تاریخچه رشته mba چیست؟ از ابتدا تا حال چه تحولاتی داشته است؟

تاریخچه رشته mba چیست؟ از ابتدا تا حال چه تحولاتی داشته است؟

یکی از رشته هایی که امروزه محبوبیت زیادی پیدا کرده، رشته mba است. برخی افرادی که با این رشته آشنایی زیادی ندارند، ممکن است تصور کنند، mba سابقه و تاریخچه زیادی ندارد. شاید در مقایسه با برخی رشته هایی که امروز نام آنها را می شنویم، این حوزه سابقه زیادی نداشته، اما جالب است بدانید، بشر حدود یک صد سال است که تصمیم گرفته از مباحثی که در این رشته مطرح می گردد در مدیریت کسب و کاری اش استفاده کند. اگر در مورد تاریخچه رشته mba و مسیری که این رشته تا به امروز طی کرده کنجکاوید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

Mba چیست؟

یکی از رشته هایی که در مدارس بیزینسی ارائه می گردد، mba است. این مدارس، محیطی شبیه به دانشگاه دارند و کسانی که به این محیط وارد می شوند، می توانند مهارت های مورد نیاز برای به دست آوردن سمت های مدیریتی را پیدا کنند. کسانی که به دانشگاه ورود پیدا می کنند، به یک پژوهشگر ماهر و دانشجویان مدرسه های بیزینسی، به مدیرانی لایق و توانمند تبدیل می شوند. به mba، مدیریت ارشد کسب و کار هم گفته شده و در واقع کارشناسی ارشد مدیریت می باشد. تمامی موضوعات و اطلاعاتی که در این حوزه مطرح می گردد به دانشجویان کمک می کند، در مورد جنبه های متفاوت مدیریت یک کسب و کار، به شناخت صحیحی برسند. این رشته، مهارت هایی نوین و بروز برای حل چالش های جدید ارائه داده و به کسانی که در این دوره شرکت می کنند امکان می دهد با دید بازتری به مدیریت نگاه کنند. ما در ادامه در رابطه با تاریخچه رشته mba و مسیری که این رشته تا به امروز طی کرده، نکاتی را ارائه خواهیم کرد.

تاریخچه رشته mba

تاریخچه رشته mba در دنیا

تاریخچه رشته mba به سال 1908 و دانشگاه هاروارد بر می گردد. این دانشگاه با ابداع این رشته می خواست به نیازهای مدیریتی که در کشور وجود داشت پاسخ دهد، اما تا 10 سال، افراد زیادی از این رشته استقبال نکردند. در سال 1930، مصادف با زمانی که مدارس کسب و کار با جدیت بیشتری در کشور آمریکا فعالیت خود را شروع کردند، این رشته نیز سر زبان ها افتاد و طرفداران زیادی پیدا کرد. تاریخچه mba می گوید، در اوایل کار، استقبال از این رشته راضی کننده نبود و تعداد دانشجویانی که آن را انتخاب کرده و در آن شرکت می کردند، زیاد نبود. با گذشت زمان، شناخت نسبت به این رشته نیز بیشتر شد و امروز، کار به جایی رسیده که چیزی نزدیک به 2000 دانشجو در هر سال و تنها در همین رشته از دانشگاه هاروارد فارغ التحصیل می شوند.

برخی افراد معتقدند، تاریخچه رشته mba به سال های قبل از 1903، یعنی اواخر قرن 19 بر می گردد. اواخر قرن 19 میلادی، یک مدرسه بیزینسی تحت عنوان warton تاسیس شد؛ این مدرسه زیر نظر دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا کار می کرد و اولین مدرسه کسب و کاری در این کشور بود. اولین مدرکی که این موسسه اهدا کرد، لیسانس مالی بود که از آن به عنوان یک نشانه اولیه رشته mba یاد می کنند.

این رشته به دلیل مباحث و راه حل های کارگشایی که ارائه می دهد، در کل دنیا به سرعت پیشرفت کرده و امروز در همه کشورهای جهان می توان دانشگاه های مطرح زیادی را مشاهده کرد که در حال آموزش و تدریس این رشته هستند.

نحوه ورود mba به ایران

موضوع دیگری که در بررسی تاریخچه mba باید به آن پرداخت، نحوه ورود این رشته به کشورمان ایران است. در دهه 1360، این رشته توسط سازمان مدیریت صنعتی کشور و به صورت آزاد در حال برگزاری بود و به همین دلیل، شناخت کافی نسبت به آن وجود نداشت. در طی سال های بعد، کادر اساتید دانشگاه شریف، وقتی مشاهده کردند که فارغ التحصیلان این دانشگاه از توانایی لازم برای کار در پست های مدیریتی برخوردار نبوده و مهارت های لازم برای مدیریت در آنها وجود ندارد، به این فکر افتادند که رشته mba را طراحی نمایند.

تاریخچه رشته  mba در کشورمان ایران می گوید، این رشته به صورت رسمی از سال 1380 در دانشگاه شریف ارائه می گردد و در آن زمان کسانی که فارغ التحصیل رشته های مهندسی بودند، اجازه داشتند در این رشته شرکت کنند و مهارت های مدیریتی خود را افزایش دهند. در ادامه، برخی دیگر از دانشگاه های کشور مانند دانشگاه پلی تکنیک، دانشگاه تهران، دانشگاه مالک اشتر، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه سمنان، دانشگاه کردستان، دانشگاه کاشان، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه تبریزی، دانشگاه شاهرود، دانشگاه خوارزمی و سایر دانشگاه های کشور، شروع به تدریس این رشته کردند.

