اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد⭐چه حادثه ای رخ می دهد
پکیج های گرمایشی از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده اند. تعمیرکاران پس شرکت در دوره تعمیر پکیج، به صورت کامل با این قطعات آشنا شده و توانایی رفع ایراد دستگاه را به دست می آورند. ما در این مقاله قصد داریم بیان کنیم که اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد، باید چه اقدامی انجام بدهیم تا این مشکل برطرف شود؛ پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
منبع انبساط پکیج چیست؟
یکی از معایب شغل تعمیرات پکیج، وجود قطعات زیاد در این دستگاه است که کار تعمیر دستگاه را سخت می کند. یکی از این قطعات، منبع انبساط پکیج است که در این قسمت می خواهیم عملکرد و ویژگی های آن را بررسی کنیم. منبع انبساط، متشکل از دو پوسته فلزی است که در آن یک دیافراگم پلاستیکی قرار گرفته است. از یک طرف، آب به مدار گرمایش متصل بوده و از سمت دیگر با گاز نیتروژن با فشار یک اتمسفر پر شده است.
وظیفه این منبع، حفظ تعادل فشار آب در درون سامانه است؛ به این صورت که با افزایش فشار آب سیستم، فشار اضافه وارد منبع انبساط پکیج می شود و با کاهش فشار آب سامانه، این کاستی توسط منبع انبساط جبران می شود و فشار لازم را ایجاد کرده و آب مورد نیاز را با فشار مناسب وارد چرخه مدار می کند. منبع انبساط، دارای دو مدل دایره ای و مستطیلی شکل و با ظرفیت حدود ۸ لیتر بوده که در تمامی پکیج ها به کار رفته است.
این قطعه از قطعات بسیار مهم پکیج محسوب می شود که هزینه تعمیر آن در صورت خرابی معمولا به صرفه نیست و در اکثر مواقع حتی اگر به تکنسین های فعال شغل تعمیرات پکیج در آلمان نیز مراجعه کنید، امکان تعمیر آن وجود ندارد. البته بعضی از ایرادات هستند که امکان برطرف کردن آن وجود دارد؛ مثلا اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد، امکان رفع این مشکل وجود دارد که در ادامه با نحوه انجام آن آشنا خواهید شد.
نحوه تست سالم بودن منبع انبساط پکیج چگونه است؟
همانطور که متوجه شدید، منبع انبساط از دو قسمت تشکیل شده است؛ یک قسمت، آب مدار پکیج و قسمت دیگر فشار هوا با N2 است. پس از افزایش دمای آب مدار شوفاژ و افزایش حجم، آب اضافی به هوای داخل منبع فشار وارد می کند و داخل منبع انبساط می رود. در صورت پایین آمدن دمای آب، حجم آب مدار پکیج و هوای متراکم داخل منبع انبساط به آب درون منبع انبساط پکیج فشار می آورد و آب را به داخل لوله های شوفاژ هدایت می کند تا فشار آب ثابت بماند. تعمیرکاران پس از شرکت در دوره آموزش تعمیر پکیج، با نحوه تست سالم بودن منبع انبساط پکیج آشنا می شوند.
فشار هوای درون منبع انبساط پکیج در زمانی که آب در مدار پکیج نباشد، باید بین ۰.۸ تا ۱.۲ اتمسفر باشد. پس به منظور تست سالم بودن منبع انبساط، در ابتدا باید آب مدار پکیج را تخلیه کنید و با فشارسنج، حجم هوای منبع انبساط پکیج تا اندازه گیری کنید؛ در این صورت اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد مشخص می شود.
چنانچه در زمانی که منبع انبساط پکیج پر از آب است، از قسمت والو منبع انبساط آب خارج می شود، نشان دهنده سوراخ شدن منبع انبساط است. در هنگام استفاده از رادیاتور ها با بالا رفتن دمای آب شوفاژ، فشار آب مدار نیز افزایش پیدا می کند و از مرز ۳ اتمسفر می گذرد و از شیر اطمینان ۳ اتمسفر آب خارج می شود.
اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد، چه عملی باید انجام بدهیم؟
یکی از مهم ترین قطعات به کار رفته در انواع پکیج ها، منبع انبساط است که نیمی از آن با هوا و نیم دیگر آن با آب پر شده است. در این قسمت قصد داریم بیان کنیم که اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد، چه اقداماتی را باید انجام بدهیم تا این مشکل برطرف شود. این اقدامات برای همه پکیج ها یکسان است و حتی اگر به تکنسین های فعال شغل تعمیرات پکیج در کانادا نیز مراجعه کنید، از همین روش ها استفاده می کنند. به منظور باد زدن منبع انبساط باید به صورت زیر عمل کنید:
1- شیوه باد زدن منبع انبساط پکیج با تلمبه
باد داخل منبع انبساط می تواند از هوای معمولی و یا ازت باشد و نوع این باد تاثیری در عملکرد منبع انبساط ندارد. به منظور باد زدن، ابتدا دستگاه را خاموش کنید، سپس شیر آب سرد ورودی را محکم ببندید و آب مدار را خالی کنید. در این زمان، شیر پرکن پکیج که در کنار لوله آب ورودی پکیج قرار گرفته است را باز کرده و سپس برای تخلیه آب، پایین ترین شیر آب گرم داخل ساختمان را باز کنید.
منتظر بمانید تا تمام آب خالی شود و با کمک فشار هوا نیز می توانید باقی مانده آب مدار را نیز خالی کنید. برای اینکه تمام آب مدار تخلیه شود، لازم است همه شیر های رفت و برگشت داخل کلکتور باز باشند، یا به جز یکی از رادیاتور ها سایر آن ها را ببندید و تنها رادیاتوری که قصد دارید آب مدار را با آن تخلیه کنید باز بگذارید. اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد در این قسمت مشخص خواهد شد.
3- تنظیم فشار باد پکیج
پس از خارج شدن آب مدار، فشار دستگاه صفر می شود. اکنون زمان آن است که به سراغ منبع انبساط پکیج بروید که در پشت دستگاه و مجاور هود آن قرار گرفته است. پس از اینکه والو منبع انبساط را پیدا کردید سَری آن را باز کنید. نخست با سر پیچ گوشتی و یا یک وسیله فلزی دیگر سوزن والو را فشار بدهید.
چنانچه منبع سالم باشد کمی باد از آن خارج می شود و اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد، بادی از آن خارج نمی شود. البته ممکن است در این حالت، سوراخ ریزی در منبع وجود داشته باشد و یا ولو سوزن دچار خرابی شده باشد که راهی ندارید جز اینکه منبع انبساط پکیج خود را تعویض کنید.
علائم خرابی منبع انبساط پکیج چیست؟
اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد، در وهله اول با افت فشار در پکیج مواجه خواهیم بود. خالی بودن منبع انبساط ممکن است به دلیل سوراخ شدن آن باشد. برای تست سوراخ بودن یا نبودن منبع انبساط، بهتر است با استفاده از تلمبه مخصوص ۳۰ مرتبه منبع را باد کنید. اگر باد منبع در زمان کمی خارج شد، با اطمینان می توانید بگویید که منبع سوراخ است.
اگر منبع انبساط پکیج باد نداشته باشد، شما شاهد بالا یا پایین رفتن غیر عادی عقربه فشار آب در زمان گرم و سرد شدن آب خواهید بود. در مواقعی ممکن است با بالا رفتن فشار در مدار، شیر اطمینان پکیج نیز آسیب دیده و مقداری آب وارد مدار داخلی پکیج شود. در مقابل، با سرد شدن آب پکیج، فشار آنقدر پایین می آید که پکیج خاموش می شود.
با توجه به علائم خرابی منبع انبساط پکیج، بهتر است قبل از هر اقدام ناشیانه ای از یک تعمیرکار ماهر کمک بگیرید. در بسیاری از موارد، منبع انبساط پکیج یا یکی از بخش های داخلی آن نیاز به تعمیر یا تعویض دارند که فقط از عهده تعمیرکار بر می آید.
سخن آخر
ما در این مقاله به صورت کامل باد نداشتن منبع انبساط پکیج را بررسی کردیم. چنانچه علاقمند به فعالیت در زمینه تعمیر پکیج هستند، می توانید در دوره های نیک اندیشان شرکت کنید؛ زیرا هزینه آموزش تعمیرات پکیج این موسسه بسیار مناسب در نظر گرفته شده است.
برای ثبت نام در دوره آموزش تعمیر پکیچ نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