وظایف تکنسین داروخانه چیست

وظایف تکنسین داروخانه چیست؟

هر بار که به داروخانه می رویم، افرادی را می بینیم که همراه دارو ساز در داروخانه به فعالیت می پردازند.این افراد تکنسین داروخانه هستند.برای مردم عادی تفاوتی بین تکنسین داروخانه و داروساز نیست. دارو ساز به طور آکادمیک و تخصصی آموزش دیده است.

داروساز علم ترکیب دارو ها و مقدار آن هارا می داند. اما بحث برای تکنسین داروخانه فرق می کند. تکنسین داروخانه برای انجام کارهای خاص ولی عمومی در داروخانه آموزش دیده است. معمولا تکنسین ها دوره های کوتاه 3 ماهه الی 1 ساله را می گذرانند و برای انجام کار های مخصوصی آماده می شوند. در این مطلب قصد داریم وظایف تکنسین داروخانه را بررسی کنیم.

شرح وظایف تکنسین داروخانه چیست؟

اگر تا به حال به یک داروخانه مراجعه نکرده اید، احتمالا با خوش شانسی زیادی رو به رو بوده اید. اغلب کسانی که به داروخانه ها مراجعه می کنند، به دنبال دریافت دارو برای درمان بیماری خود و یا عزیزانشان هستند؛ ارائه دارو و فروش آن مهم ترین و شاخص ترین وظیفه ای است که تکنسین های داروخانه بر عهده دارند. وقتی فردی قصد دارد به عنوان یک نسخه خوان و یا یک تکنسین دارویی مشغول به فعالیت شود، می بایست از وظایف تکنسین داروخانه به خوبی اطلاع داشته باشد؛ در اغلب اوقات این بی اطلاعی می تواند مشکلات زیادی را در فضای شلوغی مانند داروخانه ایجاد کند.

لازم است بدانید، تکنسین های دارویی که در بهترین مراکز و موسسه های آموزشی، دوره دیده اند، به خوبی با وظایف خود آشنایی دارند و به همین دلیل، موجب ایجاد اختلال در محیط کار خود نخواهند شد. چنانچه علاقه مندید به عنوان یک تکنسین دارویی حرفه ای کار کنید، توصیه می کنیم در هلدینگ های آموزشی معتبر و مطرح کشور این دوره را سپری کنید.

وظایف تکنسین داروخانه

وظایف تکنسین داروخانه

تکنسین ها برای انجام کارها به اندازه کافی آموزش میبینند. آموزش آن ها سخت نیست و به سرعت تمام می شود. مابقی راه رسیدن به هدف بر عهده تکنسین است که آموخته های خود را عملی کند. حال ببینیم که وظایف تکنسین داروخانه چیست. هر تکنسین که بتواند سرعت عمل بالا، چابکی، قدرت ارتباطی و حوصله زیادی داشته باشد می تواند از لحاظ شغلی به مراتب بالاتر ارتقا یابد واز لحاظ شغلی به موفقیت برسد.

وظایف تکنسین داروخانه ممکن است گسترده باشد اما آن ها همه کارها را در داروخانه انجام نمی دهند بلکه با نظر داروساز یا سرپرست داروخانه برخی از کار ها را برعهده می گیرند و آن ها را انجام می دهند. حال به وظایف اختصاصی تکنسین داروخانه می پردازیم که باید آن ها را به طور کامل بلد باشند:

1.همکاری با داروساز برای ساخت انواع دارو

2.بررسی صحت داروی نوشته شده نسخه

3.توانایی خواندن نسخه پزشک

4.اندازه گیری و شمارش دارو ها

5.نوشتن اطلاعات روی دارو ها وتحویل آن با مشتری

6.وارد کردن فروش در سیستم داروخانه

7.برخورد محترمانه با مشتری

8.محاسبه کردن بیمه دارو ها

9.نگهداری از لیست دارو ها وموارد مصرف دارو ها

10.پاسخ گویی به تلفن و جواب به سوالات مشتری

11.سفارش دارو و تحویل آن ها

12.بررسی سوابق بیماران

البته شایان ذکر است که این ها وظایفی است که یک تکنسین باید بتواند انجام دهد یا وظایفی باشند که داروساز به او محول کرده باشد اما آموزش ندیده است، او باید بتواند به  سرعت یاد گرفته و به دانسته های آموخته شده خود دقیق عمل کند. به طور کلی وظایف تکنسین داروخانه مواردی بود که گفته شد.

