چگونه تکنسین داروخانه شویم؟ (هر آنچه که برای تکنسین داروخانه شدن نیاز دارید)
امروز اینجاییم تا در این مقاله به این سوال عزیزان جواب دهیم که تکنسین داروخانه شدن چه مراحلی دارد؟ داروخانه کاری مرتبط با سلامت و بهداشت وزندگی انسان هاست. هر کاری که مرتبط با جان انسان ها باشد، نهادی برای بررسی و نظارت با آن کار به طور منظم و مرتب بر کارکنان و محل کار را برعهده می گیرد.
برای داروخانه ناظرهای سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این کار را برعهده گرفته اند. هر داروخانه یک موسس، یک مسئول فنی،چند نفر تحت عنوان های دستیار داروساز،حسابدار، تکنسین داروخانه فعالیت می کند.
افرادی که با کار دارو و تحویل آن مشغول هستند باید تخصص و علم آن را داشته باشند. برای این کار داروساز ها در دانشگاه تخصص ترکیب دارو ها برای رسیدن به ترکیب بهینه برای کاهش درد یا درمان و پیشگیری از بیماری را کسب می کنند.
مسئول فنی معمولا همان داروساز است که در آن جا مشغول به کار است. ولی تکنسین داروخانه در دانشگاه دوره نمی بیند. اصل وجود تکنسین های داروخانه مبنی بر انجام کار هایی نظیر تحویل دارو، نوشتن اطلاعات دارو و برطرف کردن نیاز های مشتریان است. که در این مطلب به بهترین راههای ممکن برای تکنسین داروخانه شدن اشاره خواهیم کرد.
چگونگی تکنسین داروخانه شدن
افراد متقاضی برای تکنسین داروخانه شدن، باید در دوره هایی که مراکز مجاز برگزار می کنند شرکت کرده و آن دوره را بگذرانند، تا بتوانند علم داروشناسی، توانایی خوانش نسخه ها، آشنایی با قوانین بیمه، و انواع محصولات بهداشتی غیر دارویی را بشناسند و بتوانند در داروخانه ها به کار مشغول شوند.
کارآموزان با شرکت در دوره چگونگی تکنسین داروخانه شدن، می توانند با شکل دارو ها دسته بندی دارو ها، داروهای شیمیایی، دارو های گیاهی، مواد آرایشی و بهداشتی آشنا شوند. این شغل نیاز به حوصله زیاد و توانایی سرپا ایستادن، ارتباط قوی با مشتری، و مهارت های رایانه ای ومحاسباتی را نیاز دارد.
کسانی که این دوره را می گذرانند می توانند در داروخانه های شهری،بیمارستانی،روستایی، مراکز درمانیو کلینیک های شبانه روز و همچنین در خانه های سالمندان مشغول به کار شوند. برای حضور در دوره های تکنسین داروخانه شدن باید حداقل دیپلم داشته باشید تا بتوانید به راحتی برخی درسها را فرا بگیرید.
برخی مهارت های مورد نیاز برای تکنسین داروخانه شدن عبارتند از:
1.مهارت ارتباطی: شما با داشتن مهارت ارتباطی قوی با مشتری می توانید رضایت و نظر او را جلب کرده و در دفعه های بعدی نیز اورا به مشتری ثابت داروخانه تبدیل نمایید.
2.مهارت شنیداری:این مهارت یکی از موردنیاز ترین مهارت ها برای تبدیل شدن به یک تکنسین خوب و مجرب است.شما با خوب گوش دادن به حرف های مشتری و یا بیمار نیاز های اورا تشخیص داده و در کمال احترام نیاز های اورا رفع می کنید.
3.مهارت ریاضی: این مهارت در همه کار ها بسیار مورد نیاز است.مهارت ریاضی به صورت تخصصی برای شما لازم نیست منظور این است که شما با آشنایی با ریاضی بتوانید هزینه ها دارو ها را به سرعت حساب کنید و آن هارا از مشتری دریافت کرده و بقیه پول او را به او بگردانید و بتوانید درصد بیمه را از او کسر کرده و در بیمه ذکر کنید. به صورت کلی تکنسین داروخانه نیاز ضروری به این موضوع ندارد اما داشتن این مهارت مزیت محسوب میشود.
4.مهارت مدیریت: شما به عنوان تکنسین باید بتوانید مهارت مدیریتی داشته و درصورت صلاح دید صاحب کسب و کار بتوانید دیگر کارمندان داروخانه را مدیریت کنید. هم اکنون با شیوع بیماری کرونا و بسته شدن دانشکده ها، این دوره ها به صورت مجازی برگزار میگردند و شما با ثبت نام در این دوره ها وانجام تمرینات و با گذراندن دوره داروخانه وارد دوره کاراموزی می شوید و تکنسین داروخانه شدن را می آموزید.