اگزما پوستی

اگزما پوستی چیست؟ علائم و نحوه درمان اگزما پوستی

یکی از اندام های بدن که خود به عنوان یک سد دفاعی عمل کرده، اما هیچ روشی برای دفاع از خود ندارد، پوست است. مشکلات مختلفی ممکن است پوست را به خود درگیر کند که یکی از آنها اگزما پوستی است. اغلب ما اطلاعات کاملی در این حوزه نداشته و به همین دلیل نمی دانیم که در هنگام برخورد با چنین مشکلی باید چگونه عمل کنیم. ما این متن و نوشتار کوتاه که در رابطه با نحوه درمان اگزما پوستی است را برای کمک به شما آماده کرده ایم. امیدواریم با روش های درمانی ذکرشده در این متن، اگزمای پوستی که به آن دچار شده یا را به راحتی درمان کنید.

بیماری اگزما پوست چیست؟

یکی از انواع بیماری های پوستی که پوست به آن مبتلا می شود، اگزما است. گاهی اوقات، ژنتیک و در برخی مواقع نیز محیط و سبک زندگی فرد موجب بروز این بیماری می گردند. شایع ترین علامتی که در این بیماری مشاهده می گردد، خارش، قرمزی، التهاب و سوزش در پوست است.

علت بروز این بیماری هنوز مشخص نیست، اما برخی تحقیقات نشان می دهد که افرادی که به آلرژی مبتلا هستند بیش از بقیه با اگزما پوستی در حال دست و پنجه نرم کردن می باشند. در بزرگسالان، اگزما در نواحی از بدن مانند کف پا، آرنج، گردن، کف دست، صورت، پشت زانو دیده می شود. این گروه، اگر در مورد نحوه درمان اگزما پوستی اطلاعاتی نداشته باشند و اجازه دهند که اگزما گسترش پیدا کند، ممکن است به جای التهابات کم و کوچک، با زخم های عفونی و بزرگی رو به رو شوند.

به این موضوع توجه داشته باشید که این بیماری سن و سال خاصی نمی شناسد و حتی کودکان نیز ممکن است به آن دچار شوند. یدر برخی کودکان، این بیماری ممکن است از 2 ماهی خود را نشان دهد.

اگر به اگزما پوستی بی تفاوت باشید و نحوه درمان اگزما پوستی را ندانید، پوست به شدت دچار خشکی شده و خارش شدیدی همراه با آن مشاهده می گردد.

اگزما پوستی چیست

انواع اگزما

  • تماسی
  • دیس هیدروتیک
  • نومولار
  • ساکن
  • سبورئیک
  • عصبی
  • اتوپیک

عوامل تشدید کننده اگزما پوستی

برخی عواملی که در ادامه نام خواهیم برد، از جمله عوامل تشدید کننده اگزما پوستی هستند. انجام ندادن این کارها، خود به عنوان نحوه درمان اگزما پوستی نیز می تواند مطرح باشد. به این عوامل تشدیدکننده توجه داشته باشید:

  • بالا بودن میزان استرس و نگرانی فرد
  • در معرض گرما بودن یا عرق کردن به میزان زیاد
  • استفاده نکردن از مرطوب کننده و خشک شدن پوست
  • استفاده از لباس های تنگ
  • پوشیدن لباس هایی که جنس آنها از پلاستیک و یا پشم است
  • تغییرات آب و هوایی و یا عوامل محیطی
  • استفاده از صابون هایی که باعث ایجاد التهاب، خشک و یا خارش در پوست می شوند
  • تماس مکرر با حلال ها و یا مواد شیمیایی

نحوه درمان اگزما پوستی و از بین بردن آن می تواند انجام ندادن تمام کارهایی باشد که در فوق اشاره کردیم. توجه داشته باشید که اگر پوست شما سالم هم باشد، چنانچه به مدت طولانی در معرض مواد شیمیایی و یا برخی مواد آسیب زننده به پوست قرار داشته باشد، بروز اگزمای پوستی در آن حتمی است.