 هر چه باشد از دارو ساز گرفته تا تکنسین همه وظیفه سنگینی بر عهده دارند و اشتباه کوچکی در ارائه ی دارو ممکن است عواقب بسیار بدی برای کل مجموعه پیش آورد.

محدودیت های تکنسین داروخانه

محدودیت های تکنسین دارو خانه

برخی محدودیت هایی در شغل تکنسین داروخانه دیده می شود. این کار محدودیت سنی و جنسی ندارد ولی برخی فاکتور های مهارتی وجود دارند که محدودیت هایی برای تکنسین ها ایجاد می کنند. او باید دارای مهارت هایی باشد که به خصوص است و در استخدام او بسیار موثر است اما آیا می تواند تکنسین این مهارت را نداشته باشد ولی در ادامه کار آن را کسب کند و در خود توسعه دهد؟

باید بگوییم که برخی از این مهارت ها اکتسابی اند ولی برخی از مهارت ها ذاتی اند که به عنوان محدودیتی برای تکنسین ها  پس دانشجویان باید در ابتدای مسیر بررسی کنند و ببینند که آیا می توانند در این شغله کار ادامه دهد یا نه باید کار دیگری را انتخاب کنند. پیشنهاد ما این است که با کسب اجازه از صاحب دارو خانه ابتدا به صورت رایگان کار کنید و اگر دیدید توانایی انجام این کار را دارید، میتوانید به وظایف تکنسین داروخانه عمل کنید و از آن لذت می برید ادامه دهید. مهارت های مورد نیاز این کار عبارتند از:

1.اولین مهارت مهم توانایی ایستادن روی پا به مدت طولانی است

این مهارت برای تکنسین ها بسیار مهم است. آن ها باید بتوانند برای مدت های طولانی سر پا بایستند و این برای آن ها بسیار مهم است. اگر این توانایی را ندارید یا باید تلاش کنید و روی خود کار کنید تا آن مهارت را به دست آورید چرا که با نداشتن این مهارت نخواهی توانست روی کار خود تمرکز کنید.

2.دومین مهارت بسیار مهم توانایی داروشناسی است

دارو ها گستره بسیار زیادی دارند. انواع اقسام دارو ها با اسم های عجیب و سخت و طولانی. شما باید بتوانید اکثر دارو ها را به یاد داشته باشید و اشتباه نکنید چرا که اشتباه شما می تواند جان بیمار را به خطر بیاندازد. پس باید بتوانید دارو ها را حفظ کرده و به موقع تحویل بیمار دهید.این مهارت، مهمترین مهارت تخصصی نسخه پیچ ها یا تکنسین ها داروخانه است.بنابراین تکنسین ها باید حافطه قوی داشته باشند یا در جهت افزایش آن بکوشند. این مورد یکی از مهم ترین وظایف تکنسین داروخانه است.

3.مهارت سوم مهارت نسخه خوانی است

پزشکان برای جلوگیری از خودتجویزی بیماران وجلوگیری از آن با خط مخصوصی این نسخه ها را تهیه می کنند.شما به عنوان یک تکنسین دارو خانه باید بتوانید این خط را بخوانید. البته به طور کامل به شما این خط را در دوره آموزشی به شما یاد خواهند داد و به سادگی یاد خواهی گرفت.

