چگونه خیاط شویم؟ (بهترین و سریع ترین راه خیاط حرفه ای شدن)
آیا تا به حال به یادگیری مهارت خیاطی فکر کرده اید؟ اگر چنین است، احتمالا به دنبال نقطه شروع برای یادگیری این مهارت گشته و به دوره های چرخکاری و خیاطی رسیده اید. خیاطی مهارتی است که نقطه آغازین آن کار با چرخ خیاطی و آموزش انواع دوخت های ساده تا پیشرفته با استفاده از این وسیله است. این مهارت مقدماتی دارد که لازمه آن داشتن دقت و حوصله و هم چنین علاقه مند بودن به آن است. اگر به صورت جدی به این فکر افتاده اید که مهارت خیاطی را فراگیرید، باید دوره های آموزشی این مهارت را زیر نظر اساتید حرفه ای این رشته بیاموزید. این دوره ها در مراکز متعددی در حال برگزاری است و در صورت تمایل باید دوره ای مناسب را برگزیده و با شرکت در آن، این مهارت را به صورت کاربردی فراگیرید. اما در این دوره ها باید چه مواردی گنجانده شده باشد که در انتها بتوان انتظار یادگیری کامل این مهارت را داشت؟ در این مطلب شما را برای تبدیل شدن به چرخکار حرفه ای راهنمایی کرده و پاسخ این پرسش را که چگونه خیاط شویم به شما خواهیم داد.
خیاطان حرفه ای چه ویژگی هایی دارند؟
خیاطی، لذت های پنهان و آشکار زیادی با خود به همراه دارد. وقتی لباسی را در یکی از فروشگاه های لباس فروشی سطح شهر مشاهده می کنید و بعد با خرید پارچه مناسب، آن لباس را برای خود می دوزید، هیجان و لذت زیادی را تجربه خواهید کرد؛ تنها پیش نیاز این احساس، حرفه ای بودن در خیاطی است.
برای آنکه علاقه مندان به این حوزه به پاسخ سوال چگونه خیاط شویم، دست پیدا کنند ابتدا باید با ویژگی ها و متدهایی که کمک می کنند در مسیر حرفه ای شدن گام برداشت، آشنا باشند. لازمه تبدیل شدن به یک خیاط حرفه ای مواردی است که در ادامه عنوان خواهیم کرد:
صبور بوده و پشتکار داشته باشید
در نگاه اول به این حرفه، زیبا و دوست داشتنی به نظر می آید، اما در ادامه هر چه به پیش می روید سختی های آن بروز می کنند. در اینجاست که علاقه مندان به این حرفه نباید ناامید شده و می بایست صبوری به خرج داده و پشتکار داشته باشند. اوایل کار و تا زمانی که فرد به تمامی مباحث و ریزه کاری های این حوزه آشنایی پیدا کند، ممکن است با سختی های زیادی مواجه شود، اما هر چه تمرین و ممارست بیشتر شود، توانایی فرد در دوختن لباس های بی عیب و نقص نیز افزایش پیدا خواهد کرد و سختی ها به پایان می رسند.
با تمامی متدهای خیاطی آشنا باشید
در خیاطی، یک متد وجود نداشته و متدهای زیادی در آن ابداع شده است. هر یک از این روش ها، اصول و نکات خاص خود را داشته و یک خیاط حرفه ای موظف است تمامی تکنیک ها را به خوبی فرا بگیرد تا به فراخور موقعیت، از آنها استفاده کند. توجه داشته باشید که هر یک از متدهای خیاطی، عیب و یا مزیتی داشته و این هنر خیاط را می طلبد که بر اساس اندام مشتری و با توجه به دیگر مسائل، یک متد مناسب برای دوخت لباس انتخاب کند. قدیمی ترین روش خیاطی، گرلاوین است و پیچیدگی های زیادی دارد. روش مولر نیز دیگر متد خیاطی است و از آن به عنوان یکی از بهترین روش های الگوکِشی یاد می کنند. اگر سوال چگونه خیاط شویم نیز برای شما پیش آمده، توصیه می کنیم در یادگیری متدهای مختلف خیاطی، کوشا باشید.
به سایر مهارت های خیاطی نیز توجه داشته باشید
تمام هنر خیاط در کشیدن الگو و برش خلاصه نشده و بعد از برش یک لباس، کار اصلی خیاط ها شروع می شود. خیاط های حرفه ای لباس، علاوه بر برش بی عیب و نقص پارچه، به تمیز بودن دوخت نیز توجه زیادی مبذول می دارند.
چنانچه قصد دارید بهترین و مناسب ترین جواب را برای سوال چگونه خیاط شویم، پیدا کنید باید در مورد سایر مهارت های مورد نیاز این حیطه نیز اطلاعاتی را به دست آورید.
در مورد انواع پارچه اطلاعات کافی داشته باشید
از دیگر مهارت های خیاطان حرفه ای شناخت انواع و اقسام پارچه است. برخی مشتریانی که برای دوخت لباس مراجعه می کنند معمولا در این رابطه و اینکه چه جنس پارچه ای برای این طرح لباس، مناسب تر است، سوال می کنند. اگر یک خیاط در این حیطه دانش کافی نداشته باشد، نمی تواند مشتریان خود را به خوبی راهنمایی کند. البته شناخت کافی در مورد انواع پارچه مساله ای است که در طی زمان و با توجه به تجربه به دست خواهد آمد، اما نیاز به دقت و هوش خیاط دارد تا ویژگی های آنها را به ذهن بسپارد.