فیلمبرداری و تدوین چیست

فیلمبرداری و تدوین چیست؟

امروزه حرفه فیلمبرداری و تدوین رشد بسیاری به خود دیده و مشاغل متعددی در این زمینه بوجود آمده است. کسانی که به این کار علاقمند هستند باید بدانند که زمینه شغلی مناسبی برای این کار وجود دارد. فیلمبرداری و تدوین دو کار جدا از هم هستند که ریزه‌‌کاری‌های خاص خود را دارند.

داشتن مهارت و تبحر در هر یک از این دو مورد برای ورود به بازار کار کفایت می‌کند. هر چند داشتن هر دو تخصص شانس شما را افزایش می‌دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با این دو حرفه آشنا کنیم.

فیلمبرداری

فیلمبرداری هنری است که در آن تصاویر متحرک بوسیله ضبط تصویری از یک داستان ساخته و خلق می‌شود. تعریف فیلمبرداری از نظر فنی متفاوت است و به آن هنر ثبت نور به صورت الکترونیکی روی سنسور تصویر یا شیمیایی بر روی فیلم است. در فیلمبرداری مجموعه‌ای از تصاویر روایتی منسجم را بوجود می‌آورند.

تدوین و فیلم

عناصر فیلمبرداری

 نورپردازی

یک فیلمبردار باید نسبت به نورپردازی دانش کامل داشته باشد، هر چند که در پروژه‌های بزرگ حتما یک فرد به عنوان نورپرداز حضور دارد. نورپردازی سبک‌ ها و رویکرد‌ های متفاوتی دارد که یکی از متداول‌ ترین موارد آن، نورپردازی سه‌ نقطه‌ ای است. برای سوژه‌هایی که نیازمند نور بیشتری هستند و ابعاد بیشتری از نور لازم است نور‌پردازی رامبراند کاربرد دارد. همچنین برای خلق صحنه‌های تاریک و ترسناک از نورپردازی کیاروسکورو استفاده می‌شود.

فوکوس

فوکوس یا همان متمرکز کردن از دیگر کار‌های فیلمبردار است تا در مواقع لزوم اهمیت بعضی از سوژه‌ها را بوسیله آن در قاب تصویر بیشتر کند. فوکوس انواع مختلفی دارد و هر کدام به گونه‌ای بر روی قسمت‌های خاص داستان تاکید می‌کنند.

جایگاه قرار دادن دوربین

این عامل بر روی واکنش مخاطب نسبت به صحنه تاثیر زیادی دارد. این عامل به تنهایی می‌تواند تمام حس صحنه را به مخاطب منتقل کند. نحوه قرارگیری دوربین بر چگونگی بیان حس شخصیت و داستان فیلم بسیار موثر است.

حرکت دوربین

در فیلمبرداری حرکت دوربین باعث ایجاد حس و شک می‌شود. این عنصر از اهمیت بالایی برخوردار است و به هنر فیلمبردار و آن‌چیزی که گارگردان می‌خواهد بستگی دارد.

تدوین

تدوین فیلم، جزو کار‌های هنری محسوب می‌شود که نیاز به خلاقیت بالایی دارد. هر چند که در اکثر فیلم‌ها نقش تدوینگر به چشم نمی‌آید اما با این وجود، تدوینگر در همه جای فیلم نقش دارد. کار تدوینگر به گونه‌ای است که محصول نهایی را بدون اثری از دستکاری نشان دهد و به همین دلیل به آن هنر نامرئی می‌گویند.

تدوین از اهمیت بالایی برخوردار است و این اهمیت روز به روز در حال افزایش می‌باشد. در حال حاضر تدوین فیلم از بازار کار خوبی برخودار است و افراد علاقمند می‌توانند با کسب تخصص در این زمینه، وارد بازار کار این حرفه شوند و موفقیت‌های بالایی کسب کنند.

 تدوین در فیلمسازی از نمونه‌های بازار کار این هنر و تخصص است. به عنوان یک تدوینگر افکت‌ها، تصاویر گرافیکی و ویرایش صدا بر عهده شما می‌باشد. همه‌ی این تدوین و ویرایش‌ها باید به گونه‌ای باشد که موضوع و داستان فیلم حفظ شود و کمترین آثار دستکاری در آن دیده شود.

