شرح وظایف حسابدار بازرگانی ⭐هر آنچه که باید بدانید
یکی از کامل ترین علوم در میان مردم، دانش مربوط به حسابداری است که فرا گرفتن آن با شرکت در دوره حسابداری نیاز به تلاش و ممارست، دارد. ما در این مقاله از نیک اندیشان قصد داریم، حسابداری بازرگانی و وظایف این حوزه از حسابداری را شرح دهیم، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
حسابداری بازرگانی چیست؟( صفر تا صد حسابداری بازرگانی)
پیش از اینکه به شرح وظایف حسابدار بازرگانی بپردازیم، در ابتدا آن را معرفی می کنیم. شرکت بازرگانی با انجام فرآیندی، اقدام به خرید و یا واردات کالا از سایر کشور ها می کند و آن کالا ها را بدون تغییر، به بازار عرضه خواهد کرد. این کالا ها، به صورت عمده و یا تکی، برای کسب درآمد، فروخته می شوند. این فرآیند نیازمند، یک حسابدار است که با مفاهیم اولیه و اصلی حسابداری آشنا بوده و بتواند با استفاده از نرم افزار های مالی، آن را مدیریت کند.
شرکت هایی که خرید و فروش کالا را انجام می دهند، در دسته شرکت های بازرگانی هستند. خرید مواد خام، فرآورده ها و یا کالا های تولید شده از تولید کننده و فروش آن به خریدار از فعالیت های اصلی این شرکت هاست. همانطور که گفته شد این شرکت ها، در شکل و ظاهر کالا، تغییری ایجاد نمی کنند و تنها وظیفه حمل و نقل و انبار کالا را برعهده دارند. در واقعا می توان گفت، شرکت های بازرگانی واسطه میان تولید کننده و مصرف کننده هستند.
به منظور به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز برای تعیین مقدار و ارزش کالا، یک سامانه حسابداری مالی دقیق لازم است. به منظور درج موجودی ها و انعکاس گزارش های مالی، دو نوع سیستم وجود دارد که لازم است از پیش از شرح وظایف حسابدار بازرگانی، با آن آشنا شوید. این سیستم ها عبارتند از:
- سیستم ادواری
در این سیستم در پایان دوره، مقدار موجودی از طریق شمارش عددی تعیین می شود و ارزش ریالی آن ها با کمک یکی از شیوه های ارزشیابی موجودی، مشخص می شود. در این شیوه، امکان دانستن مبلغ و میزان کالای موجود در انبار، در طول دوره مالی، به آسانی میسر نیست. چنانچه لازم است از مقدار و ارزش کالا ها اطلاع داشته باشید، باید با شمارش فیزیکی آن ها را ارزش گذاری کنید که نیازمند صرف هزینه و زمان است.
به منظور محاسبه در سیستم ادواری، لازم است ابتدا با استفاده از مفاهیم فرا گرفته شده در دوره آموزش حسابداری، به محاسبه قیمت تمام شده کالا پرداخت و سپس هزینه حمل و نقل و سایر هزینه ها را به آن اضافه کرد تا بهای تمام شده کالا مشخص شود. پس از شرح وظایف حسابدار بازرگانی، با نقش حسابدار در محاسبه بهای تمام شده آشنا خواهید شد.
- سیستم دائمی
در سیستم دائمی، باید به صورت مستمر و لحظه به لحظه، تغییرات انبار رصد شود که این از چالش های شغل حسابداری بازرگانی است. با توجه به اینکه در سیستم دائمی از حساب دفتر کل استفاده شده و ارزش مقداری و ریالی کالا در هر زمان قابل مشاهده است، می توان نظارت دقیق تری بر روی موجودی کالای انبار داشت.
ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که در صورت استفاده از سیستم دائمی، تنها به منظور اطمینان از صحت میزان موجودی، شمارش عینی لازم است. چنانچه هر گونه تفاوتی بین گزارش ها وجود داشته باشد، باید موضوع پیگیری شده و با اصلاح مدارک سیستم دائمی، این تفاوت ها برطرف شود.
وظایف حسابداری بازرگانی چیست؟(شرح وظایف حسابدار بازرگانی)
حسابدار بازرگانی، دارای وظیفه های متعددی است که ما در این قسمت از مقاله قصد داریم، به شرح وظایف حسابدار بازرگانی بپردازیم. این وظایف عبارتند از:
- تهیه صورت های مالی
تهیه و تنظیم صورت های مالی، به منظور تعیین دقیق سود و زیان، دارایی ها و خسارت ها، درآمد و مخارج، از وظایف حسابدار بازرگانی است. لازم است، صورت های مالی از جمله ترازنامه با دقت بسیاری تهیه شوند؛ زیرا در زمان بررسی مالی شرکت توسط ارگان های مختلف، شرکت باید تمام صورت های مالی خود را در اختیار داشته باشد. همچنین اگر تناقضی در صورت های مالی و ترازنامه های مالی تهیه شده وجود داشته باشد، مشکلات زیادی برای شرکت به وجود می آید.
- صورت گردش نقدینگی
یکی از وظایفی که هنگام شرح وظایف حسابدار بازرگانی باید به آن اشاره کنیم، تنظیم لیست گردش نقدینگی مجموعه است. به منظور تدوین این لیست، باید شیوه وارد شدن بودجه را چک کنند و بررسی شود که این هزینه صرف چه مسائلی شده است.
- تهیه گزارش سود و زیان
حسابداران در شرکت های بازرگانی، لازم است سود و زیان شرکت را به صورت کامل تعیین کنند. سود و زیان شرکت، شامل درآمد و هزینه های آن می شود. این حسابداران، علاوه بر تهیه گزارش سود و زیان، وظیفه تفسیر آن را نیز برعهده دارند. مدیران شرکت، با استفاده از گزارش ها و تفسیر حسابداران، درباره جهت حرکت شرکت در آینده تصمیم گیری می کنند.
هم اکنون که وظایف حسابدار بازرگانی را برای شما عزیزان شرح دادیم، قطعا یک گام دیگر به پاسخ سوال شما درباره اینکه، شغل حسابداری مناسب چه کسانی است، نزدیک تر شده ایم.
کدینگ حسابداری بازرگانی چیست؟
به دسته بندی حساب ها از اصلی به فرعی، کدینگ حسابداری بازرگانی می گویند. چنانچه با حسابداری مالی آشنا باشید، می دانید که کدینگ در کلیه زیر شاخه های حسابداری، اهمیت زیادی دارد. ذکر این نکته حائز اهمیت است که با توجه به نقش حسابداری بازرگانی در خرید و فروش، کدینگ حسابداری بازرگانی اهمیت زیادی دارد؛ به صورتی که نباید استاندارد های حسابداری بازرگانی، به هیچ وجه نقض شود.
کدینگ حسابداری بازرگانی، با توجه به استاندارد های بین المللی و با قواعد خاصی صورت می گیرد. هر یک از دارایی ها کد ویژه خود را دارند که یادگیری آن ها تلاش و ممارست بسیاری را می طلبد.
سخن آخر
ما در این مقاله به شرح وظایف حسابدار بازرگانی پرداختیم تا شما با این حوزه از حسابداری آشنا شوید. چنانچه علاقمند به یادگیری حسابداری با استفاده از دوره های آموزشی نیک اندیشان هستید، توصیه ما به شما این است که پیش از هر اقدامی با مزایا و معایب شغل حسابداری آشنا شوید.
برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