انواع نان سنتی و محلی (نان فتیر)

انواع نان سنتی و محلی در ایران چه نام دارند؟ (معرفی 12 مورد)

در فرهنگ ما ایرانی ها، نان، جایگاه ویژه ای دارد و شاید به همین دلیل باشد که ما انواع نان سنتی در کشورمان داریم. این خوراکی به ظاهر ساده، قسمت عمده ای از قوت روزانه ما را تشکیل داده و بعضی از آنها به دلیل مزه خوبی که دارند، به عنوان یک میان وعده نیز مطرح هستند. به هر قسمتی از کشور عزیزمان ایران که قدم بگذارید، می توانید یک نمونه از نان محلی مختص آن منطقه و یا شهر را مشاهده کنید. به جهت تنوع خوشمزه و قابل توجهی که در مورد نان های محلی وجود دارد، ما بر آن شدیم تا مقاله ای در رابطه با معرفی انواع نان سنتی در کشورمان ایران آماده کرده و آن را در اختیار شما قرار دهیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

1-فتیر، یکی از انواع نان سنتی معروف

از انواع نان های سنتی که در بسیاری از نقاط کشورمان طبخ می شود، فتیر است. فتیر شباهت زیادی به نان های معمولی نداشته، از نظر اندازه و سایز کوچک بوده و بافت ضخیم و نسبتا سفتی دارد. در تهیه این نوع نان محلی، از موادی چون آرد، تخم مرغ، شکر و غیره استفاده می کنند. این نان محلی در شهرهایی مانند اراک، آستارا و ملایر به وفور پخته شده و به عنوان یک سوغاتی معروف این نواحی شناخته می شود. یکی از انواع معروف نان های سنتی از نوع فتیر، شیرمال است.

2-نان کلانه

از دیگر انواع نان های محلی ایرانی می توان به نان کلانه اشاره کرد. این نوع نان در استان کردستان و معمولا برای مهمانی ها طبخ می شود. در پخت این نان محلی خوشمزه از یک گیاه کوهی به نام کینوال و یا پیچک استفاده می کنند. کردهای کشورمان، این نان را هم در وعده های غذایی و هم به صورت یک میان وعده مقوی میل می کنند. نان کلانه، مقدار زیادی ویتامین و مواد مغذی داشته و به همین جهت می توان آن را یک غذای سالم ایرانی و محلی دانست.

3-نان کماج

از دیگر نان های محلی رایج می توان به نان کماج اشاره کرد. در تهیه این نان سنتی از موادی مانند آرد، زرده تخم و خرما استفاده می کنند. کماج، مخصوص دو شهر همدان و استهبان استان فارس بوده و افرادی که به این دو ناحیه سفر می کنند، این نان را به عنوان سوغاتی با خود به همراه می برند. این نوع نان، طمع شیرین و فوق العاده ای داشته و خوردن آن به همراه چای، تجربه لذت بخشی خواهد بود.

انواع نان سنتی (نان کوکه)

4-نان کوکه، یک نان محلی بی نظیر

از دیگر انواع نان سنتی ایرانی می توان به نان کوکه اشاره کرد. این نان در استان آذربایجان طبخ شده و در طبخ آن نیز موادی مانند زعفران، مغزها، روغن حیوانی و زنجبیل به کار برده می شود. کسانی که دوست دارند صبح خود را به شکلی متفاوت آغاز کنند، نان کوکه آذربایجانی ها را میل می کنند؛ طعم آن در کنار چایی تازه دم ایرانی، فوق العاده لذت بخش است.

5-نان اهری

از دیگر انواع نان های سنتی ایران، نان اهری است. این نان در استان آذربایجان شرقی طبخ شده و مواد اولیه آن شامل روغن، وانیل، سرکه سفید، تخم مرغ، شکر، ماست پرچرب و زنجبیل است. نان اهری به عنوان مطرح ترین و خوشمزه ترین سوغاتی این استان مطرح است. توصیه می کنیم در سفر به این استان، حتما این نان فوق العاده را خریداری کرده و میل کنید.

6-نان لنگرود

از دیگر نان های محلی ایران می توان به نان لنگرود اشاره کرد. اگر به شهر لنگرود سفر کردید و به منطقه لیلا کوه دیدن رفتید، طعم نان هایی را که به دست زنان زحمت کش این منطقه طبخ می شود، بچشید. طعم و عطر این نان، دیوانه کننده است و حیف است که مزه آن را امتحان نکنید.

7-نان فاق، از معروف ترین انواع نان سنتی

یکی از انواع نان سنتی، نان فاق است. این نان در استان قزوین طبخ شده و ضخامت آن نیز حدود 3 میلی متر است. از مشخصه های این نوع نان محلی می توان به خشکی و شیرینی آن اشاره کرد. این فتیر در فصول سرد سال و در کنار یک لیوان چایی تازه دم و داغ، میان وعده لذیذی خواهد بود.

8-نان توموشی

از دیگر انواع نان سنتی، می توان به نان توموشی اشاره کرد. این نان، مخصوص جنوب کشورمان بوده و در این منطقه طرفداران زیادی دارد. کسانی که به قشم سفر کرده اند، می دانند ما در مورد چه نانی صحبت می کنیم. در تهیه این نوع نان از آرد مرغوب استفاده شده، مزه ماهی می دهد و طعم بسیار خوبی دارد.

