدیریتی، عملکرد مالی شرکت در یک دوره معین و سایر عوامل مشابه است.

کمی: تحلیلی که صرفاً مبتنی بر اعداد است و صورت‌های مالی شرکت را در نظر می‌گیرد و قیمت سهام را از مشاهدات به‌دست می‌آورد.

اگرچه رویکردها متفاوت است، اما برای تجزیه و تحلیل جامع قیمت سهام یک شرکت به همان اندازه مهم هستند.

همچنین دو فرآیند تحلیل بنیادی وجود دارد. یکی از بالا به پایین و دیگری رویکرد از پایین به بالا است.

رویکرد از بالا به پایین ابتدا عوامل کلان اقتصادی را بررسی می کند و سپس به شرکت خاص می پردازد. از سوی دیگر، رویکرد پایین به بالا ابتدا شرکت را تجزیه و تحلیل می کند و سپس تأثیر عوامل کلان اقتصادی بر عملکرد شرکت را بررسی می کند.

مبانی تحلیل بنیادی چیست

تحلیل بنیادی چه کاربردی دارد؟

تحلیل بنیادی از درآمد، حاشیه سود، سود، رشد آتی و موارد دیگر برای تعیین ارزش شرکت در حال حاضر و در آینده استفاده می کند. روش های مختلفی برای درک روند سهام، تعیین ارزش سهام، دانستن زمان خرید یا فروش سهام وجود دارد. با استفاده از آن، معامله گران ضمن ارزیابی عوامل مالی و اقتصادی مرتبط به ارزش ذاتی سهام نگاه می کنند. سپس، تحلیلگران عوامل دیگری را که ممکن است ارزش سهام را تغییر دهند بررسی می کنند.

به عنوان مثال، آن ها ممکن است به عناصر کلان اقتصادی مانند شرایط صنعت یا عوامل اقتصادی خرد مانند میزان فروش شرکت در سال به سال نگاه کنند. نتیجه این است که معامله ‌گر می‌ داند که آیا قیمت فعلی سهام از ارزش بازار منصفانه سهام بیشتر است یا کمتر. اساساً سهام کم ارزش شده است یا ارزش آن اضافه شده است؟

تحلیل و تجزیه بنیادی همچنین می تواند به درک انتظارات بازار و یافتن سهام جدید با ارزش سرمایه گذاری منجر شود. بیشتر سرمایه گذاران عاشق خرید سهام کم ارزش هستند زیرا به این معنی است که قیمت سهام احتمالاً به سرعت افزایش می یابد و منجر به سود بیشتر می شود.

تحلیل و تجزیه بنیادی در اکثر موارد توسط معامله گران کوتاه مدت یا معامله گران فعال استفاده نمی شود. این سرمایه گذاران دوست دارند از تحلیل تکنیکال استفاده کنند که جهت قیمت سهام را از طریق داده های تاریخی بازار مانند حجم و قیمت پیش بینی می کند.

مبانی تحلیل بنیادی چیست؟

قبل از انجام تحلیل بنیادی یک سهام، باید چند فاکتور اساسی را در نظر بگیرید. این عوامل عبارتند از –

ساختار و درآمد شرکت

سود شرکت در طی سالیان

رشد درآمد در طول سالها

بدهی شرکت

حاکمیت شرکتی

نرخ گردش مالی

تحلیلگران در حین انجام یک تحلیل بنیادی از هر امنیتی به این شش عامل نگاه می کنند و ارزش ذاتی آن را تعیین می کنند.

چگونه یک سهام را تحلیل بنیادی انجام دهیم؟

در اینجا چند مرحله ضروری برای شروع یک تحلیل بنیادی از یک شرکت آورده شده است

درک شرکت، عملیات آن، مدل کسب و کار و غیره.

از نسبت های مالی برای غربالگری اولیه استفاده کنید.

گزارش های مالی شرکت را از نزدیک مطالعه کنید.

رقبا/رقبای شرکت را پیدا کنید و آنها را مطالعه کنید.

بدهی شرکت را بررسی کنید و آن را با رقبا مقایسه کنید.

چشم انداز شرکت را تجزیه و تحلیل کنید.

اهمیت و فواید تحلیل بنیادی

تجزیه و تحلیل بنیادی یک شرکت به شما کمک می کند تا به قیمت منصفانه سهام آن برسید، قیمتی که ممکن است همیشه با ارزش منصفانه معامله نشود. اغلب آن را بیش از حد یا کمتر از ارزش گذاری شده است.

تحلیل بنیادی به پیش بینی روندهای بلندمدت در بازار کمک می کند. معمولاً برای سرمایه گذاری های بلند مدت استفاده می شود زیرا به شما امکان می دهد قیمتی را که سهام باید به آن برسد درک کنید. همچنین به شما امکان می دهد شرکت های خوبی را برای سرمایه گذاری پیدا کنید، مانند شرکت هایی که پتانسیل رشد قوی دارند.

علاوه بر این، تجزیه و تحلیل به یکی از مهم‌ترین اما نامشهودترین عوامل کمک می‌کند – هوش تجاری، که در تحلیل سرمایه‌گذاری بسیار سودمند است زیرا می‌تواند به شما درباره آینده کسب ‌وکار بگوید.