درمان خانگی اگزما

برخی کارهایی که می تواند باعث تشدید وضعیت اگزما شود را در فوق اشاره کردیم. نحوه درمان اگزما پوستی تنها به این موارد ختم نشده و شما می توانید در کنار این موارد، برخی کارهایی که در ادامه ذکر خواهیم کرد، را نیز انجام دهید تا مشکل هر چه سریع تر برطرف شود:

حمام کردن

یکی از مسائلی که باعث بالا بردن میزان اگزما پوستی می گردد، خشک بودن پوست است. حمام کردن می تواند رطوبتی که پوست از داده را به آن برگرداند و در حل مشکل کمک کننده باشد. البته در حمام، نیز به هیچ عنوان نباید با آب خیلی داغ دوش گرفت؛ زیرا این مشکل را تشدید می کند. بعد از استحمام، با یک کرم مرطوب کننده و یا روغن هایی که در ادامه ذکر خواهیم کرد پوست خود را چرب کنید.

دوری کردن از گرما

از دیگر روش های درمانی خانگی می توان به دوری کردن از گرما اشاره کرد. هوای گرم می تواند باعث شدت یافتن علائم اگزما شود. هر چه پوست شما گرم تر و خشک تر شود، خارشی که در پوست حس می کنید نیز افزایش پیدا خواهد کرد. دوری از گرما نیز می تواند به عنوان نحوه درمان اگزما پوستی مطرح باشد.

بهترین روغن برای اگزما

چندین روغن در نحوه درمان اگزما پوستی معرفی می گردد که مناسب این بیماری هستند. نام این روغن ها به شرح زیر است:

  • روغن گل مغربی: این روغن اسید گاما لینوتیک و امگا 6 داشته و تاثیر خوبی بر درمان این بیماری دارد.
  • روغن نارگیل: از این روغن در نحوه درمان اگزما پوستی استفاده می کنند و به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی از آن یاد می شود. روغن نارگیل ضد باکتریایی بوده و موجب از بین بردن باکتری های روی پوست می شود.
  • روغن آفتابگردان: این روغن نیز به عنوان یک آبرسان قوی پوست مطرح بوده و می تواند پوست را مرطوب نگه دارد. بهتر است بعد از حمام کردن، از این روغن به مقدار کافی بر پوست خود قرار داده و ماساژ دهید تا روغن به خورد پوست برود.
  • روغن درخت چای نیز از دیگر روغن هایی که می تواند در درمان اگزما پوستی از آن استفاده کرد. این روغن نیز آبرسانی قوی بوده و می تواند خشکی پوست و خارش آن را کم کند.
درمان اگزما پوستی

جمع بندی

موضوعی که در این متن سعی کردیم به صورت خلاصه و مفید در مورد آن نکاتی را به شما ارائه کنیم نحوه درمان اگزما پوستی بود. اگزما یکی از بیماری های پوستی است که با التهاب، قرمزی، و خارش همراه است. اگر در مورد درمان این بیماری کوتاهی صورت گیرد احتمال آنکه این زخم های سطحی به زخم هایی عفونی و بزرگ تبدیل شوند، وجود دارد. اگر تمایل ندارید پوست خود را در معرض آسیب های مختلف قرار دهید و می خواهید، همیشه پوستی زیبا و سالم داشته باشید، در دوره مراقبت از پوست نیک اندیشان شرکت کنید. در این دوره یاد می گیرید که به بهترین شکل با پوست خود رفتار کنید تا از بروز انواع بیماری ها و مشکلات پوستی ممانعت به عمل آورید. تمام کسانی که به سلامت و زیبایی پوست خود اهمیت می دهند باید در این دوره شرکت کنند.

برای ثبت نام در دوره مراقبت از پوست نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
کارت بازرگانی چیست؟ و چگونه کارت بازرگانی بگیریم؟
نوشته بعدی
علت جوش صورت و درمان جوش پوست صورت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image