شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی⭐جامع و کاربردی
یکی از حوزه های مهم حسابداری، حسابداری شرکت های تولیدی است. این حسابداران پس از شرکت در دوره حسابداری به شرکت های تولیدی کمک می کنند تا تحلیل درستی از مسیر و روند خود داشته باشند. چنانچه قصد دارید با این حوزه از حسابداری بیش تر آشنا شوید، تا پایان مقاله همراه ما باشید.
حسابداری تولیدی چیست؟
پیش از اینکه به شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی بپردازیم، قصد داریم شما را با این حوزه از حسابداری آشنا کنیم. حسابداری تولیدی تلاش می کند تا با محاسبه قیمت تمام شده اجناس، علاوه بر اینکه سرمایه اولیه بازگردانده شود، سود خوبی نیز نصیب شرکت و سهامدارانش بشود.
در واقع یکی از چالش های شغل حسابداری در شرکت تولیدی، محاسبه قیمت تمام شده کالا است. این موضوع به اندازه ای مشکل است که حسابدارانی که در به دست آوردن قیمت تمام شده مهارت دارند، بیش تر مورد توجه صاحبان شرکت های تولیدی قرار گرفته و برای استخدام، امتیاز بیش تری دریافت می کنند. مدیران شرکت ها، برای اینکه دچار ضرر نشوند با دقت بسیار زیادی حسابدار شرکت تولیدی خود را انتخاب می کنند.
در یک شرکت تولیدی، به وجوه نقد جاری، کالا و مواد اولیه موجود در انبار، مطالباتی که شرکت از سایر شرکت ها دارد، اموال و ساختمان شرکت، دارایی های شرکت می گویند. با توجه به مفاهیم اولیه و اصلی حسابداری تولیدی، در این حوزه از حسابداری سه اصل وجود دارد که پیش از شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی، در این قسمت آن ها را بیان می کنیم. این سه اصل عبارتند از:
- مواد اولیه
مواد اولیه، هر آن چیزی را که به منظور تولید کالا به آن نیاز است شامل می شود. در حسابداری تولیدی، خرید مواد اولیه برای تولید کالا بررسی می شود.
- حقوق و دستمزد ها
هر شخصی که به صورت مستقیم در تولید کالا و محصول نقش دارند، باید ماهانه دستمزد خود را دریافت کنند.
- سربار
هزینه های جانبی که شرکت تولیدی وظیفه پرداخت آن را در طول ماه بر عهده دارد، سربار محسوب می شوند. این سه اصل نقش مهمی در تعیین بهای تمام شده کالا دارند و حسابداری تولیدی مسئول محاسبه این موارد است.
وظایف حسابداری تولیدی چیست؟( شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی)
در این قسمت قصد داریم به شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی بپردازیم. وظایف حسابداران در شرکت های تولیدی، سخت تر و پیچیده تر از سایر شرکت هاست؛ اما یک حسابدار متخصص که در دوره آموزش حسابداری شرکت کرده است، به آسانی از پس امورات شرکت تولیدی بر می آید. وظایف حسابدار تولیدی عبارت است از:
- بررسی حقوق و دستمزد کارکنان
یکی از وظایف حسابدار در شرکت تولیدی، محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان است، و تمام پاداش ها، پورسانت ها و سنوات برای همه کارکنان محاسبه و اگر لازم بود گزارش های آن ارائه می شود. از آنجایی که حقوق و دستمزد پرسنلی که در چرخه تولید نقش دارند، در بهای تمام شده کالا تاثیر گذارند، حقوق و دستمزد باید به دقت محاسبه شود. همچنین مدیران نیز باید از این مورد آگاه باشند تا بتوانند تصمیمات دقیق تری بگیرند.
- خرید مواد اولیه در شرکت های تولیدی
در ادامه ی شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی، به دیگر وظیفه این حسابداران که نوع و چگونگی تامین مواد اولیه که عامل اصلی بقا و کیفیت شرکت تولیدی است، می پردازیم. حسابدار با توجه به میزان وجه نقد موجود در شرکت، خرید مواد اولیه را ارزیابی می کند تا در پروسه پرداختی های خود با مشکلی مواجه نشود.
به خاطر داشته باشید، وجود هرگونه نقص در تامین مواد اولیه می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به شرکت تولیدی وارد کند. در حقیقت، مواد اولیه تنظیم کننده تولید، پرسنل تولید، انبار، توزیع و فروش بوده و برای تهیه آن باید برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدتی داشت که این امر به واسطه فعالیت حسابدارهای تولید محقق می شود.
- تهیه و تنظیم گزارش های مالی در شرکت های تولیدی
با توجه به شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی، رویکرد هریک از شرکت های تولیدی متفاوت است. عملکرد شرکت تولیدی با توجه به نوع محصول و بازار، سهامداران و میزان شرکت با در نظر گرفتن صورت های مالی و گزارش هایی که حسابدار به صورت ماهیانه، فصلی و یا سالانه تهیه می کند، تعیین می شود.
حسابداران، با بررسی عملکرد شرکت اقدامات لازم را جهت توسعه و یا اصلاح برخی از امور انجام می دهند. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که این گزارش ها با توجه به استراتژی شرکت متفاوت بوده و توسط حسابدار شرکت تولیدی تهیه و تنظیم می شود.
انواع ثبت های حسابداری تولیدی؛ آیا ثبت آنها جزء شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی است؟
در ادامه شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی، قصد داریم انواع ثبت های حسابداری را بررسی کنیم؛ این ثبت ها عبارتند از:
- ثبت سند حسابداری شرکت تولیدی
یکی دیگر از وظایف حسابداران، ثبت سند شرکت تولیدی است. خرید مواد اولیه و یا فروش کالا روزانه باید در اسناد شرکت ثبت شود. همچنین سایر خرید های روزانه ای که در شرکت انجام می شود نیز باید به صورت ثبت سند حسابداری در نرم افزار درج شود. ثبت سند، همانند تعريف علی الحساب در قانون محاسبات عمومی از مباحث پایه ای حسابداری بوده که تسلط بر آن برای هر حسابداری ضروری است.
- ثبت صورت گردش نقدینگی شرکت
در این گزارش، حسابدار به اطلاع مسئولین می رساند که پول در گردش و جاری مجموعه از کجا به دست آمده و در کدام بخش هزینه شده است. این گزارش به مدیران نشان می دهد که آیا در یک بازه زمانی معین، توانسته اند به سود مناسبی دست یابند یا اینکه سرمایه گذاری آن ها اشتباه بوده است.
- ثبت سود و زیان شرکت
در این گزارش، مشخص می شود که از زمان آغاز فعالیت شرکت تا کنون، آیا مجموعه توانسته به هدف اصلی خودش که سود آوری است برسد یا نه. بازه و یا دوره مشخصی برای این گزارش در نظر گرفته نمی شود و سود مجموعه از ابتدای تاسیس تا پایان آخرین سال مالی تعیین می شود.
سخن آخر
در این مقاله به شرح وظایف حسابدار شرکت تولیدی پرداختیم، تا شناخت شما نسبت به این حوزه کامل شود. اگر می دانید شغل حسابداری مناسب چه کسانی است، شرکت در دوره های حسابداری نیک اندیشان در جهت تبدیل شدن به یک حسابدار حرفه ای به شما کمک خواهد کرد.
برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