
شبکه مولتی چین چیست؟ ⭐ بررسی کامل پروتکل Multichain
شبکه مولتی چین (Multichain) یک پلتفرم برای جابهجایی رمز ارز های دیجیتالی و توکن های غیر قابل تعویض (Nft) در بلاک چین است. در این مقاله با این شبکه ی چند زنجیره ای و ویژگی های آن بیشتر آشنا می شویم.
شبکه مولتی چین چیست؟
در نرم افزارهای برتر ترید ارز دیجیتال، شما به عنوان تریدر، کاری با زیر ساخت های لازم برای انجام تعاملات مالی ندارید. شبکه مولتی چین در واقع زیر ساختی را فراهم می کند تا تعاملات متقابل زنجیره ای به راحتی و در نهایت امنیت انجام شود. این فناوری در ۲۰ جولای سال ۲۰۲۰ روی کار آمد و توانست نیاز های بلاک چین های مختلف و متنوع را برای برقراری ارتباط با یک دیگر تامین کند.
در دوره آموزش ارز دیجیتال درباره این موضوع صحبت می شود که هر بلاک چین، اکوسیستم و جامعه مخصوص به خود را دارد. برای اینکه این صنعت نوین بتواند به سطح بعدی برای کاربران برسد، به یک روش ایمن، سریع و مطمئن برای تبادل ارزش، داده ها و کنترل زنجیره ها و بلاک چین ها نیاز دارد. شبکه مولتی چین (Multichain) ، فناوری است که این اهداف را محقق می کند.
اهمیت شبکه مولتی چین چیست؟ چرا به فناوری چند زنجیره ای نیز داریم؟
شغل تریدری در ایران و حتی در خارج از کشور با توجه به جدید بودن روش های معامله و سرمایه گذاری، نیازمند آموزش های مختلفی است. به خصوص اینکه روز بروز این صنعت در حال توسعه و گسترده شدن است. با گسترش دانش بلاک چین، شبکه های متعددی روی کار آمده اند که هر کدام فعالیت های مستقل خود را دارند. خوب است بدانید عملا ارتباطی بین این شبکه ها وجود ندارد و هر شبکه ای ویژگی های مختص خود را دارد که کاربر را تشویق به استفاده از خود می کند. گاهی بنا به دلایل مختلفی کاربر نیاز دارد که دارایی های خود را از یک بلاک چین، به بلاک چین دیگری انتقال دهد. حال باید ببینیم که در این میان نقش و اهمیت شبکه مولتی چین چیست.
شبکه مولتی چین می تواند با استفاده از فناوری های میان زنجیره ای یا کراس چین، عملیات انتقال داده ها را بین دو بلاک چین انجام دهد. به کمک راه حل های توسعه یافته توسط شبکه مولتی چین (Multichain)، بلاک چین ها می توانند با هم در ارتباط باشند. محدودیت خاصی برای زنجیره های اتریوم، زنجیره های لایه ۲ که نیاز به نهایی شدن به واسطه اتریوم دارند و انواع زنجیره های بیت کوین وجود ندارد. در حال حاضر، این شبکه از ۵۱ بلاک چین حمایت می کند و کاربران و کسانی که در شغل تریدر ارز دیجیتال می توانند دارایی شان را بین این شبکه ها انتقال دهند.

ویژگی های شبکه مولتی چین چیست؟
شبکه مولتی چین ویژگی های منحصر به فردی دارد که علاقه مندان به شغل تریدری در ایران می توانند با اطمینان کامل ترید کرده و نگران جابهجایی دارایی شان نباشند؛ زیرا حریم خصوصی در این شبکه کاملا حفظ شده و برای دسترسی به آن مجوز لازم است. برخی از ویژگی های شبکه مولتی چین عبارتند از:
۱-استریم (Stream)؛
در فناوری های مولتی چین می توان پایگاه داده را به اشتراک گذاشت؛ این ویژگی استریم نام دارد. استریم ها این قابلیت را دارند که داده های خام را در بلاک چین بازیابی نگه دارند. در واقع هر استریم مجموعه ای از داده است و برچسب هایی برای زمان خاص، کلید های اختیاری و امضای دیجیتالی دارد.
۲-داراییها (Assets)؛
آیا می دانید منظور از دارایی ها در شبکه مولتی چین چیست؟ در پاسخ باید گفت که به هر توکن در شبکه مولتی چین، دارایی می گویند که می توان با آن کارمزد شبکه را هم پرداخت کرد. در این شبکه، امکان ایجاد و پیگیری دارایی های دیجیتالی در سطح شبکه بلاک چین وجود دارد.
۳-ارتباط همتا به همتا (Peer-to-Peer connection)؛
تعاملات در شبکه مولتی چین (Multichain) زمانی اتفاق می افتد که نود ها در بلاک چین ها باهم ارتباط برقرار کنند. هویت افراد نیز با آدرس هایی همراه با لیستی از مجوز ها تعیین می شود. گره یا نود ها با کمک این آدرس ها به هم پیام هایی می فرستند و در صورت ناموفق بودن پیام ها ارتباط، قطع شده و در صورت موفق بودن آن ها تعامل انجام می شود.
۴-مقیاسپذیری (Scalability)؛
یکی از مشکلات بین بلاک چین ها مقیاس پذیری آن ها است و حال، باید ببینیم که در این مواقع، راه حل شبکه مولتی چین چیست. در این شبکه به کمک روش ذخیره داده زنجیره ای دوگانه این امکان وجود دارد که مقیاس پذیری بین بلاک چین ها به وجود بیاید و مشکل حل شود.
۵-استخراج (Mining)؛
فرایند استخراج، به وسیله گروهی از ادمین های شبکه انجام می شود. برای پیشگیری از به وجود آمدن انحصار در عملیات استخراج، فقط یک تایید کننده در هر بلاک وجود دارد. برخلاف استخراج بیت کوین که گره ها با مشکلات محاسباتی پیچیده روبرو هستند، در اینجا هر کاربر دارای مجوزی می تواند بلاک تازه ای ایجاد کند.

منظور از شبکه های مورد حمایت شبکه مولتی چین چیست؟ این شبکه ها کدامند؟
شبکه مولتی چین در حال حاضر میزبان تراکنش های ۶۶ شبکه مختلف است. به این معنا که دارایی ها در شبکه های پشتیبانی شده به صورت امن جابهجا می شوند. این شبکه ها با وجود اهمیت مولتی چین روز به روز در حال افزایش هستند. در قسمت “Supported Chains” پلتفرم می توانید اسامی شبکه هایی را که توسط این فناوری پشتیبانی می شوند، مشاهده کنید. البته کار با این پلتفرم به طور مفصل در دوره ارز دیجیتال که در موسسات مختلفی مانند نیک اندیشان برگزار شده و آموزش داده می شود.
معروف ترین شبکه ها یا پروژه های قدرتمندی که توسط شبکه مولتی چین (Multichain) حمایت می شوند، عبارتند از:
- آوالانچ (Avalanche C-Chain)
- بایننس اسمارت چین (Binance smart chain)
- سلو (Celo)
- اتریوم (Ethereum)
- فانتوم (Fantom)
- بیت کوین (Bitcoin)
- لایتکوین (Litecoin)
سخن آخر
حال که دانستید شبکه مولتی چین چیست و چه نقش موثری در انتقال دارایی ها دارد، قطعا دید و اطمینان بهتری نسبت به معاملات ارز های دیجیتالی پیدا می کنید و نگران این موضوع نیستید که دارایی تان را چطور انتقال دهید.
برای ثبت نام در دوره آموزش ارز دیجیتال نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