با وجود افزایش تعداد دانشگاه هایی که در حال ارائه این رشته هستند، برخی مراکز و موسسات آموزشی کشور نیز در حال ارائه این رشته بوده و به دلیل بهره گیری از اساتید و مدرسان با تجربه، توانسته اند اطلاعات مدیریتی خوبی را در اختیار کسانی که در این دوره ها شرکت می کنند، قرار دهند.

تاریخچه رشته mba چیست؟

دانشگاه های مطرح ارائه دهنده mba

بعد از بررسی تاریخچه mba خوب است با برخی دانشگاه های مطرح ارائه دهنده این رشته نیز آشنا شویم:

  • یکی از دانشگاه های مطرح کشور، دانشگاه صنعتی شریف است.
  • از دیگر دانشگاه های برتر کشور که رشته mba را تدریس می کند، دانشگاه تهران می باشد.
  • دانشگاه خوارزمی دیگر دانشگاه مطرح در سطح کشور و ارائه کننده رشته mba است.
  • دانشگاه علامه طباطبایی نیز این رشته را ارائه می کند.
بروز- تاریخچه رشته mba چیست؟ از ابتدا تا حال چه تحولاتی داشته است؟

هدف از تحصیل در رشته mba چیست؟ تاریخچه رشته mba در این باره چه می گوید؟

از همان زمانی که این رشته به دنیا معرفی شد، یک هدف مشخص داشت و آن هم آموزش به مدیران سازمان ها بود تا بتوانند وظیفه ای که به آنها محول شده است، به خوبی انجام دهند. آنجوری که می توان از تاریخچه رشته mba متوجه شد، این رشته قصد دارد به سازمان ها کمک کند تا در حوزه کیفیت مدیریت به سطح خوبی دست پیدا کنند. در واقع، با کمک این رشته می توان بهره وری یک سازمان را تحت تاثیر قرار داد.

دیگر هدفی که تحصیل در این رشته می تواند محقق کند، استفاده به جا و درست از همه امکانات و خدمات است. مدیریت درست به یک نهاد و یا ارگان کمک می کند تا از ظرفیت های موجود به نحو احسن بهره ببرد. ترکیب کردن مهارتی که فرد در طی تجربیات خود به دست آورده است، با مباحثی که در این دوره ارائه می شود، یک بسته با ارزش از نظر کیفی فراهم می کند. این بسته، در افزایش اثرگذاری و رشد سازمان ها تاثیر بسیار خوبی دارد. در واقع، همین تاثیرات مثبت بوده که باعث شده بسیاری از گرایش های دوره ام بی ای به سرعت رشد کنند و محبوبیت قابل توجهی به دست آورند.

جمع بندی

ما، در این متن در مورد تاریخچه رشته mba نکاتی را با شما به اشتراک گذاشته و سیر تحولی این رشته از گذشته تا به امروز را بررسی کردیم. به دلیل استقبال خوبی که از این رشته و مباحث مطروحه در آن به عمل آورده شده، موسسه های زیادی در کنار دانشگاه ها، mba را ارائه می کنند و به علاقه مندان فرصت می دهند توانایی های مدیریتی خود را افزایش دهند. اگر شما نیز به این حوزه و کسب تجربه در آن علاقه زیادی دارید توصیه می کنیم در دوره mba نیک اندیشان شرکت کنید. کامل ترین مباحث و سرفصل ها توسط اساتیدی حرفه ای و کارآزموده در دوره ام بی اِی این موسسه ارائه می گردد.

برای ثبت نام در دوره آموزش mba نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

چرا دوره آموزش mba نیک اندیشان ؟

هلدینگ آموزشی نیک اندیشان با برگزاری دوره هایی حرفه ای و پر بازده، توانسته یک برند عالی در زمینه آموزشی و کاریابی باشد. چرا که شما با شرکت در دوره های آموزشی نیک اندیشان، مهارت های گوناگونی را توسط اساتیدی مجرب، آموزش می بینید. و در حین آموزش هر آنچه که در بازار کار آن مهارت، نیاز دارید را با زبان ساده و به صورت منتوری (تجربی) به شما منتقل می کنند تا بتوانید در آینده خیلی نزدیک از آن مهارت (حرفه) که یاد گرفته اید، درآمدزایی کنید.

آیا نیک اندیشان به جز دوره آموزش mba ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه مدیریت کسب و کار، برگزار می کند؟

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، هلدینگ آموزشی نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :

حوزه پیراپزشکی (طب) 

دوره طب سنتی، دوره داروخانه، دوره کمک پرستاری، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره لیزر موهای زائد، دوره کاشت مو، دوره کاشت ابرو

حوزه فنی مهندسی

دوره پکیج ، دوره تعمیرات موبایل ، دوره تعمیر اسپیلت 

حوزه بازار های مالی

دوره فارکس ، دوره ارز دیجیتال (بیت کوین) 

حوزه حسابداری و بازرگانی

دوره حسابداری ، دوره بازرگانی ، دوره آموزش صادرات و واردات

حوزه روانشناسی کاربردی

دوره بازی درمانی ، دوره مونته سوری 

حوزه ماساژ 

دوره ماساژ ، دوره ماساژ پیشرفته ، دوره ماساژ سنگ داغ ، دوره ماساژ شیاتسو

نوشته قبلی
تولید محتوا چیست؟ و چند نوع تولید محتوا داریم؟
نوشته بعدی
تولید کننده محتوا کیست؟ و چه وظایف و مهارت هایی دارد؟
به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image