تدوین تبلیغات از دیگر بازار کار‌های این هنر است. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و دنیای مجازی، ویدیو‌ها در تبلیغات بسیار موثر هستند و شرکت‌ ها، برند‌ ها و فروشگاه‌ های مختلف به دنبال تبلیغ محصول خود هستند. در این میان نیاز به تدوینگر و فیلمبردار بسیار افزایش یافته و بازار کار خوبی را برای این دو حرفه به وجود آورده است.

تجهیزات و ابزار‌های مورد نیاز برای فیلمبرداری و تدوین

استفاده رو به افزایش از دوربین‌های دیجیتالی باعث تغییر در مدل کاری بسیاری از فیلمبرداران و تدوینگر ها شده است. بیشتر فیلمبرداران ترجیح می‌دهند که از دوربین‌های دیجیتال برای فیلمبرداری استفاده کنند، چرا که کار با آن‌ها بسیار ساده و قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی دارند و فیلمبردار در زاویه‌های مختلف فیلمبرداری به راحتی می‌تواند از آن‌ها استفاده کند‌.

اکثر کار تدوینگر‌ها با رایانه است و آن‌ها معمولا کار ویرایش ویدیو را با نوع خاصی از نرم‌افزارهایی که آموزش دیده‌اند انجام می‌دهند.

مهارت‌های مورد نیاز برای فیلمبرداری و تدوین

  • مهارت ارتباطی: فیلمبردار و تدوینگر باید قادر باشند با دیگر عوامل و همکاران خود ارتباط برقرار کنند.
  • مهارت‌های رایانه‌ای: تدوینگران مخصوصا باید توانایی کار با نرم‌افزار‌های پیچیده رایانه‌ای را داشته باشند.
  • خلاقیت: خلاقیت در کارهای هنری لازمه و ضروری است. در فیلمبرداری و تدوین نیز این خلاقیت برای بهبود کار بسیار نیاز است.
  • جزئی نگری: تدوینگران بایستی هر فریم از فیلم را بررسی کنند و درباره چگونگی قرار‌گیری آن در فیلم تصمیم بگیرند.
  • قدرت بدنی: فیلمبرداران معمولا در حال جابجایی وسایل و ابزار سنگین هستند.
دوره آموزشی فیلمبرداری و تدوین در نیک اندیشان

تدوین فیلم یعنی چه؟

تدوین فیلم یعنی چه، یکی از سوالاتی است که در پاسخ به فیلمبرداری و تدوین چیست، به بحث و بررسی گذاشته می شود. اصولا یک فیلم برای آنکه از نظر فنی قابلیت پخش داشته باشد، می بایست تحت فرآیند تدوین قرار داده شود. این فرآیند می تواند موجب پدید آمدن فیلم هایی حرفه ای و زیبا گردد. اصولا کسانی که به عنوان یک تدوین گر حرفه ای از آنها یاد می شود، به خوبی قادرند عیوب و اشکالاتی را که در فیلم وجود دارد از بین برده و یا تمام صحنه ها و یا مناظری را که کارگردان مد نظر دارد، در فیلم اعمال کند. تبدیل فیلم از حالت خام به یک فیلم حرفه ای از جمله تاثیرات انجام تدوین است.

تدوین از عناصر متفاوت تشکیل شده و گاهی اوقات ممکن است به آن مونتاژ و یا ادیت نیز بگویند. به کمک تدوین، صحنه هایی که در مناطق های متفاوت ضبط شده، بر اساس داستان فیلم نامه، به صورت مرتب پشت سر هم ردیف می شوند. این گونه است که می گوییم تدوین از قدرت بالایی برای تبدیل یک فیلم خام به یک فیلم حرفه ای و تماشاگر پسند برخوردار است. یک تدوین گر، می باید ذوق و خلاقیت زیادی را در کار خود اعمال کند؛ این دو مورد، از جمله مهم ترین پیش نیازهای تدوین می باشند.

