راه های رسیدن به این سوال که چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم

چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم؟چگونه کاریزماتیک شویم؟

کاریزماتیک بودن یک مدیر باعث می شود که کارکنان علاوه بر علاقه، به مدیر وفادار هم باشند. در دوره mba راهکارهای عملی برای این که چگونه کاریزماتیک شویم، ارائه می شود.

مدیر کاریزماتیک چیست و چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم؟

در مفهوم لغوی، کاریزما به فردی می گویند که می تواند بر روی افراد تاثیر بگذارد. مدیر کاریزماتیک فردی است که می تواند کارکنان را مجذوب خود کند. برخی از افراد به صورت بالقوه دارای ویژگی کاریزمایی هستند و بدون این‌ که تلاشی در این زمینه داشته باشند، افراد را به سمت خود جذب می کنند.

برای این که بتوانیم یک مدیر کاریزماتیک باشیم باید با استفاده از مهارت های کلامی و بصری، باعث ارتقای ارتباط بین خود و اطرافیان شویم. بنابراین با رعایت نکات، می توان یک مدیر کاریزماتیک شد. به طور مثال، زمانی که به کارکنان خود ارزش می دهید و شرایطی را فراهم ‌می کنید که بتوانند در آن، استعدادهای خود را شکوفا کنند، گامی بزرگ در جهت رسیدن به جواب این سوال که چگونه کاریزماتیک شویم، بر داشته اید.

هنگامی که به کارکنان انگیزه دهید و باعث قرار گرفتن آن ها در مسیر موفقیت شوید، احساسی خوب از شما در قلب کارکنان ایجاد شده و همین احساس خوب سبب می شود، شما مدیری کاریزماتیک شوید. در دوره mba روانشناسی مطالبی بیان می شود که می توان با تمرین و تکرار آن ها به یک مدیر کاریزماتیک تبدیل شد.

چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم میزان تاثیر گزاری مدیر کاریزماتیک بر عملکرد سازمان

مدیر کاریزماتیک چه خصوصیاتی دارد؟

مدیر کاریزماتیک یک رهبر حرفه ای در کسب و کار است. این رهبر بر اساس دانش کسب شده و ویژگی های درونی خود، بر اصول رشته mba اشراف دارد. بنابراین در جواب این سوال که رشته mba برای چه کسانی مناسب است باید گفت، مدیرانی که دارای خصوصیات کاریزماتیک بودن هستند، mba مناسب ترین رشته برای آن ها محسوب می شود. در زیر به برخی از خصوصیات مدیران کاریزماتیک اشاره می شود:

۱-آینده نگری

افق و دامنه دید یک مدیر کاریزماتیک گسترده است. این مدیران بر اساس قدرت بالای تصور، قادرند به آینده نگری بپردازند. آن ها معتقدند شرایطی که در آینده به وجود می آید از شرایط فعلی بهتر است. این اولین گام برای رسیدن به این موضوع است که چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم.

۲-ریسک پذیر بودن

این قبیل مدیران آرمانگرا هستند؛ بنابراین برای رسیدن به اهداف بلند، خود را در معرض ریسک قرار می دهند. آن ها برای کسب موقعیت های مطلوب تر، ریسک می کنند. زیرا معتقدند نتیجه ای که به دست می آید ارزش ریسک کردن را دارد.

۳-رویکرد مثبت

رویکرد آن ها نسبت به وقایع و رخدادهای فعلی و آینده همواره مثبت است. این مثبت اندیشی به کارکنان منتقل شده و باعث می شود که با انگیزه قوی تر فعالیت ها را ادامه دهند.

۴- همدلی با کارکنان

وقتی در پی این هستیم که چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم، می توانیم از طریق همدلی با کارکنان قدم های بزرگی برای رسیدن به این هدف بر داریم. همدلی با کارکنان، اطرفیان و دیگر مردم از ویژگی و خصوصیت بازر مدیر کاریزماتیک محسوب می شود.

۵-مهارت قوی ارتباطی

مهارت قوی ارتباطی، کلامی خصوصیت دیگر مدیر کاریزماتیک است که در دوره آموزش mba بر روی این مورد کار خواهد شد. در این دوره به افراد نحوه برخورد با زیردستان و بالا دستان یاد داده می شود.

 

چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم تا کارکنان را مجذوب نماییم

 

۶-قدرت بکارگیری عواطف و احساسات کارکنان

یک مدیر کاریزماتیک می تواند از عواطف و احساسات کارکنان برای پیشبرد اهداف سازمان استفاده کند‌. این مورد نیز بر اساس شخصیت فرد و برخوردهای مدیر کاریزماتیک که با آن صورت گرفته رخ می دهد.

مزایا و معایب مدیریت کاریزماتیک چیست؟

 هنگامی که درصدد این هستیم که چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم، باید بدانیم که، مدیریت کاریزماتیک دارای مزیت ها و معایبی هست که قصد بررسی آن ها را در این مطلب داریم‌. مزیت مدیر کاریزماتیک به این شرح است:

  • می تواند به راحتی همه اعضای تیم را منسجم نماید؛
  • تاثیر زیادی بر روی ایجاد انگیزه در کارکنان را دارد؛
  • شجاع بوده و دارای شهامت بالایی هستند؛
  • همواره اعتقادات قلبی خود را ملاک کار و فعالیت قرارمی دهند؛
  • تاکید این مدیران بر پایه تشویق بوده و تنبیه را نهی می کنند؛
  • در این شیوه مدیریت، کارکنان به خاطر نقایص و اشتباهاتشان مواخذه نمی شوند، بلکه مسیری برای آن ها فراهم می شود تا از این اشتباهات درس گرفته و پیشرفت کنند؛

