درمان زخم چرکی چیست؟
فرقی نمی کند زخمی که در بدن و روی پوست شما ایجاد شده توسط جراحی ایجاد شده یا به طور اتفاقی توسط چاقو، تصادف و …، در هر صورت زخم اگر به طور درست نگهداری نشود امکان عفونت و چرکی شدن را می تواند به همراه داشته باشد. سوالی که اینجا وجود دارد این است که اگر زخم چرکی شده باشد چگونه آن را درمان نماییم. ما در این مقاله به سراغ درمان زخم چرکی رفته و می خواهیم ببینیم چگونه می توان به بهبود این نوع زخم کمک نمود. پس اگر شما هم مایل هستید به دانستنی های خود بی افزاید و در این چنین مواقعی بدانید چگونه باید رفتار کنید ما را تا انتها همراهی کنید.
زخم چرکی چیست؟
نوعی مایع است که از زخم خارج می گردد و از نظر ظاهری به رنگ شیری می باشد و به عنوان یک نشانه عفونت شناخته می شود.
از علائم آن می توان به این موارد اشاره کرد:
- به راحتی قابل مشاهده است.
- ضخیم می باشد.
- به رنگ شیری است و می تواند به رنگ خاکستری، زرد، سبز و حتی قهوه ایی تبدیل گردد که بدین صورت شدت عفونت را نشان خواهد داد.
البته این را هم اضافه کنیم که برخی از موقعیت ها هم می تواند باعث وخیم شدن و احتمال ایجاد عفونت در زخم شوند که شامل این موارد است:
- زخم به وسیله یک حجیم کثیف ایجاد شده باشد.
- دیابت نوع ۱ یا ۲
- زخم دارای لبه ها ناهموار بوده
- زخم بر اثر گاز گرفتگی انسان یا حیوان صورت گرفته باشد.
- زخم بزرگ و عمیق باشد.
- چاقی
- پیری
- سیستم ایمنی بدن ضعیف است.
- کشیدن سیگار
حال بد نیست به سراغ انواع زهکشی زخم رفته و در این باره هم در کنار درمان زخم چرکی اطلاعاتی داشته باشیم.
زهکشی سانگوینی
به علت اینکه بیشتر شامل خون است به رنگ صورتی یا قرمز روشن می باشد. زهکشی سانگوینی کمی غلیظ تر از خون است و معمولا پس از آنکه زخم ایجاد شد نمایان می گردد.
زهکشی سروزی
این زهکشی شامل: گلبول های سفید، پروتئین ها و سایر سلول های مهم می شود که بدن از آنها برای درمان خود استفاده می نماید.
به صورت رقیق و آبکی بوده و بر عکس سایر زهکشی ها معمولا نیمه شفاف و شفاف هستند. زمانی که این مورد بیش از حد باشد نشان دهنده وجود میکروب های مضر در ناحیه می باشد.
زهکشی سروسانگوین
از دیگر انواع زهکشی زخم می توان به زهکشی سروسانگوین اشاره نمود. این زهکشی به عنوان رایج ترین نوع تخلیه زخم شناخته و قوام نازکی دارد.
به رنگ صورتی یا قرمز بوده و پس از پانسمان نمودن زخم نمایان می شود.
چگونه بدانیم زخم چرکی شده است؟
برای اینکه بتوان به درمان زخم چرکی پرداخت بایستی ابتدا اقدام به معاینه زخم نمود. برای اینکار باید به رنگ و بوی زهکشی زخم توجه کرد.
اگر مقداری زهکشی از زخم خارج گردد، طبیعی است اما در صورتی که مقدار آن افزایش پیدا کرده و علائم عفونت زخم را به همراه داشته باشد باید به فکر درمان آن بود.
برای اینکه بتوان به صورت دقیق اقدام به شناسایی زود هنگام مشکلات نمود، توجه به چند نکته می تواند کمک کننده باشد. این نکات به این شرح است.
سازگاری
بررسی کردن قوام زهکشی می تواند به شناخت سریع مشکلات کمک نماید. زهکشی معمولی: کمی چسبنده و نازک و زهکشی ضخیم و شیری رنگ گاهاً نشان دهنده عفونت است.
مقدار
توجه به اندازه هم می تواند مهم باشد. بیشتر زخم ها در اول، زهکشی متوسطی دارد و با درمان زخم چرکی ، کند می گردد. زهکشی زخم متوسط یا سبک به عنوان طبیعی در نظر گرفته می شود و مقدار زیاد آن نشان دهنده عفونت می باشد.
رنگ
رنگ زخم هم از نکاتی است که باید به آن توجه شود. به طور طبیعی زهکشی زخم رنگ پریده و شفاف می باشد و زمانی که رنگ آن شروع به تغییر رنگ نمود به عنوان نشانه عفونت تلقی می گردد.
بو: درمان زخم چرکی
از دیگر نکاتی که بایستی به آن توجه شود بو است. در صورتی که بو بدی از زخم ساطع گردد نشان دهنده عفونتی شدن زخم است و بایستی سریعاً برای درمان زخم چرکی به پزشک مراجعه گردد.
آیا زهکشی زخم می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد؟
عفونت را می توان به عنوان یک عارضه مهم زهکشی زخم چرکی دانست که اگر به موقع شناسایی و درمان نگردد می تواند بدتر شود.