اصول تدوین فیلم

در راستای صحبت و توضیح فیلمبرداری و تدوین چیست، می بایست در خصوص اصول تدوین نیز نکاتی را ارائه کنیم. برخی از اصول مهم در تدوین به شرح زیر می باشد:

  • یکی از مهم ترین اصولی که در تدوین باید رعایت گردد، انطباق رنگ مایه ها با هم است. وقتی یک تدوینگر در حال تدوین فیلم می باشد، از اتصال دو نمایی که از نظر نوری تفاوت های زیادی با هم دارند، خودداری می کند.
  • از دیگر اصول مهم در تدوین، قانون سه گانه است. این قانون می گوید، تاثیر هر نما در فیلم به نماهای قبلی و بعدی آن وابسته است. در واقع، این قانون قصد دارد بگوید، ارتباط نماها با هم، باعث تاثیرگذاری معنای فیلم خواهد شد.
  • وقتی تدوین گر شروع به تدوین فیلم می کند، می بایست به این موضوع که شخصیت اول فیلم در کدام جایگاه بالایی سکانس قرار دارد، توجه کند. بعد از شناسایی این جایگاه، او مجاز است برش فیلم را انجام دهد.
  • از دیگر اصولی که در تدوین، مطرح می باشد، برش هموار است. در برش هموار، دو نما به هم پیوند داده می شوند، بدون آنکه لرزشی در این برش ایجاد گردد. تدوین گر برای برش هموار، به میزان تغییر در اندازه تصویر، میزان تغییر در زاویه و اندازه نماها توجه خواهد کرد.

انواع فیلمبرداری و تدوین چیست؟

انواع تدوین یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در حین پاسخ به سوال فیلمبرداری و تدوین چیست در مورد آن نیز صحبت می شود. برای از انواع و گرایشات تدوین را می توانیم در عناوین زیر خلاصه کنیم:

  • تدوین از نوع صوری
  • تدوین از نوع حرکت
  • تدوین از نوع ترکیبی
  • تدوین از نوع موقعیت پرده
  • تدوین از نوع مفهومی

زمانی که یک تدوین گر قصد دارد فیلم را تدوین کند، می بایست با توجه به موقعیت های مختلف و با توجه به ساختار و نحوه ساخت فیلم، یکی از انواع این تدوین را انتخاب کرده و به کار گیرد. یک تدوین گر برای افزایش اثرگذاری در فیلم، بهتر است در مورد تمام انواع ذکر شده در فوق، اطلاعات داشته باشد تا بتواند در زمان مناسب از آنها استفاده کند.

نکات مهم فیلمبرداری و تدوین چیست؟

در ادامه صحبت در خصوص فیلمبرداری و تدوین چیست، خوب است با نکات مهم در تدوین نیز آشنا شوید؛ برخی از این نکات به شرح زیر هستند:

  • یکی از نکات مهم که در تدوین وجود دارد، بی توجهی و حذف تمام اتفاقات و صحنه هایی است که در روند اصلی داستان تاثیرگذاری خاصی ندارند. یک تدوین گر حرفه ای، به خوبی می داند از کدام صحنه ها استفاده کند و یا کدام یک از آنها را حذف نماید.
  • دیگر نکته مهم در تدوین، ویرایش در حین نمایش یک موضوع جدید است. تدوین گران برای آنکه بتوانند نمایی متفاوت از موضوع را نشان دهند، گاهی اوقات مجبور می شوند اندازه شات و یا موقعیتی را که دوربین در آن قرار گرفته، تغییر دهند.
  • تغییر اندازه شات و زاویه تنها زمانی می تواند مثمر ثمر واقع شود که تدوین بخواهد از تکنیک jump cut استفاده کند.
  • شاتی که روی صفحه نمایش در معرض دید قرار داده می شود، باید آنقدر طولانی باشد که هم، بیننده قدرت درک آن را داشته باشد و هم، از نظر بازه زمانی به شکلی باشد که تماشاگر را خسته نکند. نماهای بسته، شات های بدون حرکت و یا شات های ساده اگر کوتاه تر باشند، مناسب تر به نظر می رسند و شات های طولانی و یا شات هایی که با جزئیات زیادی همراه هستند، هر چه طولانی تر باشند، بهتر است.
  • اعمال سازگاری بین سرعت شات، از دیگر نکات مهم در تدوین به شمار می رود. گاهی اوقات، تغییر ناگهانی یک شات ممکن است برای بیننده، ناخوشایند و آزار دهنده به نظر آید.
آموزش فیلمبرداری و تدوین