علاوه بر مزایای بیان شده، در مسیر حرکت به سمت این که، چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم، باید نسبت به معایب این سبک مدیریت نیز آگاه شویم. معایب مدیر کاریزماتیک به ترتیب زیر است:

  • کاریزماتیک بودن یک مدیر باعث می شود که کارایی و اثربخشی در جریان فعالیت کاهش پیدا کند؛
  • کاریزماتیک بودن، ممکن است باعث شود که مدیر هنگام قرارگیری در شرایط سخت، به کنترل شرایط بپردازند؛

یک مدیر کاریزماتیک از چه تکنیک هایی استفاده می کند؟

زمانی که در پی رسیدن به این موضوع هستیم، چگونه کاریزماتیک شویم باید به این اطمینان رسیده باشیم که آیا، تکنیک های کاریزماتیک بودن، که یکی از دلایل مناسب برای تحصیل در رشته MBA بوده را در خود تقویت کرده ایم. فنونی که باعث می شود به یک مدیر کاریزماتیک تبدیل شویم به شرح زیر است:

۱- استفاده از تکنیک های ارتباطی

تکنیک های کلامی یکی از راه حل های مهم این سوال، که چگونه کاریزماتیک باشیم، هست. مدیران کاریزما با استفاده از تکنیک های کلامی چشمی و حتی حرکات بدنی، بر روی اثرپذیر بودن حرف و خواسته خود بر کارکنان نقش دارند.

۲- گوش دادن به سخنان دیگران

این که صرفا حرف بزنیم نمی تواند به این موضوع کمک کند که چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم. بلکه وقتی به حرف های کارکنان با دقت و با حفظ ارتباط چشمی گوش، این خود زمینه ای برای کاریزماتیک بودن ما می شود.

 

چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم و عمیقا به نظرات کارکنان گوش دهیم

 

 

۴-نشان دادن احساسات

یک مدیر کاریزماتیک به صورت همه جانبه، احساسات خود را بروز می دهد. به این صورت که علاوه بر کلام در چشم و چهره او احساس کاملا موج می زند.

نگرش و رفتار افراد کاریزماتیک چگونه است؟

در پاسخ به این سوال که چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم، بهتر است ابتدا نگرش و رفتار افراد کاریزماتیک را بررسی کنیم. به طور کلی افراد کاریزماتیک برخوردی آرام، منطقی ولی قاطع دارند. مهم ترین چیزی که در این افراد به چشم می خورد، مثبت اندیشی است. به این معنی که این افراد از تمام ظرفیت ذهنی مثبت، نشاط آور و امیدوار کننده خود برای مقابله با افکار منفی استفاده می کنند. این افراد، همیشه می دانند که یک راه حل برای حل مشکل وجود دارد. در مقابل، افراد منفی نگر و بدبین دائما در حال غر زدن و شکایت کردن از همه چیز هستند و همیشه جملاتی مانند ((من شانس ندارم)) را به زبان می آورند.

مدیرانی که قصد دارند به چهره و شخصیتی کاریزماتیک تبدیل شوند، باید ابتدا نحوه نگرش خود را به مسائل مختلف تغییر دهند. این کار با تمرین های ذهنی و گفتاری قابل انجام است. بیشتر افراد کاریزماتیک به این اصل اعتقاد دارند که مشکلات و شکست ها موقتی هستند؛ اما افراد و مدیران بدبین، مشکلات در کسب و کار را ماندگار می دانند و به جای پیدا کردن راه حل، ناامید می شوند.

حال که پاسخی برای سوال چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم را پیدا کرده اید، بهتر است به دنبال تکنیک هایی باشید که شما را به فردی کاریزماتیک تبدیل می کند.

نگرش و رفتار افراد کاریزماتیک چگونه است؟

با چند شخصیت کاریزماتیک در دنیا آشنا شوید؟

در مورد چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم، نکاتی را بیان کردیم و حال وقت آن است که چند شخصیت کاریزماتیک را نیز به شما معرفی کنیم. قطعا این مثال ها می تواند به شما کمک کند تا به درک بهتری از شخصیت های کاریزماتیک برسید:

1-جک ولش

یکی از بهترین نمونه هایی که می توان برای شخصیتی کاریزماتیک مثال زد، جک ولش است. او، مدیر عامل جنرال الکتریک است و به دلیل فعالیت های ورزشی که داشت توانست کسب و کاری موفق راه اندازی کند. یکی از عواملی که باعث می شود از او به عنوان فردی با کاریزمای بالا یاد کنیم، رفتاری است که در سازمان و با زیردستانش داشت. او معتقد بود که باید با کارکنان و مشتریان خود صحبت کند تا بتواند جو مثبتی به وجود آورد.

2- استیو جابز

استیو جابز، موسس شرکت اپل نیز به عنوان یکی از کاریزماتیک ترین افراد در دنیا شناخته می شود. کلام تاثیرگذار او آنقدر قدرت داشت که حتی می توانست کسانی که او را دوست نداشتند، برای همکاری متقاعد کند. او پاسخ سوال چطور یک مدیر کاریزماتیک باشیم، را به خوبی می دانست و همان اصول را در شرکتش به مرحله اجرا درآورد، و این گونه توانست شرکتی راه اندازی کند که حتی بعد از مرگش نیز محصولاتش هیچ رقیبی نداشته باشد.

کلام آخر

این مقاله نیک اندیشان در پی رسیدن به جواب این سوال بود که چگونه کاریزماتیک شویم. امید است با مطالب بیان شده به جواب این سوال رسیده باشید.

برای ثبت نام در دوره mba نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره
نوشته قبلی
دوره mba عمران چیست؟⭐همه چیز درباره آن
نوشته بعدی
مدیریت ریسک در کسب و کار چیست؟⭐معرفی و بررسی انواع آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image