4.مهارت چهارم ارتباط موثر با مشتری است

شما به عنوان یک تکنسین داروخانه، باید بتوانید با مشتری به گرمی ارتباط گذاشته و ارتباط خوبی برقرار کنید، به حرف های او کامل گوش کرده و مطابق نیاز های او محصول را به او مطابق نیاز های او به تحویل می دهید.

5.پنجمین وظایف تکنسین داروخانه آشنایی با بیمه و چانه زنی است .

شما به عنوان نسخه پیچ، گاهی وقت ها با مشتری هایی روبرو می شوید که کالا یا داروهایی را می خواهند که بیمه آن ها را به عنوان پوشش خود قبول نمی کند. یا با درصد های خاصی که مد نظر مشتری نیست پوشش بیمه را ارائه می کند.

در این شرایط باید بتوانید به راحتی با مشتری حرف زده و او را قانع کنید و با او سر قیمت چانه بزنید تا قیمت مصوب را بتوانید از او دریافت کنید. البته این مرحله باید با احترام انجام گیرد.

این مهارت ها مهمترین مهارت های مورد نیاز برای تکنسین های عزیز است، مطمعنا برخی مهارت های دیگر نیز وجود دارد که همه باید طی کارباید بتوانند یاد بگیرند و به مراتب بالاتر شغلی دست پیداکنند. با در نظر گرفتن تمامی موارد مرتبط با وظایف تکنسین داروخانه شما میتوانید دوره تکنسین داروخانه را سپری کنید و در حداقل زمان ممکن به درآمد و جایگاه شغلی خوبی برسید.

بهترین وظایف تکنسین داروخانه

تکنسین داروخانه چه کار می کند؟

تکنسین های داروخانه تحت نظارت داروسازان هستند. آن ها مسئول کارایی و ایمنی کلی عملیات داروخانه هستند. زمان آن ها معمولاً بین استفاده از مهارت های فنی برای نسخه ها و ارائه خدمات به مشتریان تقسیم می شود. آن‌ها به بیماران کمک می ‌کنند نسخه‌ها را پر کنند یا سفارش دهند و هر گونه نگرانی را با داروساز در میان بگذارند. آن ها همچنین مطمئن می شوند که همه چیز در داروخانه بدون مشکل اجرا می شود، از جمله تلفن و عملیات فنی، مراقبت از مشتری، و ارتباط بین سایر کارگران.

تکنسین های داروخانه چه وظایفی دارند؟

بسته به محل کار آن ها، وظایف تکنسین داروخانه ممکن است متفاوت باشد. در ادامه به شرح برخی از وظایف تکنسین داروخانه می پردازیم.

  1. تکنسین های داروخانه مستقر در بیمارستان

تکنسین های داروخانه در بیمارستان ممکن است با داروهای IV  سر و کار داشته باشند. داروهای IV  داروهایی هستند که از طریق سوزن و لوله وارد رگ بیمار می شوند. آن ها همچنین وظیفه ی آماده سازی شرایط آزمایشگاهی بیشتری مانند استریل کردن را برعهده داشته باشند.

  1. تکنسین های فروشنده در داروخانه های سنتی

تکنسین‌ های داروخانه در یک داروخانه سنتی بیشتر خدمات مشتری را انجام می‌ دهند و با بیمارانی که به دارو یا مشاوره نیاز دارند صحبت می‌ کنند. آن ها اغلب به سؤالاتی در مورد مصرف داروها مانند دوز و زمان مصرف دارو پاسخ می دهند. یک تکنسین داروخانه ممکن است همه پاسخ ها را نداشته باشد، اما اگر گیر کرد، می تواند از داروساز کمک بخواهد.

  1. تکنسین های داروخانه که یک پست شبه اداری دارند

این تکنسین ها در یک محیط شبه اداری کار می کنند. آن ها ممکن است مسئول نگهداری پایگاه داده های بیماران، پر کردن داروها و تهیه موجودی باشند.