9-نان بیشمه بیمشه

نان بیشمه بیشمه از دیگر نان های بومی شمال کشور است و ترکمن ها در طبخ آن تبحر زیادی دارند. ماست شیرین، شکر و تخم مرغ از جمله مواد اصلی در تهیه این نان است. شباهت زیادی بین این نان و بامیه وجود داشته و طعم آن نیز بسیار لذیذ و دوست داشتنی است. از دیگر نان هایی که در این منطقه طبخ می شود نان بوروک می باشد.

انواع نان سنتی (نان کلانه)

10-نان کرتون

از دیگر نان های محلی ایران می توان به نان کرتون اشاره کرد. این نان در استان کرمان طبخ شده و در پخت آن از آرد گندم استفاده می کنند. نکته جالبی که در مورد این نان وجود دارد، دور ریز نداشتن آن است.

11-نان خرفه

نان خرفه نیز از جمله نان های سنتی طبخ شده در گیلان بوده و عطر و طعم فوق العاده ای دارد. در تهیه این نان از پوره کدو حلوایی، شکر، نمک، آرد برنج و آرد گندم استفاده می کنند.

12-نان لاکو

از دیگر انواع نان سنتی، نان لاکو است. این نان نیز نان بومی و مخصوص استان گیلان بوده و مردم گیلان در کنار برنج، آن را میل می کنند. جالب اینجاست که گیلانی ها در تهیه این نان، علاوه بر آرد گندم، آب، زعفران و زردچوبه، مقداری آرد برنج نیز استفاده می کنند. این نان بافت خشکی دارد و می بایست همراه با یک غذای لطیف و نرم و یا نوشیدنی میل گردد.

جمع بندی

ما در این مقاله، به صورت خلاصه و مختصر، انواع نان سنتی را که در اقصی نقاط ایران طبخ می شود، معرفی کردیم. هر یک از این نان ها، قدمت زیادی داشته و طعم فوق العاده ای دارند. اگر علاقه دارید در مورد روش پخت انواع نان محلی اطلاعاتی به دست آورید، پیشنهاد می کنیم در دوره نان پزی نیک اندیشان شرکت کنید. این دوره توسط اساتید آشپزی مطرح کشور برگزار شده و این به آن معنا است که شما نکاتی مهارتی زیادی را خواهید آموخت. در ضمن، در پایان دوره، مدرکی معتبر و قابل استعلام از دانشگاه به مهارت جویان اهدا خواهد شد.

برای ثبت نام در دوره آموزش نان پزی نیک اندیشان بر روی دکمه ثبت نام زیر کلیک کنید👇

ثبت نام دوره

چرا دوره آموزش نان پزی نیک اندیشان؟

هلدینگ آموزشی نیک اندیشان با برگزاری دوره هایی حرفه ای و پر بازده، توانسته یک برند عالی در زمینه آموزشی و کاریابی باشد. چرا که شما با شرکت در دوره های آموزشی نیک اندیشان، مهارت های گوناگونی را توسط اساتیدی مجرب، آموزش می بینید. و در حین آموزش هر آنچه که در بازار کار آن مهارت، نیاز دارید را با زبان ساده و به صورت منتوری (تجربی) به شما منتقل می کنند تا بتوانید در آینده خیلی نزدیک از آن مهارت (حرفه) که یاد گرفته اید، درآمدزایی کنید.

آیا نیک اندیشان به جز دوره نان پزی ، دوره های آموزشی دیگری در حوزه آشپزی و کافی شاپ، برگزار می کند؟

بله نیک اندیشان در حوزه آشپزی و کافی شاپ، دوره های آموزشی زیر را هم برگزار می کند. که عبارتند از :

آیا نیک اندیشان دوره های آموزشی در حوزه های دیگر هم برگزار می کند؟

بله ، هلدینگ آموزشی نیک اندیشان در حوزه های آموزشی متعدد (بیش از 70 دوره) برگزار می کند. و شرایط شرکت در این دوره ها به گونه ای طراحی شده که تمامی افراد با شرکت در این دوره ها ، از جنبه های مالی ، دسترسی آسان ، بار علمی ، مدارک معتبر ، تضمین شغل پس از انتهای دوره، به سودشان باشد. که در ادامه به معرفی حوزه های آموزشی این موسسه به همراه برخی از  دوره های آن می پردازیم :

حوزه پیراپزشکی (طب) 

دوره طب سنتی، دوره داروخانه، دوره کمک پرستاری، دوره دستیار دندانپزشک ، دوره لیزر موهای زائد، دوره کاشت مو، دوره کاشت ابرو

حوزه فنی مهندسی

دوره پکیج ، دوره تعمیر موبایل

حوزه مدیریت کسب و کار

دوره BBA ، دوره MBA ، دوره DBA یکساله ، دوره POST DBA

حوزه حسابداری و بازرگانی

دوره حسابداری ، دوره بازرگانی ، دوره آموزش صادرات و واردات

حوزه روانشناسی کاربردی

دوره بازی درمانی ، دوره مونته سوری 

حوزه هنری

دوره عکاسی ، دوره بازیگری

نوشته قبلی
کباب کوبیده چیست ؟ (تاریخچه و طرز تهیه کباب کوبیده)
نوشته بعدی
معروف ترین شیرینی های دنیا و ایران چه نام دارند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آشنایی بیشتر با دوره های آموزشی موسسه نیک اندیشان
اینستاگرام نیک اندیشان
close-image