زخم به همراه عفونت می تواند مزمن باشد. علایم عفونت زخم عبارتند از:
- تب و لرز
- درد
- زخم با بوی نامطبوع
- استفراغ
- رگه های قرمز روی پوست اطراف زخم
- حالت تهوع
- ترشحات زرد یا سبز ناشی از زخم
- پوست گرم در اطراف زخم
به زخم های مزمن منبع ناراحتی و درد می باشند و گاهی می توانند بر روی سلامت روان و کیفیت زندگی فرد تاثیر بسزایی بگذارد. اگر زخم دارای عفونت به موقع درمان نگردد و همانطور باقی مانده و پیشرفت نماید می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. این عوارض عبارتند از:
- عفونت نکروز کننده که باعث از دست رفتن بافت می گردد.
- استئومیلیت: به عنوان عفونت استخوان و مغز استخوان شناخته می شود.
- کزاز یا قفل فک.
- سلولیت: عفونت لایه های عمیق تر پوست.
- خطر بیماری های زمینه ایی
درمان زخم چرکی
حال که با زخم چرکی آشنا و در رابطه با عوارض آن آشنا شدیم بهتر است به سراغ درمان زخم چرکی برویم و ببینیم چگونه می توان به درمان زخم چرکی کمک نمود.
فردی که به زخم چرکی مبتلا می شود بایستی برای درمان عفونت اقدام به استفاده از داروهای آنتی بیوتیکی نماید. توجه داشته باشید روند درمان بسته به شدت زخم می تواند متفاوت باشد.
برای درمان زخم های چرکی بهترین پیشنهاد این است تا نزد پزشک برویم و از این طریق اقدام به درمان زخم چرکی خود نماییم. پزشک بسته به نوع زخم و عفونت داروهای مناسب را تجویز می نماید و در صورتی که عفونت بسیار شدید باشد احتمال انجام جراحی را خواهد داد.
شاید فکر کنید لازم نیست برای یک عفونت کوچک به پزشک مراجعه نمود. اما اینگونه نبوده و در صورتی که به درمان درست زخم عفونی پرداخته نشود می تواند عوارض خطرناک و حتی قطع عضو و یا مرگ را به همراه داشته باشد.
اما خوب برای آنکه بتوان یک درمان مناسب داشت، بایستی ابتدا ببینیم زخم به چه علت ایجاد شده است. پس از آن درمان بسته به نیاز فرد مبتلا، محل قرار گیری زخم، نوع زخم و مرحله ایی که زخم در آن قرار گرفته است می تواند متفاوت باشد و بهتر است توسط پزشک درمان مورد نظر انجام پذیرد.
درمان سنتی زخم چرکی
درمان های سنتی هم می تواند به درمان زخم چرکی کمک نماید. البته در صورتی که زخم چرکی حاد نشده باشد و پزشک داروی درمان سنتی را برای درمان بپذیرد.
از درمان های سنتی و طبیعی برای زخم چرکی می توان به: دم کرده گل پامچال، دم کرده ریشه بالا آدم، آلوئه ورا، عسل و … اشاره نمود.
درمان های سنتی در زمان هایی که داروهای شیمیایی هنوز اختراع نشده بودند مورد استفاده اطبا قرار می گرفته و بسیار هم کارساز و مفید بودند. شما می توانید با درمان های سنتی و گیاهی از مصرف داروهای شیمیایی اجتناب کرده و به درمان طبیعی خود بپردازید
مزیتی که داروهای طبیعی و گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی دارند در این است که داروهای طبیعی دارای عوارض نمی باشد.
جمع بندی درمان زخم چرکی
اگر زخم و خراش کوچکی وجود دارد و هنوز دچار عفونت نشده احتیاجی به مراجعه پزشک نیست و با مراقبت های خانگی می توانید به درمان زخم چرکی خود بپردازید. ولی اگر علایم زخم شدید شد و رنگ و بوی آن تغییر کرد و مشاهده نمودید در حال وخیم شدن است سریعا به پزشک مراجعه کنید.
اگر زخم چرکی سریعا تشخیص و توسط پزشک درمان نگردد، می تواند عوارض بسیاری همچون: بیماری کزاز، عفونت نکروزه، ایجاد بیماری های زمینه ایی و … را به همراه داشته باشد و منجر به خطرات جدی تر گردد.
برای ثبت نام در دوره آموزش مدیریت زخم نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇
آیا نیک اندیشان به جز دوره مدیریت زخم، دوره های آموزشی دیگری در حوزه پیراپزشکی و طب، برگزار می کند؟
بله نیک اندیشان در حوزه پیراپزشکی و طب، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :
، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره تکنسین داروخانه (دوره داروخانه) ، دوره بازی درمانی ، دوره mmt درمان سوء مصرف مواد
آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟
دوره ماساژ ، دوره ماساژ پیشرفته ، دوره ماساژ سنگ داغ ، دوره ماساژ شیاتسو
حوزه فنی مهندسی
دوره تعمیر موبایل ، دوره تعمیر اسپیلت ، دوره تعمیر یخچال ، دوره نصب دوربین مدار بسته
حوزه آشپزی
دوره آشپزی بین الملل (ملل) ، دوره آشپزی ایرانی ، دوره آشپزی درباری ، دوره نان پزی
حوزه مدیریت کسب و کار
دوره BBA ، دوره MBA ، دوره DBA یکساله ، دوره POST DBA
حوزه روانشناسی کاربردی
دوره بازی درمانی ، دوره مونته سوری
حوزه هنری