تجزیه و تحلیل بنیادی از بالا به پایین در مقابل پایین به بالا

تحلیل بنیادی می تواند از بالا به پایین یا از پایین به بالا باشد. سرمایه‌گذاری که از رویکرد بالا به پایین پیروی می‌کند، تحلیل را با در نظر گرفتن سلامت کلی اقتصاد آغاز می‌کند. سرمایه گذار با تجزیه و تحلیل عوامل مختلف اقتصاد کلان مانند نرخ بهره، تورم و سطوح تولید ناخالص داخلی، سعی می کند جهت کلی اقتصاد را تعیین کند و صنایع و بخش هایی از اقتصاد را که بهترین فرصت های سرمایه گذاری را ارائه می دهند، شناسایی کند.

پس از آن، سرمایه گذار چشم اندازها و فرصت های بالقوه خاص را در صنایع و بخش های شناسایی شده ارزیابی می کند. در نهایت، آنها سهام های فردی را در امیدوار کننده ترین صنایع تجزیه و تحلیل و انتخاب می کنند.

تحلیل بنیادی از بالا به پایین

روش دیگر، رویکرد پایین به بالا وجود دارد. به جای شروع تجزیه و تحلیل از مقیاس بزرگتر، رویکرد پایین به بالا بلافاصله به تجزیه و تحلیل سهام منفرد می پردازد. منطق سرمایه گذارانی که از رویکرد پایین به بالا پیروی می کنند این است که سهام فردی ممکن است بسیار بهتر از صنعت کلی عمل کند. رویکرد پایین به بالا در درجه اول بر عوامل مختلف اقتصاد خرد مانند درآمد و معیارهای مالی شرکت متمرکز است. تحلیلگرانی که از چنین رویکردی استفاده می کنند، ارزیابی کاملی از هر شرکت برای به دست آوردن درک بهتری از عملیات آن ایجاد می کنند.

تجزیه و تحلیل بنیادی (FA) در مقابل تجزیه و تحلیل فنی (TA)

بسیاری از سرمایه گذاران بین دو اصطلاح اشتباه گرفته می شوند یا آنها را به جای یکدیگر استفاده می کنند – تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی.

تجزیه و تحلیل بنیادی یک شرکت به دنبال این است که یک حدس مطالعه شده در مورد جریان های نقدی یک شرکت بر اساس نحوه عملکرد اقتصاد، صنعت و شرکت ایجاد کند. با این کار، سرمایه گذار ایده ای از ارزش شرکت/سهام به دست می آورد.

از سوی دیگر، تحلیل تکنیکال به داده های بازار داخلی مانند قیمت و حجم تجارت می پردازد. تمرکز تحلیل تکنیکال بر شناسایی الگوها و روندهایی است که تکرار می شوند تا معامله گر بتواند از آنها سرمایه گذاری کند.

آموزش تحلیل بنیادی

چرا از تحلیل بنیادی سهام استفاده کنیم؟

درک تحلیل و تجزیه بنیادی برای تعیین اینکه آیا سهام در بازار به درستی ارزش گذاری شده است یا خیر ضروری است. تحلیلگران معمولاً برای شناسایی سهامی که با قیمت های بالاتر و پایین تر معامله می شوند، به عوامل کلان و خرد نگاه می کنند. اگر یک سهم به درستی قیمت گذاری نشود، می تواند ارزش پول بیشتری داشته باشد و سود بیشتری را به همراه داشته باشد. این امر به ویژه زمانی صادق است که یک سهم کمتر از ارزش گذاری شده باشد.

تحلیلگران به تصویر کلی نگاه می کنند و وقتی نوبت به تحلیل و تجزیه بنیادی می رسد، جزئیات کوچک را بررسی می کنند. آن ها دوست دارند وضعیت اقتصاد را به عنوان یک کل ارزیابی کنند و سپس به صنعت خاص در رابطه با سهام نگاه کنند.

چگونه با تحلیل بنیادی سرمایه گذاری کنیم ؟

اگر ارزش بازار ذاتی یا منصفانه سهام بالاتر از قیمت فعلی در بازار باشد، گفته می ‌شود که ارزش سهام کمتر از آن ارزش ‌گذاری شده است. این به این معنی است که شما باید سهام را خریداری کنید زیرا تجزیه و تحلیل بنیادی نشان می دهد که قیمت احتمالاً افزایش می یابد.

با این حال، اگر ارزش بازار منصفانه کمتر از قیمت موجود در بازار باشد، “بیش از مقدار ارزش گذاری شده” است. در این حالت، اگر تحلیل روند نزولی را پیش ‌بینی کند، سرمایه ‌گذاران باید سهام را بفروشند. سرمایه‌ گذارانی که برای پاداش ‌های بلند مدت در آن سرمایه گذاری می ‌کنند، معمولاً از تحلیل بنیادی استفاده می‌ کنند، زیرا انتظار می‌ رود زمانی که سهام کمتر از نرخ ارزش ‌گذاری شده است، قیمت سهام افزایش یابد.

سخنی از ادمین
در این مقاله سعی کردیم شما را با تحلیل بنیادی آشنا کنیم و هر آنچه که میشد در قالب یک مقاله برای شما توضیح داد را برای شما به طور روان ارائه دهیم. ولی اگر تمایل دارید، تحلیل بنیادی را به طور تخصصی و حرفه ای تر فرا بگیرید می توانید در دوره های آموزشی فارکس و ارز دیجیتال مانند: دوره فارکس یا دوره ارز دیجیتال نیک اندیشان شرکت کنید. و این تخصص را به همراه نکات و تحلیل های دیگر فرا بگیرید. و بازار های سرمایه گذاری مختلف هم نیز آشنا شوید.

برای ثبت نام در دوره فارکس نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

برای ثبت نام در دوره ارز دیجیتال نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image