افراد به چه دلایلی به تکنسین داروخانه مراجعه می کنند؟

به احتمال زیاد اکثر افراد به یک تکنسین داروخانه در یک داروخانه مراجعه خواهند کرد. آن ها در بخش پیش خوان کار می کنند. برخی از نقش ها و وظایف تکنسین داروخانه عبارتند از:

  • بحث در مورد سابقه پزشکی افراد
  • مدیریت فایل افراد در پایگاه داده آن ها
  • پاسخگویی به سوالات دارویی
  • ارجاع بیمار به یک داروساز
  • اطمینان حاصل کردن از کامل بودن نسخه بیمار
  • ارائه دستورالعمل های دقیق در مورد نحوه مصرف داروهای افراد
  • پاسخ به سؤالاتی در مورد بیماری ها یا سایر بیماری های زمینه ای

6 مهارتی که یک تکنسین داروخانه به آن نیاز دارد کدامند؟

6 مهارت وجود دارد که یک تکنسین موفق داروخانه در طول گذراندن دوره تکنسین داروخانه یاد می گیرد. این 6 مهارت شامل مهارت ریاضی، ارتباط خوب، مهارت های سازمانی، مهارت های کامپیوتری، تفکر انتقادی و حل مسئله است. با این مهارت‌ها، تکنسین داروخانه می‌ تواند به بیماران کمک کند. در ادامه به شرح 4 تا از این مهارت ها می پردازیم.

  • تسلط داشتن بر ریاضی : بیشتر برنامه های آموزشی شامل یک دوره ریاضی مختصر است. وقتی تکنسین داروخانه در حال پر کردن نسخه ‌ها و اندازه ‌گیری داروها باشد، ریاضی مفید خواهد بود
  • ارتباط خوب : تکنسین های داروخانه با بیماران و داروسازان کار می کنند به همین جهت توانایی برقراری ارتباط کتبی و شفاهی را بایستی داشته باشند .
  • مهارت های سازمانی: یک تکنسین داروخانه می خواهد نسخه ها را درست نگه دارد، موجودی را کنترل کند و سوابق را به درستی حفظ کند. مهارت های سازمانی به هنگام بسته بندی و برچسب زدن نسخه ها کمک خواهد کرد.
  • مهارت های کامپیوتری: در طول انجام وظایف تکنسین داروساز، ممکن است چند سیستم کامپیوتری مختلف وارد عمل شوند. یک سیستم کامپیوتری وجود دارد که به شمارش قرص ها کمک می کند تا مطمئن شود که مقدار مناسبی در هر نسخه گنجانده شده است. تکنسین داروخانه از یک رابط برای وارد کردن اطلاعات مشتری و ثبت ادعاهای بیمه استفاده می کند. داشتن سواد کامپیوتر و توانایی یادگیری برنامه های کامپیوتری جدید یک مهارت ضروری برای هر تکنسین داروخانه است.
شرح وظایف تکنسین داروخانه چیست

جزوه تکنسین داروخانه را از کجا تهیه کنیم؟

چنانچه علاقه دارید در رابطه با وظایف تکنسین داروخانه، اطلاعات خوبی به دست آورید، می بایست جزوه تکنسین داروخانه را مطالعه کنید. در طی سرچ در موتورهای جستجو، ممکن است بتوانید جزوه ای مرتبط بیابید، اما شک نکنید که نواقص و اشتباهات زیادی در آن وجود داشته و شما نمی توانید به این طریق، اطلاعات جامعی در رابطه با تکنسین داروخانه به دست آورید. بهترین و مطمئن ترین راهی که می توان جهت آشنایی با وظایف یک تکنسین داروخانه معرفی کرد، شرکت در دوره های آموزشی است که در موسسه های مختلف در حال برگزاری هستند.