درامد و چشم ‌انداز شغلی فیلمبرداری و تدوین

درامد حاصل از فیلمبرداری و تدوین در آمریکا بالا می‌باشد. در سال ۲۰۱۶ درامد فیلمبرداران حدود ۵۵۰۰۰ دلار در سال و درامد تدوینگران حدود ۶۲۰۰۰ دلار در سال بوده است. بازار کار این شغل به دلیل گسترش صنعت فیلمسازی و نیز گسترش نیاز به تبلیغات ویدیویی همواره در حال افزایش است.

در ایالات متحده پیش‌بینی شده است که از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۴ میزان استخدام تدوینگر و فیلمبردار ۱۱ درصد رشد داشته باشد. این میزان از رشد متوسط بقیه مشاغل بیشتر است.

دوره فیلمبرداری و تدوین فیلم در نیک اندیشان

برای ورود به هر کاری شما نیاز به آموزش در آن زمینه دارید. فیلم‌برداری و تدوین نیز به عنوان یک هنر تخصصی نیاز به آموزش دارد. موسسه آموزشی نیک اندیشان با در اختیار داشتن اساتید حرفه‌ای اقدام به برگزاری دوره‌ آموزش تدوین و فیلم‌ برداری کرده است. علاقمندان به این حرفه می‌توانند با شرکت در این دوره ضمن کسب مهارت و تجربه، مدرک معتبر بین‌ المللی و قابل استعلام با مهر و هولوگرام از دانشگاه و آکادمی urs انگلستان را نیز دریافت کنند.

کلام آخر

حرفه فیلمبرداری و تدوین یک حرفه هنری است که نیازمند خلاقیت می‌باشد. با داشتن مهارت و تجربه همراه با خلاقیت و حوصله، چشم‌ انداز شغلی خوبی برای شما رقم خواهد گرفت. رشد بازار کار این حرفه در آینده، چه در ایران و چه در خارج از کشور عالی خواهد بود.

 اگر علاقمند ورود به این حرفه هستید، می‌توانید از دوره‌ های موسسه نیک اندیشان که یک برند آموزش و کاریابی با اساتید کار کشته و با تجربه میباشد، استفاده کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان ما در موسسه ارتباط برقرار کنید. یا با کلیک بر روی دوره تدوین یا دوره آتلیه عکاسی، اطلاعات مربوط به دوره بدست آورید.

برای ثبت نام در دوره آموزش فیلمبرداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

آیا نیک اندیشان به جز دوره فیلمبرداری ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه هنری، برگزار می کند؟

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، هلدینگ آموزشی نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :

حوزه پیراپزشکی (طب) 

دوره طب سنتی، دوره داروخانه، دوره کمک پرستاری، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره لیزر موهای زائد، دوره کاشت مو، دوره کاشت ابرو

حوزه فنی مهندسی

دوره پکیج ، دوره تعمیر موبایل ، دوره تعمیر اسپیلت ، دوره تعمیر یخچال ، دوره نصب دوربین مدار بسته

حوزه مدیریت کسب و کار

دوره BBA ، دوره MBA ، دوره DBA یکساله ، دوره POST DBA

حوزه حسابداری و بازرگانی

دوره حسابداری ، دوره بازرگانی ، دوره آموزش صادرات و واردات

حوزه روانشناسی کاربردی

دوره بازی درمانی ، دوره مونته سوری 

حوزه بازار های مالی

دوره فارکس ، دوره ارز دیجیتال (بیت کوین) 

 

حوزه کامپیوتر

دوره طراحی سایت ، دوره سئو ، دوره آموزش اتوکد ، دوره آموزش تری دی مکس (3D MAX)

نوشته قبلی
آتلیه عکاسی چیست؟ (تاریخچه آتلیه عکاسی | عکاسی آتلیه)
نوشته بعدی
10 تا از بهترین برنامه های حسابداری در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image