سعی کنید موسساتی را برای گذراندن این دوره انتخاب کنید که در نهایت، به شما یک مدرک معتبر ارائه می کنند. برخی موسسات در جهت کاهش مشکلات بیکاری، مهارت جویانی را که در این دوره خوش درخشیده اند، به کاریابی ها معرفی می کنند. مراجعه به این موسسات، علاوه بر افزایش مهارت، در یافتن یک شغل مناسب نیز کمک کننده به نظر می رسند.

آیا دارویار با تکنسین داروخانه فرق دارد؟

یکی از اصطلاحاتی که ممکن است در داروخانه و یا دوره های تکنسین دارویی زیاد بشنوید، دارویاری است. برخی افرادی که با این وادی، آشنایی زیادی ندارند، احتمالا این سوال برایشان پیش می آید که آیا دارویار با تکنسین داروخانه فرقی دارد؟ دارویار همان تکنسین داروخانه است و هر دو به یک فعالیت مشغولیت دارند.

دارویارها نیز به دلیل کار کردن در یک محیط شلوغ و پر رفت و آمد و به دلیل متفاوت بودن احوال ارباب رجوع ها، باید صبوری و تحمل زیادی داشته باشند. این گروه نیز می بایست در رابطه با وظایف تکنسین داروخانه، اطلاعات کافی داشته باشند تا بهترین خدمات را ارائه کرده و موجب بر هم زدن نظم و ترتیب در محیط داروخانه نشوند. موضوع دیگری که خوب است در رابطه با دارویاری بدانید، همکاری و تعامل با پزشک داروخانه است؛ برخی داروها به داروهای ترکیبی مشهور بوده و پزشک داروساز با همکاری دارویار، آنها را تهیه می کند. حقوقی که این افراد دریافت می کنند با حقوق تکنسین داروخانه تفاوتی نداشته و به صورت توافقی تعیین می گردد.

برای ثبت نام در دوره آموزش تکنسین داروخانه نیک اندیشان بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

ثبت نام دوره

چرا دوره آموزش تکنسین داروخانه نیک اندیشان؟

هلدینگ آموزشی نیک اندیشان با برگزاری دوره هایی حرفه ای و پر بازده، توانسته یک برند عالی در زمینه آموزشی و کاریابی باشد. چرا که شما با شرکت در دوره های آموزشی نیک اندیشان، مهارت های گوناگونی را توسط اساتیدی مجرب، آموزش می بینید.

همچنین در انتهای دوره پس از آزمونی که از شما گرفته میشود، به شما مدارکی قابل استعلام از دانشگاه و فنی حرفه ای، و آکادمی URS انگلستان با مهر و هولوگرام و قابل استعلام داده می شود. و همچنین توسط موسسه نیک اندیشان معرفی به کار خواهید شد.

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، هلدینگ آموزشی نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :
حوزه ماساژ

دوره ماساژ ، دوره ماساژ پیشرفته ، دوره ماساژ سنگ داغ ، دوره ماساژ شیاتسو

حوزه فنی مهندسی

دوره تعمیر موبایل ، دوره تعمیر اسپیلت ، دوره تعمیر یخچال ، دوره نصب دوربین مدار بسته

حوزه آشپزی

دوره آشپزی بین الملل (ملل) ، دوره آشپزی ایرانی ، دوره آشپزی درباری ، دوره نان پزی

حوزه مدیریت کسب و کار

دوره BBA ، دوره MBA ، دوره DBA یکساله ، دوره POST DBA

حوزه حسابداری و بازرگانی

دوره بازرگانی ، دوره آموزش صادرات و واردات

حوزه روانشناسی کاربردی

دوره بازی درمانی ، دوره مونته سوری 

حوزه هنری

دوره فیلمبرداری و  دوره عکاسی ، دوره بازیگری

نوشته قبلی
نسخه خوانی چیست؟
نوشته بعدی
چگونه میتوانم تکنسین داروخانه شوم؟
به این نوشته امتیاز دهید

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
دسته بندی ها
keyboard_arrow_up
آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image